Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Trafiğe çıkma korkusu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı tecrube0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Korkulma evresine kadar gelemem diye düşündüm mesajı okurken .
    Şaka bir yana, "korkulma evresi" diye bir şey yok tabii ki.

    Biraz daha korkutmak istiyorum sizi, çünkü korkmakta sonuna kadar haklısınız. Trafikte etrafınızdaki insanların çoğu, defalarca crash teste girmiş araçların içinde, emniyet kemeri ile sabit ve hava yastıkları ile çevrili durumda. Onların boyunlarını biraz acıtacak bir kaza, bir motosikletlinin boynunun kırılması, yani ölümü ya da ömür boyu sakat kalması demek. Aklı başında her motosikletli, katettiği km başına, dört tekerli bir araçtan otuz kat daha fazla ölüm risk aldığının farkında olarak kullanmakta.

    Tavsiyem, eğitim ve ekipmana ciddi yatırım yapmadan kullanmayın. Açıkçası kullanmamak bence en akıllıcası. Şahsen tek kullanma sebebim, aldığım zevkin riske değdiğini düşünmem. Hissi bir karar olduğu ortada. Mümkün olduğunca gece, yağışlı havada ve yoğun trafikte kullanmıyorum.

    Bakın her riski minimize ettim. Kontrol edemediğim bir kaç faktörden biri olan geyiğe çarptım. Şakası yok. Arabaları pert eden hayvanlar. Artık geyiklerin çiftleşme ve göç aylarında uzun yola çıkmıyorum.

    İstanbul ya da İzmir'de olsam muhtemelen kullanmazdım. Hayatınız yoldaki öküzün birine bağlı. Öküze bir şey olmaz. Suçlu olur ama yaşar. En tecrübelimiz aramızda yok bugün. Aklınızda bulunsun. Düşünmek istemesek de herkesin aklında bulunmalı.

    Son olarak, korkarak motosiklet kullanılmaz. Korkmanıza sebebiyet veren etkenler neyse araştırıp, makul seviyede olduğuna karar vermeniz lazım. Kim bilir, belki makul seviyede değildir? Şahsen gece, ve geyiklerin çiftleşme mevsiminde otobanda motosiklet kullanmak benim için kabul edilebilir risk seviyesinde değil. Onun için de kaçınıyorum. Bu sayede zevk aldığım motosikleti daha uzun süre kullanabileceğimi düşünüyorum.

    Hesap kitap meselesi bunlar, "başkaldırı, özgürlük, korkun benden, vuuuu huuu!" değil. Yazık böyle düşünenlere. Keşke motosiklet üzerinde olmasalar...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    berkeusta01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2020
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Mondial Vulture 125i
    Eğitimler falan evet güzel ama bana kalırsa senin sorunun kafanın içinde bitiyor.
    tecrube0 bunu beğendi.

  3. #23
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Araba kullanmıyorsanız bundan kaynaklı, bende benzer bir durumdaydım.

    İnternetten defansif sürüşü araştırın, cünkü dediğiniz gibi her araç size çarpabilir. Korkmak yerine dikkatli olmak daha mantıklı.

    Mesela söyle söyleyim otobanda sağdan gidiyorsam yan yoldan otobana araç çıkacak ise benim geçmemi beklemeyip direk şeridime girecekmiş gibi dikkatli sürüyorum. Bu sayede son 1 ayda en az 3 kaza atlattm cunkü direk önüme fırladılar beni yok sayıp.

    Defansif sürmeyenleri haberlerde kaza olarak okuyoruz sonrasında.
    tecrube0 ve espresso bunu beğendiler.

  4. #24
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Herkesin durumu farklı ama yaşadığın yer daha önemli büyük şehirleri civcivli trafiğinin içine gözünü açarsan o iş biraz sakat oluyor ama hafif ve hızı yavaş trafiğin olduğu yerlerde trafiğe alışmak çok daha basit ve hızlı oluyor. Benim trafikte ilk zamanlarda ve bazen yaşadığım sıkıntı sapağı kaçırmak yada yanlış yola girme korkusu oluyor onunda sebebi 7 sene istanbul'un trafiğinin en civcivli yerlerinde hususi araçla yolculuk yapmamdan dolayı :D
    tecrube0 bunu beğendi.

  5. #25
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    İstanbul gibi kalabalık trafikli yerlerdeyseniz afrikada serengeti çayırlarında aslanlar, leoparlar arasında sürüsünden ayrı kalmış ceylan tedirginli ile çok dikkatli sürmenizi öneririm. Trafikte arabalar her an yapabilecekleri en ters şeyi yapacaklarmış gibi varsayarsanız sonradan aaa öndeki araç aniden kapısını açtı falan demezsiniz, zaten bunları önceden görüp ona göre konumlanırsınız. Dİğer arabaların yapabilecekleri hatalara engel olamayız ama kendi sürüşümüzü kontrol edebiliriz. Tedbiri elden bırakmamak, etraftaki her aracı yapabilecekleri en kötü hareketi yapabileceklerini tahmin ederek sürmek gerekiyor. Korkan uzun yaşarmış.
    gurcanozturk ve okanbagiscan bunu beğendiler.

  6. #26
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Arabaya da hakim değilim sadece direksiyon hocası ile yol yaptım. Amacım apaçilik değil sadece ulaşımda kullanmak istiyorum.

  7. #27
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı tecrube0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arabaya da hakim değilim sadece direksiyon hocası ile yol yaptım. Amacım apaçilik değil sadece ulaşımda kullanmak istiyorum.
    O zaman bir günlük kapalı alan hakimiyet eğitimi alın. Çok farkediyor. İleri sürüş eğitimleri zaten hakimiyet eğitiminden sonraki eğitimler. İmkanınız varsa onları da alın tabi ama bir günlük eğitim bile çok farkettiriyor.
    tecrube0 bunu beğendi.

  8. #28

    Üyelik
    20 Mayıs 2018
    hislerine güven

    off-road

    mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalıyız

  9. #29

    Üyelik
    24 Ekim 2020
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Cf Moto 250 Nk
    hocam hiç korkmana gerek yok.ben istanbul avrupa yakasında oturuyorum.geçenlerde ilk motorumu kadıköyden aldım.adam beni köprüden falan geçirmedi.işim var dedi bıraktı gitti.sizin bu dediğinizi trafiğe çıkmadan yaklaşık 1 saat boyunca yaşadım.çaresizlik herşey bence.suya zorla attırılıp yüzme öğretimesi gibi oldu bana.hava kapanıyordu ben de yağmur yağma ihtimalini düşünüp yapacak birşey yok dedim daldım trafiğe.açtım gps'i.boğaziçinin yolu karışık geldiği için fsmye daldım.ama nasıl heyecanlıyım.sonra geçişlerde ufaktan ayna kontrolüne alıştım ve trafiğe ilk çıkışımda ortalama 60-90 arası hızla fsmyi falan geçtim .otobanda sıkıntı yok da asıl olay bence şehir içinde.bizim sultangazi bildiğin hindistan havası verdi bana.bir şekilde eve vardığımda bi "oh" dedim.Artık otoban korkumu çaresizlik sebebiyle yendiğimi düşünüyorum.ayna kontrolü ve şerit çizgilerine yakın giderseniz kimse sizi sıkıştırmaz eğer aşırı apaçi değillerse. tüm sorunlar bir şerit yana geçmenizle çözülür.

    köprü üzerine sabit hızla giden bi fiatın arkasına dayandım gittim.sadece yol ayrımlarında eğer dönmeyecekseniz soldaki şeritlerden birine -en sol değil-geçmekte fayda var.yoksa kendinizi fsmye gideyim derken ümraniyede bulabilirsiniz
    tecrube0 bunu beğendi.

  10. #30

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    üzerine gitmeden bu korkuyu aşmak mümkün değil. ben araba tecrübem olmadan bu yıl motora başladım. ehliyet kursunda rotada öğretmedikleri için trafiğe ehliyetsiz çıkarak fatih-otogar arası korkarak sürdüm. vitesi atarken vitese bakıyorum. 60 olduğumda çok pis korkmam yanımdan arabalar ışık hızıyla geçiyor falan. her neyse bir şekil ulaştıktan sonra korkum kat be kat azaldı.
    sonra ehliyeti aldıktan sonra 1 kez daha korkarak çıktım ama daha az korkarak sonra gittikçe korku bitti.

    ha eleştiriler gelmeden belirteyim yaptığım normal değildi bir sınavdan geçmek için hayat tehlikeye atılır mıydı? gerek yoktu tabii ki. gereksiz kendime güvenmemle alakalı. az çok güveniyordum yra-1 eğitimi almıştım falan.

    neyse asıl konuya gelirsek trafiğe çıkmadan yenilecek bir şey değil o korku.
    bir de akan trafik bence tehlikeli olan kısım değil. asıl tehlike duran ve yavaş trafik.
    gereğinden fazla hızlıysanız anında biri önünüze kırabilir. duran trafiği amorti edebiliyorsak bence uzun yıllar motor kullanılabilir. bir de tabii ki yayalardan korkun. duran trafik en tehlikelisi. yayalar ise 2. en büyük tehlike. yayaların atlama ihtimalinin olduğu yollarda hızınızı fazla arttırmayın çok tehlikeli.

    şu yoldan da emin değilim de şu haliçten biraz gittikten sonra levent tarafına varmadan bir yolda su satan adamlar var. baya yan yana satıyorlar 5-6 kişi.
    biraz ilerisinde de evsiz var adam herhalde asfaltta uyuyor hep orada. o yolda mesela yayanın olmaması gereken yol olmasına rağmen hep ordalar. ve onlardan da korkuyorum. anında sağ şerite atlayabilirler. orada genelde trafik var orada yavaş sürmek lazım.
    demem o ki trafiğe çıkmadan o korkuyu yenmen mümkün değil. olabildiğince kendinizi geliştirip sıfır risksiz trafiğe çıkın.
    tecrube0 bunu beğendi.

  11. #31
    MotoWrestler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2020
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Mz Etz 251,Kuba Rx9 100
    Alıntı tecrube0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba,

    Forumda yeniyim .Konuyla ilgili olarak daha önceki topikleri aradığım gibi birşey bulamadım. 34 yaşındayım ve korona sebebiyle ulaşım için motosiklete binmek istiyorum.NC700S ile A sınıfı ehliyet aldım. Pulsar ns160 motosiklet aldım.

    Ancak motosikletle sadece 15 km yol yaptım.Kapalı alanda benden iyisi yok Trafiğe çıkmaktan korkuyorum.Yeniyim kavrama kısmında sorun yaşıyorum ama esas sorunum sürekli bir arabanın gelip arkadan bana çarpacağını ya da arkadan gelenin yolunu kapattığımı düşünüyorum.

    Bu korkuyu nasıl yenerim daha önce yaşayan mutlaka olmuştur.Yardımcı olursanız sevinirim
    Sakin olun trafiğin yoğun olmadığı noktaları seçin sağ şeritte trafiğe uygun hızla gitmeye çalışın korkuyorum vazgeçmek istiyorum dediğiniz noktada bırakmayın çünkü o anı kırıp devam ederseniz emin olun zorlanmayacaksınız kendim uyguladığım için tavsiye ediyorum, tekerinize taş değmesin
    tecrube0 bunu beğendi.
    Spirit, like body, needs to be trained. So I think it's necessary to make your spirit stronger. And for he who believes, anything is possible.
    Fedor Emelianenko


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler