Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Cbr250 motor bloğundan gelen ince tık tık sesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Eylül 2019
    Şehir
    Erzurum
    Motosikleti
    Suzuki sv650s-2008 / Honda Cbr 250R 2012
    Motorum da son 3/4 gündür silindirin ortasından gelen bir tıklama sesi var. Soğukken duymak çok zor fakat ısındığında çok belirginleşiyor şıkırtı ile tıkırtı arasında ince bir metal sesi diye tanımlayabilirim sesi. İnternette araştırdığım kadarı ile bu cbr250 bloğunda kronik olarak egzantrik gergi yayı bozulup egzantriği germediği içinde böyle sesler çıkarttığı yazılmış. Yabancı forumlarda da gergiyi manuel gergiye çevirip sorunu çözenler olmuş. Aşağıya motorumdan çıkan sesi bırakıyorum henüz kesin emin olamıyorum sesin kaynağından. Bu noktada yardımlarınıza ihtiyacım var yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=tMmoEpFDGRA


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Bahsettiğiniz sorun kronik değil, normal bir çalışma ömrü bitimi sorunudur. Bunun kronik olabilmesi için daha ilk 10.000km' yi devirmemiş bir araçta, orjinal parça ile değişim sonrası dahi aynı sorunun tekrarlanması gerekir.

    Motosikletinizin kilometresini tahmin edebiliyorum, yaşı da malum. Yani Triger zinciri ve gergisinin ömrünü bitirmiş olması ihtimali yüksek. Gergiyi değiştirtin, mutlaka orjinal parça kullanın, kesinlikle manuel ayar veya yan sanayi ürüne bulaşmayın. Canınızı çok sıkacak sonuçlar doğar.

    Sorun devam ediyor ise triger zincirini ve kızaklarını da kontrol edip gerekirse değiştirmeniz, hala çözülmedi ise diğer kontrollerin yapılmasını sağlamanız gerekiyor. Büyük ihtimalle triger gergi ve/veya zinciri ile sorununuz çözülecektir.

    İşlemi kendiniz yapmaya çalışın, imkan veya tecrübe ve teknik bilginiz yoksa yetkili serviste yaptırın. Üzerinde çalıştığım son proje(CBR 250R SF)den sonra tamirci geçinenlere (onlar kendisini bilir, üzerine alınır...) hiç güvenim kalmadı.

  3. #3

    Üyelik
    15 Eylül 2019
    Şehir
    Erzurum
    Motosikleti
    Suzuki sv650s-2008 / Honda Cbr 250R 2012
    Cevabınız için teşekkürler. Attığım videodaki ses yüksek ihtimal egzantrik grubundan geliyor yani değil mi?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------

    Baktığım kadarı ile sizdede cbr250 var ve motor aksamı konusunda bilgili bir kullanıcısınız. Siz daha önce buna benzer bir ses aldınız mı motorunuzdan.

  4. #4

    Üyelik
    02 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Tahmin edebiliyorum yıllar önce cbrımda ben de yaşamıştım gergi zamanının dolmasını,ilk basta küçük şıkırtı gibi tek tük sesi geliyor sonra zaten şakır şakır.Gergiyi yenilemeniz lazım o durumda.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler