Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı YasinC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimse ses çıkarmıyor diye kızıyorsunuz. Ses çıkarana da hukuk falan diyorsunuz. Hak hukuk kalsaydı zaten belediye başkanına düşmezdi iş
    Hukugu cigneyerek, fasist kararlarla, irkcilikla bu meseleyi cozebilecekseniz buyrun cozun...

    Su fiyatini bir sehirde on kat yaptiniz... N'olacak? Her yerde mi 10 kat olacak. Eli mahkum. E n'apacak bu insanlar? Odeyebilecek mi? Odeyemeyince n'apacak? Tabii ki calacak ya da baska suclara bulasacak.

    Elin batilisi salak mi iltica edenlere bir suru yardimda bulunuyor, dil ogretip, is bulmasina yardimci olup, kendi ayagi uzerinde durana kadar yardim sagliyor? Cunku biliyor ki elinden tutmazsa ulkesinde suca bulasacak. E bizim boyle bir imkanimiz var mi?

    Bastan alinmamasi lazimdi multecilerin. Niye yol gecen hani gibi sinirlar? Yahu koskoca ordumuz yok mu bizim? Niye goz yumuluyor? Belli ki bizimkilere Halkbank davasi dahil turlu suc ve yolsuzluklarini koz olarak gosterip bunlari alacaksin dediler. Bizimkiler de tipis tipis yapiyorlar denileni.

    E peki n'olacak? Hakli olarak kizacaksiniz ama olacagi soyleyeyim. Hic bir sey. Saglamindan bir OTV zammi gibi dusunun. Ama sadece gecim zorlasmayacak, bunun yaninda is bulmak daha da zorlasacak, suc artacak, sosyal ortam kotulesecek, vs. Suya 10 kat zam yapmakla, bilmemkac tanesini sokakta dovmekle bu insanlar yok olmayacak. Bunca sacmasapan vergiye katlanildigi gibi buna da katlanilacak.

    Hic mi pozitif yonu yok? Olmaz mi? Suca ya da yolsuzluga bulasmis liderlerin her ulke icin ciddi bir guvenlik sorunu oldugunu, faturasinin cok agir oldugunu, ve eninde sonunda bu agir faturayi bizzat odemek zorunda kalacagimizi tecrube ederek ogrenmis olarak gelecekte cok daha akillica kararlar verebilecegiz... umarim.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Zoruna gitmeyenler de var. Tek partili dönemi yaşayıp bilen bir avuç insan kaldığı halde milyonlarca insanı tek partili dönemi özlüyor sanan var. Hele de 26 milyon tek adamlı dönem için oy vermişken. Bunların zoruna hiçbir şey gitmiyor, 50 yıl öncesi hariç.
    xterkan bunu beğendi.

  3. #23

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Belediye başkanı bunu neye göre mi uyguluyor ? Kafasına göre uyguluyor. Memleketi kafasına göre satan birileri olabildiğine göre, kafasına göre buna dur demek isteyenlerin de olması normaldir. Hasan Tahsin Yunanlılara ilk kurşunu atmasaydı, bugün ülkenin bu hale gelmesi için her türlü desteği veren yerli ve milli, Osmanlı hayranı, Arap sevdalısı biatçı kardeşlerimiz her Pazar aileleriyle kilise ayinine gidip, evlenirken de ağızlarına papazın eliyle koyduğu beyaz yuvarlak zımbırtısını alıyorlardı. Çocuklarına vaftiz töreni yapıyorlardı.

    Aynı mantıkla tecavüzcü Afgan kardeşlerimize de tepki göstermeyip, onları sevgiyle kucaklayalım. Döversek kanunen yasak çünkü değil mi ?
    Osm@n, xterkan ve birbilent bunu beğendiler.

  4. #24
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    tekrardan belirtiyorum, hangi parti oldugu fark etmez. Mülteci problemi hükümetin , yürütme organının problemidir.

    Belediye gibi İdari birimleri ilgilendirmez. Onlar ayrımcılık yapamaz.

    Amerikada ya da başka yerde eyalet içi dışı ücret farkı var ise bunu da belediyelr değil hükümet belirler, belediye(ya da orada ne deniyorsa) onlar uygular.
    xterkan bunu beğendi.

  5. #25
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Sırf tuttuğu parti politikası diye bizim toplumun yarısı sorunu görmezden geliyor.Kamuoyu baskısıda oluşturamıyorsun.Medya ve tüm imkanlarda ellerinde.Ülkede demokrasi ve hukuk aya çıktığından eleştirileride demokratik değil falan diye yapmak çok yerinde değil.

    Bence acil olarak sınır güvenliğini sağlamamız lazım.Tabi işin birde bizim sınır ötesindeki askeri üslerimizin durumu var.Biz sınıra duvar örüp mayın döşesek.Buradan mültecileri alıp sınırın ötesine götürüp bıraksak bu sefer bizim sınır ötesi üslerin ve oradaki askerin can güvenliği kalmaz.Onlarında yurt içine alınması lazım.Asker orayı bıraksa bu sefer PKK YPG sınırımızda ABD destekli kürt devleti kurma peşinde.Yani iş aslında sadece buradan insanları toplayıp sınır dışı etmekle çözülebilecek gibi değil.

    O bölgedeki otorite boşluğunun çözülmesi gerek anca ondan sonra gönderebilirsin.
    xterkan bunu beğendi.

  6. #26
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hukugu cigneyerek, fasist kararlarla, irkcilikla bu meseleyi cozebilecekseniz buyrun cozun...
    Haşmet ağa komple boş yapıyorsun. İşin gücün demagoji, zırlama bıla bıla. Hak hukuku görmesek de biz de biliyoruz merak etme. Dağdan inmedik, gerçi dağdan inseydik hak hukuk görürdük.


    Ülkenin ırzına geçilirken de hak hukuk diyor muydunuz merak ediyorum. Burada ütopik bir masalla dolaşıp duruyorsun. Sen yaşadığın ülkendeki aşırılıklara yorum yapsana. Mesela police activity diye kanal var. Çatır çatır adam vuruyorlar. Ölen adama dahi kurşun sıkılıyor. Sen yaşadığın ülken ile ilgili yorum yap.

    Oradan yorum yapınca birde absürt şekilde komik kaçıyor. Burayı da geriyorsun.



    Senin yazdıklarını başka konularda buradaki çoğu kişi yazdı. Baştan alınmaması gerektiğini zaten herkes söylüyor. Bütün bunlar bilerek yapılıyor. Taliban dan kaçan abd nin paralı fareleri geliyor şimdi. Tüm bunlar zaten ülkeyi yönetenler tarafından bilerek yapılıyor. Yakında Libya, Suriye gibi oluruz. Hepsine parmak attığımız için o parmaklar bize dönecek işte. Temeli bunlar
    gurcanozturk, newmoto76, Osm@n ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #27

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Hiç bitmiyor.. bitmeyeyek..Eskilerin bir sözü vardır basit ve anlaşılır "Yanlış iş , yanlış iştir"

    Siyaset kurumlarının yapılanmalarının , iş yapma biçimlerinin , sebep - sonuç ilişkisinin anket sonuçlarına ve oy oranlarına göre yapıldığı her başlangıç "yanlış"tır.. Demokrasi denen yalan sadece okumayı alışlanlık haline getirmiş , bilinçli ve insana, doğaya saygılı insanlar içindir.

    Tr de 3 potansiyel parti varsa bunlardan birinin gittiğinde diğerinin geldiğinde sorunlarımızın çözüleceğini düşünmek gibi büyük bir gaflet içindeyiz. Demek ki eğitim ve algı seviyemiz önemli oranda sorunlu. Öncelikle bunu çözmek gerekiyor.

    Yıllar önce söylemiştim bir ülkeye 5 milyon mülteciyi bu şekilde alamazsın. Alırsan demografik olarak oluşabilecek muhtemel sonuçlarını yönetebilmen mümkün değil. Yahu sen daha kadın cinayetlerini çözememişsin. Hayvana edilen eziyeti çözememişsin. Birilerine karne ile ekmek dağıtmayı proje ve sistem sanıyosun...Maeelsef bu topraklarda akıl ve dürüstlük ile yorumlanan hiçbir şey kalmadı..

    Bu sadece siyasilerin değil "şark kurnazı" olduğunu düşünen halk içinde geçerlidir. Sadece cebini doldurmayı düşünmek , torpili , rüşveti , adam kayırmayı akıllı bir hareket gibi görmek bizi böyle sonuçlar ile karşılaştırır..

    Formul şudur ; Öncelikle kişinin nasıl bir karakterde olduğuna, haksız kazanç elde etme konusundaki hassasiyetine ve adalete olan yaklaşımına bakarsın bu kadar basit. Sen tv de gördüğün artistik efektler ile seçim yapmaya devam edersen tv denen aptal kutusu ile yönetilmeye devam edersin.

    Memleket yanıyor. Konu aslında çok büyük Ekonomistin 2021 kapaklarından birinde orman yangınlarnı belirten bir ikon vardı. Biz içeride küçük vizyonlarla küçük tartışmalar yapıyor iken global ölçekte çok büyük planlar hazırlanıyor.
    xterkan bunu beğendi.

  8. #28
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Sorun tabii ki siyasilerde değil. Kim seçiyor onları? Ve biliyoruz ki sapkın toplumların sonu helak olmaktır.
    Bizim millet sapkınlıktan zina falan anlıyor da sapkınlık o değil işte. Adaletten ayrılmak, kul hakkı yemektir sapkınlık. Toplumun yapısını bunlar bozar.
    xterkan bunu beğendi.

  9. #29
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hukugu ....... umarim.
    Hukugu,fasist kararlarla, irkcilikla bu meseleyi cozebilecekseniz buyrun cozun...
    Kendi ülkeni kendi vatandaşını sevmek faşistlik yada ırkçılık değildir.Yıllarca şu Suriyeli it sürüsü bu ülkenin kendi vatandaşından daha ayrıcalıklı yaşadı,benim vergilerimle işletilen hastanede,acilde ben önce gelmeme yada önceden sıra almama rağmen Suriyelilere öncelik verildi,benim ülkemdeki gençler dershanelere 10 binlerce TL akıtıp g.tleri çatlayana kadar çalışıp kazandıkları okullara,Suriyeli itler sınavsız alındı,benim vergimle besledikleri Suriyeli mahluklar benim ve sevdiklerimin güvenliğini tehdit etti yaşadığım şehirde huzur bırakmadı.Bunlar olurken kimse Türkler eziliyor Arap ırkçılığı yapılıyor demedi.Ülkemi,ülkemin insanını sevmek,hakkımı savunmak,can ve mal güvenliğimi istemek ırkçılık ve faşistlikse evet en baba ırkçıyım.Yakında Klu Klux tarikatı gibi dolaşacağım ortalıklarda....

    Su fiyatini bir sehirde on kat yaptiniz... N'olacak? Her yerde mi 10 kat olacak. Eli mahkum. E n'apacak bu insanlar? Odeyebilecek mi? Odeyemeyince n'apacak? Tabii ki calacak ya da baska suclara bulasacak.
    Ödeyemeyen defolup gidecek şehiri terkedecek.

    Elin batilisi salak mi iltica edenlere bir suru yardimda bulunuyor, dil ogretip, is bulmasina yardimci olup, kendi ayagi uzerinde durana kadar yardim sagliyor? Cunku biliyor ki elinden tutmazsa ulkesinde suca bulasacak. E bizim boyle bir imkanimiz var mi?
    Elin batılısı milyonlarca mülteciyi kontrolsüz olarak ülkesine almıyor.Sayılı ve seçerek alıyor,en küçük bir olayda hepsini
    ülke dışına postalıyor.

    Bastan alinmamasi lazimdi multecilerin. Niye yol gecen hani gibi sinirlar? Yahu koskoca ordumuz yok mu bizim? Niye goz yumuluyor? Belli ki bizimkilere Halkbank davasi dahil turlu suc ve yolsuzluklarini koz olarak gosterip bunlari alacaksin dediler. Bizimkiler de tipis tipis yapiyorlar denileni.
    Katılıyorum.
    xterkan bunu beğendi.

  10. #30
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ödeyemeyen defolup gidecek şehiri terkedecek.
    Nereye? Gercekci cozumler degil bunlar.

    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendi ülkeni kendi vatandaşını sevmek faşistlik yada ırkçılık değildir.
    Boyle bir iddiada bulunan var mi ki?

    Fasistligin, irkciligin, ayrimciligin tanimi bellidir. Multecilere isyanin sebebi sadece milliyetleri ise bu yanlistir, ancak ulkenin basina acacagi sorunlar ve bunlarla bas edemeyecek olmamiz gercegi ise dogrudur.

    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ... bu ülkenin kendi vatandaşından daha ayrıcalıklı yaşadı,benim vergilerimle işletilen hastanede,acilde ben önce gelmeme yada önceden sıra almama rağmen Suriyelilere öncelik verildi,benim ülkemdeki gençler dershanelere 10 binlerce TL akıtıp g.tleri çatlayana kadar çalışıp kazandıkları okullara,Suriyeli itler sınavsız alındı,benim vergimle besledikleri Suriyeli mahluklar benim ve sevdiklerimin güvenliğini tehdit etti yaşadığım şehirde huzur bırakmadı.Bunlar olurken kimse Türkler eziliyor Arap ırkçılığı yapılıyor demedi.Ülkemi,ülkemin insanını sevmek,hakkımı savunmak,can ve mal güvenliğimi istemek...
    Haklisiniz.
    xterkan bunu beğendi.

  11. #31
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benzer şeyleri malum parti yaptıgında onları savunmadıgım gıbı bu arkadaşı da chp li diye savunmayacagım.

    Belediyeler siyasi birer kurum değil idari kurumlardır. Yani ülkedeki enflasyon, mülteci gibi durumlar onları ilgilendirmez. (dolaylı olarak etkiler ama karar mekanizması değillerdir)

    Yani malum partinin 50 milyon kişiyi bile ülkeye alması bir belediye başkanını siyasal olarak yorumlama hakkı kazanmasına neden olmaz. yönettiği bölge sınırları içerisinde yaşayan herkese adil davranması gerekir.

    Bunun kürt - türk - afgan - suriyeli olması belediyenin değil hükümetin problemidir.


    Ha; belediyeci kimliği ile değil insan kimliği ile konusuyor olsa kesinlikle eleştirmem. Yağmurlu havada su vermem savaştan kaçıp sabah akşam çiftleşen bu tiplere.
    Belediye başkanı basitçe mahiyetinde bulunan halkın nabzını 3 kere tutmuş ve ÇOĞUNLUĞUN isteklerini yerine getirmek için adım atmış.

    Dün akşam kanallardan birinde bir tanesi diyor ki; Afganları alalım ayıklama yapalım ve iş güçlerine göre ya da eğitimlerine göre değerlendirelim. Ulan ülkede işsizlik bitti her şey refah içerisinde sanki de bunu yapacağız!

    En basitinden bayramda ülkesine giden yav.AKları ülkeye almasak nefes alırız...
    xterkan ve birbilent bunu beğendiler.

  12. #32
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Multecilere isyanin sebebi sadece milliyetleri ise bu yanlistir...
    Öncelikle mülteci değil sığınmacı.Suriyeliler buraya geçici sığınmacı olarak geldiler.

    Suriyelilere olan nefretin ve isyanın öncelikli olarak sebebi sayıları.Milyonlarca insanı besleyecek ne kaynağımız var ne yerimiz var.Normal ülke nüfusu bile bu topraklara fazla geliyor bana göre onun bile azaltılması lazım.

    İkinci olarak suça yatkınlıkları,çevrelerine verdikleri rahatsız.Çoğu kaba,empati yoksunu,hareketlerine dikkat etmeyen,bağıra bağıra konuşan,kişisel temizliğine hijyenine dikkat etmeyen insanlar.Gittikleri şehirlerde suç ve olaylar bitmek tükenmek bilmiyor.Benim ve sevdiklerimin can ve mal güvenliğime çok ciddi tehlike oluşturuyorlar.


    Son bizim kültürümüzden bu kadar uzak insanlar Türkiye'nin sosyo-kültürel yapısını bozuyor.Doğum oranları abartı yüksek yarın öbür gün Türkler kendi ülkesinde azınlık konumuna düşecek.İleride terör örgütü kurup toprak isteyecekler ki zaten biz bu filmi daha önce gördük.Ülkede iç karışıklık çıkarma potansiyelleri yüksek.Zaten kendi ülkelerinde iç savaş çıkartıp buraya kaçtılar.
    xterkan ve birbilent bunu beğendiler.

  13. #33

    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    1998 electra glide
    Burasi siyasi bir forum degil yeri de uygun degil

  14. #34

    Üyelik
    04 Temmuz 2019
    Şehir
    Bilecik
    Motosikleti
    Yamaha MT-25 2020 ABS
    Oturduğum, doğduğum şehirde suriyeliler motosiklet çalıyor, lüx araçların iç mekan parçalarını çalıyorlar. Sokakta bıçak çeken mi ararsın, sokağından motorla geçtin diye kovalayanlar mı ararsın hepsi var. Sanayide bu mülteciler yüzünden Türklere iş kalmadı iş! Sonra diyoruz yeni motosiklet ustaları yetişmiyor. Hepsinde suriyeli afganlı adamlar var nasıl yetişsin? Ha bir de bu kadar olaylarına rağmen maddi destek alıyorlar. Medeniyetsiz insanlar bunlar. Köyümde 65+ yaş üstü yatalak hastalar var onlara yardım yok bu suriyelilere var!
    birbilent bunu beğendi.

  15. #35

    Üyelik
    22 Haziran 2021
    MÜLTECİ İSTEMİYORUM. ON KEZ MİLYON KEZ MİLYAR KEZ İSTEMİYORUM. BURADA BİLE MÜLTECİLERİ SAVUNMAYA ÇALIŞANLARI GÖRÜNCE SİNİRLERİME HAKİM OLMAKTA ZORLANIYORUM. BU ILIK KIÇLILARI ALIP SURİYEYE GÖNDERİN HAK HUKUK ADALET PEŞİNDE KOŞSUNLAR. HASPAM HAK HUKUK DİYOR. NEREDE VAR BU ÜLKEDE BU KAVRAMLAR. OLSA BU ÖÜLTECİLER GELİR Mİ? HİTLER GİBİ BİR ADAM ÇIKIP NE KADAR MÜLTECİ VARSA ALIP GÖTÜRSE GRAM ÜZÜLÜRSEM.

  16. #36
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı ucar98 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BURADA BİLE MÜLTECİLERİ SAVUNMAYA ÇALIŞANLARI GÖRÜNCE
    Mesela kimi?

    Bu ya da diğer başlıkta hangi üye demiş ki "mülteciler iyidir, buyursunlar, hoşgelsinler"?

  17. #37
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Mültecileri savunan yetkililere laf edemeyenler, onları destekleyenler, eleştiriler karşısında abuk subuk şekilde 1950'lerden örnek verenler mültecileri savunuyor demektir.
    birbilent bunu beğendi.

  18. #38

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    İnsanlığı savunuyoruz hocam , evet ülkenin mülteci politikası hatalı , evet kontrolsüzce bu insanların alınması hatalı , evet mültecilerle işgücü piyasasının ve emeğin ücretinin vahşice baskılanması hatalı , daha tonla şey savunulabilir.Akp zihniyeti evet insana zerre değer vermiyor (aslında bu doğu kafası , birey değil sürü , bizde bundan çok var zihniyeti.
    Ama bunun karşıtı bu değil , mantıklı ve insani bir yol vardır , olmalı...
    espresso bunu beğendi.

  19. #39
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mesela kimi?

    Bu ya da diğer başlıkta hangi üye demiş ki "mülteciler iyidir, buyursunlar, hoşgelsinler"?
    Ben derim. Dünya üzerindeki bütün sınırlar yapaydır, yönetenlerin her tavuğu kendi kümesine tıkıp bölerek yönetmesi adına çıkarılmış bir şeydir. Haliyle bu varolan sınırların kalkması, insanların özgür olması gerektiğini savunanlardanım. Amele sınıfının yurdu bütün dünyadır.

    Mültecilere karşı değilim, insanların başkalarına zarar vermesi konusuna karşıyım. Taşkınlık yapan, etrafını rahatsız eden zarar verenler bir tek mülteciler değil. Ülkeyi yönetenler ve de afganistandaki taliban yöneticileri ortak değerlerimiz var demişti, evet doğru demiş, gelen mülteciler de bu ülkenin insanının çoğu da değerleri ortak.

  20. #40
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı mgora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsanlığı savunuyoruz hocam , evet ülkenin mülteci politikası hatalı , evet kontrolsüzce bu insanların alınması hatalı , evet mültecilerle işgücü piyasasının ve emeğin ücretinin vahşice baskılanması hatalı , daha tonla şey savunulabilir.Akp zihniyeti evet insana zerre değer vermiyor (aslında bu doğu kafası , birey değil sürü , bizde bundan çok var zihniyeti.
    Ama bunun karşıtı bu değil , mantıklı ve insani bir yol vardır , olmalı...
    Önce kendi açını doyuracaksın, sonra diğer mazlumlara yardım edeceksin. Yardım edecek gücümüz olmadığı halde, ekonomik olarak daha güçlü Müslüman ülkeler olduğu halde başkalarına kucak açmak insanlık değildir. 2+1 zar zor sığdığınız eve insanlık olsun diye sokakta kalmış evsiz masum kişileri alıyor musunuz mesela?

    Sığınmacılara yapılacak belliydi.
    Suriyeliler'e sınır ötesinde güvenli bölge oluşturulacaktı (Dünya izin vermezdi demeyin, hani güçlüydük?).
    Olmadı, sığınma kampları oluşturulup ülkeye kontrolsüz yayılmaları engellenecekti. Sığınma gerekçesi biten ülkesine yollanacaktı. Geçmeyenler de sığınma kampında Türk toplumuna entegre olacak şekilde eğitilecekti. Vatandaşlık hiçbirine verilmeyecekti.
    Afganlılar konusunda, Yunanistan Suriyeliler'e nasıl yaptıysa öyle yapılacaktı. Sınırdan kuş uçurtulmayacaktı. Adamları sınıra kadar taşıyan İran ne yapıyorsa yapsın denilecekti. Bunların da hiçbiri insanlık dışı birşey değil.
    birbilent bunu beğendi.
    May the Force be with McLaren Mercedes


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)