Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Son bir yılda 189 motokurye hayatını kaybetti

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    hangi uygulama bilmiyorum, bir arkadaşım anlatmıştı.

    Kendisi kurye, kendisini uygulama üzerinden takip edebiliyorlarmış. İt köpek sürüsü adam aynı yerde 5 dk durdugu zaman bir yerleri arayıp "personel calısmıyor hep aynı yerde" diyorlarmış.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2018
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Öncelikle ölenlere Allah'tan rahmet yakınlarına sabır dilerim. Herhalde en kötü ölüm türü eve ekmek götürürken acı haber gelmesidir. Ben mesleğimi bırakıp sırf motor tutkum için 3 yıl kuryelik yaptım. Hiç tahmin ettiğiniz gibi bir ortam yok. Kimisi atanamayan öğretmen, kimisi mühendis, kimisi çevirmen.Herkesin derdi aynı eve ekmek götürmek. Hani siz hor görüp goldwing'e binerken bi selam vermezsiniz ama düştüğünüzde de ilk kuryeler gelir yanınıza..
    Gelelim "Mesleki yeterlilik belgesine" bu belge verilse bile hiçbir halta yarayacağını düşünmüyorum. Sebebi çok net patron kırbacı vurdukça siz isterseniz nobel ödülü alın fark etmez. Karda motorla damacana attırıyor adam ne belgesinden bahsediyorsunuz?
    espresso, drtayfun, Kural [ Z ] ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    Instagram: Ekremalp85
    Youtube: Ekrem Alp

  3. #23
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Katılyıorum, mesleki yeterlilik belgesini kuryeye değil işverene vermek gerekiyor.

    Kuryeci arkadaşlar bilmiyor mu hızlı giderse, kırmızıda geçerse, ekipman giymezse başına gelecekleri? biliyor. Onu mecbur bırakanda sıkıntı.

    Yani bir belge alması hiçbir işe yaranmaz bu konuda.

    Belki yanlış düşünüyorumdur ama TAMKF belge için 3-5 lira alırım para kazanırım diye düşünüyor bile olabilir.
    Ekrem_06, drtayfun ve espresso bunu beğendiler.

  4. #24
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    sorun bireysel davranışlar değil.
    kapitalizm, neoliberalizm çerçevesinde şekillenen tüketici alışkanlıklarının bireyi nesneleştirmesi ve bir tüketim maddesi haline getirmesinin içselleştirilmesidir.

    üretici, kurye ve tüketici aynı zincirin içerisindeki nesnel karakterlerdir. kurye taşıdığı üründen kıymetli değildir.
    zira ikamesi kolay ve arzı oldukça yüksek bir hammaddedir.

    şu anki şartlarda kurye olarak kazanılması muhtemel ücret ülke standartlarının üzerinde olarak konuşuluyor.
    bunun karşılığı da ortaya konulan sermayenin kuryenin kendisi ve hayatı olmasıdır.

    sipariş verenlere sövmek sorunu çözmüyor.
    derneklerin bir şekilde baskı oluşturmaya çalışması lazım.
    gerçi bu memlekette hakkını her arayanın karşısında devletin ceberut yüzünü görmesi kaçınılmazdır. bunu sineye çekebilecek kadar iradeleri var mıdır? bilemiyorum.

    çevremde bu işi yapanların söylediği kadarı ile kazancının iyi olmasından dolayı şimdilik büyük bir şikayet yok.
    espresso ve Shrieker bunu beğendiler.

  5. #25
    MotoWrestler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2020
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Mz Etz 251,Kuba Rx9 100
    Adamlar kelle koltukda geziyor işleri zor ancak kuryelerinde arasın çürük yumurtalar temizlenmedikçe, yeterlilik belgesi gelmedikçe bu ölümlerin ardı arkası kesilmeyecek ayrıca müşterilerin elini vicdanına koyması şart

  6. #26

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Herşeyi bozuk olan sistemde ufak tefek değişiklikler yaparak düzelme sağlanamaz.

    Bu konuda işveren suçlu kurye suçlu sistem suçlu kısaca herkes suçlu...

    Oturdupumuz yerden akıl vermek kolay biliyorum fakat hiç birşey candan değerli değil. Öncelikle kuryelerin kendisini koruması lazım. Kendine değer vermeyene kimse değer vermez

  7. #27
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce başını anarşist işçilerin çektiği bazıları isyan etmiş, 8 saatlik çalışma hakkını zar zor almışlar, 150 yıl geçmiş hala 8 saat çalışılıyor ve malesef sendikal haklar vb. 150 yıl öncesinden pek farkı yok. Haliyle umutlu bakamıyorum. Doğru düzgün çiddi bir sendika olsa, yani sendika başkanlarını makam arabaları ile gezmediği düzgün bir sistem olsa bu halde olmazdık. Tek tek motorlu kuryeler de kendi başlarına ne yapabilirler ki? Ya işsiz kalacaklar ya da ölmeye devam edecekler.
    fatih.met ve Shrieker bunu beğendiler.

  8. #28
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    milletin bu kadar salak olması yüzünden artık bu soyucu tabakaya kızmıyorum, hatta bu soyucu tabakaya çanak tutmak lazım ki bu embesil kesim daha da hak ettiği konuma gelsin..

    adaletli olmak kişiye göre farklı muamele yapmayı gerektirir ve bende kötü insanlara karşı dürüst olmamak gerektiğini ve adaletli davranma konusunda daha dikkatli olmam gerektiğini anladım...

    yani hak etmeyen kişilere karşı dürüst olmayacağım, hak etmeyen kişilere iyilik yapmayacağım ve hak eden kişiye üç kağıtçılık yapacağım... buda demek oluyor ki vergi adı altında soyulup soğana çevirilmemizin sebebi bu milletin taaa kendisidir ve her türlü vergiden kaçabilmek bana mübahtır çünkü ben bu soygunculuğa karşı duruyorum ama millet benim yanımda olmuyor...

    cengizlerin mehmetlerin vergi borçları affediliyorsa kimse kusura bakmasın benden gram vergi çalışmaz bu ülkeye, kaçar yol bulamadıkça... bakın yine dürüst ve adaletliyim..
    espresso, Shrieker ve Osm@n bunu beğendiler.

  9. #29
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Dün akşam bir paketçi arkadaş kırmızıda durduğum esnada bana arkadan çarptı ve motorumu devirdi, neyse ki ayna ve plakalık sadece kırıldı, birkaç da ufak tefek çizik, tabi en önemlisi de ne ona, ne bana zarar gelmemesi ancak iş yükü veya eğitimsizlik gibi sebeplerden bu arkadaşlar hataya açık hale geliyorlar, bu işleri yapan arkadaşlar tehlikeli meslek grubunda olmalı ve bu 30 dakika gibi insan haklarına aykırı uygulamalar da yasaklanmalı ve yapanlara da başta hapis cezası olmak üzere ağır yaptırımlar uygulanmalı.

    Hayalimiz bu ama gerçekler ise her gün karşımızda, bu tip işleri yapanlara ciddi ve zorlu bir eğitim verilmediği ve yukarıda bahsettiğim durum olmadığı sürece, ölümler kazalar artacak ve sürekli olacaktır.

  10. #30
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Allah 189'una da rahmet eylesin. Pandemi döneminde özellikle İstanbul'da bu arkadaşlara olan talep arttı. Bahşişiydi, osuydu busuydu derken aylık asgari ücretin 2 katından fazla kazanan arkadaşlar var bu sektörde. Haliyle bu dönemde işini kaybetmiş ya da hayatında asgari ücretten fazlasını bir ayda kazanamamış birçok arkadaş motosiklet tecrübesi olsun ya da olmasın bu işlere girdi. FB moto sayfalarında hayatında 2 tekere binmemiş birçok genç kardeşimizin her gün "kurye işine gireceğim 50 cc ne alayım?" sorularını okuyorum. Bir yerde bir problem varsa tarafların tümü kendi sorumluluğunu üstlenmeli. Devletin asgari ücret politikasından restoranlara, mal gibi süren kuryelerden "yemeğim 5 dk geç geldi" diye yemeksepetinde restoranı eksileyen tüketicilere hepimizin bu ölümlerde küçük de olsa bir payı var.

  11. #31
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Allah rahmet eylesin.
    Ölümlü iş kazalarında uzun yıllardır Avrupa birincisiyiz. 2017 yılında dünya üçüncüsüydük. Artık takip etmiyorum.
    Aslında işverenlerimiz çok kadirşinas insanlar. Nankörlük etmeyin. Ölümlü kaza olmasa yaralanmalı kaza olacak. Hastaneye git. Bir sürü acı çek. Tedavi ol. Sonra git yine çalış.
    Bizdeki sistem temizi. Yorulmadan beleşe cennet. Bağzıları var, nankör mü desem, kökü dışarıda mı desem böyle nazik konuları konuşup memleketin huzurunu kaçırıyorlar.
    Hadi kardeşim hadi. Gidin işinizin başına. Ölürseniz Allah rahmet eylesin. Ölmezseniz fazla konuşmayın. Bu iyiliğimi de unutmayın.

  12. #32
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Aslında ne yazıktır ki 3. sayfa haberlerinden ötürü "ölüm,kader,nasip,kısmet" konularını çok kanıksadık, 189 ölümü bir tarafımıza takmıyoruz. 189 çok ciddi bir rakam.

  13. #33
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Agalar, ben de mecburen kuryelik yapıyorum 2 yıldan fazladır. Günde ortalama 08-19:30 arası yemek-vc ihtiyaçları için bile vakit bulamadığım yoğunlukta en az, günde 70-80 km yol yapıyorum.
    Aramızda üniversite bitiren çok olduğu kadar, kafasında hamam tası gibi bol kayışlı, ağzında sigara, elinde telefon, üst-baş darmadağın gördüğüm, ışık, kural takmayan 17-60 yaş arası pek de insana benzemeyen ve beni kaza yapmaya zorlayan, gazı açınca gitmeyi " kullanmak zannneden " çok fazla kişi de var. Onların yaptıkları hataların bedelini ya da sağladığı ön yargının sonuçlarını ben de ödemek zorunda kalıyorum. En azından, patrondan kask istediğim zaman bana 20-30 tl lik kask verilmesi.. " Senden öncekiler takmıyordu bile " yağmurluk, bot, eldiven.. Hiç bir şey verilmedi. Hepsini kendim aldım. 2 aydır fren balatalarım bitik, bozuk gaz kolu vs.. 1 sene öncesine kadar da çatlamış 6 yıllık lastiklerle kullandım. Söyleye söyleye bıktırıp ancak motora bakım yaptırabilsem bile kâr sayıyorum. Kişi, saygıyı kendi oluşturur. Benden öncekilerin yaptıklarının bedelini ödüyorum. Benim gibi binlercesi var. Patronum gibi de milyonlarcası..
    espresso, Shrieker ve Osm@n bunu beğendiler.

  14. #34

    Üyelik
    06 Temmuz 2014
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Öncelikle
    Domino's pizza 30 dakika kuralı , kaynak wikipedia
    "The company continues to honour the 30-minute guarantee for orders placed in its stores located in Colombia, Vietnam, Mexico, China, and India.[96]

    Firma halen 30 dakka garantisini Kolombiya , Vietnam , Meksika , Çin ve Hindistan'da vermeye devam ediyor.

    Önce kurye arkadaşlar neden bizde bu ülkeler arasındayız ? diye sormalı , bizde bundan çok var , en az üç çocuk kafası etkenlerden birisi.

    Bu kadar su sipariş etmeyin müşteriye desenizde (konuda bile bir arkadaş yazmış) , her müşteri anlayışlı değil ve olmak zorunda da değil.Adam diyor ki ben taşıyacağıma o taşısın.İdeal bir dünyada yaşamıyoruz.Bugün Migros'tan sipariş verirken maks 20 lt (20 kg) su sipariş sınırı var.Yani bunu getir vb'ye söylemeniz gerekiyor önce.

    Geçen mesela ekşide bıçakla ofis kapısına dayanan kurye haberi vardı.

    Kuryeler neden sorusunu soracak ve haklarını aramalılar.


    Bu tarz iş modelleri öncelikle fakir ülkelerde yaygın çünkü , iş gücü ucuz bugün ucuz işçilik denen Çin'de fabrika işçisi 700-800 usd aylık alıyor.(hayatınızı daha fazla ve kuralsız alıyorlar orası ayrı).

    Bu hızla gidersek ülke sipariş verenler ve siparişi taşıyanlar olarak 2 sınıf kalacak.

  15. #35

    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Şehir
    Maltepe/İST
    Ben aracli kurye isindeyim. Kusura bakmayin ama hic igneyi kendilerine batirmiyor motorlu kuryeler. Dikkatim sayesinde hafta 1 - 2 kazaya karismaktan kurtuluyorum kendileri ile. Gecen gun kaldirimdan birde ters yon istikametine gelen bir tanesi bana çarpacak ti. Sovdum arkasindan orali bile olmadi. Olenlere rahmet diliyorum ancak belki yarisi kural bilmezlikten oluyordur. Ozellikle getirciler.. 50 kere sikayet ettim hala ara sokakta 60 la gidiyorlar...

  16. #36

    Üyelik
    12 Ekim 2020
    Motokurye Dünyası'na 140Journos bakışı



    https://youtu.be/7AaHe_ov2Pw

  17. #37
    natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    30 dakika kuralı bence insanlık suçu ve bunun hesabı da iş verenden sorulmalı... ancak eğri oturup doğru konuşalım kuryeler nasıl kullanıyorlar motorları? İşin gerçeği istanbulda şehir içinde arabalardan çok kuryelerden korkuyorum ben... sağdan, soldan vızır vızır geçiyorlar, ters yönden üstüme üstüme geliyorlar... kaldırım, yaya geçitlerini saymıyorum bile... bide suratliler bayaa... bisiklet kullanabilen herkes motosiklet kullanır ancak eğitim almaları, trafik kurallarını iyi bilmeleri şart... tabi örneğin hondada bir eğitim 800-900 tl bu bir kurye için fazla bir meblağ... nasıl olucak artık Allaha kalmış...

  18. #38

    Üyelik
    12 Aralık 2020
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha yzf-r25
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onlarda o mesleği seçmeselerdi...
    yazıp yazıp siliyorum, kötü insanın tekisin.
    fatih.met bunu beğendi.

  19. #39

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Geçen gece Üsküdar'da dar dik bir yokuştan çıkmam gerek. Yol tek yönlü çıkış var inişe kapalı. Üsküdar'ı bilen bilir bazı yollar çok dar ve dik. Neyse yokuşun sonunda yol sağa dönüyor gece yarısı etrafta in cin top oynuyor tabiri caizse. Kaptırdım yokuşu çıkıyorum yukardan da tersten kurye geliyormuş tam köşede karşılaştık o dar dik yolda nasıl döndüm çarpmadan bende anlamadım. Gece gece aklım çıktı.

    Kusura bakmayın ama her şeyi 30 dakika da kapında ile açıklayamazsınız. O biraz duygu sömürüsü oluyor. Bir çok kurye kuralsızlığı kural edinmiş. Ters düz fark etmiyor her yerden çıkıyorlar.

    Mazerette hazır ekmek parası sadece onlar mı ekmek parası için dışarda?

    Ben kazalarda % 90 kuryelerin kusurlu olduğunu düşünüyorum.

    Not: Kaptırdım çıkıyorum la kimse hız sınırını aştığımı düşünmesi o yollarda hız sınırını aşmak mucize.
    Osm@n ve gurcanozturk bunu beğendiler.

  20. #40

    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Alıntı volkster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazıp yazıp siliyorum, kötü insanın tekisin.
    Silmiyorum doğrudan yazıyorum. @fatih.met'in 1/128'i bile etmezsin.
    Fatih'in konunun devamında yazdıklarını okudun mu? Yoksa bahsettiği mimar-mühendislerden biri misin?
    fatih.met bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)