Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Dolar Euro Kuru Düştü Motor Fiyatları Düşmedi !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    Adamlar dolar, Euro ve TL fiyatı ile liste fiyatı yaptılar.
    Döviz kuru yüksekken , düşük kurdan hesaplayıp sattılar.
    O zaman da neden normal kurdan satmıyorsunuz demek lazımdı
    karayel90 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    MR.BERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2019
    Şehir
    MERSİN
    Motosikleti
    DUCATI MULTISTRADA 950S
    Açıklayım; şu an piyasada gördüğünüz sıfır motosikletlerin %90 ı bundan 2-3 ay önce nakit döviz ile sipariş edilmiş ve bu fiyatla ülkemize girmiş aletler, şu an verilmiş siparişler bu dönemdeki kur ile verildi bunun liste fiyatlarına yansıması motosikletlerin gümrüğe girişi ile güncellenecek yani 2-3 ay sonrasına, umarım izah edebilmişimdir.

  3. #23
    Gietti17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2016
    Şehir
    Balıkesir
    Yamaha, R25'i aylardır 8,50 eur/try den satıyordu. Euro kuru aylar sonra daha bugün 8,50'nin altına indi. Bu kur şubat sonuna kadar 8,50'nin altında kalırsa ve R25'i de mart listesinde 49.500 tl'nin altında göremezseniz o zaman "kur düştü markalar fiyatları düşürmedi yauvv" yorumunu yaparsınız. Fakat stok durumu varsa elindekini kaçtan aldı bilemem.

    "Kur düşünce fiyatlar düşsün ama kur yükselince fiyatlar yükselmesin"... Motosiklet fiyatları kurlara endeksli olsun derseniz üzülen siz olursunuz, ben olurum. Kasım 2020de R25 5941 euro idi ve euro kuru 10tl idi ama R25 59.400 yerine 50.500'e satıldı! 50bin tlye pahalı deniyordu o zaman fakat acaba kaç kişi biliyordu o gün R25'in 60bin tl olduğunu.

    Hesaplayalım, euro kurunu kaçtan hesaplamışlar kasım 2020'de. 50.500 / 5941 = 8,50 Hala da 8,50den hesaplanıyor, aylardır...

    Aylardır düşük tutmaya çalıştıkları kur daha yeni hesapladıkları kurun altına inmiş ve firma eleştirileri başlamış. Velhasıl, "10tlden 8,50'ye düştük. Hani nerede indirim?" diyerek yormayın kendinizi. Çünkü hiçbir firma yapmadığı zammın indirimini yapmayacaktır.


    Bence firmalar açık açık her şeyi yazmalı, insanların gözüne sokmalı. Motosikletin euro fiyatı kaç, euro kurunu kaçtan hesaplıyorlar vs. Aksi taktirde her kafadan bir ses çıkıyor ve fiyat meseleleri durulmuyor.
    computeus ve MR.BERK bunu beğendiler.

  4. #24
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2012
    Şehir
    Ankara-Muğla-İzmir
    dolar euro en tepede iken de motorlar arabalar o kur üzerinden gelmiyordu. döviz kuru, mal ve hizmet satışlarına 6 ay içinde etki eder hemen değil.

  5. #25
    HaktanCbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ducati Monster 696
    namluslu onurlu şerefli anadolu insanının insafına kaldığımızda böyle malesef

  6. #26

    Üyelik
    16 Kasım 2017
    fiyatlar düşer
    ithalat artarsa
    vergi ayarlaması gelir(geldi)

  7. #27
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    T,icaret zaten üçe alınan şeyi 5e satmak değil mi? Satıcı istediği kadar kar koyar, satabiliyorsa satar satamazsa elinde kalır zarar eder, sonra elinde kalanı satabilmek için mecburen fiyatı düşürür. Demek ki satılıyor, talep var ki bu fiyatlar konuyor. Ticaret için kaça malolduğu çok da önemli dğeildir, kaça satabildiği önemlidir, onu da rakibin kaça satabildiği etkiler. Satıcılara kızmak yerine sorunu başka yerde aramak gerekir.
    BloodyBaron ve Ros1n2 bunu beğendiler.

  8. #28

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    Dolar euro daha da düşerse 2021 modelleri, 2020 modellerden daha ucuza görebiliriz. Çoğu firma euro kurunu sabit 8.50'den alıyordu.

  9. #29

    Üyelik
    16 Kasım 2017
    mesele
    kur düşüyo
    anketler tınmıyo

  10. #30
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Alıntı '-' adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mesele
    kur düşüyo
    anketler tınmıyo
    Diyosun...


  11. #31
    oktay33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    BMW 1600 GTL
    Arkadaşlar,
    Hammadde fiyatları %20-30 döviz bazında arttı.
    İthalat maliyetleri çılgınlar gibi yükseldi.
    Ben ambalaj işindeyim, yurt dışında Plastiğe %45, kağıt ve kartona %15 zam geldi.
    Fiyatlar ,bırakın düşmeyi, artacak bile.

  12. #32

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Alıntı oktay33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar,
    Hammadde fiyatları %20-30 döviz bazında arttı.
    İthalat maliyetleri çılgınlar gibi yükseldi.
    Ben ambalaj işindeyim, yurt dışında Plastiğe %45, kağıt ve kartona %15 zam geldi.
    Fiyatlar ,bırakın düşmeyi, artacak bile.
    Bir çok emtia son 15 gündür arttı ama senin dediğin kadar değil..Cuzzi Ekonomi ayrı şeydir , Piyasa ayrı şeydir bir birinden bagımsız değildir en de sonunda çakışır ama ayrı şeylerdir..


    Bir çok ülke para bastı , ama ticaret dönmüyor sonuçta bundan dolayı fiyatlar artmıyordu....Hala bir çok üründe artmadı 6 ay boyuncada fiyat çok yansımaz..
    Emtia fiyatlarının artması demek talep(Demand) artışını gösterir.
    Zaten Covid sonra enflasyon olacagını tüm dünya bekliyordu , bu beklenmedik bir şey değil ki bu zaten bekleniyordu ....Ama henüz gerçekleşmedi.

    Plastigin ham maddesi petrol , Petrol de öyle deli gibi bir artış yok , talep çok arzı karşılayamadıgı için yükseliyor.. Plastik pure meteryal değil , plastik ara ürün onda ki artış yanlış yorumlamışsın o senin sektörün ile alakalı(genel değil özel) .

    https://www.bloomberght.com/emtia https://www.bloomberght.com/emtia merak edenler baka bilir..

    Sonuç dediğin doğru bir laf ama bugün nün dogrusu değil 6 ay belki 1 sene belki 1,5 sene sonra ki dogrusu , bugün veya dünün dogrusu değil. Gelecekte dediğin gibi olacak ,tabi piyasaya müdehale olmaz ise ,

    Faiz artırılır verilen paralar toplanır ise ekonomiler yavaş döner o dediğin enflasyon gerçekleşmez ama büyümede olmaz ,covid -19 ekonomide yaratıgı olumsuz etki uzun yıllara yayılmış olur..

    Yukarda yazdıklarım işin kitabi dogrusu .... İşin matematigi , ne olur ise ne oluru ...

    Yapacakları ise ;
    Kontrollü bir şekilde piayasaya müdahale ederler , ne aşırı enflasyon nede düşük büyüme ikisinin ortasında dengeli bir siyaset güdeceklerdir..(ABD, AB,JAPONYA)

  13. #33

    Üyelik
    12 Şubat 2021
    Şimdi ben https://dovizmix.com/doviz/tumu/usd/1 doların grafiğine bakıyorum, dolar şuan geçen sene ağustos ayındaki seviyesine gelmiş ama hiç bir şeyin fiyatı eski halinde değil. Artarken zam düşerken zam anlam veremiyorum.

  14. #34
    Merdo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2015
    geçen senenin bu ayına göre yüksek, 6 ay öncesiyle aynı fiyattalar dövizler, düşen ne ben anlamıyorum.

  15. #35
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400
    Ya kardeşler ben motosiklet satıcısı değilim ama, biz plastik işindeyiz. 2 ayda hammadde 1270$ dan 2900$ geldi. Bu motorun ne kadarı plastik?? Şu an her şeyin pahalanmasında plastiğin bu artışı çok etkili. Meyve, sebze, hayvansal ürünler, su aklınıza ne gelirse plastikle alakalı.

  16. #36

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Alıntı sallami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya kardeşler ben motosiklet satıcısı değilim ama, biz plastik işindeyiz. 2 ayda hammadde 1270$ dan 2900$ geldi. Bu motorun ne kadarı plastik?? Şu an her şeyin pahalanmasında plastiğin bu artışı çok etkili. Meyve, sebze, hayvansal ürünler, su aklınıza ne gelirse plastikle alakalı.
    Bu olay şu 3 kuruşluk maskeler geçen sene bu zamanlarda bulunamıyordu tanesi 10 TL satılıyordu karaborsa oldu sonra devlte yasakladı onun gibi , genel bir emtia artışı şuand için yok ama bekleniyor..

    Tröstleşmiş(tekelin gelişmiş hali) organizasyonlar bu gibi durumları her zaman için fırsata çevirir. Petro kimya üretimi de tröstleşmiştir... MEsela SASA nın çinlilere satışını polyester sadece çinlilerin elinde olmasın diye SPKA iptal etmişti ikinci sene yerli bir firmaya satmıştı sabancı , Çünkü bunuda çinlilere satasalardı istedikleri anda çin bizim tekstil şirkelerini mal vermeyerek batırabilecek kabiliyete ulaşacaktı..

    Az iş yaparak çok kazanıyorlar arzı kısıyolar mecbur pandemiden dolayıda alacaksın ,haliyle küçüklerde piyasayı doyuracak kadar ham madde sağlıyamıyordur, olay bu ....Tröst olmuş organizasyonun aşırı kar ı ..

    Şöyle düşün ölümcül hasatasın doktor ne kadar a ameliyat ediyorum dese veriyorsun iyisi olsun mücbir sebep 8 sene önce rahmetli dayıma beyin ameliyatı yapan profösör e tanıdık olmasına rağmen 30 bin TL vermiştik , adam parayı bile saymadı aldı çekmecesine attı ..bumuydu hakkı ??? Çalıştıgım şirket TR de ilk 500 içindeydi o zaman onun GM si bir ayda okadar para almıyordu ...

    MEcbursun veriyorsun ,sizin plastik işide geçici mecbursun veriyorsun , aşı biraz olumlu sonuç versin görürüm ben onları ..
    İtlik mesai ili bir iştir , sabah erken kalkmak gerek.

    If you try and fail, congratulations. Most people don't even try.

  17. #37
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    yıllardır yazdık, sonun bu olacağını ama anlatamadık bazılarına bu daha iyi günlerimiz hala üretim adına bir proje yok ortada 70.80 lere geri döneceğiz geçmiş olsun hepimize, döviz gene çıkacak ,ayrıca düşmesi faiz artışından dolayı, sıcak döviz giriyor, yüksek faizi alacak gidecek he artırdığımız bu faizde gene enflasyon olarak bize girecek, çünkü o faizi toplanan vergiler ile ödüyoruz, yüksek faiz, yüksek vergi

    kısaca, kendinizi alıştırın ya üretime dayalı ekonomiye geçeriz ya da bu şekilde taviz vere vere iyice ithal bağımlısı olup fakirleşiriz ,olay bundan ibarettir,

    not, 2.3 yıl önce siyaset karıştırmayın motor forumuna diyen arkadaşlara da selam yolluyorum, siyaset ekonomiyi yönettiği için, biz yazıp çiziyorduk olacakları kestirebiliyorduk, oysaki düzgün işler yapılsaydı neden eleştirecektik hükümeti

  18. #38

    Üyelik
    02 Haziran 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    2018 Street Triple R
    Hangi mağazada özellikle büyük cc motosiklet var ki, mesela ben Çanakkale deyim buradaki yamaha bayisinde birkaç tane küçük motosiklet var.Siparişle getiriyorlar, o anki kur neyse ona göre yani yüksek kurdan alınmış mal yok bence pek piyasada sıfır.

  19. #39
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Alıntı BarışN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi mağazada özellikle büyük cc motosiklet var ki, mesela ben Çanakkale deyim buradaki yamaha bayisinde birkaç tane küçük motosiklet var.Siparişle getiriyorlar, o anki kur neyse ona göre yani yüksek kurdan alınmış mal yok bence pek piyasada sıfır.
    E daha kötü değil mi? Nereden alıyor o sizin ufak bayiniz? Japonya'dan mı? İstanbul merkezden alıyor sonuçta. Eh aldığında güncel kur ile zaten iskontolu alıyor. Çanakkale'de kaç motosiklet satılıyor İstanbul'da kaç tane?

  20. #40
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı xterkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yıllardır yazdık, sonun bu olacağını ama anlatamadık bazılarına bu daha iyi günlerimiz hala üretim adına bir proje yok ortada 70.80 lere geri döneceğiz geçmiş olsun hepimize, döviz gene çıkacak ,ayrıca düşmesi faiz artışından dolayı, sıcak döviz giriyor, yüksek faizi alacak gidecek he artırdığımız bu faizde gene enflasyon olarak bize girecek, çünkü o faizi toplanan vergiler ile ödüyoruz, yüksek faiz, yüksek vergi

    kısaca, kendinizi alıştırın ya üretime dayalı ekonomiye geçeriz ya da bu şekilde taviz vere vere iyice ithal bağımlısı olup fakirleşiriz ,olay bundan ibarettir,

    not, 2.3 yıl önce siyaset karıştırmayın motor forumuna diyen arkadaşlara da selam yolluyorum, siyaset ekonomiyi yönettiği için, biz yazıp çiziyorduk olacakları kestirebiliyorduk, oysaki düzgün işler yapılsaydı neden eleştirecektik hükümeti
    Üretim var ya. Uzaya gidiyoruz. Bunun için işletme binası, yönetim binası, malzeme deposu, vs vs lazım. Müteahhitler bina üretecek? Teknolojik kısım? Yerli ve milli. Bizim Çin diye ilçe var ya, oradan alırız.
    xterkan bunu beğendi.
    May the Force be with McLaren Mercedes


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)