Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sitede tepki çeken uyarı: Köpekler ve kuryeler giremez!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Adana'da bir yönetici, sitenin girişine "Köpekler ve kuryeler giremez" yazılı bir uyarı astı. Bunun üzerine siteye gelen bir kurye yöneticiye tepki gösterdi. Öncesinde kuryeye hakaret eden site yöneticisi, daha sonra yazıyı değiştirdi.



    Adana'da bir sitenin girişine "Köpekler ve kuryeler giremez" yazan yöneticiye kuryeler tepki gösterdi.

    Dünya genelinde süren corona virüs salgını nedeniyle restoran ve kafelerde paket siparişler her geçen gün artıyor. Siparişle alışverişin yoğunluğundan dolayı motosikletli kuryelerin de iş yükü arttı. Geçtiğimiz günlerde de Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde Efe Yıldırım Sitesi’ne sipariş götüren Adana Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Yalçın Parmak kapının girişinde "Bu siteye köpekler ve kuryeler giremez" yazısını gördü.

    Ardından da iddiaya göre apartmanın yöneticisiyle karşılaşan kurye, yönetici tarafından hakarete uğradı. Yazının fotoğrafını çeken ve sosyal medya hesaplarında paylaşan Parmak’ın ardından kuryecilerden gelen tepkiler üzerine girişteki yazı, ‘Bu apartmanda köpek beslemek yasaktır’ olarak değişti.




    "ÇABUK ÇIK, FAZLA OYALANMA, ASANSÖR KULLANMA"

    Adana Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Yalçın Parmak, yaptığı açıklamada yazının kendilerini aşağıladığını belirterek, “Apartmana sipariş getirmiştim ve dönüşte apartman yöneticisiyle karşılaştım. Bana ‘Çabuk çık, fazla oyalanma, asansör kullanma’ gibi hakaretlerde bulundu. Aşağılayıcı sözler sarf etti. Bende kendilerini uyardım resmi bir çalışanım, derneğimiz var dedim. Bize böyle davranmayın diye uyardım. Biz buraya siparişe geliyoruz, işimizi yapıyoruz. Böyle aşağılayıcı sözler hiç yakışmıyor, bir de bu girişteki yazıyı kaldırın, çok kötü olmuş dedim. 'Kuryeler ve köpekler giremez' diye yazılmıştı çünkü. Köpekler ve kuryeleri aynı kategoride kullanmak bizim için aşağılayıcı oluyor” diye konuştu.

    “SİZ HIRSIZ MISINIZ BU APARTMANA GELİYORSUNUZ, SİZDE VİRÜS VAR"

    Başka kuryelerin de apartmana geldiklerinde tepki gördüğünü öne süren Parmak, “Daha önce de bu apartmana gelen kurye arkadaşlarımıza ‘Siz hırsız mısınız bu apartmana geliyorsunuz, sizlerde virüs var’ gibi ithamlarda bulunulmuş. Müşteri sipariş veriyor biz buraya geliyoruz. Amacımız bu. Başka bir amacımız yok. Yıllardır bu işin içerisindeyiz. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık ve çok da şaşırdık” ifadelerini kullandı.

    “AMACIMIZ SADECE ANLAYIŞ”

    Yazının onurlarını kırdığını da aktaran Yalçın Parmak, “Bizim uyarılarımız sonrası yazıyı değiştirdiler. Ben ilk uyardığımda ‘Siz karışamazsınız, biz bu yazıyı uzun zamandır asıyoruz. Zaten kuryelerin girmesine izin vermiyoruz. Yazıyı kaldırmayacağız, istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz. Hiç sorun değil’ dediler. Ben de sizi şikayet edeceğim deyince o gün yazıyı kaldırmışlar. Yazı çok zorumuza gitti. Kuryeler ve köpekler apartmana giremez diye bir tabir olamaz. Sadece ben değil herkesin zoruna gitti. Çok üzüldük, çok kırıldık. Yani bizim mesleğimiz bu, başka mesleğimiz yok. Kuryelik yapmak ayıp değil. Bu mesleği severek yapıyoruz. Pandemi sürecinde 200’e yakın kuryemizi kaybettik, ona rağmen bırakmıyoruz. Bizim çok bir beklentimiz yok, amacımız sadece anlayış ve özveri” dedi.

    Apartmanda oturanlar ise herhangi bir açıklama yapmadı.

    https://www.ntv.com.tr/turkiye/sited...ik6sDnwtrj4dLA


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    Yazının içeriğini okumadım ama
    O yazıyı yazan köpeğin üzerindeki asalak/bit/pire bile olamaz.
    Kurye arkadaşlar ile kıyaslama bile yapmıyorum.

  3. #3
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Çok gerçekçi duruyor ben inandım. Photoshop olamaz.
    bdrhngvnc bunu beğendi.

  4. #4
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    YUNUSFERMAN bunu beğendi.

  5. #5
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    paint ile editlemişler yazıyı

  6. #6
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bu videodaki takım elbiseli adam site yöneticisi ve beyaz atletli olan ise siteye giremeyen kuryenin patronu.


  7. #7
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2017
    Şehir
    Ümraniye
    Motosikleti
    D400

  8. #8
    berkeusta01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2020
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Mondial Vulture 125i
    Yazı editlenmiş gibi geldi eğer öyle değilse de beyin olarak bu kadar gelişmemiş bir insanı nasıl yönetici yapabiliyorlar aklım almıyor...

  9. #9
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Daha kendini yönetemeyen, diline hakim olamayan dürrüğü siteye yönetici yapmışlar.

  10. #10
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Bu fotoğraf montaj olsa da yakın muameleleri kısa bir dönem kuryelik yapmama rağmen gördüm. O çok şatafatlı sitelerin bir çoğunda kuryelere asansör kullanmak yasak ya da sadece yük asansörü serbest. O asansör gelip çıkana kadar 3 tane daha sipariş bırakırsınız.

    Ha ben işte kalıcı olmayı düşünmediğim, güvenliklerle kavga etsem zararlı çıkmayacağımı bildiğim için hiç umursamadan tamam tamam diyip normal asansöre biniyordum her seferinde. Ben buzdolabı mıyım da yük asansörüne bineceğim. Güvenlik günde 1000 kişiyle yüz yüze konuşuyor normal asansörü kullanacak, ben bütün gün motosiklet üstündeyim gördüğüm en fazla 50 kişi ama yük asansörü kullanacağım, komik.

    Ha kaygısı olan arkadaşlar mecburen eyvallah deyip uyuyorlardı her söylenene, adam gibi bir sendika kurmaları lazım çok hakkı yeniyor kuryelerin, sesini çıkarabilen çok az.

    Kuryeye bakış hiç iyi değil ülkede köle muamelesi cidden var, siparişi verince kuryeyi de aldığını sanıyor çoğu kişi.

    Sivilde denk gelsek peşimden ayrılmayacak, yanlarındaki öküzlerin ve kendilerinin akademik ve kültürel birikimi sağ ayağım kadar etmeyecek geneli eskort olan hanımefendilerin tavırları çok komikti çalıştığım süre boyunca.

    Bu arada laf söylemek için demiyorum, herkesin kendi tercihi sonuç olarak ama Kadıköy, Ataşehir gibi semtlerde büyük sitelerdeki o evlerin çoğu günlük kiralık ve öyle bir bölgede çalışırsanız müşterilerin %90'ı paralı asker olacak, çok komik durumlarla karşılaşacaksınız garanti ediyorum. Psikoloji okuyan arkadaşlar varsa buradan bir tez konusu çıkar birkaç hafta çalışsanız.
    espresso bunu beğendi.

  11. #11
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Yazının editlenmiş olup olmaması bir yana site yöneticilerinden zerafet beklenmesine şaşırdım. Günümüzde site yöneticilerinde tırtık yapabilmek, kaba saba olabilmek, paraların hesabını soran site sakinlerine atarlanabilmek gibi faziletler aranıyor.

  12. #12
    istanbuls34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2019
    Şehir
    vergi cenneti
    Motosikleti
    NS 200 (218,03 TL yıllık vergisi + ek vergiler.)
    Uygun fiyata fotokopi dersi verilir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)