Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motor ağır geliyor dururduğum yerde yatırıyorum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu iş sadece sporla, güçle olsaydı, 55-60 kilo hanımlar koca koca Gs lere binemezdi. Bizim ofiste 52 kilo bir hanımefendi 1200 süper tenereye biniyor.
    Yani teknikle alakalı bir durum.
    kadın 52 kg olabilir ama belki çelik gibi bacak kasları vardır? bir tepiklese bruce lee gibi uçuracak güce sahiptir ama sizin haberiniz yoktur?

    .... ben birinci viteste debriyajı sıkmış konumda durduğum için iki ayağımı birden yere basıyorum, sonrasında sağ ayağı arka frene atıp sağ elimi boşa çıkarıp sadece sol ayağım ile motoru ayakta tutuyorum..

    tabi benim motosiklet 136 kg, gerçi fark etmiyor ki, ben motoru komple kaldırabildiğim için yarın öbür gün 200 kg bir motosikleti tek ayağım ile dengede tutmakta zorlanmam.

    antrenman yapın antrenman, güçlü olmak kadar zevkli bir şey yok, yani benim gibi 55 kg bir insan doğru dürüst antrenman yapmadan 152 kg deadlift yapabiliyor ise bir çok insan düzenli 5 yada 6 ay antrenman ile rahatlıkla bu rakama çıkar hatta geçer.. yani bu kilolar sağlıklı bir insan için pek yüksek rakamlar değil.

    elinize 15-20 kg civarı ağırlık alın ve eğil kalk yapın, bacakları kuvvetlendirin, vücutta en önemli kaslardan biri.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    HaktanCbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ducati Monster 696
    Bisiklet alın günde 10 km sürün gelince squat yapın ve protein ağırlıklı beslenin sevmiyorsanız güzel marka protein tozuyla diyetinizi destekleyin 1-2 aya goldwingi kaldırır hale gelirsiniz

  3. #23

    Üyelik
    30 Nisan 2012
    Yukarda bir arkadaş bahsetmişti. Durma anında ön freni bırakın. Sağ ayak arka frende olacak. Hafif sol bacağınızın üzerinde dengede tutacaksınız. Güç ile alakası yok. Dengeyi sağlayamayıp yatırır gibi olursanız güç o zaman devreye girer, güçlüyseniz kaldırırsınız motoru. Ön freni bırakmadığınız sürece denge problem olur. Kalkarken de hafif arka frenli kalkmanız daha dengeli bir kalkışı sağlayacaktır.

  4. #24
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    yazmayı unutmuşum, antrenman yaparken millet pop müzik dinlerken ben müslüm gürses dinliyordum, yani anlamıyorum, o kadar acı çeker iken başka ne dinleyebilir bir insan? ağlayarak spor yapıyordum ben, arkadaşların tuhafına gidiyordu ama işte ne bileyim.. asıl tuhaf olan şey nedir biliyor musunuz? söyleyeyim; siz antrenman yaparken başkalarının "kolay gelsin" demeleridir asıl tuhaf olan; yani ben zorlanmak için yapıyorum bu işi, kolay gelir ise güçlenemem, zaten amacım mümkün olan en zoru yapmaya çalışmak.

    bu yüzden antrenman yaparken genelde ağlayarak yapardım, kaslarımdaki travmayı geçiştirmek için zırlayarak çalışırdım, hey gidi günler sporu falan unuttuk artık, gerek yok gerçi, lazım olan kadarı var, motosiklet sürmeye yetecek kadar var... motosikleti dik tutamayacak olsam şimdi en basitinden elime yaklaşık 30 kg civarı ağırlık alır 2 set olarak eğil kalk yapardım..

    basit yani, basit der iken taktikler basit, sadece zorlanarak çalışman gerek, spor yaparken kendi kendine "kıpırda seni lanet olası aciz herif, işe yaramaz tembel kıpırda!" şeklinde söveceksin ve bir yandan ağlayarak yapacaksın o hareketi... tabi ilk set kibar olacak, bu dediğimi daha çok 2 yada 3. seti yaparken gerçekleştirmen gerek, yani ilk set ısınma amaçlı yapıyordum ben ve son seti ise full zorlanma yapıp çalışmayı bırakıyordum.

    not: zorlanmamak için acele etmek yanlış, yavaş yap, zorlan, o zorluğu hisset, ne kadar aciz olduğun düşüncesi aklından çıkmasın, sadece bir tane daha fazla yapabilmek için çabala, sadece bir kaç kilo daha fazla yapabilmek için çabala, hissettiğin şey kaslarındaki zorlanma olsun, kemiklerinde yada tendonların da acı hissettiğin anda çalışmayı bırak, kemik ve tendon sağlığının yettiği en yüksek ağırlık ile çalışırsan kas gelişimini en verimli şekilde yapmış olursun..

    unutma, amacın sadece zorlanmak, hareketi kaç kez yaptığının hiç bir önemi yok, sadece zorlan, sadece yorul.

  5. #25
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    spor yap diyenler motosikletten anlamıyor denektir, motosiklet denge işidir, dengede kaldığı sürece parmağınla dahi tutabilirsin arkadaşın pratiği eksik, eğitim almanızı öneririm. Eğitimde motosiklet olduğu yerde iken ayaklığı kaldırıp dengede tutup önce iki elinizle sonra tek elinizle etrafında tutarak 10 tur atmaya çalışın. Fren konusu da ayrı bir konu frenleme üzerine çalışmanız lazım, dengeli frenleme ve durma tekniklerini geliştirin bu anlamda eğitim alamazsanız çok video var hepsini izleyin.

  6. #26
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Motosikleti düz durdurdugunuzdan ve gidonun düz oldugundan emin oldugunuz sürece birşey olmaz.

    dik duran bir motoru tek elinizde bile dengede tutabilirsiniz. agırlık sizde değil motorda olur siz sadece motorun dengesini korumaya calısmalısınız.

    50 kilo kadınlar 150 kilo motor sürüyor, konu kas ile alakalı değil.

    Kas ile alakalı kısım motoru geri geri götürmek istediğinizde gerekli


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)