Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Cinayet gibi kaza! Motosikletli kuryenin feci sonu! (Doblocu İçerir)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    İstanbul Üsküdar'da meydana gelen cinayet gibi kaza güvenlik kamerasına yansıdı. Cadde üzerine park eden motosikletli kurye, paketini teslim edip, motorunun yanına gelirken hafif ticari araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce uzağa savrulan motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Feci kazanın ardından arkasına bile bakmadan kaçan araç sürücüsü aranıyor. Motosikletli kurye Erhan Şahin, "Mücadele veriyoruz. Yasak sebebiyle paket servislerde yoğunluk oluyor. Bu şekilde dikkatsiz insanlara denk gelindiğinde hayatlar ucuza gidiyor. Pisi pisine bir insan daha ölmüş oldu" dedi

    İstanbul'un Üsküdar ilçesinde, hafif ticari araç, park halindeki motosikletinin yanına gelen kuryeye çarptı. Cinayet gibi kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, hafif ticari aracın sürücüsü kaçtı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, motosikletinin yanına gelen sürücüye arkadan hızla gelen hafif ticari araç çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü metrelerce havaya fırlayıp yere düşüyor.



    Korkunç kaza, dün saat 19.00 sıralarında Üsküdar Ferah Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerindeki bir iş yerine evrak getiren motosiklet sürücüsüne, teslimattan sonra motosikletinin yanına geldiği sırada arkasından gelen hafif ticari araç araç çarptı.



    Çarpmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen motosiklet sürücüsü olay yerinde can verirken, ticari araç sürücüsü kaçtı. Kaza sonrası motosiklet kaldırıldıktan sonra cadde belediyeye ait tanker ile tazyikli suyla temizlendi. Polis ekipleri kaçan sürücüyü ararken kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



    'HAYATLAR UCUZA GİDİYOR'

    Motosikletli kurye Erhan Şahin "Duyduğum kadarıyla motosikletçi bir arkadaşımız kaza yapmış. Arkadan gelen araç arkadaşa çarpıp kaçıyor. Bildiklerimiz bu kadar. Bende diğer motorcu arkadaşlardan duyduğum kadarıyla anlatıyorum. Kazayı görmedim. Motorcu arkadaş az önce öğrendiğim kadarıyla vefat etmiş. Kaçan arkadaşı da yakaladılar diye duyum aldık. Ölen arkadaşı sima olarak tanıyordum. Birkaç defa karşılaştık. Sonuçta kurye işi yapıyoruz. Kurye camiasında olduğumuz görmüşlüğümüz var. Zaten zorlu günlerden geçiyor Türkiye. İnsanlarımız zaten korkarak kuryeci arkadaşlarımızla irtibata geçiyor. Kuryeci arkadaşlar da daha dikkatli olarak temassız teslimat yapıyor. Mücadele veriyoruz. Yasak sebebiyle paket servislerde yoğunluk oluyor. Bu şekilde dikkatsiz insanlara denk gelindiğinde hayatlar ucuza gidiyor. Pisi pisine bir insan daha ölmüş oldu" diye konuştu.

    https://www.haberturk.com/dehset-son...irladi-3028718

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:25 ----------

    Her gün ortalama 50km İstanbul trafiğindeyim, samimi söylüyorum atlattığım tehlikelerin %80'i hep ticari araç sürücüleri yüzünden oluyor.

    Özellikle doblocular...

    Daha bugün bi tanesi; 2 şeritli bir virajda kendi şeridinden çıkıp benim bulunduğum şeride hızla girerek beni bariyerlere doğru itti.

    Ya zaten viraj bizim için ayrı bir dikkat gerektirirken, birde bunlarla mücadele ediyoruz.

    Ölen arkadaşa Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar versin...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Ocak 2021
    Vefat eden kişinin ailesine baş sağlığı ve sabırlar dilerim Allah rahmet eylesin. Biraz genelleme olucak ama (tabi herkes böyle değil) hafif ticari araç kullananlardan özellikle modifiyeli olanlardan baya uzak durulması gerek yakın zamanda 3 kez farklı arabalar ile kaza yaşandı vuran 3de Fiat'dı ben trafikte Fiat sürücülerinden olabildiğince uzak duruyorum birde arabasını modifiye edenlerdende uzak durmaya çalışıyorum sebebi ise saçma sapan yerde hızlanmalar makas atmalar ve yanlamak gibi bir sürü saçmalıklar bunlarda arabasını modifiye edip sakin kullanana sözüm yok ama bu saydıklarımı yapan modifiyeciler benden güneş kadar uzak dursun :D genel olarak dikkat edilmesi gerekenler araçlar ise (bana göre) m3 veya m5 çevrilmiş 3.20 ve 5.20 ler, modifiyeli golf, modifiyeli polo, modifiyeli c elysee, modifiyeli 301, modifiyeli symbol, modifiyeli mondeo ve modifiyeli ticariler bunlardan ayrı olarak Ramazan yaklaşıyor 2 hatta 3 kat daha çok dikkat etmek gerek. Bunlar benim trafikte gözlemlediklerim.
    espresso bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    Bu eleman taş çatlasın birkaç sene yatacak. Ben ona yanıyorum. Belki içeri girmez bile. Gönlümüzün acısını dindirecek bir adalet sistemimiz olsa, şu eleman şöyle 25-30 sene içerden çıkamasa bunun gibilerin kısa sürede soyu tükenir. Çok yazık. Koca yolda özellikle çarpıyor gibi. Diyecek söz yok

  4. #4
    nicknamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hayaller Tracer 9 Gt, gerçekler Metro/Metrobüs
    Yakalandı mı ne oldu? Bilen yok mu? Yeni gördüm. Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Alıntı nicknamer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yakalandı mı ne oldu? Bilen yok mu? Yeni gördüm. Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin.
    Yakalandı mı bilgim yok hocam, ana haber bülteninde gördüm ailesi perişan olmuş üzüntüden.

  6. #6
    Remzidemir41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Akşam haberlerinde gördüm ve bir arkadaşım rahmetli olmuş kadar üzüldüm. Huzur içinde uyusun

  7. #7
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Akıl alır gibi değil!

  8. #8

    Üyelik
    23 Temmuz 2016
    Allah rahmet eylesin. Sürücünün alkollü olması muhtemel

  9. #9

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Allah rahmet eylesin , bizim gibi ülkelerde insan hayatının hükmü yok.
    Ben pek anlamam , kötüde bir sürücüyüm ama kurye kardeşimizde keşke park etmiş arabaların yanı yerine yol kenarına girebilseydi diye düşündüm.Sanki bu kaza olmazdı gibi geldi.
    (Sebepler vardır acelesi vardır , hedefler vardır ama hayatta kalmak öncelik olmalı.)
    Mesela Avrupa'da yaşayan arkadaşlar yazsa oralarda bu kadar kurye ve getir vb sistem var mı ? Devlet neleri düzenliyor.Eğitim var mı ?
    Başka canların pisi pisine gitmesi engellenir.

    mesela domino's pizza'nın 30 dakika garantisi verebildiği ülkeler altta.
    The company continues to honour the 30-minute guarantee for orders placed in its stores located in Colombia, Vietnam, Mexico, China, and India.
    espresso bunu beğendi.

  10. #10
    iskampavya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2009
    Motosikleti
    BMW F650 GS TWİN
    Allah rahmet eylesin, ailesine sabır diliyorum.

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Alıntı bdrhngvnc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah rahmet eylesin. Sürücünün alkollü olması muhtemel
    Yüksek ihtimal bence de.
    bdrhngvnc bunu beğendi.

  12. #12
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Çok üzücü bir olay, yalnız ben İstanbul Moda'da bu motorcu arkadaşlarla çok tartışıyorum, paket servis ya da kurye arkadaşlar, siparişi yerlerine ulaştırmak için hem trafiği yavaşlatacak ya da kendilerini tehlikeye atacak şekilde motosikletlerini kötü bir şekilde geçici park ediyorlar, kendi hayatlarını neden bu şekilde tehlikeye atıyorlar anlamıyorum, acele etmek her zaman zarara sebeptir, kendini sağlama almak motosiklet kullanmanın en temel kuralıdır.

    İş güvenliği dediğimiz konu bu, eğitimsiz sadece motosiklet kullanarak bu işleri yapan arkadaşlar, hayatlarını bu şekilde kaybediyor ya da sakat kalıyor, bu işler artık ciddi bir eğitim ve sertifikasyon ile yapılmalı.
    mattiadestro ve espresso bunu beğendiler.

  13. #13
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Arkadaşlar mevcut haber vasıtası ile bir şey paylaşmak istiyorum. Tr'de sürücüler dikkatsiz ve kuralları bilmeden rastgele araç kullanıyorlar. Son zamanlarda alkollü halde ya da telefon veyahut araç multimedya ekranı ile uğraşırken yola bakmadan araç kullanan sürücüler çoğaldı.

    Buna istinaden, bunlar olacak/başımıza gelecekmiş gibi hareket etmekte fayda var diye düşünüyorum.

    Mesela haberdeki rahmetli kurye arkadaşımız oradan her an bir aracın kontrolsüz bir şekilde gelebileceğini hesaplasaydı bugün aramızda olacaktı.

    Geçen gün karşıdan yardıra yardıra gelen şahin görünce hemen kendimi kenara atacak güvenli bir alan bakmaya başladım. Çok kontrolsüz ve hızlı geliyordu. Bodoslama bana dalması işten bile değildi.

    Mümkün olduğu kadar tüm ihtimalleri hesaba katalım diyorum.

  14. #14
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Telefon kullanarak araç kullanmaya çalışan çok fazla.

    Aracı şerit değiştiriyor haberi yok.

    Telefonla takıldığı için önündeki ile fazla takip mesafesi bırakıyor, bu sefer onun arkasındaki araçta bu neden gitmiyor diye onu geçmeye çalışıyor. Gereksiz kargaşa.

    Çok dikkat etmemiz lazım çok.

    Bir anlık dalgınlığın bedelini ağır ödeyebiliriz.

    Bazen görüyorum motosiklette ayna yok.

    Hayret ediyorum nasıl güvende hissediyorlar.

    Ben her 8-10 saniyede bir aynalardan arkamı kontrol etmezsem rahat edemiyorum.

  15. #15

    Üyelik
    15 Ekim 2020
    Allah rahmet eylesin. Daha geçen cuma e-5'te trafikteyim, aradan sıvışamadım, daha doğrusu geçebilirdim ama zorlamadım. Şeritte bekliyorum, gıdım gıdım ilerliyoruz. Önümdeki adam on santim gitti durdu, ben de gittim durdum, birden arkamdan ufak bir itme hissettim. Döndüm baktım elinde telefon ****** biri. Plakalık hafif yamulmuş başka bir şey yok. Pardon ya diyor. Yapabileceğim bir şey var mı diyor. Elindeki telefonu bırak herkesin güvenliği için en hayırlısı o olur diyip devam ettim hasar olmayınca. Bu konuşma sırasında da telefon hala elindeydi. O telefonu ananın **** sok da geri çıkar öyle oyna diyemedim. İnsanlara çok normal geliyor anlayamıyorum. Canlar yanacak belli ki. Buradaki eleman da kesin telefondadır. Ya da umurunda değildir. Her halükarda katil.
    espresso bunu beğendi.

  16. #16
    nicknamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hayaller Tracer 9 Gt, gerçekler Metro/Metrobüs
    Alıntı mgora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah rahmet eylesin , bizim gibi ülkelerde insan hayatının hükmü yok.
    Ben pek anlamam , kötüde bir sürücüyüm ama kurye kardeşimizde keşke park etmiş arabaların yanı yerine yol kenarına girebilseydi diye düşündüm.Sanki bu kaza olmazdı gibi geldi.
    (Sebepler vardır acelesi vardır , hedefler vardır ama hayatta kalmak öncelik olmalı.)
    Mesela Avrupa'da yaşayan arkadaşlar yazsa oralarda bu kadar kurye ve getir vb sistem var mı ? Devlet neleri düzenliyor.Eğitim var mı ?
    Başka canların pisi pisine gitmesi engellenir.

    mesela domino's pizza'nın 30 dakika garantisi verebildiği ülkeler altta.
    The company continues to honour the 30-minute guarantee for orders placed in its stores located in Colombia, Vietnam, Mexico, China, and India.
    açıkçası videoyu ilk izlediğimde olabilecek en iyi yere park ettiğini düşündüm.
    çoğu sıkışma ile ölümün sebebi iki araç arasında kalmaktan oluyor. yani freni tutmayan bir araç duran araca vuruyor, o araç da arada bir motosikletli varsa onu eziyor. bu tür bir risk olduğu için öyle düşüdüm ama çok üzüldüm.

    açıkçası burada o kişi aracada biniyor olabilirdi. nasıl bulunamıyor gerçekten anlamıyorum. her yerde kamera var. kimse mi almıyor plakayı anlamadım.
    Hayatımdaki en iyi sürüşü arıyorum. Yarım kask takıp kanayacağınıza, Full face kask takıp terleyin. En iyi motosiklet, sahip olduğunuzdur.

  17. #17

    Üyelik
    27 Mart 2021
    Bir adet tahta beyinli sürücü yüzünden kurye kardeşimiz boşu boşuna öldü. Lütfen motorun üstünde dahi olmasanız sağınıza solunuza iyi bakarak yoldan geçin. Maalesef trafiğimizde bu çarpan tahta beyinli gibi sayısız sürücü var. Bunlara da "motosikletleri fark edin" demenin manası yok. Farketseler ne olacak? Motordayken, yürürken hatta uyurken bile tetikte olun. Yaşadığımız ülke sayısız tehlikelere sahip. Ve maalesef bu trafik her sayısız haklı motorcuyu götürüyor. Her daim güvenli ve temkinli sürelim.

  18. #18

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    belki arabayı görse ona göre çarpışın etkisini az çok kotarabilirdi. farkında olmadan alınan darbe kadar kötüsü olamaz. bunlardan ders çıkaralım diyoruz da gerçekten bitmiyor. en kötüsü de hiçbirimiz başımıza gelir diye düşünmüyoruz. bırakalım o olurdu bu olurduyu. eyvallah haklısınız daha iyi bir yere park edebilirdi ama bir gün aramızdan biri veya birileri illa ki yine kestiremeyeceğimiz saçma sapan şekil böyle durumla karşılaşacak sonra diğerlerimiz yine ve yeniden ders çıkarmaya çalışacak.

    üzgünüm ama ders çıkarmaktan da bıktım. arkadaşa ayrı üzülüyorum empati yaptığım için kendime hatta yaya ve araba sürücüsü olan aileme üzülüyorum.
    kestiremeyeceğimiz o kadar çok ihtimal var ki ama biz çoğumuz başımıza gelecek olma ihtimalini dahi varsaymıyoruz.
    sinir bozucu olan kısmı da bu.
    geride kalanlara üzülüyorum başka bir şey değil.

    edit: bu arada benim de park etmeyeceğim bir yer orası ancak yukarıda bahsettiğim asıl mesele bu değil. her şeyi kestiremeyiz. biraz da şansa yaşıyoruz. bir sürücü olarak demiyorum bunu. çok genel bir durum

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Bu sabah işe giderken Aksaray yolu üzerinde bir kaza olmuş.

    Anladığım kadarı ile emniyet şeridinde duran kamyona, bir Pcx arkadan çarpmış.

    Polisler olay yerini kapattığı için çok yakından göremedim.

    Görebildiğim; grenajları paramparça olmuş bir pcx, kanlı bir kask, yerde yatan bir adamdı(kıyafetinde kanlar vardı), ayakta duran kasklı bir genç vardı, ya artçısı yada sürücüsü oydu.

    Bu abs şart, ani fren sonrası kaymış olma ihtimali yüksek.

    Emniyet şeridinde motorcular birbirlerini geçmeye çalışıyorlar. Hep bir Ego savaşı...

    Daha bugün emniyette giderken, mavi renk bir nmax benimle aracın arasına girip beni bariyere doğru gitmeye zorladı.

    Kornaya bastım napıyosun gibisine, tınlamadı ilk fırsatta geçti gitti.

    Arkadaşı ilk gördüğüm yerde madalyasını vereceğim...

    Neyin egosu bu anlamıyorum...Adam Trk502 ile emniyette beni geçmeye çalışıyor yav, zaten dev gibi geniş motor napıyosun...

    Aynama dokunsan düşerim belki.

    Bizim birbirimize saygımız yok..

    Kaldı ki dört tekerlilerden saygı bekliyoruz...
    block, espresso, Erenkc91 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)