Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yurtdışı yedek parça gümrük vergisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Mart 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MSX-125 & X-Pulse 200 & 790 Adv
    Arkadaşlar yurtdışından motosikletim için bir kaç yedek parça siparişi verdim. Parçalar gümrükten geçti. Henüz teslim almadım ancak takip sayfasından baktığımda verginin beklediğimden biraz yüksek hesaplandığını görüyorum. Bildiğim kadarıyla Avrupadan kargo ile gelen bütün şiparişlere sadece %18 gümrük vergisi uygulanıyor. Acaba motosiklet parçaları için ekstra bir gümrük vergisi mi var?

    Bir diğer ihtimal, gümrük paketi kontrol etmek için açtı, satın aldığım siteden fiyatları kontrol etti ve hesaplarken oradaki fiyatları kullandı. Yalnız sitede ürünler KDV dahil fiyatları ile listeleniyor (Almanya KDV'si), KDV'yi ödeme sayfasında düşüyor. Hesapladıkları değer de zaten 3-5 TL ile bu miktara denk geliyor.

    Ortada çok büyük bir para yok ama şimdiye kadar yurtdışından aldığım hiç bir şeyde %18-20'den fazla vergi ödediğim olmamıştı. O yüzden aklıma bir soru işareti düştü.

    Bu arada parçalar nispeten basit. 2 demir parça, 3 plastik parça bir de elcik ısıtma kiti.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Fransa'dan geçenlerde 2 farklı sefer parça getirttim. İkisinde de Euro güncel satış fiyatının TL'ye çevrilmesi üzerinden %18 vergi, bir de 7-8 TL Gümrüğe sunma bedeli gibi birşey ödedim.
    KırmızıGrom bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    22 Kasım 2015
    arkadaşlar, konuyu görünce araya mesajımı sıkıştırayım dedim. endonezya yada malezya'dan türkiye'ye motosiklet yedek parçası gönderimi yapan site lazım. özellikle xmax parçası bakıyorum. bilen varsa yazarsa sevinirim. teşekkürler şimdiden.

  4. #4

    Üyelik
    21 Aralık 2008
    muhtemelen fatura yok ve paket üzerinde beyan edilen tutar düşük,gümrük memuru kıllanmış olabilir
    Kendi açımdan paket gelsin de varsın hesaplanandan fazla gümrük vergisi ödeyeyim.
    DHL global ile beklediğim parçalar vardı sorgulamalarda en route yazıyordu.20-25 gün kadar bir değişiklik olmadı,en son sorgulamamda numara hatalı dedi.45-50 gün oldu iç ettiler parçalarımı neyseki satıcı paramı iade etti.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)