Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Zorunlu KGS-OGS Uygulaması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Koşuyolu
    Motosikleti
    CBR 600 F
    Merhaba,
    27 Ağustos 2006 Perşembe saat 20:00 civarı Boğaziçi köprüsünden bir arkadaşımın OGS'sini kullanarak motosikletimle geçmek istedim. Daha önce de yaptığım birşeydi aslında. Ancak bu sefer bir sebeple OGS okumadı. Ben de 10 kat ceza almamak için 3 gün içinde bildirim yaparak 3 YTL geçiş ücretini ödemek istedim.

    Normalde bu tip geçişler için 3 gün içinde yapılan bildirimlerde 3 YTL'yi makbuz karşılığında ödeyebiliyorsunuz.

    Ben de bu sebeple ertesi gün Boğaziçi köprüsünün gişelerindeki Karayollarına ait binaya gittim ve işlem yaptırmak istedim. Ancak ilk aşamada odacı görünümdeki bir çalışana ne için geldiğimi söylediğimde bana direkt olarak aracımın 34 plaka olup olmadığımı sordu. 34 plaka olduğu öğrenince ya KGS ya da OGS almam gerektiğini ve daha sonra geçiş ücretini ödeyebileceğimi söyledi. Aksi takdirde 10 kat cezaya razı olmam gerektiğini ekledi. Ben bu işleyişi gerçekçi bulmadığım için Boğaziçi köprüsünde görevli olan polis memurlarına böyle bir işleyiş olup olmadığını sordum. Onlar da; oradaki çalışanların kafalarına göre 34 plakalara KGS/OGS'yi zorunlu kılmak için böyle bir işleyiş yürüttüklerini söylediler. Normalde belirli Ziraat Bankası şubelerine bu ödemeyi yapabileceğimi ve sorun olmayacağını ilettiler. Ben de bu bilgiyle tekrar binaya giderek, bu sefer üst katta cezaları kesen memurların yanına çıktım. Durumumu onlara da anlattım. Onların da cevabı KGS/OGS alacaksın oldu. Ben mevzuatta böyle bir yürütme olup olmadığını sordum, onlar da 34 plaka dışındaki araçlar için bir defalığına KGS/OGS alma zorunluluğu olmadan 3 YTL'nin ödenebildiğini ancak 34 plakaların KGS/OGS'si yoksa; almadan geçiş ücretini ödemeyeceklerini söylediler. Yoksa 30 YTL cezayı ödemeye razı ol dediler.

    Ben oradaki çalışanların kafalarına göre bir işleyiş tutturduklarına inandığım için o gün işlem yaptırmadım. Çünkü herkes aynı repliği ezberlemiş ve okuyordu. Ancak binadan ayrılmadan önce plakama herhangi bir ceza işlenip işlenmediğini öğrenmek istedim. Bana kayıtların 10 gün geriden girildiğini ve Perşembe günü için ceza kaydı olmayacağını söyledi. Tam çıkarken de, köşede bir bayan memurun görüntüler üzerinden plaka okuyup giriş yaptığını gördüm. Sanırım cezaları işliyordu. Anlayın ne kadar otomatik! bir sisteme geçilmiş.

    Daha sonra devletin memuru ile baş edilmez düşüncesiyle; Pazar günü aynı yere gidip KGS'yi alayım da kurtulayım dedim. Neyse 30 YTL ödeme yaparak 11 geçişlik KGS'yi aldım ve üst kata çıktım. Oradaki memura KGS'yi uzatıp, daha önce yaptığım ücretsiz geçişin bedelini düşmesini istedim. Ne dese beğenirsiniz; geçiş ücretlerini peşin aldıklarını söyledi. Yani o ana kadar işlerin yokuşa sürülmesinin tek sebebi KGS'nin alınması içindi.

    Burada ne sonuç çıkardım?

    KGS alırken; size ne isim, ne de plaka soruyorlar. Eğer ben alt katta başkasının KGS elime alıp üst kata çıksaydım, oradaki memur da KGS'yi göreceği için temiz temiz 3 YTL'yi peşin ödeyip çıkacaktım. Anlayın işte ne akılla orada iş yürütüyorlar.

    Ben de şuna karar verdim; boş zamanım oldukça 1.köprüden ücretsiz geçiş yapacağım ve boş KGS'mi elime ücretleri peşin! toplayan memura gidip peşin peşin 3 YTL ödeyip çıkacağım. Amaç makbuz bitsin, böylesine mevzuat dışı uygulama yürütenlerin eli yorulsun. :D

    Ah devletim, vah devletim diyorum...
    The Ruler of Titans


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    MASTER OF THE ROAD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2006
    cep telefonunun kamerasını çalıştır boynuna as aynı şeyleri tekrar yap her şeyi kayıtet ensonundaki cevabı aldığında kafayı göm şerefsize

  3. #3

    Üyelik
    03 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Koşuyolu
    Motosikleti
    CBR 600 F
    Alıntı MASTER OF THE ROAD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cep telefonunun kamerasını çalıştır boynuna as aynı şeyleri tekrar yap her şeyi kayıtet ensonundaki cevabı aldığında kafayı göm şerefsize
    Allah'a havale ettim dostum. Mevzuatı kafasına göre uygulayanlara hakkım geçmişse de helal etmedim. :D

    Benim içim rahat nedense.
    The Ruler of Titans

  4. #4
    istanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2006
    Şehir
    istanbul, yeniden
    Motosikleti
    -
    iyi ya abi KGS kartın olmuş hiç yoktan
    e burası Türkiye, devlet memurları da işerini biliyorlar ...
    [I][COLOR="Blue"]Sevgiyi sev, nefretten nefret et![/COLOR][/I]


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler