Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Nasıl sakin kalıyorsunuz ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    1996furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CF MOTO 250CLX
    Merhaba,

    Henüz 3 aydır İstanbul trafiğin de motosiklet kullanıyorum. Başımdan geçen bir kaç hadiseden bahsedeceğim ve fikirlerinizi cidden merak ediyorum çünkü artık baya bir kafaya takmaya başladım.

    1. Yolu babasının çiftliği sanan servis şöforleri (biri tali yoldan burdan sokuyor , biri kırmızı ışıkta sol şeridimde ben sağdayım kalkarken uzerime üzerime sürüyor önü boş gideceği yönde çift şerit önüme kırması için hiçbir sebep yok)

    2. 100 metre ilerde kavşaktan dönmek yerine kırmızıda geçip sol caddeye kırmaları bunun sıkıntısını şöyle yaşadım 2 araç aynı şekilde geçiyordu durdum yol verdim 3. araç beni görüyor kalkıyorum ona rağmen kırıyor önüme ön tekerinden girecektim burası önemli 2 gün önce aynı yerde bir audi yayaya çarptı gözümün önünde fark edip hız kesmesem ben gidecektim sanırım kadın yerde bayıldı bayılcaktı kaldıramadık ambulans geldi şoforun acıklaması ayna carptı ya abi kadını öldürüyordu bahane arıyor bahsettiğim yerden 30 saniye kavşaktan dönmiyim diye deli gibi dönüp insanların canını yakıyorlar.

    3. 3 motosiklet orta şeritte fermuar düzeninde gidiyoruz bir arkadaşımız bayan benden bile tecrübesiz 3 şeritli yol sol boş sağ boş ortalama hızımız 60 hız sınırı 30 (yol boştu) arkadaş arkamızdan deli gibi korna basıyor bir sebep yok ortada acaba dedim bişey mi düşürdüm ceplerimi kontrol ettim yok ruhsat vs herşey yerinde ne gerek var dibime girip bas bas korna basmanın anlayamıyorum.

    4.Sıkışık trafik aralara girmiyorum arkamda biri önüm dolu adam 30 cm ilerlemek için üstüme üstüme geliyor kaldırımda ambulans var çıkmak istiyordu bende yol vermek için kaldırıma çıktım o yola çıktı bana arayı açtı ilerledim dedim güzel şeylerde oluyor.

    5.Son olay dün başıma geldi otoparktan motoru çıkardım eve ekipmanlarımı almaya gidiyorum trafik normal seyrinde önümde ki araçla aramda 1 metre ya var ya yok o şekilde ilerliyorum adam arkamdan anama söver gibi korna basıyor ya arkadaş ne yaptım amacın ne ? sağda durdum ne var ne ne ne oldu dedim 3 kişi arabadan inmeye kalktı bastım gittim ne yapalım abi silah mı taşıyalım bunlar için cidden insan yerine koymuyorlar bizi.

    Şeridimde gitmeme izin vermiyor adamlar..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    20 Şubat 2019
    Motosiklette defansif sürüş felsefesini benimseyin, görünmediğinizi, görünseniz dahi umursanmadığınızı bilerek hareket edin. Kavga etmekle bitmeyecek kada çok olduklarını, kavgaların artık yumrukla değil silah/bıçak gibi araçlarla yapıldığını hatırlayın.
    Hayatı sevin, magandalardan mümkün olduğunca uzak durun, yol verin.
    1996furkan, gitaristgkn ve fazil bunu beğendiler.

  3. #3
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Su asagıdaki konuya bak bence.

    ne yazık ki motosiklet kullanmak sabır işi.

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...niz-nedir.html
    1996furkan bunu beğendi.

  4. #4
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Kalamıyorum. İstanbul'a yaz sonu, sonbahar başı son dolu yağdığı zaman deli dehşet bir yağmur yağmıştı. Dolu, yağmur, sis kuvvetli rüzgar derken göz gözü görmüyordu zaten. Ben de mor üstümle kuryelik yapıyorum. Üzerimde yazlık mont var hava 25 derece, altta da normal kot var. Birden dolu başladı, bir dakika içerisinde sırılsıklam oldum zaten. Yemek siparişine çıkmışım, otoban olmasa da çok akıcı bir yol Göztepe köprüsüne giden yol, sağa çekip bekleyemiyorum. Baya dik bir yokuştan iniyorum, kanalizasyon taşmış su seviyesi tekerleğin yarısında, motor zaten allahın fukara activa'sı altımdan kayıp gitmeye yer arıyor. Ben düşmemeye uğraşırken 06 plaka siyah bir passat yapıştı götüme bana korna çalıyor selektör yapıyor. Ki istese yandan geçip gidecek karşı şerit boş.Elimle sakin yapıyorum yok durmuyor herif. Yolun daraldığı bir yerde çektim sağa, ana, bacı avrat, kutsal, değer verebileceği ne varsa sövdüm. Yürüdüm üstüne kahpenin evladı gaza yüklenip kaçtı bir de üstüme su sıçrattı giderken. Altımda yakalayabileceğim bir makine olsa bugün bunları yazamazdım sanırım, iyi ki firma activa kullanıyor diyorum.

    Evet mümkünse, taşıma ruhsatı alabiliyorsan taşı silah. Ama eğitimini de al. Ölüm kalım meselesi olmadığı sürece elin gitmesin beline. O silah çıkacak duruma geldiyse ya sen ya karşındaki kişi finale yaklaşmış demektir zaten. Geçen bir başlıkta da yazdım. Hayat felsefeniz benim anam ağlayacağına onların anası ağlasın olsun.

    En kötü, iyi kötü bir savunma sporunda ileri seviyeye gelin. Bunu bütün kadınlara öneriyorum ama biz motosikletçlerin de alması lazım. Biz motorda bir maksimum iki kişi oluyoruz. Karşı arabanın 6 kişiye kadar gideri var. Kavgadan her zaman kaçalım ama kavga çıktığı zaman da sen bir de karşı tarafı gör demeye yüzümüz olsun bence.

    Sanmıyorum dünyadaki hiçbir ülkede bu kadar vasıfsız, bu kadar düşük Iq'lu, bu kadar şerefsiz insanların bu ülkede passat denk gelen arabalara binebileceğini. Malum bizim ülkede passat alınan emekle, çalışma süresiyle yurt dışında Maybach veya audi A8L ayarında arabalar alınıyor. Gördüğüm profil daha efendi insanlar kullanıyor o arabaları.
    1996furkan bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    umursamaz olmak lazım ben kolay kolay sinirlendiğimi hatırlamıyorum her gün biri kırıyor önüme.
    ama dün şaşırdığım bir şey oldu. ışıklardayım tek şeritli en öndeyim telefonu mecbur çıkarmak zorunda kaldım eldiveni falan. tam eldiveni takarken ışık yeşil yandı. 4 saniye falan beklediler. arkama bir baktım en az 15 araba.
    kimse kornaya basmadı o kadar mutlu oldum ki. normalde hayvan gibi basmalarına alışığım ya nedense aşırı hoşuma gitti.

    diğer konuya değinirsek biraz da karakterimizle alakalı. ben pek kaale almıyorum insanları. ne yapayım yani görmüyorlar veya insanlarımız fazla iqsu düşük tiplerden oluşuyor. ne yapayım neden moralimi bozayım. geç git. sahiden bak. şu ana kadar önüme kıranların hiçbirinin suratına dahi bakıp laf etme girişiminde dahi bulunmadım.

    ha nadiren çok dehşet bir şey oluyor kaskımın içinde ay ben senin sülaleni diyorum ardından şarkı söylemeye devam ediyorum. sahi motor sürerken şarkı söylemek çok eğlenceli
    1996furkan bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    04 Mart 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bn125
    Valla ben bir kere 4 şeritli otobanda en sağda 85le giderken arkamdan gelen bir corolla paso korna sinyal yaptı. En garibime giden olay buydu. Çünkü 3 şerit de boş istediği gibi beni sollayabilir ama nedense adam inatla bana korna basip dibime kadar girdiydi. Ailesi arabada olmasa çok sabırlı kalamazdım herhalde. İnsankar gerçekten aptallar. Transit ve hafif ticari araçlar yakınımdaysa ya mesafe açıyorum ya da mesafe açmasına izin veriyorum. Çünkü onlarda maalesef sinyal kolu bulunmuyor. Dikiz ayna hak getire...
    1996furkan bunu beğendi.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    kardes sana tek birsey diyecegim.
    Yasadigin olaylarin hepsinde hakli oldugunu farzedelim.ancak sinirlenip ters bi hareket yapsan,motordan dussen ya sana birsey olur ya motora.yaziktir.arabanin icindeki adam kafes icinde birsey olmaz.once canini malini dusun.birak arabalar aksin.zaten ruh hastasi o lar
    1996furkan bunu beğendi.

  8. #8
    Kerem34_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mt-25 ABS
    Tüm dolmuş, taksi. Minibüs, otobüs. servisler

    Ticari, hafif ticari arabalar transporter, caddy gibi.

    Ucuz olan, şirketlerin çalışanlarına verdiği arabalar, egea, clio, megane, focus. Nasılsa araba benim değil diye yarınlar yokmuşcasına kullanıyorlar. Bir de o güne kadar kendilerine ait araba olmadığı için çoğu adam gibi kullanmayı da bilmiyor. Gaz fren debriyaj, tüm bilgileri bu kadar çoğunun.

    Bu araçlara ekstra dikkat et trafikte. Kısa bir süre kuryelik yaptım sorun yaşadığım arabaların %90'ı bu saydıklarım.
    BloodyBaron ve 1996furkan bunu beğendiler.

  9. #9
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2020
    Şehir
    Kütahya>Ankara
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Ben genelde çok sinirlenecek şeyler yaşamıyorum. Olabildiğince trafik olmayan yerlerde kullanıyorum. Arada gerçekten çok sinirlendiklerim oluyor. Sinirlendiklerim hata yapan insanlar değil. Mesela onume bir tane kamyonet atlamıştı, ki benim de hızım düşüktü hemen durmuştum. Kusura bakma arabadan dolayı göremedim dedi gerçekten görünmem zor bir taraftan geliyordum. Adam hata yapmıştı ve özür diledi ben de el yapıp devam ettim.

    Bazen de yola çıkacak arabalar motoru görünce vurursa bana bir şey olmaz düşüncesiyle yola giriyor. Ulan görüyor ona rağmen yola dönüyor ve tek manevrada da dönemiyor yolun ortasında kalıyor. Hadi direk dönse yavaşlarım arkasından takip ederim. Orada çok sinirlenmiştim kornaya falan bastım camı aç dedim ama iyiki aramızda bir kavga olmadı.

    Bir de skuterci bir dayının ters şeritten girmesiydi. Tek şerit bir sokak arasında yol sıkışık arabalar arka arkaya bekliyor. Ben de arabaların solundan ilerlemeye çalışıyorum. Dayı çıktı önüme yol ver sen neden sol taraftan geliyorsun diyor. Ulan diyorum burası ters şerit. Onu karıştırma neden soldan geldin diyor. Lan sg dayı vermiyecem yol dedim öyle geçtim artık.
    1996furkan bunu beğendi.

  10. #10
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    İstanbul'da motosiklet kullanmak bile akıl işi değil. Trafik o kadar yoğunki 50 cc motorun bile geçmesine yer kalmıyor bazen. Hayatta kalmak için defansif sürüş şart. Milletin sizi görmesini ve yol vermesini beklemeyin. Her zaman yol veren ve onları gören siz olun. Bu şekilde sürerseniz, motorunuzla kaza bile yapmazsınız.
    1996furkan bunu beğendi.
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

  11. #11
    1996furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CF MOTO 250CLX
    Yorumlarınız için teşekkür ederim amacım kavga çıkarmak birinin ağzını gözünü kırmak vs. değil huzurlu huzurlu motor sürmek istiyorum sadece bu tarz olaylar yaşayınca benim kafa gidiyor sinirden yola bile odaklanamıyorum dün bunu farkettim birazda her insan hata yapabilir bir yere kadar nezaket gösterilebilir diye düşünüyorum ama kasten yapılan saçmalıkları bazen kafam kaldırmıyor kendimden örnek vereyim istoç basınekspres yolunda dar olan sol şeritte viraja girdim viraj kacırdım yanımda ki araçın bi 5 saniye önüne kırdım hatalı bendim orda inip özür dileme sansım olsaydı inip özür dileyecektim ama bu tarz şeylerde değil biraz adamın beni sıkıştırıp korna çalmasını senin burda ne işin var git başka yere ezerim seni deme şekli gibi geliyor buda sinirimi bozuyor biraz

  12. #12

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Ortam sana uymuyorsa sen ortama uy. Yeni normal bu de.

    Başka çare yok maalesef.

  13. #13
    karacaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2020
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cf 250 nk
    kanka çok basit aslında ilk defa bende istanbulda motor kullanmaya başladım onlar gibi kullanınca korkuyorlar en azından benim önüme kıranın bende önüne kırıyorum bi gün bunu yaparken tost olabilirim ama bu ibinelere katlanmak zor oluyor.
    1996furkan bunu beğendi.

  14. #14
    sharkspeedr2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2018
    ben eskiden İstanbul da sürekli motorla gezerdim şehiriçinde ama 600cc ss motora geçince sadece uzaklara gidiyorum şehiriçinde durmuyorum İstanbul'da şehiriçi adami yaşlandırır
    1996furkan bunu beğendi.

  15. #15
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Eskiden ben de asabiydim de zamanla sakinleştim. En güzeli hiç tepki vermemek. El kol yaparsan, küfür edersen, insanlar utanmıyor tam aksine kendilerini haklı bulmaya başlıyorlar. Onlara hiç bir koz vermeden sadece kafanı cevir ve yoluna devam et. Servis arabası, kamyon, taksi, ticari araç, land rover, çakarlı bakan arabası, şahin vs gördün mü yakınında durma.
    1996furkan bunu beğendi.

  16. #16
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    motora ilk başlayanlar için karşı tarafın yaptığı herşey tartışma ve kavga nedenidir.
    trafikte eskiyene kadar böyle şeylere hep atlıyacaksınız
    sonra ne mi olacak
    karşı taraf gerçekten hata yapsada siz umursamayacaksınız.
    en fazla gözle temas kurup ikaz edeceksiniz
    genellikle karşı taraf hata yaptığında zaten anlıyor ve özür diliyor.

    çok extrem durumla karşılaşırsanız gene görmezden gelin
    rahatlamak için envayi küfürler saydırabilirsiniz duyan eden yok
    ama piskolojik olarakta rahatlarsınız

  17. #17

    Üyelik
    05 Şubat 2021
    emin olun kolay kolay korna bile calmiyorum ne arabada ne motorda. vursan yarisi bosa gidicek adam levyeyle arabadan iniyor 😀 mumkun oldugunca caniniza sevdiginize bisey olmadikca bosverin carpiyordun az daha diye kavga olmaz, carparsa edersiniz sabir , eskiden arabada ozellikle cok sinirliydim,birkac olay yasayinca cocuk oyuncagi olmadigini anladim 4 5 senedir cok sakin kullaniyorum. makas atmiyorum, atana da ders vermeye kalkmiyorum. millet psikopat , sakin ol, goz kontagina girme, sovme , kornaya gerekmedikce basma. insanlari biz duzeltemeyiz bosverin.

  18. #18

    Üyelik
    17 Aralık 2017
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Honda CBF150
    Ben İstanbul a gezmek için bile gitsem bunalıyorum. İstanbulda hiç motor kullanmadım ama motosiklet e artçı oldum. Otomobil kullandım, otomobil kullananın yanına oturdum otobüs minibüs ile yolculuk yaptım. Hepsinde sıkıldım. Bikere Beşiktaş tan vapur a binip Kadıköy e geçtim bitek onda bunalmadım. Geçim derdi olmasa git yerleş ege nin bi köyüne evinin ufak bahçesi olsun. Bişey yetiştirmesem bile toprağa yalınayak basayım vs. vs. İstanbul da yaşamak zor zanaat Allah kolaylık versin istanbulda yaşayan ve yaşamak zorunda olanlara

  19. #19
    Remzidemir41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Bol ot tüketiyorum
    tommygun bunu beğendi.

  20. #20
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Sinirlerini al ve yola odaklan.

    Naçizane tavsiyem, asla arabaların arkasında gereğinden fazla kalma, altında bile bir şey çıkabilir, motosiklet ile tehlikeye girmeden açık kaçış olan her alanı kolla ve oraya geç, kesinlikle bunları yaparken tehlikeye sokacak şekilde değil, emin olarak odaklanarak yapmak önemli olan.

    Arabalar gibi hareket etmek hele de İstanbul'da en sıkıntı veren durumdur, aracız ama sakın kendini araba gibi düşünme o şekilde davranma, bu arada araçların kör noktasında kalabiliyoruz, aynadan görünmemekte normal bir durum empati yapıp gereksiz yere üstüme niye kırıyorsun diye sinirlenmemek lazım. Dediğim gibi sinirlenmek yerine yola odaklanmak çok önemli.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)