Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Hiç Bir İş Yapmak İstemeyen Esnaflar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Mart 2021
    Arkadaşlar merhaba. Bugün yaşadığım sorunu size anlatmak istedim belki haklıyımdır belki haksız sitem ediyorumdur ama bu olay aşırı sinirimi bozdu ve sizinle paylaşmak istedim. Asıl olay dün başladı. Motosikletime bir şeyler yaptırmak istedim üzerinde çizikleri biraz fazla ve derin çizikler. Önce kafa grenajındaki çizikleri ele aldım. Motorum beyaz renkte dedimki buraya bir kırmızı folyo kaplasam ufak tefek hem güzel durur hemde çizikleri örtmüş olurum motosikletimin görünüşü daha canlı olur diyerek bir reklamcının dükkanına gittim. Bana dedi ki ''bu işlem sağlıksız olur sen komple orayı kırmızıya boyat daha iyi.'' Dedim ki abi ne gibi zararı olabilir aslında basit gibi duruyor bu işlem. Hatta youtubeda videoları var elinde malzeme ve imkan olunca ısı tabancası vs çok basit yapıyorlar. Neyse bana biraz uğraşmak istemedi gibi geldiler. Bende bu işten vazgeçerek çıktım dükkandan. Bugün ise başka bir reklamcıya gittim yaptırmak istediğim uygulamayı gösterdim. Kabaca aldığım ölçülere göre 40x50 cm lik bir folyo kaplaması ile işimiz görülebilirdi ama oda yapmadı. Neyse hadi dedim kendi kendime artık sticker veya etiket ile kapatır gizlerim dedim.

    Sonrasında dikkat ettim ön siperlik camım hafiften sararmaya başlamış buna film çektirsem güzel durur diye düşündüm. Önce bu işlerle uğraşan bir oto aksesuarcıya gittim dükkanda ustanın kendisi yoktu çırakları vardı. Sordum yapabilir miyiz diye. ''Olur herhalde abi ya biraz kavisli cam ama yapılabilir bi ustamız gelsin o ilgilensin seninle'' diye konuştu 15 dakika ustayı bekledim. Usta geldi ve geldiğinde ilk söylediği yok abi olmaz bu. Dedim hadi neyse bu böyle olmayacak gittim başka bir aksesuarcıdan ölçülerle birlikte bir cam filmi aldım. İlk gittiğim reklamcının yani bana kaplama yapmayan reklamcının yolunu tuttum. Neden der iseniz geçen yaz eski motosikletimin siperliğine ısı tabancası kullanarak film çekmişti ve çokta güzel olmuştu. O gün grenajımı kaplamamıştı ama cam filminide çeker herhalde geçen yaz yapmıştı şimdi neden yapmasın dedim kendi kendime. Dükkana gittim adama sordum motosikletimin ön camına şu filmi çekebilirmiyiz diye. Yüzüme bile bakmadan yapamayız dedi. Kardeşim önce bir bak belki basit bir iş. Bir önce müşteriyle ilgilen yani en azından yüzüme bak bir samimiyet göster. Hayır böyle tanıdıkları birisi olsam ödeme yapmasam para vermeyip veresiye yapan biriside değilim. Abi belki basit bir iş hani uğraşmak zor geliyor olabilir ama ücretini ödüyeceğim yani hatta geçen yaz motosikletime yapmıştın dedim. Başladı laf kalabalığı yapmaya öyle alakasız bahaneler buldu ki sinirlenmemek elde değildi. Çıktım dükkandan eve geldim. Anlamadığım husus bu esnaflara parasını versek dahi neden yapmıyorlar ki. Amacım saygısızlık etmek değil kesinlikle ama meslekleri bu yani iş mi zor geliyor uğraşmasımı zor geliyor bir türlü kavrayamadım neden yapmadıklarını. Buda başımdan geçen böyle bir olaydı sizinle paylaşıp yorumlarınızı duymak istedim. Saygılar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Benim gorusume gore bizim esnafimiz yukte hafif pahada agir isleri seviyor. Kendince hakli olabilirler. Aramizda esnaf varsa kendi acisindan daha iyi anlatir mutlaka.
    Ali Çimen ve M.balibey bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    04 Mart 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bn125
    İş beğenmezler sonra iş yok diye ağlarlar. Genel her alanda esnafımızın durumu bu. En iyi bu dramayı yapanlar da taksiciler. Binmeden nereye gideceğini soruyorlar üstüne de kısa mesafe olunca hemen bahane. Yok yolumun üstü değil yok o yok bu. 20km üstü bir yol olsa ters şeritte giderler yine giderler. İş lafa gelince de para kazanamıyoruz iş yok. Kimseye laf etmeyi sevmem ama bu algıda iş yapanlar ağlayıp zırladığında çok keyif alıyorum.
    Enes4Y bunu beğendi.

  4. #4
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Kardeşim, elinde iş vardır, senin ufak tefek işlerin ile uğraşmak istemiyordur. Anlaman lazım. Esnaf çok para getirecek işleri sever ki haklılar. Giderleri çok çıkarmaları lazım. Senin gibi günde üç kişi gelse 50 lira ile kapatır dükkanı.

    Sana tavsiyem, bu işlerin youtube'da dünya kadar videosu var. Oradan bakarak yap. Hem bedava yapmış olursun, hem de bir şeyler öğrenmiş olursun.

    Bu devirde her işi öğrenmek gerekiyor.
    Justforfun bunu beğendi.

  5. #5
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim, elinde iş vardır, senin ufak tefek işlerin ile uğraşmak istemiyordur. Anlaman lazım. Esnaf çok para getirecek işleri sever ki haklılar. Giderleri çok çıkarmaları lazım. Senin gibi günde üç kişi gelse 50 lira ile kapatır dükkanı.
    Peki elinde hic is yoksa, kapinin onunde tavla oynadigi halde yapmak istemezse? Hic denk geldiniz mi?

  6. #6
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki elinde hic is yoksa, kapinin onunde tavla oynadigi halde yapmak istemezse? Hic denk geldiniz mi?
    O zaman müşteri seçen, geniş ve gamsız karakterli bir esnaf ile karşılaşmış oluruz.

    Hocam düşünsene elinde bir iş var, motor tamiri yapacaksın. İşten güzel para kazanacaksın. Acilen bitirmen lazım. Tam o esnada başka bir müşteri geliyor ve usta benim zinciri bi gersene diyor. Ben olsam yapmam. Başka esnafa gitsin. Onlar da para kazansın.
    Enes4Y bunu beğendi.

  7. #7
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki elinde hic is yoksa, kapinin onunde tavla oynadigi halde yapmak istemezse? Hic denk geldiniz mi?
    Ben denk geldim,gevşek gevşek oturan bir ustaya,belki sağlam bir iş gelir onu yapar yolumu bulur ugrastigima deger hesabi,

    Veya,elinde is olmasa bile,birak motoru akşam alirsin yaklasimida var(olur da araya saglam iş alirim).hele usta tek çalisiyorsa orasi daha vahim.

    Bu arada,iki teker kullanan birisinin,asgari ufak tefek isleri becermesi lazim.en kötü az da olsa takim taklavat bulundurmasi gerekli.

  8. #8

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    guzel bir tespit, kesinlikle katiliyorum.

    Buna ek olarak "usta tribi" diye birsey de var. Para karsiligi is yapiyor, soru soruyorsun cevap yok, sinirli hareketler falan.

    Birinde bi oto elektrikciye gittim on cam arizaliydi. Adam 5 dakikada kapiyi soktu, motoru yanmis dedi. Sonra cikti gitti biryere, bekle bekle yok. Dedim heralde malzeme almaya gitti.

    20 dakika sonra dukkandaki elemana 5 kere falan sordum nerde usta diye, anca cevap verdi: "bilmiyorum" ahahahaha komedi filmi gibi.

    Bi 3-5 kere de "arasana sunu" isim var dedim,aradi adam yemege gitmis. Adam benim isi birakmis, yemege gitmis. Ahahah. Adam nasil aciktiysa benim 5 dk lik isi tamamlayamadan cikip gitmis. Yahu tamam birak git, ama bi haber ver oyle git.

    Bende kizdim kapiyi kendim topladim taktim yerine, haber vermeden ciktim gittim.
    mattiadestro bunu beğendi.

  9. #9
    Alman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2010
    Şehir
    Beykoz / İstanbul
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    Esnaf tembel uğraşmak istemiyor. Sanki bedavaya yaptıcaz. Bende doğalgaz fatruasını üstüme almak için başvurdum. Mutfakta doğalgaz borusu ve camlara menfez takılması lazım. Ufak balkon dolabının üstündeki ufak cama menfez taktıracaktım. 2 tane camcıya gittim. Bana camı sök getir takayım dedi. Camı çıkartamıyorum dedim çok kolay dedi. Ulan sen biliyorsun. Tornavida ile kenarındaki çıtalardan çıkar dedi. Yapılan pimapen 20 yıldan fazla süre geçtiği için cam iyice yapışmış kolay kolay çıkmıyor. Tornavida ile çıkarmaya çalıştım. Plastiklerine zarar verdim en son netten rastgele usta buldumda yaptırdım 15 dk lık iş. Dükkanın önünde boş boş oturuyordu. Üstelik evide bizim hemen bir kaç ev yanda dedim 7/24 evdeyim. Akşam iş çıkışı gelsende olur dedim. Hiç kendim söyledim kendim dinledim. Çıkartan ustada hemen çıkartamadı ıskarpela ile açtı ancak. Ve benden bunu yapmamı bekliyorlar.

  10. #10
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    insan bir işle çok fazla meşgul olup o konuda uzmanlaştığı zaman basit işleri yapmaya üşeniyor, ben yapamıyorum, olmaz gibi geçiştiriyor. bu konuda yapacak bir şey yok malesef, kendiniz öğrenmeniz lazım.

  11. #11
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Başlığı açan arkadaşın özelinde konuşmuyorum ama insanların kafasını zken mıymıntı müşteri profili diye bir şey var. Ufak işi vardır yaparsın şurayı da yapsana der. Orayı yaparsın şunu şöyle yapsak nasıl olur der. Çıldırmamak elde değildir.

    Bütün dünya bunların etrafında döner.

    Bazen bana da geliyorlar. Tam iş bitiyor bir de şu vardı diyorlar. Ya sabır diyorsun. O iş bitiyor benim kaynımın şöyle şöyle bir durumu vardı diye anlatmaya başlıyorlar. Lan sırada insanlar bekliyor bunlar anılarını anlatıyorlar sinirim tavan yapıyor. Sıradaki insana buyrun diyorum ancak öyle idrak ediyorlar durumu.

  12. #12
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    ilk gittiğin dükkan haklı, daha önce yapmadıgı birşey olabilir reklamcının. ugrasmak ıstememıstır birşey diyemem

    ikinci gitttiğin yerdeki adamın işi bu ise parası az gelmştir muhtemel. bizim esnaf böyle, işcilikten sağlam sokmazsa ugrasmak ıstemez. korona dönemınde bunları da kapatsalardı da görselerdi ebelerini tersten.

  13. #13
    berkeusta01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2020
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Mondial Vulture 125i
    3-5 liralık işleri yaparken hem reddetmeyen hem erteledikçe erteleyen + kendisine küfür etmişiz gibi yapan ustalardan iyidir gibi geliyor.

  14. #14

    Üyelik
    08 Ekim 2010
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    HONDA FORZA 250
    Ben de bir tek ben mi böyle düşünüyorum diyordum. Memlekette ara insan gücü ,esnaflık ,zanaatkarlık artık eskisi gibi değil o kesin. Biz de bir ev tadilatı yaptırdık ama ne yaptırma ne sıvacısı ne duvarcısı ne parkecisi ne tesisatcısı. Aklınıza gelebilecek her kalemde ustanın ya tribini yedik ya kazıgını yedik ya da baştan savma işine eyvallah demek zorunda kaldık

  15. #15

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Memlekette usta yok , eskiden vardı , gayrimüslim ustalar ve esnaflar hem işlerini iyi yapardı hem de mızmızlanmazlardı , hepsini kovduk sağolalım , geriye kavruk Anadolu köylüsü kaldı , onlar da bu kadar yapıyor işte.
    espresso, Mr.wind, tommygun ve 9 diğerleri bunu beğendiler..

  16. #16
    natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    hocam tok esnafmış demekki... salla gitsin... paraya ihtiyacı olan alır yapar... bu arada işi bitirmeden hiçbir ustaya para verme seni meletirler yoksa...

  17. #17

    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Belirtmek İstemiyor
    perçin kilitli yeni aldığım zinciri taktırmak için 1 saat usta dolaştım.

    lan ibişler dükkanın önünde tavla oynuyor, testis geçer gibi işim var dedi bi tanesi.

  18. #18
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Gerizekalı esnaftır, bugün 5 liralık işe geliyorsam tavrından, işinden memnun kalırsam yarın 500 liralık işe geleceğim ya da gelecek adama önereceğim.

    Gittiğiniz mevzular çok basit, altı üstü hava tabancasıyla ısıtıp gerdirip cama yapıştıracak. Olurunu olmazını bilmem ama araba aynası gibi yuvarlak bir şey bile kaplanıyorsa rüzgar camı hayli hayli kaplanabilir bence. Yapılacak ürünün temizliği dahil 2 dakikadan fazla sürmez. 20 lira dese çıkartır verirsiniz. 2 dakikası 20 liradan saatte 600 lira kazanıyorsa bilemiyorum tabi, uğraşmasın.

    Tok esnaflık farklıdır, zaman alacak ucuz işe uğraşmaz. En tok esnaf da iki dakikada yapıp para kazanacağı işe el atar. Biz de esnafız, esnaflık böyle bir şey değil. En fazla dükkan sahibi olur bunlardan esnaf olmak daha farklı bir şey.

  19. #19
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Milletin refah seviyesi tavanda olduğu için artık ufak tefek işlere tamah etmiyorlar.

  20. #20
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Usta işini bırak normal raftan mal satan esnafta aynı.Adama listede olan bir ürünü soruyorum yokuş yapıyor.Yok özel üretim yok o çabuk gelmez.Uğraşıp işi takip etmekten acizler.İstiyorlarki raftaki malı al gülüm ver gülüm satayım.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)