Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Bize reva görülen ne yazık ki buymuş!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1990'larda hiçbir politikacı o kadar çalmadı, çalamadı. O dönem de sıkıntılı dönemlerdi ama insanlarda az biraz ar, namus vardı. O dönem kıyametin koptuğu İski Skandalındaki mevzu bahis para bile bugüne göre komik rakamlardı.
    O zamanlar koalisyonlarla geçmişti ki aslında koalisyon iyidir yani hükümette birdne çok parti olması birbirini dengeler birbirlerini kontrol ederler, kolay kolay büyük götüremezler.
    Osm@n ve Shrieker bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O zamanlar koalisyonlarla geçmişti ki aslında koalisyon iyidir yani hükümette birdne çok parti olması birbirini dengeler birbirlerini kontrol ederler, kolay kolay büyük götüremezler.
    Aslında hatırladığım kadarıyla koalisyon hükümetleri de berbattı, şu anki de berbat. Ben 41 yaşımdayım hiç iyi yönetildiğimiz bir dönem hatırlamıyorum. Nerede eciş bücüş adam vardı, hepsi siyaset sahnesindeydi.
    espresso bunu beğendi.

  3. #23
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Bir almanya gibi olmak istiyorsak bir alman gibi dürüst, çalışkan ve disiplinli olmak zorundayız.

    Bir İngiltere gibi olmak istiyorsak bir İngiliz gibi politik olmak, cesur olmak zorundayız.

    Bir Amerika gibi olmak istiyorsak, Amerikalı gibi bilime önem vermek zorundayız.

    Sözün özü büyük devlet olmak tesadüf değildir. Devleti bireyler oluşturur. Birey neyse devlet te odur.
    Shrieker bunu beğendi.

  4. #24
    mitmuallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2005
    Şehir
    İzmit /Kocaeli
    Motosikleti
    Mondial RX3i EVO
    Nomisma diye bir kitap var var mı okuyan , ben okumadım ama yazarının sözlerini dinledim. para ekonomi ve yönetim nasıl bir şeymiş anlamak isteyenler için fena bir bir fikir değil, sağa sola bakmadan önce

  5. #25
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Kurtuluş Savaşı'nın Ekonomiden Anlamayan Maliye Bakanı Hasan Fehmi Ataç ve McKinsey

    Cumhuriyetin kuruluşunda yer alan kurucu kadroların pek azı iktisatçıdır. Maddi yoklukların bu denli ağır olduğu örnekler tarihte nadiren bulunabilir. Buna karşılık bu dönemin yönetim kadrosunun “iktisatçı” olmaması incelenmeye değer. Bu kadro içinde iktisatçı olup da en bilinenleri rahmetli Celal Bayar. Ancak Cumhuriyetin ilk Ekonomi Bakanlığı koltuğunda oturan Hasan Saka’yı anmadan geçmemek gerekir. Hasan Saka Kurtuluş Savaşı yıllarında aynı zamanda Maliye Bakanlığı da yapmış. Görevinden ayrılmak isteyince, Mustafa Kemal, Hasan Saka’dan yerine “maliyeden anlamayan birisini” bulmasını istemiş. Hasan Bey’in götürdüğü bir kaç ismi kabul etmeyen Mustafa Kemal, Gümüşhane Milletvekili Hasan Fehmi Ataç’ı duyunca “Tamam” demiş.

    Hasan Fehmi Bey, gerçekten ne maliyeden, ne de ekonomiden anlamayan bir isim. Öte yandan kendisinin düzenli bir öğrenimi dahi bulunmuyor. Esasında tam da Mustafa Kemal’in aradığı cinsten “Maliyeden anlamayan biri”... Birgün ordu kumandanları hizmetlerine 10 araba isteyince Hasan Fehmi Bey kumandanlara “Otomobiller İzmir’de, Yunanlıların elinde, gidip alabilirsiniz” diyor. Özellikle Kurtuluş Savaşı günlerinin ekonomik yokluklarını anlatan kıssalar anlatmakla bitmez. Hasan Fehmi Bey’in de en büyük hizmeti işte bu zor şartlarda Büyük Taarruz için gereken geliri toplayabilmek olmuştur. İcabında Osmanlı Bankası müdürünü tehdit ederek…

    Öte yandan Cumhuriyetin kuruluş yılları (1923-29) ve daha sonraki korumacı sanayileşme dönemi (1930-1939) adeta bir ekonomik mucizeyi andırır. Özellikle kuruluş yıllarındaki büyüme hızları dudak uçuklatacak cinsten… 1924-1929 yılları arasındaki yıllık ortalama büyüme hızımız %10,95 oranında. Bu durumun altında yatan en büyük sebep savaşlar yüzünden askerde olduğu için tarlasını süremeyen çiftçinin cumhuriyetle beraber tarlalarına dönebilmesi ve böylece tarımsal hasılanın yılda ortalama %15,92 büyümesi olmuştur. Ancak Cumhuriyetin ekonomi ülküsü hammadde ihracatçısı bir tarım ülkesi olmak değil, bir sanayi ülkesi kurabilmektir. Zira Osmanlı’nın son dönemini gören cumhuriyetin kurucu babaları, hammadde ihraç edip sanayi ürünü ithal etmenin bedelini çok yakından deneyimlemişlerdi. Bu sebeple cumhuriyetin ilk yıllarında sanayileşmek için özel kesime çok büyük iltimaslar geçiliyor. Öyle ki 1927 yılında Teşvik-i Sanayi Kanunu çıkıyor. Ancak 1929 Büyük Ekonomik Buhranı patlak veriyor...

    Başta da belirttiğimiz gibi cumhuriyetin kurucu kadroları iktisatçı değillerdi. Bu haliyle mevcut ekonomi yönetimi deneme yanılma yöntemi ile hallolunmuştur. Kuruluş yıllarında özel kesimden sanayileşmek için beklenen verim alınamayınca, 1930’lu yıllarda yüksek gümrük vergileri ile yerli üretimi koruma altına alma yolu deneniyor. Ancak yine de beklenen sanayileşme hamlesi gelmeyince, 1932 yılından itibaren ekonominin yuları kamu yatırımları ile idare edilmeye başlanıyor. Bu yatırımları finanse etmek için Etibank ve Sümerbank kuruluyor ve ilk kez 1934-1938 yıllarını kapsayan “Birinci 5 yıllık Sanayi Planı” devreye sokuluyor. O yıllardaki sanayileşme hızlarını cumhuriyet dönemi boyunca bir daha yakalayamadık, sanayi büyümesi hızları şu şekilde;
    1934- %18
    1935- %8,6
    1936- %11,1
    1937- %13,4
    1938- %6,2
    1939- %19

    Şimdiki liberaller böyle şeyler duyduklarında tüyleri diken diken oluyor. Kamu yatırım yapar mıymış? Bal gibi de yapar… Anadolu’nun her köşesine kurulan KİT’ler bulundukları muhitlerde sinema, tiyatro, opera ve kütüphaneler götürdüler. Bizim ülkemizde kamu kesimi eliyle yürütülen iktisadi faaliyetler, bu toprakların ihtiyacına dönük ve bu topraklara özgü iktisadı aklın eseriydi. Bugün şeker fabrikalarının, Türkiye kömür işletmelerinin, demir çelik, tekstil ve TEKEL fabrikalarının tarihi incelense Anadolu insanının zenginleşmesinde ve yurttaşlık bilinci kazanmasında çok büyük katkıları olduğu görülür. Yeter ki aklınızı, hayal gücünüzü kısıtlayan kompleksleriniz olmasın, özgücünüze güvenin. Bizim ülkemiz de hala kendi kalkınması için bu topraklara özgü bir model geliştirebilir.

    1934-38 yıllarında uygulanan “Birinci 5 yıllık Sanayi Planı” son derece başarılı olunca hemen ardından uygulanmak üzere 2. plan hazırlanır. Ancak dünya savaşı başladığı için plan uygulanamaz. Ülkenin ihtiyaç duyduğu emek gücünün büyük kısmı silah altına alınır, kamu giderlerinde başı savunma harcamaları çekmeye başlar. Bu şartlar altında köy kalkınması için 5 Haziran 1942’de TBMM’de “köy okullarını ve köy enstitülerini teşkilatlandırma kanunu” görüşülür. Kanun 18 yaşını doldurmuş ve 60 yaşını geçmemiş köy ahalisinden kadın ve erkeklerin yılda 20 gün Köy Okulunun imarı için çalıştırılmasını içeriyor. Bunun üzerine görüşmeler devam ederken milletvekili Sinan Tekelioğlu “Kadınlar, zayıf ve naif bünyeli insanlardır, ancak mecburiyet karşısında böyle zirai işlerde çalıştırılabilir” diyerek kanuna muhalefet ediyor. Ardından meclisin ilk kadın milletvekillerinden Erzurum milletvekili Nakiye Ergun kürsüye çıkarak “Türk Kadını Sinan arkadaşımızın bahsettiği gibi aciz, nazik bünyeli insanlar değildir. İcabında vatan savunmasına gittiği gibi köy okullarının imarını da yapabilecek kudrettedir” diyerek Sinan Tekelioğlu’na cevap veriyor. Kanun 19 Haziran 1942’de TBMM’de onaylanıyor.

    Bu tarihten 57 yıl sonra 18 Mart 2009’da çok methedilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizliğin nedeninin iş arayan kadınlar olduğunu söyleyebildi. Nüfusumuzun yarısı kadın ve kadınlarımızın %60’tan fazlası iş dahi aramıyor, üretime katkı koymuyor. Bu anlayışla kalkınma mümkün müydü? Olmadığını acı şekilde tecrübe ediyoruz. Biz üretmek yerine borç almayı tercih ettik. Ancak Kurtuluş Savaşı’mızın Maliye Bakanı Hasan Fehmi Ataç büyük zaferden 3 ay sonra meclis kürsüsünde bakın ne diyor?

    “Efendiler, biz ne Londra’da, ne Paris’te, ne de Avrupa’nın hiç bir yerinde istikraz (borç) teşebbüsünde bulunmamışızdır. İstikraz teşebbüsünü icap ettirecek ne bir teklif, ne de bir kelime dahi sarfetmemişizdir… Taarruzdan evvel, askeri hazırlıklar için fazla sarfiyat dolayısıyla, geliri müsait olmayan birkaç vilayette memurların bir iki maaşı askıda kalmıştı. Bugün bunları da tamamen ödedik...
    Ecnebi sermayesine karşı ise Türkiye’nin hiçbir buğz-u adaveti (kini,nefreti) yoktur. Ancak 20. asrın ortasında kendimizi hiç bir devletten geri görmediğimiz gibi hiç bir milletten aşağı şartlar kabul ederek Türkiye’yi esirler ülkesi haline getiremeyiz”

    Ancak bu konuşmanın ardından yaklaşık 100 yıl geçiyor ve bugün borçlarımız yüzünden faiz artsın mı, dolar düşsün mü diye ruhsuz biçimde ahkam kesiyoruz.
    Bugün 80 milyon insan kendi hayvanına yetecek samanı üretemiyorsa, bu durum iktisat bilmediğimizden mi, yoksa ruhsuzluğumuzdan mı kaynaklanıyor, bu soruyu bir düşünmek gerekir.

    Bakın yazıda nakledilen örneklerin tamamında bir “ruh” bulunuyor. Velev ki Kurtuluş Savaşı sırasında, 29 Buhranında veya 2. Dünya Savaşı yıllarında McKinsey adlı şirketten danışmanlık hizmeti alsaydık yukarıdaki ruhu yakalayabilir miydik? McKinsey çalışanları mutlaka kalibreli insanlardır, ekonomik göstergeleri iyi takip ederler, bu bilimin gerektirdiklerine son derece vakıflardır. Ancak ekonomi biliminden hiç de anlamayan Kurtuluş Savaşı’nın Maliye Nazırı Hasan Fehmi Ataç’ta olan devrimci ruhu “McKinsey”de bulamazsınız. McKinsey’den danışmanlık alan anlayış “tam bağımsızlık tam barbarlıktır” diyen kompleksli, kendi özgücüne güvenmeyen komprador bir akıldır. Ve maalesef bu akıl bu yurdun kurduğu en değerli kurumlardan DPT’yi, TODAİE’yi kendi aklına güvenmediği için “21. yüzyılda plan mı olurmuş, kamu yatırım yapar mıymış” diyerek kapattı. Bunları yaparken TEKEL’i TürkTelekomu, TÜPRAŞ’ı madenleri ve limanları, DemirÇelik ve Tekstil Fabrikalarını ve son olarak Şeker Fabrikalarını sattı. Halbuki bu fabrikalar “bu topraklara özgü iktisat aklının” en ileri örnekleriydi.

    Gavurun ekmeğini yiyen, gavurun kılıcını sallar derler. Bu toprakların iktisadından en iyi anlayanlar fikri zikri ne olursa olsun yine bu toprakların çocuklarıdır. Ha derseniz ki, “borç bulmamız lazım, bize güvenmiyorlar, McKinsey bize referans olursa borç bulabiliriz” o zaman siz bilirsiniz.

    Ancak 5-10 tane ensesi kalın kalantor batmasın diye, Ali Ağaoğlu’nun Rolls Royce’ları, Kolin İnşaat’ın cirosu, ihale kralınız Mehmet Cengiz’in Londra’daki gayrimenkulleri, LİMAK holding’in 3. havalimanından topladığı milyar dolarları azalmasın diye bu ülkede emeği ile geçinen milyonları bir tarafa koyacaksanız (ki McKinsey’den alınan danışmanlık alınterinin hakkını koruyacak değildir) bu ülkenin 100 yıllık iktisat aklına ihanet edersiniz. Belki yine oy alır, yine saltanatınızı korursunuz, ancak tarih, iktisattan hiç anlamayan Hasan Fehmi Ataç’ı bir yere iktisattan “oldukça iyi anlayan” McKinsey’i başka bir yere koyar…

    Zira “cumhuriyet fazilettir” ...
    Alıntıdır
    Shrieker, okanius ve espresso bunu beğendiler.

  6. #26
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir almanya gibi olmak istiyorsak bir alman gibi dürüst, çalışkan ve disiplinli olmak zorundayız.

    Bir İngiltere gibi olmak istiyorsak bir İngiliz gibi politik olmak, cesur olmak zorundayız.

    Bir Amerika gibi olmak istiyorsak, Amerikalı gibi bilime önem vermek zorundayız.

    Sözün özü büyük devlet olmak tesadüf değildir. Devleti bireyler oluşturur. Birey neyse devlet te odur.
    Bu minvalde bir hadis te var galiba. Nasılsanız öyle yönetilirsiniz gibi bir şey...

    Amerika özelinde konuşacak olursam kesinlikle öyle. Aslında çoğu Amerikali cahildir. Peki neyleri bizden daha iyi:
    1. Ayrımcılık ve kayırma çok daha az
    2. İnsanlar daha dürüst

    Ayrımcılığı bilerek birinci sıraya yazdım. Çünkü daha önemli. Bizi vuran dürüstlükten çok ayrımcılık. Çünkü biri bizden olunca en iğrenç insan olsa bile hoş görüyoruz. Bizden olmayınca da ağzıyla kuş tutsa bile önemli olmuyor bizim için... Ayrımcılık düzelmeden dürüstlüğün çok bir önemi yok...

  7. #27
    Proust 1912 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2021
    Şehir
    Çorlu/Tekirdağ
    Motosikleti
    RS200
    Sen şükür edeceksin ki, onlar lüks arabalarında kokain çekebilecekler. Aslında kimse sana bunu reva görmüyor, biz Türk milleti olarak bunu kendimize reva olarak görüyoruz. K”arnım doyuyor, yatacak yerim de var daha ne isterim” düşüncesi yüzünden bu hale geldik. Ne zaman halimizden şikayet etsek bir büyük çıkar ve daha kötü durumda olan birisini örnek verir, seni nankörlükle, kıymet bilmemeyle suçlar. Avrupalı haftada 3-4 gün pirzola yiyor, avrupalı genç yaşında dünyayı geziyor, avrupalı sevdiği sanatçının konserine gidiyor, avrupalı en kral motora biniyor. Ama biz makarna soğan ekmek ay sonunu zor getiriyoruz, üniversite mezunu genç inşaatta işçilik yapıyor, yeterli protein alamadıkları için insanların zekası gelişmiyor artık. Ama en ufak bir şikayetette veya sorgulamada küüt başına vuruyorlar “Afrikada insanlar açlıktan ölüyor” örnek verdikleri Afrika bile eski afrika değil artık. Neyse demem o ki; biz Türk milleti, hayatta kalmayı yaşamak zannediyoruz
    Mr.wind, espresso ve gurcanozturk bunu beğendiler.

  8. #28
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Bunlar iyi günlerimiz, daha ne günler göreceğiz. Üretici firmalar halkın alım gücünün düşmesi nedeniyle Türkiye pazarına düşük kaliteli, yeterince kullanıcı dostu olmayan maliyet odaklı modeller sokmaya başladılar. İstisnalar yok mu, tabi ki var. Ama genel durum maalesef bu şekilde. Mecburen ya donanımdan feragat edeceğiz, ya da cc düşüreceğiz. Eskiden kolaylıkla sahip olabileceğimiz modellere şimdi uzaktan bakar olduk.

  9. #29
    MotoWrestler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2020
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Mz Etz 251,Kuba Rx9 100
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1990'larda hiçbir politikacı o kadar çalmadı, çalamadı. O dönem de sıkıntılı dönemlerdi ama insanlarda az biraz ar, namus vardı. O dönem kıyametin koptuğu İski Skandalındaki mevzu bahis para bile bugüne göre komik rakamlardı.
    Hortumu devlet geleneği haline getirenler utansın abi
    Spirit, like body, needs to be trained. So I think it's necessary to make your spirit stronger. And for he who believes, anything is possible.
    Fedor Emelianenko

  10. #30
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Thailand gibi olacağız ileride. Hepimizde Cub olacak, basit bir 250 cc'ye 4 silindir muamelesi çekeceğiz.

    https://i.resimyukle.xyz/OcLPNJ.jpg
    ben galiba ileriyi pek beklemedim
    11 yıldır 5 tane cub alıp sattım hali hazırda 3 aydır marş basmadığım cub motorum evin altında yatıyor 1 tane de babamın var 2 side kapalı yerde en geç yarın akşam marşa basarım çünkü havalar 20 derece civarına gelmeye başladı
    çok ekonomik ve sağlam dır tavsiye ederim ha honda yamaha değil fakat yolda bırakmıyor
    afrika twin ile 365 gün şehir içinde gezilmiyor
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  11. #31

    Üyelik
    22 Şubat 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Suzuki Gw250
    Hükümete hala oy vermeye devam eden motosiklet kullanıcısının ağlama hakkı olduğunu düşünmüyorum.

    Arkadaş yazmış ama tekrar edeyim scooter ihtiyacım olduğu için Honda Dio aldım. Gerçekten Vietnam üretimi 10 üzerinden 6 7 kaliteye sahip bir alet. Ancak neden aldım, volta, rks ıvır zıvır scooterler 16 17 bin TL. 19750 ye başka japon ve +100 cc yoktu o nedenle aldım.

    Bu motosiketin gümrük giriş fiyatı 12100 TL. ( Bakın 8 TL dövize rağmen )
    %20 gümrük vergisi 14.400..
    %8 ötv 15.552
    %18 KDV ile.. 18.551..
    Servis bayi karı 1000 TL.

    Bakın kask alıyoruz..
    Kaskta ÖTV %20. %18 KDV var.

    Yine şunu söyleyeyim ;
    600cc üzeri bir sıfır mt07 şuan 50000 TL. ( Vergisiz )(6250$)
    Kalanı vergi. Liste fiyatı 92.000 TL.
    Vergi artışı oldu %20lik bu süreçte lakin bu alet
    2014te ilk gelen absli mt07 16500 TL idi. (6783$) bakın Yamaha aslında motoru sübvanse etmiş.

    Özetle markalar pazarın alım gücüne göre mal getirtiyor. Bizi fakirlestiren bizi yönetenler..
    Saygilwr

  12. #32
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Baris Yzc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakın kask alıyoruz..
    Kaskta ÖTV %20. %18 KDV var.
    yuh! guvenlik ekipmaninda OTV vergisi mi olur yahu... acgozlulugun de bu kadari. Ulan birak herif yasasin da vergi vermeye devam etsin bari. Yuh!
    espresso bunu beğendi.

  13. #33
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Forumda motor onerısınden cok bu konular acılıyor artık. şaka gibi.

  14. #34
    MotoWrestler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2020
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Mz Etz 251,Kuba Rx9 100
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Forumda motor onerısınden cok bu konular acılıyor artık. şaka gibi.
    Abi usandık hergün yeni bir pislik görmekten duymaktan bezdik sesimizi çıkarınca sen nasıl vatanseversin denmesinden bıktık
    Spirit, like body, needs to be trained. So I think it's necessary to make your spirit stronger. And for he who believes, anything is possible.
    Fedor Emelianenko

  15. #35
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Alıntı Baris Yzc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2014te ilk gelen absli mt07 16500 TL idi. (6783$) bakın Yamaha aslında motoru sübvanse etmiş.
    Evet Yamaha'da yatıp kalkıp şu kötü yönetilen Türkleri bir "sübvansede ben edeyim" demiştir inanın, konuda Japon mallarının ne kadar kalitesizleştiğinden dem vuruluyor.

    Adamlar düşen alım gücü ve artan vergilere rağmen bu pazarda en ucuz ürünlerini bile satabilmek için kaliteden ödün veriyor, ne kadar ekmek o kadar köfte olayı...
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  16. #36

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Bence bizler bunu hakettik , aman tadımız kaçmasın dedik ,bu kadarda olmaz denilen neler oldu.Sonuç bu ve bunlar daha iyi günlerimiz , görünen köy kılavuz istemez.(bunu 2-3 sene öncede yazıyordum).
    İktidar batan gemide yağma yapan tayfalar gibi.Günü kurtarıyor , kendi ufak menfaatlerine bakıyor , utanmıyor-arlanmıyor.
    Hala savunanları var onlarda yandım diyene kadar (o zaman bizler dipte olacağız) bu iş devam edecek.O zamana çok geç olmazsa.

  17. #37
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Forumda motor onerısınden cok bu konular acılıyor artık. şaka gibi.
    usandık başkan haklısın.

    Ama forumda bu konuları gormek içimi sıkıyor. Şahsi algılama, forumda 3-4 tip hariç herkes sikayetci ama su anasını sattıgım ekonomisini bu hale getiren adamlar çatır çatır oy alıyor.

    Sanki tüm dünya birlik olmuş da dalga geciyor gibi hissedyorujm
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  18. #38
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    usandık başkan haklısın.

    Ama forumda bu konuları gormek içimi sıkıyor. Şahsi algılama, forumda 3-4 tip hariç herkes sikayetci ama su anasını sattıgım ekonomisini bu hale getiren adamlar çatır çatır oy alıyor.

    Sanki tüm dünya birlik olmuş da dalga geciyor gibi hissedyorujm
    kendi kendine konusmaya basladin

  19. #39
    MotoWrestler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2020
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Mz Etz 251,Kuba Rx9 100
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    usandık başkan haklısın.

    Ama forumda bu konuları gormek içimi sıkıyor. Şahsi algılama, forumda 3-4 tip hariç herkes sikayetci ama su anasını sattıgım ekonomisini bu hale getiren adamlar çatır çatır oy alıyor.

    Sanki tüm dünya birlik olmuş da dalga geciyor gibi hissedyorujm
    Hepimiz toplanıp birlik olsak bir komite veya kurum kursak mevcut kurumları birleştirip sesimizi duyursak bunların belki 5 te 1'ini yaşarız ama bizimde hatamız bunu yapamamak.
    Spirit, like body, needs to be trained. So I think it's necessary to make your spirit stronger. And for he who believes, anything is possible.
    Fedor Emelianenko

  20. #40

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Alıntı MotoWrestler adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hepimiz toplanıp birlik olsak bir komite veya kurum kursak mevcut kurumları birleştirip sesimizi duyursak bunların belki 5 te 1'ini yaşarız ama bizimde hatamız bunu yapamamak.
    silivri soguk dostum


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)