Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aks koruma takozu ne işe yarıyormuş deneyerek öğrendim. Ufak kaza.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Bugün sabah hem biraz o taraflarda işim olduğu için hem de kilometre yapayım rodaj bitsin düşüncesiyle Şile tarafına gittim, dolandım geldim.

    Akşam yağmur yağarken döndüm, zemini kauçuk gibi bir malzemeden olan otoparka girdim. Otoparkın sonunda motosikletlerin konduğu yere kadar geldim tam sağ yapıp park yerine gireceğim. Yağmur yağmasından mütevellit tam sağ yapacağım yerde su varmış, ben de tam önümde olması sebebiyle göremedim çünkü park yeri neresi boş diye bakınarak gelmiştim, bomboş, dümdüz otopark sonuçta.

    Sağ yapıp kilitleyeceğim yere koymak için debriyajı hafif salıp gazı vermemle yürüme hızından birazcık daha hızlı giderken (10km anca, yok) arka teker mi yanladı, ön mü kitledi ne olduğunu anlayamadan motosikleti kucağıma aldım resmen giderken. E malum 170 kg motoru ıslak zeminde fazla tutamadım dizimde, beraber yere indik. 5 10 km hızla giderken yanlayınca. Bugüne kadar '' len bu aks korumalar motor bloğu korumasından çok geride, düşsem önce blok takozu değer bunlar iş yapamaz ki zaten diyordum ama sağ olsunlar yaptılar. Bende de hatırladığım kadarıyla kask yere değmedi, montun sliderinde ince bir çizgi var şimdi mi oldu onu da bilmiyorum.

    Tek sıkıntı sol tarafa düştüğüm için vitesi kontrol edeyim dedim, daha önce de huyumdur hiç kasksız marş basmadığım için debriyajın vitesin kasksız sesini bilmiyorum. O arada kaskı çıkarmıştım taksam da psikolojik olarak vitesin sesi çok kemikli geldi bana. Hepsinin fotoğraflarını ekleyeceğim şimdi alta.

    Bir de blok koruma takozuyla radyatör hortumu çok yakın gibi geldi gözüme, normalde böyle miydi bilmiyorum ama değiyorlar birbirlerine ufaktan. En fazla 10 km ile giderken sizce o takozun yamulma ihtimali var mıdır?

    Olması mümkün bir sıkıntı var mı aklınıza gelen, yazabilir misiniz? Kendim kontrol edebileceklerimi yarın edeyim, bu hafta içi zaten servise gideceğim gittiğim zaman söylediğiniz şeyleri de bir kontrol ettiririm.

    [IMG] [/IMG]

    Arka takoz sanki üstünden ince bir zımparayla geçmişim gibi oldu değdiği yerde, bir de ön ve arka aks korumanın stickerları fırladı, sebebini çözemedim fırlamasının orası anlık daralıp tekrar esneyemez, metal malzeme. Bu takozlar hasar alınca gerilip esneklik payını falan kaybediyorsa şu aks korumaları da değişeyim yakın bir zamanda bilgisi olan varsa konu hakkında.

    [IMG][/IMG]

    Sticklerlarda sıkıntı yok

    [IMG][/IMG]

    Viteste sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, büyük ihtimal psikolojik ama normal halini de hatırlamadığım için yükleyeyim.

    Gün boyu gez, akşam evine gelmişken motosikleti koyacağım yere 3 metre kala zeminden bir öpücük al

    Dilerim hepimizin en büyük kazası bu seviyede olur.
    Çok soru sordum biliyorum ama bu aletler hakkında henüz teknik bir bilgim yok, elimin altında 0 km hali de olmadığı için bakıp karşılaştıramıyorum. Şöyle sağına soluna bakınca bir sıkıntı yok devam diyemiyorum. Yarın otobana çıkınca mesela ''ulan kesin sola çekiyor bu ya'' diyeceğim muhtemelen çekmese de. Şimdiden fikir belirten herkese teşekkürler.

    Geçen gün otoparkta devirdim diyenlere bir saydırmışlardı forumda, valla ne oldu nasıl oldu anlayamadan ben de aralarına katıldım otoparkta devirenlerin.
    odo bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    -Black- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2005
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    Geçmiş olsun.
    Bu tür ufak öpücükler iyidir. Kıskanç olduğunu, ilgiyi sürekli üzerinde istediğini hatırlatır adama. Ve de gözünü başka yana kaydırmaman gerektiğini.
    Bir daha park anına kadar dikkati elden bırakmayacaksın muhtemelen.
    Hani, iyi olmuş diyeceğim neredeyse. (Seni çok daha büyük bir kazadan koruyabilecek, ufak bir aksaklık - kaza bile denmez yani- )
    Tekrar geçmiş olsun.
    maktama bunu beğendi.
    Sentis ad medullis!
    Dengeliyorum.com
    youtube.com/we2strom

  3. #3

    Üyelik
    20 Mayıs 2018
    geçmiş olsun

  4. #4

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar D400
    Geçmiş olsun, son fotoğrafa göre vites pedalı bi tık içeri doğru eğilmiş görünüyor, çekerek düzeltebilirsiniz.

    Kapalı otoparkların zeminleri parlak beton a da benzeri dümdüz kaygan malzeme oluyor genelde, hani lastiğiniz kuru da olsa, normal yolda/asfaltta sürer gibi gibi hafif gaz vereniz de, ya da yumuşak fren yapsanız da o parlak zemin lastiği kaydırıyor. Onun için otoparklarda fazladan dikkat etmekte yarar var.

  5. #5
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler.

    Zemine geçen gün sövmüştüm zaten, bakım masrafı olmasın, temizliği kolay olsun diye böyle saçma bir zemin tercih ediyorlar. Varsa böyle zeminlere girip çıkan arkadaşlar daha çok dikkat etsin, insanın sinirini bozuyor hiçbir şey yokken düşmek.

    Önceden çektiğim bir iki fotoğraf buldum, takozla hortum zaten temas halindeymiş anladığım kadarıyla. Bir iki gün kullanmayacağım motosikleti, otoparka gittiğim zaman fotoğrafla karşılaştıracağım. Hem havalar kötü hem de 170 kg sol bacakta bir iki metre sürüklenince bacağın kasığa bağlandığı yer olayın sıcağı geçtikten sonra biraz ağrımaya başladı.

    Vitesin de yere değdiğini düşünüyorum ama ondan önce sürücü ayaklığının değmesi gerekiyor sanki, ayaklıkta çizik bile yok. Video çekmiştim dün, şöyle iki üç farklı açıdan denk gelmiş videoda vites. Yamukluk varsa kastırarak kolay düzelen bir malzemeyse kendim hallederim motosikletin yanına indiğim zaman

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]

  6. #6
    emenyasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    Manisa/Merkez(yazları İstanbul/Ümraniye)
    Motosikleti
    Lifan KP150
    Geçmiş olsun.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler