Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor tutkunuz nasıl başladı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    09 Ağustos 2020
    Mesela benim 5-6 yaşındayken İstanbul'dan Bursa'ya tatile gitmiştik dayimlarin yanına. Kuzenim dayimdan gizli mobilet almıştı mavi bir Peugeot komurlukte saklıyordu. Dayım fabrikaya gidince çıkıyorduk ittiriyordum çalışınca binip geziyorduk. Bende o zaman başladı. Gerçi dayimda eski motorcu ve hala motorcu. Kuzenime izin vermiyordu. Bizde gizli biniyorduk. Zaman geçti ben büyüdüm motor alacağımı dile getirdim annem çok karşı çıktı. Sonra eski fotoları kurcalarken annemin sarı bir hondanin üzerine kaskla oturmus bir fotografini gördüm sanırım 18_20 yaşında var yok. Dayının motoru öylesine oturdum üzerine dedi. Birgün yine ailecek toplandik konu motordan açıldı bende annemde motorcuymus dedim dayimda hemde ne sürüyordu dedi. Öyle biraz yüklendim üstlerine öyle motora onay verdirttim


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    1994 senesinde yaşım 14, o zamanlar "yazlık ev" diye bir kavram vardı. Bizim yazlık Büyükçekmecedeydi, yaşları bana yakın olup da scooter kullanan çok tatlı bir sarışın vardı, artçı olarak da kendisi dizayn başka bir genç kızla gezerdi. Tanışalım dedik olmadı Ailemin o dönem ekonomik durumu karun gibiydi, babama "şöyle tatlı bir motosiklet alsak da sitede gezerdim" diye yalvardım, site dediğin de 100 metre yol. Gerçi şimdiki gibi bol bulamaç alternatif yok. Babam "olm az büyü, 2-3 sene sonra sana bir vosvos kaplumbağa alalım" dedi. Ben de "naapçam yaw vosvosu?" diyerek illa motor istedim. 1994 yazında 65 milyon Tl.ye Sirkeci'den kırmızı renkli Honda Kinetic Dx alıp minibüse yükleyerek yazlığa götürmüştük. Gaz fren öğrendikten sonra aynı gün E5 Haramidere'ye çıkıp top speed yardırmıştım (80-90 birşeydi top speed). Fazla apaçi göründüğüm için o motorlu kızla hiçbir zaman bir olayım olamadı ama Kumburgaz'da polisten kaçmak, Yıldız Parkında zabıta dövmek ve telsizini gasp etmek, Ulus'ta virajı alamayıp kaza yapmak gibi pek çok saçma olayı deneyimlemiş oldum o motoru kullandığım 4 senede.

    espresso, levend84, Proust 1912 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    Yasin D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    22" Bajaj NS 200
    Sene 2015 Youtube da gezinirken önerilen videolar da karşıma https://www.youtube.com/watch?v=02rlfXJZfiw bu video çıkmıştı. Kim bu adam diyip merak edip Youtube da aratınca Altın elbiseli adam kanalını bulmuştum, O zamana kadar Bmw E36 hayali ile yanıp tutuşan ben, Barkın ağabeyin videoların dan sonra motosiklete merak salmıştım, daha sonra bu forumla tanıştım. 1,5 Senedir 10xxx kmdir motor üstündeyim. Umarım uzun yıllar daha beraberiz

  4. #4
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Daha ilk okuldayken oyak market vardı oradan model motosiklet alırdım 20 ye yakın motosiklrtim vardı o zamandan başladı motosiklet işi bizde.Biskletin arka lastiğine pet şişe sıkıştırır motosiklet sesi yapardık.

  5. #5
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Sene 1991 yaş 7 sünnet duğunum,rahmetli amcamda 2 zamanli simson vardi duğunumde gezdirmişti malum sunnet konvoyu...

    Sene 1997 yaş 13 dayimin peugeot spxL 105 su sogutmali modeliyle başladi,defalarca avludan kaçirir,benzin bitene kadar surerdim,benzin bitince de kasnak kelebegini cevirir bisiklet yapar pedala kuvvet eve getirirdim..hey gidi ne guzel zamanlardi..

  6. #6

    Üyelik
    09 Ağustos 2020
    Çok farklı bir duygu ya. Ailelerin izin vermeyisini az çok anlayabiliyorum. Zarar gelmesin bişey olmasın canımız acimasin vs vs. Ama çok farklı bir his o hise kapilan birdaha vazgeçemiyor. Kapının onunde 2.0 motor focus rs var köpek gibi gidiyor ama hiç heves etmedim 27 yaşına kadar. Surmeyide bilmem araba. Motor bambaşka birsey

  7. #7
    Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-10 SP
    babamın arkasında

  8. #8
    EUOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2016
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    mt 25
    sinopta heryere bisiklet ile giderdim fakat ozamanla kilolu idim. yaslar 9 dan sonra. bana efor sarfettirmeyece 2 tekerli birşey lazım dedim motora sarma merakı 1. bu oldu. diğeri ise barkın abidir

  9. #9
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2017
    Şehir
    Ümraniye
    Motosikleti
    D400
    2017de 29 yaşımda iken otobüsten sıkılıp n11den elektrikli scooter siparişi verdim. Birkaç kez akü bitip yolda kalınca benzinli motosiklet alayım dedim. Ehliyet almışken vitesli kullanayım bari derken Küba Pulsar dominar Pulsar Mondial Pulsar dominar şeklinde ekonomik sebeplerle bajajdan kurtulamadigim bir serüvenin içinde buldum kendimi. Öğrenmek için youtube'da izlediğim Aea ve tektabanca videoları ekstra fişekledi.

  10. #10

    Üyelik
    17 Nisan 2020
    Şehir
    İNEGÖL/BURSA
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    sene 93-94 7-8 yaşlarındayken, babamda peugeot var 1982 model(hala duruyor buarada) onun arkasında gezmekle başladı,daha sonra arkama oturup çayırlıkta sürmeyi öğretmesiyle zirve yaptı. Ama tabi hemen her aile gibi gençlik zamnlarımda karşı çıktılar. Kaçak göçek sürüşlerle belli yaşa geldikten sonra dirençleri kalmadı ve kendi motorumda oldu. Allah hepimize kazasız belasız,keyifli sürüşler nasip etsin.

  11. #11
    sutlusoda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Kasım 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Tracer 700
    Daha 93-94 yıllarında ilkokula giderken, amcam kuzenimle beni 60lı model bir Planet'le köy köy gezdirirdi.
    Hatta üniversite zamanı ucuz konuşması için amcama aldığım telefon hattına da ilk motosikletimin noter mesajı gitti.
    Güzel tesadüf.

  12. #12
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2014
    Şehir
    kadıkoy
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    2000 yılında trenle Avrupa turuna çıktım, İtalya ve Yunanistan'da bir baktım herkes motosikletle geziyor. Ben de dönüşte hemen bir motosiklet aldım. Virago 250, hala duruyor,şimdiye kadar para verip aldığım en güzel şey olabilir.
    tommygun bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)