Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet Kültürünün Son Yıllarda Gördüğü Zararlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Mart 2021
    Şehir
    Usa
    Motosikleti
    magsonVE
    Bu konuyu pek konuşan görmedim ama bence üzerine durulması gereken bir olay olduğunu düşünüyorum. Son yıllarda Motosiklet camiası çok büyük zararlar gördü. Hem manevi hem maddi olarak. Manevi olarak beni en çok etkileyen Barkın Bayoğlu'nun vefatıydı. Sonrasında gelen kanalların oldukça yozlaşması bana rahmetliyi hala özletiyor.
    İkinci maddi olarak rahatsız eden durum ise başka ülkelerde değer bile görmeyen motosikletlerin burada hayal bile kuramayacağımız fiyatlara satılmasıdır. Insanlar eskiden çeşitli motosikletlere binerlerdi. Nostalji olsun diye söylemiyorum ancak en fakir insanlar bile borca girip ortalama bir motosiklet alabiliyorlardı. Şimdi etrafımda sadece bajaj, cf moto, r25 gibi motosikletler görüyorum. Evet bu motorlar fiyat performans açısından mantıklı olduğundan alınıyor ancak etrafımda hiç çeşitli motorlara binmeyen insan görünce üzülüyorum. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Asıl sorun ortada herhangi zarar görecek herhangi bir motosiklet kültürü kalmadı.Kötü ekonomi ve sapıkça fiyatlar yüzünden artık motosiklet alınmayacak hale geldi.Motosiklet sahipleri de yasaklar yüzünden doğru düzgün motosiklet bile süremiyor.Bence Türkiye'de motosiklet kültürü bitme aşamasına geldi.Üzücü ama gerçek bu.
    espresso ve The Dude bunu beğendiler.

  3. #3
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    motosıklet kulturu harley e binmek değildir, mondial drift e de binebilir herkes, kültürü mahveden yine biziz.

    ekonominin leş olmasının kulturu etkıledıgını dusunmuyorum, adam olan her motorda adamdır

  4. #4

    Üyelik
    27 Mart 2021
    Şehir
    Usa
    Motosikleti
    magsonVE
    Bence de harley'e binmek kültürü yansıtmaz.Ancak insanlar parasızlıktan motorunun bakım masraflarını bile kısıyor. Bu gözler yağ değişimini ekstra olarak yazanları gördü. Gerçi eskiden de motorlara iyi bakmazlardı. Ama en bakımsız motorun bile fren kaliperinin düştüğünü görmedim. Çinli bir motor hariç. Belki teknoloji olarak, malzeme kalitesi olarak gelişmişlerdir.Ancak hala çinlilere pek güvenmiyorum. Aldığınız motorun vidası düşmesin diye her yerine locktite sürecekseniz o motordan ne fayda gelir?

  5. #5
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Rock n Roll da bitmez bu da bitmez Bu günler de gecer merak etmeyin.
    espresso ve Disturbed34 bunu beğendiler.

  6. #6

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Ben birazda kendi kendimize verilen zararı gündeme getirmek istiyorum. Herkes motor sahibi oldu, pandeminin etkisiyle yollara hiç çıkmaması gereken tipler motora biner oldu.

    Bariyerle aramdan geçenler, arabacı misali arkamda sıkışınca korna selektör yapan motorcular, konumlanma ve öngörüden bi haberi olmayan, sonra kendi kendini arabacıya sıkıştırtınca adama bir de kızan, ayna kıran vutututtutu diye gereksiz ve terbiyesizce egzost bağırtan dingiller....

    Motosikletlilerden nefret ediyorum diye başlık açtım. Ama dallama motosikletliler o günden bu güne bile sayı ve oran olarak arttı. Bir motorcu olarak diğer motorculardan oldukça rahatsızım.

    Aramızdaki çürük elmaları temizlemeliyiz. Yoksa az önce motorcunun cahilliği yüzünden zarar görmüş veya sinir olmuş bir arabacı, durduk yere bizi sikıştırabilir.

    Saygılar
    Kural [ Z ] bunu beğendi.

  7. #7
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosıklet kulturu harley e binmek değildir, mondial drift e de binebilir herkes, kültürü mahveden yine biziz.

    ekonominin leş olmasının kulturu etkıledıgını dusunmuyorum, adam olan her motorda adamdır
    bu arada eklemek ısterım emnıyet guclerınde de cesaretlendırme amaclı suc var.

    Tek basıma olan cevirmeleri saymıyorum, eşimle birlikte ekipmanlı ve nizami sürüş sırasında polis tarafından bırkac kez cevrildik.

    Bu cevirmelerde bana alkol testi yaptılar ve plaka sorguladılar dogal olarak.

    Ancak tesadüftür ki o sırada oradan gecen kasksız 2 cg apaçisini durdurmadılar
    baska bır zaman plakasını kapatmıs bırısını durdurmadılar


    Özetlersek polis aslında süreci bozan kişiler başına bela olmasın ya da ugrasmasın diye nizami insanları durduruyor, ee böyle olunca apaçiler de cessaretleniyor.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  8. #8

    Üyelik
    27 Mart 2021
    Şehir
    Usa
    Motosikleti
    magsonVE
    "Motorcunun en büyük düşmanı yine motorcudur. " sözünün doğruluğu birkez daha kanıtlandı o halde. Bir de son zamanlarda motosiklet düşmanları da epey arttı. Adamlar hergün evine pizza, lahmacun söylüyor.Sosyal medyada kalkıp iki apaçi yüzünden "motosikletler yasaklansın" diyor. Konuyu dağıtmazsak kültürü bozan şeylerden biri de motorla şov yapan ya da motor kullanmayı bilmeyen sürücülerdir. Kurye kardeşlerimizin çoğu maalesef trafikte saatlerce sürmelerine rağmen kontranın ne olduğunu bile bilmiyor.

  9. #9
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Ne kültürü ? .. şu an sürücülerin bir çoğu " sabah uyanayım da motosiklet fiyatları artmış olsun, aldığım motosikleti *3 fiyata satayım " kafasında, galerici tipler ..

    4.000$ - 5.000$'lık motor demeye bin şahit gerektiren motosikletlerin kulu köpeği olduk .. kırıntıya muhtaç olan ya da kırıntı toplayan adamda kültür falan kalmaz .. haaa bu kültürü gerçekten yaşayanlar da zaten bizim gibi internette dirsek çürütmüyor, şu an bir yerlerde kamp yapıyorlar ..
    Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]

    Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]

  10. #10
    karayel90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2013
    Şehir
    Burdur/Antalya
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Motorsiklet camiasında yoz insanların,burnu kalkık tiplerin yaptığı yanlışlar oluyor ve buda camiaya aksettiriliyor yani kurunun yanında yaşda yanıyor.En çok etiketçilere sinir oluyorum adamın parası yok gitmiş CG-Drift tarzı motor almış biniyor kullanıyor gören hemen basıyo etiketi 'hee bu keko bu cg'ci motordan bi b*k anlamaz'.Vatandaşın alım gücü iyi olmadığında ne yapsın cepte para yok motorsiklet tutkusunu anca böyle karşılıyor.

    Maddi açıdan bizi en çok etkileyen ve bu duruma getiren başımızdakilerin paramızı değersizleştirmesi ve enflasyonu uçurmasıdır.2023'de düzenin değişmesi ümidiyle diyeceğim de ülkede düzeni değiştirebilecek bir üst akılda yok.Neyse sonumuz hayrola . .

  11. #11

    Üyelik
    22 Aralık 2013
    Ford fiesta aracıma yağ filtresi aldım ford otosan marka 25₺

    Tracer 700 ün yağ filtresi 140 tl

    Oysaki Motosikletlerin yağ filtreleri arabalarınkine göre daha basit ve kalitesiz. Dış sacı bile kola tenekesi gibi. Arabanınki öyle değil ama yine de astronomik bir fiyat. Bir karter tapa pulu 20₺ olur mu yahu?
    Sanayide 5 tane alsam 1 ₺ isterler. Yamaha 1 pulu 20₺ ye satıyor.
    Kinky Kylie bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)