Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Alım Satım hikayeleriniz V. 2021

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Sevgili dostlar. Dökülün bakalım :D
    Yarışı kazanmak istiyorsan, yarışın içinde olmalısın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    Motosikletim ilana koydum.
    Yıl 2009
    O zaman okul da yeni bitmiş param da pek yok
    Satıp ihtiyaçlarıma harcayacağım.

    İstanbul’da oturuyorum bir amca aradı.
    -Ben motoru beğendim oğluma alacağım.
    -Tamam amca.
    -Nereden arıyorsun?
    -Denizli’den
    -Nasıl yapacağız, motora ne zaman bakacaksınız?
    -Sen düZgün birisine benziyorsun bakmaya gerek yok.
    -Olur mu amca öyle şey?
    -Olur olur.
    -Ben sana paranı yollayayım.
    -Bizim oğlan yurtdışında okuyor, 2 ay sonra gelince senden alır.
    -Amcaya ne kadar ısrar ettimse de , alışveriş bu şekilde tamamlandı

    Adam bana parayı yollayıp, çocuk gelene kadar motosiklete birşey olacak diye çok tedirgin olmuştum.
    Çocuk 1,5-2 ay sonra geldi motosikleti aldı.
    Green Arrow, Jeansque, karacaa ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Ehliyetim yeni, CBR125 buldum bi tane aradım alacagım dedim. Acil macil yazmıştı bi de. Tek başınayım, çevremde motora binen yok. Gittim baktım motora, tipini beğendim aldım. Adam da at hırsızına benziyordu ama ben ilk motor heyecanı ile pek düşünmedim bunu. Motorun bi sorunu yok vs vs salladı bişeyler. Daha sonradan motorla olan beraberliğimde yavaş yavaş öğrendiklerim şunlar oldu:

    Ön çamurluk yok. Lastikler bitik. Keçeler patlak. Gidon yamuk. Lastik değiştirmeye gidiyorum oradaki adam diyor ki arka jant yamuk. Hasar kaydı var 5 bin liralık. Honda'ya götürdüm adam dedi ki 2014'te bayiden çıkmış bir daha herhangi bir yetkili servise girmemiş. Kısa far yanmıyor. Mesnet yamuk. Mesnet rulmanı dağılmış. Önde radyatörde darbe izi var. Şasi'nin demirlerinde bi vida var neden yapıldığını hiç bi şekilde anlayamadıgım. Grenajın bazı kısımları boyalı veya yapıştırılmış veya direkt kırık. Manifoldda darbe izi var. Sanırım arka janttan dolayı 100'den yukarı çıkamıyordu alet. Bir gün keçeleri değiştirirken, gidonu da boruyla düzelttirdim. Adam sağ kumanda kolunu düzelen gidona göre düzeltmedi. Ben de o gün eve dönerken frene daha farklı bir açıyla bastıgım için önü kitledim ve yan yatırdım motoru. Sol grenaj çizildi. Ayna kırıldı. Manet kırıldı gitti. Motorla 2. ayımın sonuydu. Ayna ve manet aldım taktım. Sonrasında motoru aldıgım fiyatın 1k lira altına sattım. Satarken de her haltını anlattım çocuğa. Bir iki ay sonra sarı sitede bana motoru satan elemanın mt25 sattıgını ve "acil acil" yazdığını gördüm. Bunu aldım dh forum'a yazdım. Bi de buraya yazmıştım. Ancak sonra telefonla aramaya ve rahatsız etmeye başladılar. Sonra ben de değmeyeceğini düşünüp sildim.

    Hayatta genelde salaklık yapmadan öğrenmeyen tiplerdenim. Bu şekilde
    serif abi bunu beğendi.

  4. #4
    engin_deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    street triple rs
    sene 2005 ilk motosikletimi alacağım. ama nasıl bir heyecan nasıl bir gözü kararmışlık almış başımı gidiyorum. yanımda da götürebileceğim motosiklet binen tek bir arkadaşım var yakup. bu yakup ipnesi sabaha kadar oyun oynar sabah gün ağardığında uyumaya başlar akşama kadar uyur. akşam da biri zorla uyandırır yemini suyunu verir karnı doyunca tekrar pc başına oturur. böyle bi tip.

    herneyse yakuba dedimki bana motor bakcaz. tamam kank bakarız. olum bak yarın öğlen bekliyor adam bizi. sakın uyuma seninle ugrasmıyayım birde. tamam kank uyumam ayıpsın.

    ebesini öptüğüm uyumuş arıyorum arıyorum telefonu açmıyor. top patlasa uyanmaz. neyse gittim bunun evine zor bela kaldırdım yavşağı. dedim hadi geç kalıyoruz. bu hala uykulu gözlerle afyonu patlamamış. bindik bunun motora gittik benim alacağım motorun başına. adam anlattı etti falan. ben bi bok anlamıyorum. yakuba dönüyorum ara sıra kanka nasıl güzelmi motor. kankaaa 10 numara motor alalım hemen. bu arada baktıgımız motosiklet kanuni seyhan 250 chooper.

    neyse ben motosikletin sahibine dedimki abi bi çalıştır da sesini duyalım. adam çalıştıracak ama marş almıyor motor. zorladı falan ama yok. çalışmadı motosiklet. neyse bu arkadaş dediki motor 1 aydır yatıyor akü cortladı herhalde. vurduralım. dedik tamam olur. nasıl bir heyecanla gittiysek artık motosikletten halen sogumadık. adam dediki siz bunu yokuşun başına çıkarın da ordan aşşağı hurrra salalım vurduralım. dedik hayhay. yazın o sıcağında motoru bu yakup ipnesiyle o yokuşa tam 3 kez çıkardık. vurdurduk ama çalışmadı şerefsiz motor. neyse adam dediki şurda bi oto tamircisi var gidelim takviye yapalım. dedik hayhay ona da okey. motoru ittire ittire oto tamircisine götürdük. bekle ha bekle adam bizimle ilgilenecekte motora takviye yapacakta. derken 2 saat sonra sağolsun yüzümüze baktı da motora bi takviye yapıverdi. zor bela da olsa çalıştı makina.
    çalıştı ama duman atıyor. ben yakuba soruyom kanka bu ne normalmi. kanka bunlar güçlü makina normal normal sorun değel diyor. bi boktan da anladıgı yok ama işte naabacan. etrafım da tek güvenebileceğim bilirkişi zannettiğim kişi oydu. onun da kıymetini bilmeye çalışıyor ne söylese inanıyordum.
    herneyse işin özü sonuçta biz çalışmayan duman atan. hertarafı dökülen bir hurda motosikleti. piyasasının gayette üzerine bir fiyata satın aldık.
    1 gün ben motosiklete biniyordum. 2. gün arıza çıkarıyor beni yolda bırakıyordu ve ittiriyordum. yaklaşık 1 sene kadar birlikte çok kötü anılarımız oldu kendisiyle. sonunda sattım ama çok cüzzi bir rakama. ve kurtuldum dedim. buna rağmen motosikletten soğumadım ve devam ettim. 2. motosikletimi sıfır aldım.

    arkadaşlar amerikayı 2.kez keşfetmeye gerek yok. burada yazılanları okuyun ve içinden size ne lazımsa alın. ders olsun kulağınıza küpe olsun. öyle sırf motosiklete biniyor diye her önünüze gelen arkadaşın dediklerine inanmayın. gidin işin ehline ustasına sorun. verin 300 500 lira neyse baştan kafanız rahat olsun.

    son olarak burdan arkadaşım kankam ve aynı zaman da amcaoğlum olan yakubun kafasına zıçam. halen eski günleri yad ederken bu konuları konuşup güleriz :D
    karacaa bunu beğendi.

  5. #5
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    sene 2017
    ehliyet kursuna yeni yazılmışım. daha kurs devam ederken motor bakıyorum.
    250 cc klasmanındaki motorları inceliyorum yutuptan videolarını izliyorum.

    en son kullandığım motor klr650
    ama sor ne zaman kullandım. taaa 2006 da. o tarihten beri elime motor gidonu değmedi.

    bütçe 10 bin 12 bin civarı motor bakıyorum. çok aşırıya kaçmamak için

    abim dedi ki;
    (bu motoru al hem bozulursa dışardan müdahale etmek kolay tamiri hemen yapılır.)

    al dediği motor = ducati hypermotard 796

    fiyatı o zaman 19 binliraydı.
    tabi o zaman desmo bakımı nedir bilmiyorum. ducati cahiliyis :D

    motor gebzede ben başakşehirde.

    motor sahibi ile konuştuk anlaştık
    çıktım yola.
    tabi bende ne kask var ne eldiven ne mont.
    giderken yok üstünde kaskı montu eldiveni aldım. geri kalan hiç bişey yok

    gebzeye gittim adamla buluştum motoru gördüm beğendim aldım satışı gerçekleştirdik

    sonra dedimki.
    10 yıldır motor kullanmıyorum alıştırma yapacağım bi yer varmı?

    motoru satan abi bana gözleri kocaman açılmış şekilde baktı
    nasıl yani dedi. korka korka beni bi yere götürdü burada deneme yapabilirsin dedi.

    ilk başlarda motoru istop ettire ettire bi şekilde kaldırdım bi iki tur attım geri geldim.
    tamam ben gidiyorum dedim :D

    gider gitmez beni ara merak ederim dedi.

    gebzeden başakşehire sağsalim geldim.
    ehliyeti alana kadar da ufak ufak alıştırmalar yaptım kendimce.

    bu ilk motorumu aldığım hikayem.

    başka zaman ikinci motoru aldığım hikayemi de yazarım
    cıbılduck bunu beğendi.

  6. #6
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    2016 yılında sıfır cbf150'yi fethiye Honda bayisinden aldım. Çıktım yola, eve kadar 45 km. yolum var. Hava hafif yağmurlu. Tam eve 5 km. kala bayır aşağı virajlı bir yerde motor kaymaya başladı. Aşağısı uçurum. Düşsem yeni motor paramparça olacak. Kendim mahvolacağım. Bu havada gören duyan da olmaz. Böyle bi 5 saniye kadar kayıp toparladım.

    Fakat o korkuyu bütün sinir uçlarıma, bütün hücrelerime kadar hissetmiştim. Adeta içeriye doğru kaka yapmıştım.

  7. #7

    Üyelik
    11 Kasım 2020
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    KTM 390 ADV//CRF RALLY // CBR 500R // Pulsar 200NS
    evet başlıyoruz
    Çocukluktan beri içimdeki motor aşkı ya biraz daha biriktireyim iyisini alayımla yıllar boyu ertelendi. ehliyeti ekipmanları aldım motor yok. harleyin test günleri var. hayatımda 1 kez ehliyet sınavında motor sürmüşüm totalde 15dk :D kaydoldum neyse street 750 sürecem buraları uzatmayım kimse street 750 sürmüyor diye en arkada kalmış motor bana dediler dyna street bob sürer misin? sürerim dedim :D ulan 1690 cc makine istanbul trafiği ve tecrüben sıfır. neyse sürdüm geldim dedim benim çok acil motor almam şart ne kadar param varsa o kadarlık alacam. hazırlıktan bir arkadaşım var o motor almış vulture 150 mondial. baya geziyor takılıyor bi ara da satacam falan dediydi. yazdım buna satıyomusun evet dedi gittim zonguldak merkezden ereğliye. al dene dedi kör topal sürdüm internetten öğrendiğim şeyleri yapıyorum eli bıraktım motor yamuk gidiyor aha dedim bunu yaptır alayım. neyse boruyla düzeltti ustası(!) ertesi gün aldım motoru pazarlıkla falan filan ama usta çok kolpa hiç gözüm tutmuyor. 1 hafta geçti benim motordan bitane daha gördüm. benimki traktör gibi çalışıyor o fıtı fıtı. neyse ereğlide barış diye bir usta varmış deli barış diyorlar sadece büyük motora bakıyor falan atladım gittim. dedim sesi bi garip motoru çalıştırdı hayırlı olsun dedi krank kucağında şuan ahahha :D velhasıl 450tlye rektefiye yaptık motora sonra 78k km gittim bi yağ depiştim bi statör değiştim 2de far ampulü. sonra da sattım. yani motoru ucuza aldık ama pazarlık payını da rektefiyeye verdik. bu da böyle bir anımdır .D

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------

    2. motoru da anlatayım la gaza geldim.
    vultureyi sattım pulsar alacaz. istanbulda 3 motoru ekspertize gönderdim arklarla 3üde trışka. istanbuldan motorla uğraşmicam dedim ankaraya baktım. bi tık pahalı ama kırmızı. kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun dedim. aradım dedim bak başka ilden gelecem sıkıntı var mı yok abi dedi geliyorum dedim istanbuldakiler öyle bıktırmıştı ki pazarlık bile yapmadım. aldım direkt yağı mağı değiştirecez zamanı geldi dediydi sahibi. yağ filtresi hava filtresi falan almış onları verdi. motomekanik mi ne biyere gittim öneri usulü. sene 2017 1.3lt mi ne alıyordu pulsar. motul 5100 koyuldu filtreler değişti onlar bizden zaten 250tl para aldılar. 2.şişenin kalan kısmını da vermediler :D lanet olsun dedim çıktım daha gitmem de sorana da tavsiye etmem neyse zonguldak'a döndüm ertesi sabah okula gittim dersten çıktım marşa basıyorum KAAART KUUURT ÇAT ÇUT enteresan sesler. dedim aha yan bastık :D deli barış ustaya ulaştım vurdurarak. dedi marş motoru ilk hareket dişlisi gidik. neyse kuralkandan getirttik direkt. 600tl de oradan kaçtı. sonra cebimde para kalmadı kyk yatana kadar motora binemedimdi :D

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    ilk motosiklet alışım haziran 2020.yer ankara ben zonguldaktan çıktım.satıcı motorda masraf çıkarsa öderim dedi.iyi bi çocuktu ünv öğrencisi.motosiklet duke 390,çocugun kendi servisinde expere soktum ücret almadılar.usta motor bizim eksiği yok dedi.motoru hiç incelemedim sürmedim :() 22bin liraydı çocuk 20bine bırakırım dedi tamam dedim notere gitmeden 10k havale yaptım.noterde satış oldu.10k yı elden verdim zonguldaga döndüm.
    sonra bi kaç eksik çıktı tamamlıyoruz.sizinki kadar ilginç değil hikayem

  9. #9
    HaktanCbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ducati Monster 696
    2016 da evde oturuyordum bir motor alma fikri doğdu daha önce hiç sürmemiştim ehliyet yok. Doğum günüm yaklaşıyordu bizimkilere bu yıl motor istiyorum süreyim eğlenirim falan dedim mantıklı buldular. Piyasa araştırması yaparken superlight 200 diye bir motor buldum neden olmasın falan derken kız düşmeyeceğini farkettim, yarış motoru baktım çok yüksek olmayan bir bütçem vardi 12500 internetten rodajı yeni bitmiş 2016 model bir 250r buldum anlaştık adamla getirdi kapıma kadar olabilecek en apaçi halimle çıktım ki bir halt biliyo sansınlar, marş nerde bilmiyom halbuki. Neyse adamla anlaştık ertesi gün aldım motoru. Öyle düse kalka öğrendim ilk başlarda

  10. #10

    Üyelik
    08 Ekim 2010
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    HONDA FORZA 250
    Konuyu acandan da hikayelerini paylaşanlardan da allah razı olsun. Tek nefeste okudum. Benim ilk motor hikayem scooterla başladı. Üniversite son sınıf sene 2012 kaza ekspertiz yapan şirkette harçlık çıksın diye çalışıyorum. Haftada 200 tl alıyorum 😁 biraz para biriktirdim malum siteden aşığı olduğum (!) nostalji scooter bakıyorum. Neyse cebimde 800 tl para var bakıyorum 1000 1200 civarı hep. Neyse bi tane gördüm 800 tl yazmış aha dedim tam cebime göre neyse aradım çocuğu gittik bir arkadaşla baktık motora ehliyet yok hayatımda hiç motora binmemişim ama içimde nerden geldiğini bilmediğim bir heves çocuk noterin önünde duruyor şöyle bir baktım motora hep sağa yatmış sağ taraf grenaj nerdeyse her yerden kırık olsun dedim düzeltirim. Girdik notere dedim ki biraz indirim yap neyse sağolsun 650 tl ye anlaştık noter masrafı falan cebimde yalan olmasın 50 tl kalmıştı. Neyse tabi ben kullanamıyorum önde arkadaş arkada ben tıngır mıngır iş yerinin sokagına geldik 1-2 tur attım akşam oldu Eve gidiyorum patt çevirme ehliyet yok diye ilk gün ilk cezamı mondial zn 125 ile yedim. 😂 hala duruyor motor hiç satmadım komple grenajını yeniledim falan müzelik merdiven altında arada babam ben kullanıyoruz tabi bu arada ehliyeti de aldım 2. Motoru da

  11. #11
    TamGazDevam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2015
    Şehir
    Mersin / Adana
    Motosikleti
    YBR 125 08' / HONDA CIVIC VTEC 1.6 04'
    yıl 2015
    bayiden ilk kez sıfır motosiklet almaya niyetlendim, gittim beğendim... sonrası klasik noter işleri plaka çıktı falan.
    biz motosikletin evraklarını hallederken, serviste motosikletin parçalarını birleştiriyorlar, aküyü kablosunu mu ters mi bağlıyorlar nedir karbüratörden benzin kaçırıyormuş sanırım, orada ki benzine kıvılcım sıçrıyor motosiklet alev alev yanıyor serviste.
    işlemleri iptal edip motosikleti almaktan vazgeçmiştim :D

  12. #12
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2020
    Şehir
    Kütahya>Ankara
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Benim iki motorum oldu hatta biri ortaktı zaten.

    Her yaz köye gidiyorum. 3 arkadaş bütün yaz dolaşıyoruz. Tabi diğer çocuklarda motor var 3müzde yok. sadece birinin dedesinde var o da vermiyor.

    Köye gitmeye yaklaşmıştım. İşte arkadaş aradı müjde dayım bize motor aldı diye. Bir tane kırmızı cup. Kuba XY100-E. Tabi modelini sonradan öğrendik çünkü üstündeki kaporta toplamaydı. Sorduğumda da dayısı motoru zeytinyağıyla takaslayarak almış. Motoru köye gelip ilk sürdüğümde çok heycanlanmıştım. Şansıma motoru gaza boğmuştum çalıştıramamıştık. Taş gibi motordu birsürü kazamız oldu. Yeri geldi frensiz dağlara çıktık 1. viteste indik.

    Drifti alırken de bayileri gezerken babam revival bakıyordu. İşte babam diyor revival alalım ben de sürerim. Ben de biliyorum motora bi alışırsa ben motorsuz kalacam arabayı da vermeyecek. O yüzden 50cc istemedim. O sırada düşünüyoruz, ikinci el ybr mi alsak, cbfler uçmuş vs. revivale bakarken orda drift gözüme çarptı. Herkes motoru sağlam diyordu ki zırt pırt babamdan tamir için para isteyemeyeceğim için sorun çıkarmaması gerekiyordu. Yeni drift L de vardı ama fiyatı 12.000 tlydi. 8 bine drifti aldık hem de 8 ay vade farksız taksitle.

  13. #13
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    İlk motorumun noterde satışını verdiğimde çıkışta adama anahtarları uzattım "Abi ben kullanmasını bilmiyorum ki" dedi. Kamyonetle gelmiş, yükledik kamyonete öyle gitti.
    karacaa bunu beğendi.

  14. #14
    E.Yzr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    R25 Abs, CRF 250L
    Yıl 2008. Devamlı bir motosiklet isteği ve daha o zamanlar lisedeyim. Tabi aile aldı mı hayır.O yaz amcam kanuni hustler scooter hediye etti. Ehliyet falan yok. Bodrum Ortakentte kendi kendime dolana dolana öğrendim sürmeyi. Sonra deli sürüyorum diye babam o motoru amcama geri vermişti ve çok üzülmüştüm. 1 sene sonra emanet bir cupla kaza geçirdikten sonra motosikletten korkup uzaklaşmıştım ta ki 2017 yılına dek. 2017 yılında tekrar başlama isteği, sanki içimdeki ateş yeniden alevlenmişti. Ve 4 5 ay cbr125r aradıktan sonra 2000kmde 2017 model cbr 125r izmirden aldım. Fakat sürmeyi unuttuğum için araba tutup getirttim. Videolardan izlediklerimle mahalle aralarında pratik yapa yapa 10 15 gün sonra yavaş yavaş trafiğe çıkmaya başladım. Yavaş yavaş ekipmanları da toplayıp daha bilinçli sürücü olmayı ilke edindim. 6 ay sonra satıp 2 gün motorsuzluğa dayanabildim ve 2017 cbr 250r aldım. Hemide 600km de. 2 sene kullandım siyah incimi. 2020 martta maddi durumdan dolayı satmak zorunda kaldım. 2020 eylülde r25 abs aldım ve yola devam. Aldığım hiçbir motosiklette sıkıntı yaşamadım. Allah hep iyi insanlarla ve temiz makinelerle karşılaştırdı. İşte benimki de böyle bir hikaye

  15. #15

    Üyelik
    16 Ocak 2021
    Nasip olursa yazarım birgün, belki o gün hiç gelmeyecek...

  16. #16
    Proust 1912 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2021
    Şehir
    Çorlu/Tekirdağ
    Motosikleti
    RS200
    Çanakkale’de askerlik yapıyorum asteğmenim. Şehirde müthiş bir motor kalabalığı var. Her yer her yere 15-20 dakika yürüme mesafesinde Çanakkale’de zaten, ee haliyle benim evle alayın arası da 15-20 dakika, servis saatleri bana pek uymuyor. Neyse ilk aylar yürürüz nolcak dedim baktım bu yürüme sadece alayla ev arası kalmıyor yürü allah yürü ayağımızın altı at toynağına döndü. İşte o zaman hafif hafif bir motor fikri oluşmaya başladı bende ama hayata geçirme ihtimalim çok düşük çünkü o yaşıma kadar doğru düzgün bisiklet bile sürmemiştim.
    Neyse bir gün bizim askerlerden 2 tanesi terhis oldu, komutanım işte sizle kahvaltı yapalım falan dediler. Ertesi gün kahvaltıya gittim bu arkadaşlarla( hayatımın en pahalı kahvaltısı olacağını 1-2 saat sonra öğrenecektim). Laf lafı açtı konu motora geldi. Bunlar beni bi’ gazlıyor ama nasıl gazlamak “size şöyle yakışır, çok can yakarsınız, daha fazla uyursunuz vs” bu andan sonrası çok net değil bende. Kendime geldiğimde 50’lik kuba trendy’nin üstünde yalpalaya yalpalaya eve gitmeye çalışıyordum Hayatımda aldığım en doğru ve güzel kararlardan biriydi

  17. #17
    azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2012
    Şehir
    istanbul-esenyurt
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    İlk motoru sıfır aldım buradan ve sağdan soldan araştırdım gidip TVS Apache aldım. Bir anormallik yok. O motor çalındı ve bir kaç ay sonra bir arkadaşım gel bizimle çalış diyerek iş teklifinde bulundu motorumun olmadığını ve Ümraniye Esenyurt arasını gidip gelemeyeceğimi söyledim. Sen bir tane seç beğen alalım sorun değil dedi Sürat Motor'dan Hasan'ı aradım bana bir motor ayarla gelip alıcam dedim kredi kartı ile ödeyeceğimi de belirttim. Öğleden sonra 2017 TVS Apahce (150'lik motoru 180'liğe çevirmişler) motoru alıp işe gittim ne motora baktım ne birşey. Belimizi doğrultup yeni bir ihalede yeni bir işe başladık. Bu sefer güzergah Esenyurt-Çekmeköy dedim bu düldül bizim kahrımızı bu yolda çekebilemez kredi çektim ve Pulsarlara baktım. 1-2 telefon görüşmesi yaptım ve güzel bir motor buldum. Genç bir arkadaş motora da temiz bakmış konuştuk telefonda dedim sen motoru Kenan Usta'ya götürür müsün? O baksın ben ona göre karar vereyim. 50 lira yakıt parası havale ettim. Öğleden sonra Kenan aradı motor güzel zaten bizim buraya gelip gidiyor servise dedi ve ufak tefek ihtiyaçlarını söyledi zincir-lastik vs. Tamam dedim elemana döndüm. Yarın öğlen alalım devri diye...Bir sonraki gün Noterin önünde buluştuk çocuk suratıma bakıyor abi motora bakmayacak mısın? dedi yok dedim şaşırdı ... Abi ne acayipsin insan aldığı şeye bakmaz mı ya ben olsam her yerine bakardım dedi. Dedim ya kardeşim Kenan ustanın görmediği neyi görücem motorda, sordum işte hem Pulsar serviste hem de Sürat motorda adamlar olumlu bir fikir beyan ettiler hadi gidip devri yapalım dedim girdik içeri bitirdik işlemi. satışlarda da genelde muhebbet şu şekilde oluyor yine aynı yeri arıyorum Sürat Motor'u... "Hasan benim motoru alsana buradan?" o da "Yarın aldırayım komutan diyor" Hasan. Konum atıyorum bir gün sonra motoru ve noter vekaletnamesini aldırıyor oradan. Hemen ardından havale yapıyor fazla konuşmayı pazarlık yapmayı sevmiyoruz

  18. #18
    KYorulmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2014
    Şehir
    Essen
    Motosikleti
    CBR 250r 2014(satıldı)
    İlk motorumu İzmir Honda Yükseliş'ten sıfır olarak almıştım.
    Ehliyet sınavına hazırlık ve ehliyet sınavı hariç hayatımda motosiklet sürmemiştim ve çok heyecanlıydım. Motoru teslim aldıktan sonra yola bağlanırken, bayinin çıkışında çok ufak bir eğim var. Yola çıkmaya çalışırken orada heyecandan stop ettirdiğimi hiç unutmuyorum. Sonrasında Güzelyalı sahilde 50 km ile giderken çok hızlı gelmişti ve sanki uçuyormuş hissine kapılmıştım.

    Aynı motoru 2 sene boyunca 21 bin km kullandım. Satış için arkadaşla anlaştık. Motoru gördü beğendi. Noter devri sonrası 'abi beni Karşıyaka'ya eve bırakabilir misin?' demişti. Ben de hem arkadaşı riske atmamak hem de motosikletimle vedalaşmak için kabul etmiştim. Sonrasında kask elde İzban ile evin yolunu tutmuştum.

    Umarım önümüzdeki yıllarda yeni bir alış hikayesi ile tekrar bu başlığı üst sıralara taşırım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)