Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bu Özgüvenin Kaynağı Nedir?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Ekipmansız motosiklet-scooter kullanımı.

    Özelliklede sıcakların artmasıyla doğru orantılı şekilde artan bir durum. Kuryeler ve paket motorcularını kastetmiyorum sadece, zaten onların büyük çoğunluğu kaskı ceza yememek için takıyor. Özellikle dikkatimi çeken 50cc motosiklet kullanıcıları, çoğunda sadece yarım kask var, yada kasksız. Trafikte 50cc zaten başlı başına tehlike, ivmelenme desen yok, minicik lastikler üzerinde gidiyosun denge sıkıntı.

    Bugün Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Eyüp taraflarında işlerim vardı, 100 motosikletli gördüysem 70'inde sadece kask vardı, kalanı kasksızdı, belki 5 kişide dizlik vardı. Yazlık kıyafetler nedeniyle bacak, diz, kollar, omuzlar çıplak durumda. Günlük kıyafetler tabi ki koruyucu değil ama kısa şortla düşmek ile kot pantolonla düşmek illaki fark eder.

    Dün Tem otoyolunda ambulans emniyet şeridine girdi, hemen önünde 50 lik bir scooter, kullanıcısı bayan üzerinde sadece yarım kask var, kısa şort ve sıfır kol tişört ile kullanıyor. Yolda konumlanması o kadar yanlıştı ki, güvenlik balonundan haberi yok. Daha motoru dengede tutamıyor, ambulans sireni açınca sol şeride geçeyim derken şerit çizgisi üzerinde dengesini kaybetti sendeledi belli ki acemi. İyi de ablacım bu özgüven nedir?

    Artçı olayı ise tam facia, %80'inde kask bile yok ve çoğu kısa şortla seyahat ediyor. Adam ufacık çocuğu önüne, eşini de arkasına almış hiç birinde kask dahi yok. Geçenlerde yaşadığım bir olay sonrası eşimin tüm ekipmanlarını ilana koydum, kötü bi şey olmadan buna bi son verelim istedim, olduktan sonra pişmanlık fayda etmiyor çünkü. Motorcuların, artçılarının canlarının kendilerine emanet olduğu bilincinde olmalı diye düşünüyorum. Kolay olmamalı bu kadar başkasının hayatının sorumluluğunu taşımak.

    Işıklarda durduğumuz zaman motorcular genelde en önde, ışıkların dibinde konumlanır ya hani, o esnada diğer motorcuların bana bakışları cidden entresan geliyor. 150cc motorumda; Kask, Mont, Eldiven, Dizlik, Bot, full ekipman kullanıyorum her daim. Ki gerçekten çok fazla terleyen biriyim. İşkence oluyor ama tedbiri elden bırakmak istemiyorum. Ben onlara şaşkın gözlerle bakarken, onlarda bana; bu sıcakta bu kadar ekipman giydiğine göre, acemi herhalde diyorlardır...

    Sizlerde şahit oluyorsunuzdur mutlaka; Neye güveniyor bu arkadaşlar pilotluklarına mı? çok mu iyi reflekslere sahipler? düşünüyorum, cevap bulamıyorum.
    Voltaren, natijax, erensel ve 5 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Allah korusun ama bu özgüvenin kaynağı muhtemelen ciddi bir kazaya karışmamalarıdır. Kırık, asfalt yanığı vs nedir yaşamamalarıdır. Başlarına gelecek şeyin ne olduğunu bilmemeleridir.
    Voltaren, Stock Sever, erensel ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    Voltaren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2020
    Motosikleti
    Yoktur.
    Güvenilecek bir şey yok motorda, yani sen dört dörtlük kullansan da hayvanın biri sana çarpıp devirebilir, ki bugün bununla ilgili bir video paylaşımı vardı.

    Hata ediyorlar kısaca bana göre.
    M.balibey ve espresso bunu beğendiler.

  4. #4
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Çok düşünmeye gerek yok bu tipler piyasadan siliniyor zaten 1 yıl icerisinde. Umarım Zafer Akcay gibi insanlar populer olur da biraz daha az görürüz bunları.
    espresso bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Bunun özgüven ile alakası yok. Mecburiyetten sürüyorlar. Cahillik, sıcak, yersizlik, zamansızlık. Sürmeyin demeyin. Ben de geçen gün kask ve eldiven ile sürmek zorunda kaldım ki bu aralar sadece mont, eldiven ve kask giyebiliyorum. O kadar fazla sıcak var ki beynim bulanıyor motor üstünde, yola olan bakışımı kaybediyorum.

    Bir çoğunuzdan fazla kaza tecrübem oldu ve ekipmanın değerini iyi biliyorum fakat motosiklet sürülmüyor bu aralar.

    Kullanmayın diyenler için de zaten kullanmıyorum ama mecbur kaldığımda sürmek durumunda oluyorum. Günde 13000-15000 adım atar oldum motosiklet kullanmamak için...

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    İlk başlarda kask ve eldiven kullanıyordum sadece. Sonra düştüm. O gün bu gündür ful ekipman geziyorum...
    espresso ve Ekrem_06 bunu beğendiler.

  7. #7
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Otoparkta 3, maksimum 5 ile giderken düştüm, motosiklet bacağımın üstüne düştü 2 gün bacağım ağrıdı. Asfaltta düşünce daha bunun zımparalanması var, yanması var, sinir uçlarının açılması var, doku kaybı var, var da var.

    Alpinestars iyi bir marka, en iyi markalardan biri hatta. Bende kışlık montlarından biri var, ne kadar sıcak, konforlu olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur kış şartlarında. Hah işte ben o montu motosiklete ayırdığım bütçeyi bitirdiğim için biraz önü açık, kolları en geniş şekilde yazın kullanıyorum şu an. Montun eşek ölüsü gibi ağır olmasını geçtim, eşek ölüsü gibi kokmaya da başladı. Gittiğim yerde üstümü değiştiriyorum çantaya yedek atıp. Eldiven, mont, kask, kullanıyorum şu an için. Kış gelirken de korumalı bir iki tane kevlar kot alırım şehir içinde anca ''idare eder'' bir set olur bu şekilde.

    Parası olan güzel bir sırtlıkta alsın kendine, kazalarda en riskli bölge boyun, kafatasından sonra omurlar bence. Ben monttaki sırtlıkla devam edecek gibiyim, daha tüm ekipmanları dizemedim. Bellik, boyunluk, sırtlık gibi ekstraları ana ekipmanlardan sonra alın bence.

    Ekipman önemli değil diyen varsa gelsin, kalın kum zımparayı sadece 3 kere aşağı yukarı yapayım kolunda. Asfaltın yanında pamuk gibi kalır zımpara.
    espresso ve Yayan bunu beğendiler.

  8. #8

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    bu yazı da bana bir sert tokat olarak geldi.
    maalesef son 1 haftadır yoğun bakıma-ameliyat ikilisinde gidip geliyorum tanıdık için. ev ile hastane arası 5 dakika sürmüyor. hayatımda ilk kez bu hafta motoru tişörtle kullandım. o kadar bıktım ki çünkü tüm gün elinde kask ve ceketle bekliyorsun hastanede. sabahlama durumları da oldu. bir süre sonra illallah ettim.
    yarın bir ceketimle tekrar yana yana gideyim.
    espresso bunu beğendi.

  9. #9
    mustick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2016
    Motosikleti
    CBR250R
    Kask takma oranı %70 ise iyi bir oran bence.

  10. #10
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Özgüvenle birlikte bilgisizlikte var.
    Bugüne kadar hiç kaza yaşamadılar, yada videosunu seyretmediler, yada kaza geçiren tanıdıkları olmamış olabilir...

    Bu sıcağa rağmen, yazlık montun içinde pişmeme rağmen mutlaka giyiyorum. Arkada sırt koruması olduğu için sırttan terlesemde yapacak bir şey yok.
    Yarım botta olsa botumu giyiyorum. Yanımda hafif bir normal ayakkabı taşıyorum çoğu zaman gittiğim yerde değiştiriyorum.
    Eldiven olmazsa olmaz mutlaka takıyorum.
    Cordura pantolonları zorda olsa giyiyorum fakat sonra tek başıma çıkaramıyorum.
    Yandan fermuarlı bedenime göre bulamayınca kevlar pantolon aldım.
    Bunun altına çok ince yazlık Decathlondan aldığım pantolonu giyiyorum. Pantolon kumaşı okadar inceki katlayınca tişörtten daha az yer kaplıyor. Gittiğim yerde korumalı pantolonu çıkarıyorum.

    Tek falsom yarım kask kullanmam. Onun nedeninide başka başlıkta anlatmıştım.
    En azından kaskın vizörünü mümkün olduğunca kapalı tutuyorum.

    Yapacak birşey yok.
    Muhtemelen kaza videolarını seyretmemiş olsaydım bende kısa kol ve şortla motosiklet kullanırdım...
    espresso bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    İşe git gel 20km yolu nmax ile sadece kask takarak gidiyorum. 45 Derece sıcakta 10dklık yol için korumalı pantolon, bot, ceket ve eldivenlerle uğraşamam. Daha önce kaza da yaptım. Özgüvenle pek alakası yok. Yaptığım şey doğru bir şey değil. Belki birgün acısı fena çıkar bilemiyorum.

  12. #12

    Üyelik
    12 Ağustos 2014
    farkında değiller.
    hani son 1 aydır corona'dan dolayı sadece aşısız olanlar hastaneye yatıyor ve soruyorlar ya durum nasıl diye ''böyle olacağını bilsek aşı olurduk'' diyor bir çoğu.
    bu da aynı hesap.
    kaza yaptıklarında nelerle karşılacaklarının farkında olsalar....
    espresso bunu beğendi.

  13. #13
    kasırga genç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2021
    Şehir
    sarıçam/adana
    Motosikleti
    arora kasırga ar 50-50
    adana gibi sıcak bir yerde bende aynı sıkıntıları yaşıyorum hatta kaska ter kokusu sindiği için 1 kere kask değiştirdim.

    şuan kask,eldiven,dizlik,dirseklikle kullanıyorum gayet serin oluyor. allah korusun bir kaza olursa bunların yaralanmayı bayağı düşüreceğini umuyorum.

  14. #14
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Beyinsizlik.
    YasinC bunu beğendi.

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı vandamme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekipmansız motosiklet-scooter kullanımı.

    Özelliklede sıcakların artmasıyla doğru orantılı şekilde artan bir durum. Kuryeler ve paket motorcularını kastetmiyorum sadece, zaten onların büyük çoğunluğu kaskı ceza yememek için takıyor. Özellikle dikkatimi çeken 50cc motosiklet kullanıcıları, çoğunda sadece yarım kask var, yada kasksız. Trafikte 50cc zaten başlı başına tehlike, ivmelenme desen yok, minicik lastikler üzerinde gidiyosun denge sıkıntı.

    Bugün Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Eyüp taraflarında işlerim vardı, 100 motosikletli gördüysem 70'inde sadece kask vardı, kalanı kasksızdı, belki 5 kişide dizlik vardı. Yazlık kıyafetler nedeniyle bacak, diz, kollar, omuzlar çıplak durumda. Günlük kıyafetler tabi ki koruyucu değil ama kısa şortla düşmek ile kot pantolonla düşmek illaki fark eder.

    Dün Tem otoyolunda ambulans emniyet şeridine girdi, hemen önünde 50 lik bir scooter, kullanıcısı bayan üzerinde sadece yarım kask var, kısa şort ve sıfır kol tişört ile kullanıyor. Yolda konumlanması o kadar yanlıştı ki, güvenlik balonundan haberi yok. Daha motoru dengede tutamıyor, ambulans sireni açınca sol şeride geçeyim derken şerit çizgisi üzerinde dengesini kaybetti sendeledi belli ki acemi. İyi de ablacım bu özgüven nedir?

    Artçı olayı ise tam facia, %80'inde kask bile yok ve çoğu kısa şortla seyahat ediyor. Adam ufacık çocuğu önüne, eşini de arkasına almış hiç birinde kask dahi yok. Geçenlerde yaşadığım bir olay sonrası eşimin tüm ekipmanlarını ilana koydum, kötü bi şey olmadan buna bi son verelim istedim, olduktan sonra pişmanlık fayda etmiyor çünkü. Motorcuların, artçılarının canlarının kendilerine emanet olduğu bilincinde olmalı diye düşünüyorum. Kolay olmamalı bu kadar başkasının hayatının sorumluluğunu taşımak.

    Işıklarda durduğumuz zaman motorcular genelde en önde, ışıkların dibinde konumlanır ya hani, o esnada diğer motorcuların bana bakışları cidden entresan geliyor. 150cc motorumda; Kask, Mont, Eldiven, Dizlik, Bot, full ekipman kullanıyorum her daim. Ki gerçekten çok fazla terleyen biriyim. İşkence oluyor ama tedbiri elden bırakmak istemiyorum. Ben onlara şaşkın gözlerle bakarken, onlarda bana; bu sıcakta bu kadar ekipman giydiğine göre, acemi herhalde diyorlardır...

    Sizlerde şahit oluyorsunuzdur mutlaka; Neye güveniyor bu arkadaşlar pilotluklarına mı? çok mu iyi reflekslere sahipler? düşünüyorum, cevap bulamıyorum.
    Kask i haric tutuyorum.

    Ekipman iyidir de ekipman fasistligini de anlamiyorum ben.

    tum bu amelelikleri yaptiktan sonra kendimizi biraz olsun teselli etmek icin ekipmanlarin ne harika seyler oldugu kendimize anlatip duruyoruz bence..

    "Bakkala,markete giderken bile ekipmanlarini giyorummmm"

    Afferin sana cocugum,kuskususuz en dogrusunu yapiyosun tartismaya bile gerek yok..

    Herkesin risk algisi farkli.Bir baskasina gore de motosiklete binmek gerizekalik,kendince hakli nedenleri de var.Eee napicaz simdi ?

    Ben mesela yazin ise giderken korumali pantalon giymiyorum,dizlik zaten takmam super amator goruntusu nedeniyle..sadece kask,mont, bot eldiven.

    Bir gun dizlige ihtiyacim olabilir mi ? Umarim olmaz,fakat yolda giderken de dizlik ve korumali pantalonumun olmadigimin bilincinde gidiyorum.
    birbilent bunu beğendi.

  16. #16

    Üyelik
    28 Ağustos 2011
    Şehir
    bayraklı izmir
    Motosikleti
    xmax 250 abs
    44 derece izmir sıcağında bile kask, dizlik ve mont giyerim. 2011 yılında sıcak diye mont giymedim ve 15 km hızla giderken düştüm. dirseğimi asfalta sürtünce kendime geldim.
    o bahsettiğin insanları bende anlamıyorum. rahmetli barkın abinin dediği gibi scooter ile bile derimizi yüzebiliriz. başlarına ne geleceğini bilmiyorlar yazık hasta herhalde deyip geçiyorum.
    espresso bunu beğendi.

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kask i haric tutuyorum.

    Ekipman iyidir de ekipman fasistligini de anlamiyorum ben.

    tum bu amelelikleri yaptiktan sonra kendimizi biraz olsun teselli etmek icin ekipmanlarin ne harika seyler oldugu kendimize anlatip duruyoruz bence..

    "Bakkala,markete giderken bile ekipmanlarini giyorummmm"

    Afferin sana cocugum,kuskususuz en dogrusunu yapiyosun tartismaya bile gerek yok..

    Herkesin risk algisi farkli.Bir baskasina gore de motosiklete binmek gerizekalik,kendince hakli nedenleri de var.Eee napicaz simdi ?

    Ben mesela yazin ise giderken korumali pantalon giymiyorum,dizlik zaten takmam super amator goruntusu nedeniyle..sadece kask,mont, bot eldiven.

    Bir gun dizlige ihtiyacim olabilir mi ? Umarim olmaz,fakat yolda giderken de dizlik ve korumali pantalonumun olmadigimin bilincinde gidiyorum.
    Dizliği süper amatör gözüktüğü için takmayan bir zihniyet ahahahah.. kaç yaşındasın sen dostum, bu tip şeyleri aşmış olman lazım..

    Madem derdin görüntü kaskta takma, bi güneş gözlüğü yeter, çok spor durursun africanın üzerinde...

    Bu arada konu faşistlik değil, bu şekilde kullananların ne düşündüğünü öğrenmek...

  18. #18
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı vandamme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dizliği süper amatör gözüktüğü için takmayan bir zihniyet ahahahah.. kaç yaşındasın sen dostum, bu tip şeyleri aşmış olman lazım..

    Madem derdin görüntü kaskta takma, bi güneş gözlüğü yeter, çok spor durursun africanın üzerinde...

    Bu arada konu faşistlik değil, bu şekilde kullananların ne düşündüğünü öğrenmek...


    Kusura bakma ama bu şekilde hayatta dolaşmam ben
    birbilent bunu beğendi.

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.dhresource.com/0x0/f2/al...cycle-knee.jpg

    Kusura bakma ama bu şekilde hayatta dolaşmam ben
    Bu şekilde bende dolaşamam şahsen, kabız olmuş gibi

  20. #20
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Sıcaklardan şikayetçiyseniz ve yine de ekipman kullanmak istiyorsanız Body-Armor diye bir aratın. Monttan daha ucuza alabilirsiniz, püfür püfür.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)