Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

motor fiyatlarına ne olmuş böyle?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    24 Aralık 2019
    Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    motora sıra gelene kadar oohhhoooooo.zaten ıphone 11 12 bin tl bir cep telefonu olmuş.bim a101 fark etmez 50 tl den az harcama imkanın yok aldığın şey 0.araba alıcaksan 300 vericen allahın emri.e 300 diyince 100 bine motor veriyorlar 3 te 1ine gayet makul kalıyor.fakirlik diz boyu ama aya marsa falan gidicez az bile bence zengin farki belli olsun artık


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    16 Ocak 2021
    Alıntı whitedeamon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sıkıldım artık be. Sıkıldım aynı konuları düşünmekten. Çünkü aklımdan çıkmıyor. Markete girsem karşıma çıkıyor. Yolda yürüsem karşıma çıkıyor. Evde pc başında vakit geçirsem aklıma geliyor, yemek yerken geliyor, foruma girdiğimde geliyor ülen her an aklımda çıkmıyor ki... Ülkece paranoyak olduk. Ülkece diken üstündeyim. Zaten bu dünyadaki hiçbirşey benim değil, ölünce kimin olacaksa olacak. Arabam motorum evim herşeyi ben ölene kadar bu dünyadan doğaana'dan bana kiralık. Kıyafetim de kiralık telefonumda. Yav bırakın yediğim içtiğim kullandığım benim olsun diyorum olmaz ondanda para alcaz bedelini ödeyeceksin diyorlar. Ee haliyle ne oluyor. Etkiye tepki doğuyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:28 ----------

    https://i.hizliresim.com/UsQxkc.jpg
    https://www.youtube.com/watch?v=aN3Kxe5umK4
    Böyle dayıları izleyince moralim geliyor nedense :D

  3. #23
    XGAMER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    N-Max 155

  4. #24
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    6 litre pril eskiden 10 liraydı şimdi 4 litresi 25 lira, sizlerden rica ediyorum durumu kötü olan ve hükumet destekçisi biri var ise sakın maddi yardımda bulunmayın..

    sobadan eli yanması gerekiyor, büyük sıkıntılara girip travma geçirmeleri gerekiyor. durumu iyi olan yandaşlara zaten yorum yapmak istemiyorum, onların yatacak yeri yok... dün evimize gelen mimar ve mühendisle sohbet ederken de söyledim ve artık çevremde bol bol dile getiriyorum... beyinleriniz uyuşmuş sizlerin abicim, beyinlerinizi kiraya vermişsiniz..

    düşünemiyorsunuz, karar veremiyorsunuz, idrak edemiyorsunuz, yaptıklarınızın nelere sebep olacağı hakkında gram fikriniz yok, ve her şeyden önce ahlakınızı kaybetmişsiniz ve bunun seviyesi artmakta.

    edit: dişim ağrıyordu ve evde 35 lik rakı vardı şifa niyetine kullanmak için alıp tutuyorduk köşede, şimdi kalanı da ben bitirdim, lanet olası hükumet yüzünden 3 kuruşluk rakıya 13 kuruş para vereceğim... kimse benden saygı falan beklemesin,
    tommygun, mattiadestro, eALP ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #25

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    Fiyatları dolar ve Euro'ya çevirince, vergileri de çıkarınca, Avrupa'dakinden bile ucuza araba ve motosiklet alıyoruz aslında. Hiçbir şey pahalı değil. Herşey olması gerektiği fiyatta. Herkes ağzında geveliyor ama gerçekten de paramızın pul kadar değeri kalmadı. Bu bir gerçek. Facebook gruplarında filan fiyatlara zam yaptığı için hala Yamaha ve Honda'ya kızanlar var. 10 yıldır aynı tas aynı hamam. Fiyatlar yükseldi, ülke battı ve hala insanlar birşeylerin farkına varamadı.

  6. #26
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor fiyatlarından ziyade, motorların parça fiyatları ve işletim ücretleri daha da pahalı şu anki durumdan maalesef.

    https://www.youtube.com/watch?v=1xkZLFHMydA

    Bu videodan, 250 cc Japon markası bir motorun ne kadar pahalı olduğunu görebilirsiniz.
    Burada kaskoyu tartışan arkadaşlara güzel bir cevap olmuş, maalesef ki kasko olmazsa bu devirde parça rakamları insanın canını çok yakabilir, geçen gün kırmızı ışıkta arkamdan çarpan bir motor yüzünden sol aynam kırıldı ve sıradan bir ayna ama 390 tl. Baksan 50 tl hadi bilemedin 100 Tl ederi olan bir parça artık 4 katı fiyat.
    Cyan bunu beğendi.

  7. #27

    Üyelik
    07 Ekim 2015
    Bırakın motor almayı telefon almak bile bizim için lüks oldu artık.Paramız pul oldu. Evde bir tane bilgisayarımız var, oğlum eba ya giriyor, gözümüz gibi bakıyoruz başına birşey gelmesin diye. Genç kardeşlerime sesleniyorum ya bir yol bulun ya da bir yol yapın yurt dışına gidin. Dini herşeye alet edip insanları kandıranlarla aynı ülkede yaşamayın. Kısacık ömrümüzde insan gibi yaşamak hepimizin hakkı...
    mattiadestro ve pinkcrow7 bunu beğendiler.

  8. #28
    X-Slim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2015
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    23' Tvs Jupiter 110 CC
    14 TL olan PCX'e 30 TL verdik hocam 30,30,30,30 sen düşün.

  9. #29

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı Metela adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada kaskoyu tartışan arkadaşlara güzel bir cevap olmuş, maalesef ki kasko olmazsa bu devirde parça rakamları insanın canını çok yakabilir, geçen gün kırmızı ışıkta arkamdan çarpan bir motor yüzünden sol aynam kırıldı ve sıradan bir ayna ama 390 tl. Baksan 50 tl hadi bilemedin 100 Tl ederi olan bir parça artık 4 katı fiyat.
    Zamanında yazdım "motosiklet bütçenize kaskoyu mutlaka dahil edin, kaskosuna para veremiyorsanız kullandığınız motosiklet size fazla" diye linç eden oldu burada... Ayranı yok içmeye tahtırevanla gidiyor s..maya tipler yazdı durdu. Zaten memleketin en büyük derdi de bu; zamanında kimse ayağını yorganına göre uzatmadığı için bu duruma düştük. (Bu tanımın içinde tekrar tekrar aynı partiye - artık kişiye - oy vermek de giriyor...) Kollektif düşünmeyi elbet bir zaman öğreneceğiz milletçe. (Örnek: Herkes kasko yaparsa kasko ucuzlar, gibi...) Politik kararları da sadece kendi için değil herkes için iyi olacak şekilde almayı da öğreneceğiz inşallah; bizdeki kafa "gökten bir elma düştü, yarısı bana, yarısı yine bana, nah sana, nah sana" şeklinde. (Bu sonuncu Aziz Nesin'den alınma.)

  10. #30
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Motor fiyatlarını geçin, yangın, temel gıda maddelerine de sıçramış durumda.

    Büyükşehirde yaşayıp da asgari ücret ile çalışan ve çocuklu ve kirada oturan insanlara sabırlar diliyorum.

    Sizin motor ya da bilgisayar yahut telefon alamamaniz bazi insanların umurunda bile değil zira onlar için evin çeşmesinden su akması bile başlı başına büyük bir nimet.

    Ülkede felaket bir kuşak çatışması var. 1950 doğumlu bir insan ile 2000 doğumlu bir genç arasında dünya ile Andromeda galaksisi arasındaki mesafe kadar boşluk mevcut.

    Zira Türkiye bazı şeyleri çok hızlı yaşadı ve bu yüzden yaşlı kesimler bunu içselleştiremiyorlar. Örneğin internet bir genç için su gibi elektrik gibi olmazsa olmaz bir şey iken, yaşlı bir insan için önemsiz, olmasa da olur şeylerden. Bu yüzden felaket bir kuşak çatışması yaşanıyor şu anda.

    Ayriyeten genç insanlar internet sayesinde diğer ülkelerde yaşayan emsalleri ile karşılaştırma yapmak imkânına sahipler. Onda var bende niye yok diye sorgulama yapabiliyorlar.

    50 sene sonra biter bu kuşak çatışması.

  11. #31
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Kuşak çatışması değil gerizekalılık bu üst neslin büyük kısmının yaptığı. Yurt dışındaki yaşıtları -ki en rezil durumda olan, işçi göçüyle gidenler bile- bir yazlık bir kışlık ev aldı, bir de buradaki memleketlerine apartman dikiyorlar şu sıralar. Yaz tatillerinde dünyayı geziyorlar. Burdakilerin çoğunun don almaya parası yok. Köye bir gecekondu yaptırsa başarı sayıyor.

    Kimse kuşak farkı diye yedirmeye çalışmasın, zihin farkı bu. Benim üst kuşağımla da aramda 50 sene var. Gayet akıllarını kullanıp da anlayabiliyorlar ortadaki durumu. 2000 euro kazanan bir Alman'ın 20 euroya yaptığı alışverişi 2800 lira kazanan Türk 200 liraya yapıyorsa bir sıkıntı vardır ortada.

    21 yaşındayım, Avrupa'daki yaşıtlarımın çoğundan çoğu alanda üstteyken yaşadıkları hayat insanın içini daraltıyor. Bu ülke gençlerine çok şey borçlu. Bu kadar şehit bu kadar gazinin hakkı böyle ödenmez.

    Ben Almanya'daki kuzenimin gelip de burada 10 gün tatilde harcadığı parayı 4 ayda zar zor kazanıyorsam bir sıkıntı vardır ortada. Bunu anlayamayacak kadar gerizekalı olan kuşak da bir zahmet ötenazi yaptırtsın kendine, yormasın bizi.

  12. #32

    Üyelik
    26 Nisan 2008
    eskiden çoğu sigorta şirketi motosikletlere kasko yapmıyordu. hatta şair sigorta mı neydi herkes onda yaptırıyordu. durum değişti mi şimdi? yapıyolar mı kasko?

  13. #33
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bütün şirketler kasko yapıyor allian anadolu sompo vs ben 6 yıldır değişik firmalara yaptırıyorum kaza yapmadığım için daha ne olur ne olmaz görmedim

  14. #34

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Ben artık olaya pozitif bakıyorum (sizede tavsiye ederim yoksa kafayı yememek elde değil) , Elin Amerika'lısı mesela borsa , türev , kripto 50 çeşit işle uğraşıyor yatırım için.
    Ah partisi ve damadı sayesinde mesela 2500'e cup motor alıyorsun , biniyorsun biniyorsun canı çıkınca 10000 tl'ye satıyorsun.Bu kadar kolay.
    Nankör olmamak lazım....

  15. #35
    lifegoeson13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2018
    Şehir
    İzmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    Honda Transalp V600
    arkadaşlar eskiden din kültürü ve ahlak bilgisi diye bir ders vardı. (hala var mı bilmiyorum çünkü eğitim sistemini takip edilemez derecede batırdılar) yarım yamalak din öğretip ahlak öğretmeyen bir sistemdi. bana göre maalesef bu düzen halkın büyük çoğunluğunun ahlak eksikliğinden kaynaklanıyor. herkes çıkarına göre hareket ediyor. görmüyor musunuz bu yasak döneminde o imkanı olan uludağ'da maskesiz cezasız alem yapıyor. kongrelere gidiyor. ama yaşlı amcamla teyzem maskeleri olduğu halde sosyal mesafe yok diye motordan indiriliyor. adamlar önceki belediye başkanlarının yolsuzluklarını açıklıyor, savcılarda tık yok. ne bakanımız bakan ne savcımız savcı ne de polisimiz polis. kimse bir nedenden ötürü görevini yapmıyor. ve artık maalesef kimsenin elinden birşey gelmiyor...
    frustrated ve Mr.wind bunu beğendiler.

  16. #36
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:58 ----------

    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    6 litre pril eskiden 10 liraydı şimdi 4 litresi 25 lira, sizlerden rica ediyorum durumu kötü olan ve hükumet destekçisi biri var ise sakın maddi yardımda bulunmayın..

    sobadan eli yanması gerekiyor, büyük sıkıntılara girip travma geçirmeleri gerekiyor. durumu iyi olan yandaşlara zaten yorum yapmak istemiyorum, onların yatacak yeri yok... dün evimize gelen mimar ve mühendisle sohbet ederken de söyledim ve artık çevremde bol bol dile getiriyorum... beyinleriniz uyuşmuş sizlerin abicim, beyinlerinizi kiraya vermişsiniz..

    düşünemiyorsunuz, karar veremiyorsunuz, idrak edemiyorsunuz, yaptıklarınızın nelere sebep olacağı hakkında gram fikriniz yok, ve her şeyden önce ahlakınızı kaybetmişsiniz ve bunun seviyesi artmakta.

    edit: dişim ağrıyordu ve evde 35 lik rakı vardı şifa niyetine kullanmak için alıp tutuyorduk köşede, şimdi kalanı da ben bitirdim, lanet olası hükumet yüzünden 3 kuruşluk rakıya 13 kuruş para vereceğim... kimse benden saygı falan beklemesin,
    fatihçim rakını kendin yaptığın zaman litresi 32 liraya filan geliyor
    vergisiz nefis
    ben öyle yapıyorum
    stoklarım beni en az 1 yıl götürür
    fatih.met bunu beğendi.

  17. #37

    Üyelik
    26 Nisan 2008
    şimdi bir de ikinci el alım vergisi geliyormuş. binde beş daha artacak masraf. 50 bin liralık bir motor için 250 lira daha fazla ödenecek ikinci elde.

  18. #38
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı frustrated adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi bir de ikinci el alım vergisi geliyormuş. binde beş daha artacak masraf. 50 bin liralık bir motor için 250 lira daha fazla ödenecek ikinci elde.
    Geçen de şirketlere, %10 geçici stopaj gelecek diye bir şey okumuştum.

  19. #39

    Üyelik
    02 Mayıs 2018
    "Serbest piyasa yea almazsın olur biter"ci arkadaşlar hala uğramadı mı bu konuya?

  20. #40
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı Kerem34_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Baya komiksin he, dışarıda falan az yap bu komiklikleri durduk yere altına kaçırmasın millet.

    Adam it köpek sayesinde yükselen fiyatları -bir de coğrafya etkisi yadsınamaz tabii ki- düşürebildiği kadar düşük fiyattan veriyor. İki haftada bir dünya motosiklet sattı, Ömrün hayatın boyunca lösev'e yapamayacağın bağışı yaptı, kendi cebine de bir kuruş para koymadı. Yaptıysa kendi reklamını yaptı onu da yapsın. Piksel gibi hak etmeyen tipler izleneceğine bu işin içinden gelen adamlar izlensin.
    Hop hop bi dk simdi.Ben neden komik oluyorum anlamadim.

    Bu adam "piyasaya mudahale ediyorum" diye video yapti mi ? Yapti.

    Peki sen bunu izlediginde altina kacirdin mi gulmekten?

    Dogru soyle bak, kacti mi kacmadi mi ?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:30 ----------

    Alıntı yokon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Serbest piyasa yea almazsın olur biter"ci arkadaşlar hala uğramadı mı bu konuya?
    Yav cunku akilli adamlar ayni seyi soylemekten bikmis olabilir o yuzden yazmiyolar artik

    Bu fiyatlar cok yuksekse motorlarini satamazlar.

    Motorlar satilmazsa, elleri mahkum alicinin makul gordugu fiyata motorlarini satabilecekler veya ilandan motoru kaldiracaklar.

    Goruldugu gibi problem yok.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)