Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Motomania2.el sayfası Hk.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #121
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zor bir durum..

    Hasmet e danisilabilir diyorum,bence.
    Hasmet bu tip konulara uğramıyor, genelde gündem ve siyaset konularında boy gösteriyor.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #122
    E.Yzr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    R25 Abs, CRF 250L

  3. #123
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Bence Gökhan bu işi bir süre daha devam ettirir sonra bunalır. Kolay değil bu tür online işler.

    İşin birde riskli tarafı var.
    O sayfa sözleşmeye tabi olan bir reklam sayfası değil.
    Fiyatları 4 kafadar genel teamüle göre üst sınır şeklinde belirliyor, bundan yüksek ilan gönderemiyorsunuz.
    Bu konuyla ilgili ilk haberi gördüğümde bende oluşan algıyı sordum kendi kendime.

    Gerçek fiyatından motosiklet ilanlarının yayınlanmasına izin verilen site.
    Sanki motosiklet Experden geçmişte ona göre ilan yayınlıyorlar gibi...

    Yarın öbür gün biri burdan buldu bir motor gitti satın aldı.
    Motorda makyaj süper ama başına her halt gelmiş.
    Aslında ederi yarı fiyattan daha az.
    Adam gitse Gökhan'a dava açsa ortalık karışır. Olur mu? Olur.

    Kısaca bu iş büyümeye başlayınca başa dert olur ve yürümez...

    Edit : Az önce baktığımda

    Bir süreliğine Drift ilanı yayınlayamıyoruz.
    Ürün çeşitliliğini korumamız lazım.
    Drift sayfasına dönecek yoksa.
    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Yazdığını gördüm.

    Yukarıdaki savım oluşmaya başlamış bile...

  4. #124
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Bende uzun süre devam edeceğini düşünmüyorum.

    Dediğiniz gibi risk faktörleri de var.

    Ya bu işi site v.s açıp resmiyete dökecek, ki vergisini verecek.

    Ya da bu şekilde gittiği yere kadar.

  5. #125

    Üyelik
    25 Eylül 2016
    Konu epey bambaşka yerlere gitmiş ama iktisat konusunda bilgisine güvenen birisi olarak birkaç kelam edeyim.

    Türkiye'de serbest piyasa denilen yapı, özellikle araç piyasasında, sarı site yüzünden oldukça zarar görmüş bir piyasa. Tam rekabet piyasası gibi çok sayıda alıcı ve satıcının buluşup fiyatları özgürce belirlediği bir platform olabilir ancak, platformun kendisi tekel. Haliyle, bu tekel yapı, tüm ilanların tek bir noktada kümelenmesine neden oluyor. Yani sarı site dışında x - y - z siteleri de olsa, bunlara da bakarak ortalama bir fiyat bulunabilir, ancak olan bu siteler neredeyse yok hükmünde. Haliyle burada belirlenen fiyatlar tüm piyasayı belirliyor. Bu bilgiyi bir elde tutalım.

    Bu ülkenin birer vatandaşı olarak, hepimiz sonuna kadar tam bir Ortadoğuluyuz malumunuz. Bizdeki adet şu şekildedir. Malı alırken "pazarlık sünnet" diyerek mümkün olan en ucuza alıp, "Peygamber Efendimiz de tüccardı" deyip, en pahalıya satmak amaçlanır. Bu ahlaksızlık bambaşka bir tartışma konusu ama genel yönelimin bu şekilde olduğu kesin. Ya adamın motoru 10 bin lira. İlana 12 bin liradan çıkmaya çalışıyor. 2 bin lira da pazarlık payıymış. Yuh be kardeşim. 10 bin liralık malda 2 bin lira pazarlık payı mı olur? 300 olur, 500 olur. Ama bunu yapan da işte bu pazarlık sünnettir istismarcıları. Yahu sıfırı 19 bin lira olan motorumu daha 250 km'deyken 17000 liradan ilana koydum. Adam yalvar yakar 15 bin lira teklif ediyor. İnsanlar iyice şuurunu kaybetmiş durumda. Git 15 bin liralık motor al diyorum, onu da istemiyor. Ha benden motoru 15 bine alsa, kendisi 15500'e satmaz, arkamdan da "kerizden 19 bin liralık motoru 15 bine kapattık" diyerek goygoy yapar. Yani, bizde alıcılar ölücü, satıcılar da gözü tok olduğu için, fiyatlar sürekli olduğundan en az 20-30% fazla yazılıyor. Bu fiyatları arttıran bir faktör.

    İkincisi, salgın dolayısıyla üretim aksayınca, saçma sapan fiyatlar ortaya çıktı. Mesela bir süredir CRF 250 sayfasını takip ediyorum. Sıfır motor yok, anlıyorum. İyi de abicim, ithalatçısının sıfırına 35-36 bin fiyat biçtiği motorun 5 yaşındaki, 50 bin kilometredeki modeline 30 bin lira istemek nedir ya? Adam motoru almış, 3000 - 5000 km kullanmış, rodajını nasıl yapmış belli değil, sıfırından 5000 lira pahalı satmaya çalışıyor. Kardeşim, bu motorlar bu fiyata satılmıyor, aynı ilanlar aylardır dönüp duruyor. Çünkü iktisatta fiyatın talep esnekliği diye bir kavram vardır. Sen kanser ilacı mı satıyorsun ben senin 40 bin liralık malını sıfırı yok diye 50 bine alayım? Arazi motoru satıyorsun, tamamen keyif işi, talebinin fiyat esnekliği oldukça yüksek bir mal. Evet, mal satılmıyor ama, bunu göre insanlar da bu motor x ederse benimkisi x+1 eder deyip, fiyatı şişirdikçe şişiriyor. Çünkü neden? İlk maddeye geldik. Sarı site tekel hale geldiği için, rekabetçi fiyatların oluşacağı başka platform olmadığı için, herhangi bir otomatik kontrol mekanizması işlemiyor. Serbest ticaret destekçileri buna "görünmez el - invisible hand" derler. Ama serbest piyasa yok ki fiyatlar dengeye gelsin? Olsa sarı site gibi 3-5 site daha, millet kalkıp "orada fiyatlar kazık, diğer siteye bakalım" diyecekler, sarı site de kimsenin böyle kafasına göre fiyat atıp tutmasına izin vermeyecek müşteri kaybettiği için.

    Yani, karşımızda tekel bir platform var. Bu platformda da hem ticaret etiğinden gram nasibini almamış, hem de iktisadın temellerinden bir haber yüzbinlerce insan var.

    Motomania, bu konuda bir adım attı. Birincisi, sarı sitenin motor almak için zorunlu bir platform olmadığını ortaya koydu. Bir instagram sayfası sayesinde 1 haftada 30 küsur motor satıldı. Bu bir başlangıçtır arkadaşlar. Büyük değişimler küçük adımlarla başlar. Sarı site yıllar içinde bu hale geldi. Bu tekel pozisyonu da bir günde yıkılacak değil. Böyle ufak tefek bir şeyler başlayacak ki, bu bütün piyasayı alt üst eden düzen yıkılsın. Tak diye olacak mevzular değil bunlar.

    İkinicisi, yukarıda uzun uzun anlattığım üzere, maalesef halkımız ticarette ahlaksız. Kontrol mekanizması olmazsa sonuç belli işte. Millet galericiler yüzünden sıfır arabaları 20-30 bin pahalıya alıyor aylardır. Bir kontrol mekanizması şart bu ahlaksızlığın önüne geçmek için. Motomania'nın kriterleri ne kadar doğrudur, bunu tartışırız. Ancak bu fahiş fiyat belirleme konusunda bir adım atması bile yeterince iyi bir hareket. Piyasadan habersiz bir adamın belirlediği fiyat bütün piyasayı manipüle edeceğine, en azından 4 kişi bir araya gelip adil olduklarını düşündükleri bir fiyat belirliyorlar. Ki sistem işe yarıyor ki bir instagram sayfası sayesinde 1 haftada 30 motor satılıyor.

    Ayrıca, adam demiyor ki bana ilan vermek zorundasınız. Eğer fiyat hoşunuza gitmiyorsa gidin sarı siteden alın. Ben size neden bu kadar eleştiri aldığını söyleyeyim. Çünkü ticaret ahlakından nasibini almamışlar, bu tip girişimler yüzünden kolay yoldan elde ettikleri kazanç kapısından olmaktan korkuyorlar. Onlar kolay yoldan elde ettiği 5-6 bin lira, kimimizin 2 aylık maaşı beyler. Haftanın 6 günü, günde 8 saat çalışıyor adam 2 ay, ve birisi o emeği "piyasada motor yok" argümanı ile cebine atmaya çalışıyor. En kral kapitalist mezarında ters döner bu hareket karşısında. İstiyorlar ki böyle beleşten atsınlar ceplerine parayı. O yüzden bu bozuk düzene müdahale etmeye çalışan kim varsa kuduz gibi saldırıyorlar. Bakın, sarı site orada. 40 bin liralık motoru 50 bine satmak istiyorsanız sizi tutan yok. Ama milleti kerizleyemeyeceksiniz diye kuduruyorsanız da daha çok kudurursunuz.

    Motomania'nın sahibi üslubunu çok beğendiğim bir insan değil açıkçası. Ama Sezar'ın hakkı Sezar'a. Milletin sürekli dile getirdiği, şikayet ettiği konu hakkında bir adım attı. Bozuk düzenden yolunu bulmayan bir insan makul düşünebiliyorsa bunu ancak takdir eder.

    Motopixel'e gelince Hayatta çok az insandan irrite olduğum kadar irrite oluyorum kendisinden. Benim için sahip olduğu tüm tavırlar çirkinliğin vücut bulmuş hali. Kanalımı izleyene bedava motor veriyorum dese izlemem. O yüzden o kendi işine baksın, öyle boş boş konuşup reklam yapmaya devam etsin. Kendi yapmaya maçası yemeyeceği işler hakkında da haybeye atıp tutmasın.
    BloodyBaron, Mr.wind, Osm@n ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #126

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Alıntı jfip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu epey bambaşka yerlere gitmiş ama iktisat konusunda bilgisine güvenen birisi olarak birkaç kelam edeyim.

    Türkiye'de serbest piyasa denilen yapı, özellikle araç piyasasında, sarı site yüzünden oldukça zarar görmüş bir piyasa. Tam rekabet piyasası gibi çok sayıda alıcı ve satıcının buluşup fiyatları özgürce belirlediği bir platform olabilir ancak, platformun kendisi tekel. Haliyle, bu tekel yapı, tüm ilanların tek bir noktada kümelenmesine neden oluyor. Yani sarı site dışında x - y - z siteleri de olsa, bunlara da bakarak ortalama bir fiyat bulunabilir, ancak olan bu siteler neredeyse yok hükmünde. Haliyle burada belirlenen fiyatlar tüm piyasayı belirliyor. Bu bilgiyi bir elde tutalım.

    Bu ülkenin birer vatandaşı olarak, hepimiz sonuna kadar tam bir Ortadoğuluyuz malumunuz. Bizdeki adet şu şekildedir. Malı alırken "pazarlık sünnet" diyerek mümkün olan en ucuza alıp, "Peygamber Efendimiz de tüccardı" deyip, en pahalıya satmak amaçlanır. Bu ahlaksızlık bambaşka bir tartışma konusu ama genel yönelimin bu şekilde olduğu kesin. Ya adamın motoru 10 bin lira. İlana 12 bin liradan çıkmaya çalışıyor. 2 bin lira da pazarlık payıymış. Yuh be kardeşim. 10 bin liralık malda 2 bin lira pazarlık payı mı olur? 300 olur, 500 olur. Ama bunu yapan da işte bu pazarlık sünnettir istismarcıları. Yahu sıfırı 19 bin lira olan motorumu daha 250 km'deyken 17000 liradan ilana koydum. Adam yalvar yakar 15 bin lira teklif ediyor. İnsanlar iyice şuurunu kaybetmiş durumda. Git 15 bin liralık motor al diyorum, onu da istemiyor. Ha benden motoru 15 bine alsa, kendisi 15500'e satmaz, arkamdan da "kerizden 19 bin liralık motoru 15 bine kapattık" diyerek goygoy yapar. Yani, bizde alıcılar ölücü, satıcılar da gözü tok olduğu için, fiyatlar sürekli olduğundan en az 20-30% fazla yazılıyor. Bu fiyatları arttıran bir faktör.

    İkincisi, salgın dolayısıyla üretim aksayınca, saçma sapan fiyatlar ortaya çıktı. Mesela bir süredir CRF 250 sayfasını takip ediyorum. Sıfır motor yok, anlıyorum. İyi de abicim, ithalatçısının sıfırına 35-36 bin fiyat biçtiği motorun 5 yaşındaki, 50 bin kilometredeki modeline 30 bin lira istemek nedir ya? Adam motoru almış, 3000 - 5000 km kullanmış, rodajını nasıl yapmış belli değil, sıfırından 5000 lira pahalı satmaya çalışıyor. Kardeşim, bu motorlar bu fiyata satılmıyor, aynı ilanlar aylardır dönüp duruyor. Çünkü iktisatta fiyatın talep esnekliği diye bir kavram vardır. Sen kanser ilacı mı satıyorsun ben senin 40 bin liralık malını sıfırı yok diye 50 bine alayım? Arazi motoru satıyorsun, tamamen keyif işi, talebinin fiyat esnekliği oldukça yüksek bir mal. Evet, mal satılmıyor ama, bunu göre insanlar da bu motor x ederse benimkisi x+1 eder deyip, fiyatı şişirdikçe şişiriyor. Çünkü neden? İlk maddeye geldik. Sarı site tekel hale geldiği için, rekabetçi fiyatların oluşacağı başka platform olmadığı için, herhangi bir otomatik kontrol mekanizması işlemiyor. Serbest ticaret destekçileri buna "görünmez el - invisible hand" derler. Ama serbest piyasa yok ki fiyatlar dengeye gelsin? Olsa sarı site gibi 3-5 site daha, millet kalkıp "orada fiyatlar kazık, diğer siteye bakalım" diyecekler, sarı site de kimsenin böyle kafasına göre fiyat atıp tutmasına izin vermeyecek müşteri kaybettiği için.

    Yani, karşımızda tekel bir platform var. Bu platformda da hem ticaret etiğinden gram nasibini almamış, hem de iktisadın temellerinden bir haber yüzbinlerce insan var.

    Motomania, bu konuda bir adım attı. Birincisi, sarı sitenin motor almak için zorunlu bir platform olmadığını ortaya koydu. Bir instagram sayfası sayesinde 1 haftada 30 küsur motor satıldı. Bu bir başlangıçtır arkadaşlar. Büyük değişimler küçük adımlarla başlar. Sarı site yıllar içinde bu hale geldi. Bu tekel pozisyonu da bir günde yıkılacak değil. Böyle ufak tefek bir şeyler başlayacak ki, bu bütün piyasayı alt üst eden düzen yıkılsın. Tak diye olacak mevzular değil bunlar.

    İkinicisi, yukarıda uzun uzun anlattığım üzere, maalesef halkımız ticarette ahlaksız. Kontrol mekanizması olmazsa sonuç belli işte. Millet galericiler yüzünden sıfır arabaları 20-30 bin pahalıya alıyor aylardır. Bir kontrol mekanizması şart bu ahlaksızlığın önüne geçmek için. Motomania'nın kriterleri ne kadar doğrudur, bunu tartışırız. Ancak bu fahiş fiyat belirleme konusunda bir adım atması bile yeterince iyi bir hareket. Piyasadan habersiz bir adamın belirlediği fiyat bütün piyasayı manipüle edeceğine, en azından 4 kişi bir araya gelip adil olduklarını düşündükleri bir fiyat belirliyorlar. Ki sistem işe yarıyor ki bir instagram sayfası sayesinde 1 haftada 30 motor satılıyor.

    Ayrıca, adam demiyor ki bana ilan vermek zorundasınız. Eğer fiyat hoşunuza gitmiyorsa gidin sarı siteden alın. Ben size neden bu kadar eleştiri aldığını söyleyeyim. Çünkü ticaret ahlakından nasibini almamışlar, bu tip girişimler yüzünden kolay yoldan elde ettikleri kazanç kapısından olmaktan korkuyorlar. Onlar kolay yoldan elde ettiği 5-6 bin lira, kimimizin 2 aylık maaşı beyler. Haftanın 6 günü, günde 8 saat çalışıyor adam 2 ay, ve birisi o emeği "piyasada motor yok" argümanı ile cebine atmaya çalışıyor. En kral kapitalist mezarında ters döner bu hareket karşısında. İstiyorlar ki böyle beleşten atsınlar ceplerine parayı. O yüzden bu bozuk düzene müdahale etmeye çalışan kim varsa kuduz gibi saldırıyorlar. Bakın, sarı site orada. 40 bin liralık motoru 50 bine satmak istiyorsanız sizi tutan yok. Ama milleti kerizleyemeyeceksiniz diye kuduruyorsanız da daha çok kudurursunuz.

    Motomania'nın sahibi üslubunu çok beğendiğim bir insan değil açıkçası. Ama Sezar'ın hakkı Sezar'a. Milletin sürekli dile getirdiği, şikayet ettiği konu hakkında bir adım attı. Bozuk düzenden yolunu bulmayan bir insan makul düşünebiliyorsa bunu ancak takdir eder.

    Motopixel'e gelince Hayatta çok az insandan irrite olduğum kadar irrite oluyorum kendisinden. Benim için sahip olduğu tüm tavırlar çirkinliğin vücut bulmuş hali. Kanalımı izleyene bedava motor veriyorum dese izlemem. O yüzden o kendi işine baksın, öyle boş boş konuşup reklam yapmaya devam etsin. Kendi yapmaya maçası yemeyeceği işler hakkında da haybeye atıp tutmasın.
    hocam agzina saglik, muthis yazmissin.

  7. #127
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı jfip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu epey bambaşka yerlere gitmiş ama iktisat konusunda bilgisine güvenen birisi olarak birkaç kelam edeyim.

    Türkiye'de serbest piyasa denilen yapı, özellikle araç piyasasında, sarı site yüzünden oldukça zarar görmüş bir piyasa. Tam rekabet piyasası gibi çok sayıda alıcı ve satıcının buluşup fiyatları özgürce belirlediği bir platform olabilir ancak, platformun kendisi tekel. Haliyle, bu tekel yapı, tüm ilanların tek bir noktada kümelenmesine neden oluyor. Yani sarı site dışında x - y - z siteleri de olsa, bunlara da bakarak ortalama bir fiyat bulunabilir, ancak olan bu siteler neredeyse yok hükmünde. Haliyle burada belirlenen fiyatlar tüm piyasayı belirliyor. Bu bilgiyi bir elde tutalım.

    Bu ülkenin birer vatandaşı olarak, hepimiz sonuna kadar tam bir Ortadoğuluyuz malumunuz. Bizdeki adet şu şekildedir. Malı alırken "pazarlık sünnet" diyerek mümkün olan en ucuza alıp, "Peygamber Efendimiz de tüccardı" deyip, en pahalıya satmak amaçlanır. Bu ahlaksızlık bambaşka bir tartışma konusu ama genel yönelimin bu şekilde olduğu kesin. Ya adamın motoru 10 bin lira. İlana 12 bin liradan çıkmaya çalışıyor. 2 bin lira da pazarlık payıymış. Yuh be kardeşim. 10 bin liralık malda 2 bin lira pazarlık payı mı olur? 300 olur, 500 olur. Ama bunu yapan da işte bu pazarlık sünnettir istismarcıları. Yahu sıfırı 19 bin lira olan motorumu daha 250 km'deyken 17000 liradan ilana koydum. Adam yalvar yakar 15 bin lira teklif ediyor. İnsanlar iyice şuurunu kaybetmiş durumda. Git 15 bin liralık motor al diyorum, onu da istemiyor. Ha benden motoru 15 bine alsa, kendisi 15500'e satmaz, arkamdan da "kerizden 19 bin liralık motoru 15 bine kapattık" diyerek goygoy yapar. Yani, bizde alıcılar ölücü, satıcılar da gözü tok olduğu için, fiyatlar sürekli olduğundan en az 20-30% fazla yazılıyor. Bu fiyatları arttıran bir faktör.

    İkincisi, salgın dolayısıyla üretim aksayınca, saçma sapan fiyatlar ortaya çıktı. Mesela bir süredir CRF 250 sayfasını takip ediyorum. Sıfır motor yok, anlıyorum. İyi de abicim, ithalatçısının sıfırına 35-36 bin fiyat biçtiği motorun 5 yaşındaki, 50 bin kilometredeki modeline 30 bin lira istemek nedir ya? Adam motoru almış, 3000 - 5000 km kullanmış, rodajını nasıl yapmış belli değil, sıfırından 5000 lira pahalı satmaya çalışıyor. Kardeşim, bu motorlar bu fiyata satılmıyor, aynı ilanlar aylardır dönüp duruyor. Çünkü iktisatta fiyatın talep esnekliği diye bir kavram vardır. Sen kanser ilacı mı satıyorsun ben senin 40 bin liralık malını sıfırı yok diye 50 bine alayım? Arazi motoru satıyorsun, tamamen keyif işi, talebinin fiyat esnekliği oldukça yüksek bir mal. Evet, mal satılmıyor ama, bunu göre insanlar da bu motor x ederse benimkisi x+1 eder deyip, fiyatı şişirdikçe şişiriyor. Çünkü neden? İlk maddeye geldik. Sarı site tekel hale geldiği için, rekabetçi fiyatların oluşacağı başka platform olmadığı için, herhangi bir otomatik kontrol mekanizması işlemiyor. Serbest ticaret destekçileri buna "görünmez el - invisible hand" derler. Ama serbest piyasa yok ki fiyatlar dengeye gelsin? Olsa sarı site gibi 3-5 site daha, millet kalkıp "orada fiyatlar kazık, diğer siteye bakalım" diyecekler, sarı site de kimsenin böyle kafasına göre fiyat atıp tutmasına izin vermeyecek müşteri kaybettiği için.

    Yani, karşımızda tekel bir platform var. Bu platformda da hem ticaret etiğinden gram nasibini almamış, hem de iktisadın temellerinden bir haber yüzbinlerce insan var.

    Motomania, bu konuda bir adım attı. Birincisi, sarı sitenin motor almak için zorunlu bir platform olmadığını ortaya koydu. Bir instagram sayfası sayesinde 1 haftada 30 küsur motor satıldı. Bu bir başlangıçtır arkadaşlar. Büyük değişimler küçük adımlarla başlar. Sarı site yıllar içinde bu hale geldi. Bu tekel pozisyonu da bir günde yıkılacak değil. Böyle ufak tefek bir şeyler başlayacak ki, bu bütün piyasayı alt üst eden düzen yıkılsın. Tak diye olacak mevzular değil bunlar.

    İkinicisi, yukarıda uzun uzun anlattığım üzere, maalesef halkımız ticarette ahlaksız. Kontrol mekanizması olmazsa sonuç belli işte. Millet galericiler yüzünden sıfır arabaları 20-30 bin pahalıya alıyor aylardır. Bir kontrol mekanizması şart bu ahlaksızlığın önüne geçmek için. Motomania'nın kriterleri ne kadar doğrudur, bunu tartışırız. Ancak bu fahiş fiyat belirleme konusunda bir adım atması bile yeterince iyi bir hareket. Piyasadan habersiz bir adamın belirlediği fiyat bütün piyasayı manipüle edeceğine, en azından 4 kişi bir araya gelip adil olduklarını düşündükleri bir fiyat belirliyorlar. Ki sistem işe yarıyor ki bir instagram sayfası sayesinde 1 haftada 30 motor satılıyor.

    Ayrıca, adam demiyor ki bana ilan vermek zorundasınız. Eğer fiyat hoşunuza gitmiyorsa gidin sarı siteden alın. Ben size neden bu kadar eleştiri aldığını söyleyeyim. Çünkü ticaret ahlakından nasibini almamışlar, bu tip girişimler yüzünden kolay yoldan elde ettikleri kazanç kapısından olmaktan korkuyorlar. Onlar kolay yoldan elde ettiği 5-6 bin lira, kimimizin 2 aylık maaşı beyler. Haftanın 6 günü, günde 8 saat çalışıyor adam 2 ay, ve birisi o emeği "piyasada motor yok" argümanı ile cebine atmaya çalışıyor. En kral kapitalist mezarında ters döner bu hareket karşısında. İstiyorlar ki böyle beleşten atsınlar ceplerine parayı. O yüzden bu bozuk düzene müdahale etmeye çalışan kim varsa kuduz gibi saldırıyorlar. Bakın, sarı site orada. 40 bin liralık motoru 50 bine satmak istiyorsanız sizi tutan yok. Ama milleti kerizleyemeyeceksiniz diye kuduruyorsanız da daha çok kudurursunuz.

    Motomania'nın sahibi üslubunu çok beğendiğim bir insan değil açıkçası. Ama Sezar'ın hakkı Sezar'a. Milletin sürekli dile getirdiği, şikayet ettiği konu hakkında bir adım attı. Bozuk düzenden yolunu bulmayan bir insan makul düşünebiliyorsa bunu ancak takdir eder.

    Motopixel'e gelince Hayatta çok az insandan irrite olduğum kadar irrite oluyorum kendisinden. Benim için sahip olduğu tüm tavırlar çirkinliğin vücut bulmuş hali. Kanalımı izleyene bedava motor veriyorum dese izlemem. O yüzden o kendi işine baksın, öyle boş boş konuşup reklam yapmaya devam etsin. Kendi yapmaya maçası yemeyeceği işler hakkında da haybeye atıp tutmasın.
    Bence konuyu siz de anlamadiniz.

    Bakin,sahibinden in tekel oldugunu hepimiz biliyoruz fakat bu sitenin tekel olmasi ile ikinci el arac fiyatlari arasinda hicbir baglanti yok.

    Kolay anlasilmasi icin ornek veriyorum;

    Turkiyede butun halka acik sirketler bist(borsa) da islem goruyor.

    Simdi bist te islem goren sirketlerin hisselerinde olusan fiyatlari ben ve herkes piyasa fiyati olarak goruyor fakat biri cikip da "hayir hayir,bu hisseler sadece bistte islem goruyor,baska borsalarda islem gormedigi icin burada olusan fiyat gercek fiyat degildir" diyebilir mi ?

    Bakin borsa hisseleri uzerinde zaten spekulasyon/manipulasyon yapiliyor derseniz bu konu iyice sacma bir hal alir

    Demek istedigim,bir platformun tekel olup olmamasi ile piyasa fiyatinin saglikli sekilde olusmasi arasinda baglanti yok,en azindan ben kuramadim.

    Haa eger,Sahibinden e bireysel saticilarin girmesi bir sekilde engelleniyor/zorlastiriliyorsa o zaman haklisiniz fakat kabul edersiniz ki boyle bir durum soz konusu degil.

    Sahibinden kadar populer iki platform daha olsaydi fiyatlar yine bu duzeyde olacakti,kesin bilgi bu,tartisilmasi bile absurt ama sizler yine de beni ayse teyze olarak gorup anlatabilirsiniz neden boyle degil diye..

  8. #128

    Üyelik
    25 Eylül 2016
    Ben konuyu gayet iyi anladım, kuşkunuz olmasın.

    BİST'i iyi veya kötü bir şekilde SPK denetliyor. Sarı siteyi kim denetliyor?

  9. #129
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı jfip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben konuyu gayet iyi anladım, kuşkunuz olmasın.

    BİST'i iyi veya kötü bir şekilde SPK denetliyor. Sarı siteyi kim denetliyor?
    Denetliyor derken ? Nasil bir denetlemefen soz ediyoruz ? Akbank hisseleri neden bu kadar artti bu hissenin fiyati bu olmamali diyen olmuyor

    Ama burda yazilanlari okuyunca sanirim bir kurul olmali ve hissse fiyatlarini denetlemeli olarak anliyorum.

    Bunlar yanlis isler.

  10. #130

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Piyasada hangi fiyattan alım satım oluyorsa piyasa fiyatı odur.

    Bununla birlikte; ülkemiz motosiklet piyasasının önemli bir sorunu çok sığ olması. En iyi zamanında bile başka ülkelerin küçük bir kesri kadar bir piyasada oluşan fiyatlar da çok sağlıklı olmayabilir.

    Fiyatların mantıklı olmasını istiyorsanız çare "satıcıları terbiye etmek"(!) değildir; çare satıcıları böyle davranmaya iten ekonomik istikrarsızlığı ve zayıflığı çözmektir. Sorunun kaynağı bu çünkü. Piyasa genişler ve derinleşirse daha sağlıklı fiyatlar da oluşur. 100 motosiklerin 2 veya 20 site üzerinden satılması bir şeyi değiştirmez, ama 100 motosiklet yerine 2000 motosiklet satılırsa değişir.

    Kusura bakmayın ama, böyle bir piyasa ve ekonomik koşullar çerçevesinde satıcıların fiyatları şişirmesinden şikayet etmek, henüz bazı zihni gelişim aşamalarından geçmemiş küçük çocukların bir şeyi işaret eden parmağın işaret ettiği şeye bakmak yerine parmağın kendisine bakmalarına benziyor biraz. En azından bendeki algısı böyle.

  11. #131

    Üyelik
    25 Eylül 2016
    Eğer piyasa denetlenmesi yanlış bir iş olsaydı 1929 yılındaki Büyük Buhran'dan sonra Keynesçi doktrin ortaya çıkmaz, bütün dünya açlıktan telef olurdu. Devletin fonksiyonu budur. Eğer sistemin dişlileri aksıyorsa müdahale eder. Sarı sitede malın fiyatını serbest piyasa değil, satıcı belirliyor ve inanılmaz bir ilan birikiminden dolayı sistemin işlemediği ortada. Bu, potansiyel alıcıyı da uzaklaştırıyor. Eğer hisse senedi fiyatını alıcı talebi değil, Akbank'ın manipülasyonu belirlerse, SPK denetliyor mu, denetlemiyor mu o zaman görürüz. Bist ile sarı site prensip açısından birbirinden tamamen farklı işleyen iki sistem. O yüzden Akbank'ın yükselen hisse senedi fiyatı ile sarı sitede "bu malın sıfırı yoksa benimki en az sıfırın 20% fazlası eder" diyen ve piyasanın arz - talep denge noktası ile hiç alakası olmayan bir fiyat belirleyen adamı karsilastiramazsiniz.

  12. #132
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı jfip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer piyasa denetlenmesi yanlış bir iş olsaydı 1929 yılındaki Büyük Buhran'dan sonra Keynesçi doktrin ortaya çıkmaz, bütün dünya açlıktan telef olurdu. Devletin fonksiyonu budur. Eğer sistemin dişlileri aksıyorsa müdahale eder. Sarı sitede malın fiyatını serbest piyasa değil, alıcı belirliyor ve inanılmaz bir ilan birikiminden dolayı sistemin işlemediği ortada. Bu, potansiyel alıcıyı da uzaklaştırıyor. Eğer hisse senedi fiyatını alıcı talebi değil, Akbank'ın manipülasyonu belirlerse, SPK denetliyor mu, denetlemiyor mu o zaman görürüz. Bist ile sarı site prensip açısından birbirinden tamamen farklı işleyen iki sistem. O yüzden Akbank'ın yükselen hisse senedi fiyatı ile sarı sitede "bu malın sıfırı yoksa benimki en az sıfırın 20% fazlası eder" diyen ve piyasanın arz - talep denge noktası ile hiç alakası olmayan bir fiyat belirleyen adamı karsilastiramazsiniz.
    Yine karistirdiniz.

    Yeri gelir devlet bazi kritik sektorlere serbest piyasa bu demez el atar veya yeri gelir fiyat istikrari icin,uretimi/ureticiyi korumak icin alim yapar destek verir vs.

    Ama gelip de fiyat istikrari saglayacam ben diyerek sahibinden e kayyum atayip fiyat belirleyemez.

    Yapilacak is bellidir,ikinci el fiyatlari yuksekse ithalati kolaylastir,vergileri indir vs.

    Bu arada yukarda sari sitede fiyatin serbest piyasa degil,alici belirliyor demisiniz.

    Alici belirliyorsa neyi tartisiyoruz ? Burda saticilara kufur ediliyor da o bakimdan.

    Bu arada manipulasyona girmeyin demistim konu civar diye hisse fiyatlari 2 3 kati gectim yeri geliyor 10 kat artiyor karisan var mi ?

    Talep varsa artar,haa oyunlarda oynandigi olmuyor mu oluyor tabi fakat konumuzla ilgisi yok.

    Sonuc olarak, tekrar ediyorum en az iki platform daha olsa yine fiyatlar bu seviyede olacak,buna itiraz ediyorsaniz lutfen gerekceleriyle aciklayin ki ben de aydinlanayim

  13. #133

    Üyelik
    25 Eylül 2016
    Bu mesajdan önce düzeltmeyi yaptım yukarida. Alici degil satici belirliyor şeklinde. Sarı site alici piyasasi olsaydi ayni ilanlar aylardir dönüp durmazdi, alici fiyatindan giren ilan kisa sürede karşılık bulurdu. Şu anda kendileri calip kendileri oynuyorlar saticilar. 3-4 aydır duran ilanlar var. Tekrarlıyorum. Bu isi akademik olarak yapıyorum. Hiçbir seyi karistirdigim yok. Argumaninizi desteklememem konuyu karistirdigim anlamina gelmez. Eger siz cevap yazmadan duzelttigim bir kelime uzerinden konuyu karıştırdığım sonucuna variyorsaniz değerli zamanlarımızı telef etmeyelim burada.

    İtirazimi, Motomania'nin sadece bir Instagram sayfası üzerinden 30 motor satmasi açıklamıyor mu? İste farklı bir platform var, iyi kötü bir denetim var ve motorlar satılıyor? Yani gözünüzün önünde koskoca ampirik bir kanit var.

    Sizin itiraziniz neye? Ben bunu anlayamadım.

  14. #134
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı jfip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu mesajdan önce düzeltmeyi yaptım yukarida. Alici degil satici belirliyor şeklinde. Sarı site alici piyasasi olsaydi ayni ilanlar aylardir dönüp durmazdi, alici fiyatindan giren ilan kisa sürede karşılık bulurdu. Şu anda kendileri calip kendileri oynuyorlar saticilar. 3-4 aydır duran ilanlar var. Tekrarlıyorum. Bu isi akademik olarak yapıyorum. Hiçbir seyi karistirdigim yok. Argumaninizi desteklememem konuyu karistirdigim anlamina gelmez. Eger siz cevap yazmadan duzelttigim bir kelime uzerinden konuyu karıştırdığım sonucuna variyorsaniz değerli zamanlarımızı telef etmeyelim burada.

    İtirazimi, Motomania'nin sadece bir Instagram sayfası üzerinden 30 motor satmasi açıklamıyor mu? İste farklı bir platform var, iyi kötü bir denetim var ve motorlar satılıyor? Yani gözünüzün önünde koskoca ampirik bir kanit var.

    Sizin itiraziniz neye? Ben bunu anlayamadım.
    Karistirdiniz dedigim kisim keynesyen yaklasimi bu konu icin ornek gostermenizdi.kelime yanlis olabilir ordan yurumeye calismiyorum.

    Simdi diyosunuz ki 3-4 aydir duran ilan var..ee ne olmus ? Fiyati yuksek vermis bizim tok satici veya malin ederinin bu oldugu dusunuyor da olabilir ve bu adam hakli da olabilir.

    Akademisyenseniz meshur limon piyasini duymusunuzdur,garibim belki de bundan muzdariptir ne dersiniz ?

    Kaldi ki bakti satilamayacak ya fiyat indirecek ya da satmaktan vazgececek.

    Burda hersey normal.Anormal olan ise iste adam yapti instagram sayfasindan 30 motor satti deeyip kendinizi hakli cikarmaya calismaniz.

    Bu is dediginiz gibi olsaydi sahibinden e 50 tane rakip firma cikardi.Ama belki siz haklisiniz,belki de bu olusum cig gibi buyuyup gercek piyass fiyatlarinin! olusmasini saglayacak,gorecegiz.

  15. #135
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Sarı sitenin malları bunlar...


    Bonus:
    Sarı sarı liralar / Ellerinde kınalar
    Kızlar gelin olunca / Hem gider hem ağlar
    Hem gider hem ağlar / Hem gider hem ağlar



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:35 ----------

    Bu konuda Mahsun da çok mahzun.


  16. #136
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı Osm@n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sarı sitenin malları bunlar...
    https://i.ibb.co/KNBY0J7/cafer.jpg

    Bonus:
    Sarı sarı liralar / Ellerinde kınalar
    Kızlar gelin olunca / Hem gider hem ağlar
    Hem gider hem ağlar / Hem gider hem ağlar

    https://www.youtube.com/watch?v=vE5UHUaOrFM

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:35 ----------

    Bu konuda Mahsun da çok mahzun.

    https://www.youtube.com/watch?v=PKGWEAtkpwc
    Osmannn,ortadaki ilan icin konusalim gercek ikinci el o.

    Bu adam motorunu 25.000 e birakacagini dusunelim.Yenisi ise 28000 e alinabiliyor.

    Tercih meselesi ama ben hayatta 3000 tl icin garantisi gecmis,2 yil kullanilmis mali almam.

    Fakat iste sahibinden de bir bilir kisi(!) kurulu olmadigi icin bu fiyatla ilani verebildi bu arkadas.

    Simdi,bu kisi motonania ya gitse bilirkisi heyeti diyecekki senin motorunun ederi 23.000 tl,yoksa yayinlamiyorum.

    Bu teklif benim isime geliyosa tamam derim.

    Fakat sahibinde koydugum fiyat 25.000 de.Eger ben motorumu 23 e zaten birakmaya niyetim varsa bunu sahibinden de yaparim.Eger niyetim yoksa motomania ile anlasamayiz ve ilan yayinlanmaz.

    Burda simdi motomania nin bize sundugu guzellik nedir ?

    Yok eger siz sahibinden de bir kurul olsun ve fiyatlar kontrol edilsin istiyorsaniz bu serbest piyasa olmuyor.

    Gerci insanimiz oyle veya boyle isleyen bir demokrasiden sultanliga tamam demis bir topluluk,motomania nin fiyat kontrolu sisteminin bu sitede bu kadar heyecanli karsilanmasi da beni sasirtmamasi lazimdi ama insan yine de hayret ediyor

  17. #137

    Üyelik
    23 Eylül 2013
    Millet neleri tartışıyor Çok garip
    Motomania yı bu girişiminden dolayı Taktir etmek lazım gerşekten BİR MOTOSİKLETCİLERİN KURDUĞU BİR 2.EL SİTE LAZIM
    Dürüst olun
    Sarı sitedeki kaç motor MOTOSİKLET KULLANICISI TARAFINDAN SATLIK İLANI AÇILMIŞ

    İlana yazmış ""Motul bakım Garaj motoru Haftasonu biniliyor sadece Çok temiz""
    Soruyorum adama
    NE ZAMANDIR MOTOR SENDE KARDEŞİM
    Cevap
    3-5 AY OLDU
    Kardeşim 3 mü 5 mi Aldığın tarih nezaman diyorum
    Kimi hiç cevap vermiyor Kimiside 50 gün önce almış 5 ay diyor

    Bunu neden soruyorum 1 ay önce 30.000tl ye aldı şimdi 45binTL yazıyor 46binTL ye Sıfır CRF250 Rally adam 3-5binKM yapmış Motoruna 50bin Çekiyor (Satma niyetin yoksa İLAN AÇMA HAKKINDA OLMAMALI)

    SERBEST PİYASA BU DEĞİL """MOTORU SATMAYA NİYETİN YOKSA İLAN AÇMAYACAKSIN"""

    SARI SİTEDEKİ %90 MOTOR İLANI AL-SAT MANİPİLASYONCULARININ İLANLARI ALDIĞI MOTORA BİNMİYOR ALIP ALIP SATIYOR (Garaj malı Haftasonları biniyorum SEN MOTORCU FALAN DEĞİLSİN BİNMİYORSUN 1 AYDA 200KM BİLE YAPMADIN BUNA %100 EMİNİM BAKIM FALANDA YAPTIRMADIN YALAN SÖYLÜYORSUN)

    Motosiklet Kullanıcılarının bu işe al atması lazım dı Motomania yı bu girişiminden dolayı Tebrik ediyorum

    SARI SİTEDE MOTOR ALAN KİMSE YOK ZATEN ""AYLAR GEÇİYOR HEP AYNI İLANLAR FİYAT YÜKSELİYOR İLANLAR HEP AYNI""


    Motopixel meselesine gelelim
    Kaliteli Güzel Elit bir Motosiklet İNCELEME kanalıydı ama ZONTES VAKASI ile Yerin dibine girdi (Şahsi görüşüm)
    Zontesi para verip aldım dedi
    Kullandı Övdü Yüceltti Az yakıyor İyi Kaçıyor dedi dedi
    Sonra
    ŞİRKET MOTORU İADE ET DEMİŞ
    Zontes battı Parça falan asla bulamazsınız Uma bitti İFLAS açıklayacaklar BENDEN DUYMUŞ OLMAYIN TÜH AĞZIMDAN KAÇIRDIM
    Bu nedir abii yaa

    Motopixele Para veren firma ""NUMBER 1""
    Motopixelle Reklam anlaşması Bozulan firma ""İFLAS ETTİ BİTİLER PARÇA BULUNAMAZ SAKIN ALMAYIN""

    Koskoca adama bu tarz ""BAYRAM HARÇLIĞI VEREN AMCAMI ÇOK SEVİYORUM"" Kafasında

    Yemin ediyorum ZONTES vakasına kadar Sıkı Takipcisiydim Motoxpielin PARA VER 1 SAAT ÖVÜYÜM SENİ (Lastik kötü ve Arka kampana dışındada bir eleştiri yapmıyor motorlara REKLAM ÇEKİYOR ÇÜNKÜ)
    tommygun bunu beğendi.

  18. #138
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Turkiyede butun halka acik sirketler bist(borsa) da islem goruyor.

    Simdi bist te islem goren sirketlerin hisselerinde olusan fiyatlari ben ve herkes piyasa fiyati olarak goruyor fakat biri cikip da "hayir hayir,bu hisseler sadece bistte islem goruyor,baska borsalarda islem gormedigi icin burada olusan fiyat gercek fiyat degildir" diyebilir mi ?

    Bakin borsa hisseleri uzerinde zaten spekulasyon/manipulasyon yapiliyor derseniz bu konu iyice sacma bir hal alir
    Kralı yapılıyor hemde hırbocum...

    Herhangi bir hissenin gün sonu pastasına baktığın zaman; Ykb robotu, Merill robotu tahtayı nasıl piç etmiş görürsün.

    Pandemi başından beri gıda hisseleri %1500 yükseldi örnek TKURU en basit örneği. Ne oldu pandemi başından beri daha mı çok gıda tüketir olduk?

    Bir çok hisse ederi değerinde değilken,,,, bir çoğu aşırı fiyatlanmış durumda.

    Thy defter değeri 30TL, hissedekilerin 2,5 yıldır anası ağladı.

    Aselsan her hafta milyon dolarlık anlaşmalar imzalıyor, hisse 2017'de gördüğü zirveyi göremedi hala, temmuz ayından beri 1 ileri 2 geri yapıyor.

    Viop tarafında dönen pislikleri anlatmama gerek var mı?

    Shortcuları avlamak için yapılan hisse fiyatını düşürmeme durumları, Longcuları perişan etmek için hisse fiyatını sürekli baskılamalar.

    Burada konu borsa değil tabi. Sen örnek verdiğin için yazdım bunları.

    Yani spekülasyonun da manipülasyonun da kralı yapılıyor...

    Spk ne yapıyor peki sadece twitter fenomenlerine ceza kesiyor, sebep? hisse ismi verip kendileri işlem yapmadığı için.

    Aman ne kadar muazzam bir kontrol mekanizması....

    Neyse yazacak çok şey var ama boş vereyim...

  19. #139
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı vandamme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kralı yapılıyor hemde hırbocum...

    Herhangi bir hissenin gün sonu pastasına baktığın zaman; Ykb robotu, Merill robotu tahtayı nasıl piç etmiş görürsün.

    Pandemi başından beri gıda hisseleri %1500 yükseldi örnek TKURU en basit örneği. Ne oldu pandemi başından beri daha mı çok gıda tüketir olduk?

    Bir çok hisse ederi değerinde değilken,,,, bir çoğu aşırı fiyatlanmış durumda.

    Thy defter değeri 30TL, hissedekilerin 2,5 yıldır anası ağladı.

    Aselsan her hafta milyon dolarlık anlaşmalar imzalıyor, hisse 2017'de gördüğü zirveyi göremedi hala, temmuz ayından beri 1 ileri 2 geri yapıyor.

    Viop tarafında dönen pislikleri anlatmama gerek var mı?

    Shortcuları avlamak için yapılan hisse fiyatını düşürmeme durumları, Longcuları perişan etmek için hisse fiyatını sürekli baskılamalar.

    Burada konu borsa değil tabi. Sen örnek verdiğin için yazdım bunları.

    Yani spekülasyonun da manipülasyonun da kralı yapılıyor...

    Spk ne yapıyor peki sadece twitter fenomenlerine ceza kesiyor, sebep? hisse ismi verip kendileri işlem yapmadığı için.

    Aman ne kadar muazzam bir kontrol mekanizması....

    Neyse yazacak çok şey var ama boş vereyim...
    Sen simdi bana yazmasin ama aslinda yukarda yorumunu begendigin jfip e e yazman gerekiyordu sanki

    Ben zaten fiyatlar yeri geliyor 10 kat artiyor demistim.

    Sence bunun nedeni hisselerin sadece bist te islem gormesi mi ?

    Turkiye de 3 adet daha borsa olsa sence fiyat dalgalanmalarinin onune gecilecek miydi ?

    Konuyu bilerek veya bilmeyerek surekli bir iskalama pesindesiniz,beni yormak icin kasitli yapiyorsaniz ayip ediyosunuz..

  20. #140
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen simdi bana yazmasin ama aslinda yukarda yorumunu begendigin jfip e e yazman gerekiyordu sanki

    Ben zaten fiyatlar yeri geliyor 10 kat artiyor demistim.

    Sence bunun nedeni hisselerin sadece bist te islem gormesi mi ?

    Turkiye de 3 adet daha borsa olsa sence fiyat dalgalanmalarinin onune gecilecek miydi ?

    Konuyu bilerek veya bilmeyerek surekli bir iskalama pesindesiniz,beni yormak icin kasitli yapiyorsaniz ayip ediyosunuz..
    "Bakin borsa hisseleri uzerinde zaten spekulasyon/manipulasyon yapiliyor derseniz bu konu iyice sacma bir hal alir "

    Yazına istinaden yazdım.

    3 değil 5 te olsa fiyat dalgalanmalarının önüne geçilmez, düzen baştan bozuk.

    Estağfurullah neden yoralım konuşuyoruz


    REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler