Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Hiç motosiklet kazası geçirdiniz mi? Tavsiyeleriniz nelerdir?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    gsr600Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2020
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    GSR600
    04.06.2020, saat sabah 07.45 Kırklareli/Lüleburgaz'dan çıkmış Tekirdağ / Çerkezköye işe gidiyorum 08.30da ofisi açacağım. Çerkezköyün girişindeyim saat 08.15 3 şeritli yol, orta şeritte ilerliyorum. Aynalarımı şekil olsun diye değiştirmiş, Aliexpressten küçücük bi cacık göstermeyen şekil ayna takmışım. Aynaya mı baktım da fark etmedim gözüm mü daldı bilmiyorum, süratım kaç onuda bilmiyorum ama bir baktım sol şeritteki araç önümde, vurmaktan başka hiçbir şansım yok! Ve gooooool. Gözlerimi açtım ve yerdeyim, motor hemen yanıma düşmüş, sağ ayağım katlanmış sol ayağımın altında duruyordu ve daha o dakika kırıldığını hissetmiştim. Femur kemiğim yani kalça kemiğim 4 yerden kırılmış, ameliyat oldum platin takıldı boydan boya. Sağ omzum sadece çıkık demiştiler, hem kırık hem çıkık varmış. Sol elimde şişlik vardı, baş ve işaret parmağım kıvrılmıyordu kırık falan demedi doktor geçer diye bekledik, 1 ay geçti hala aynı.. Muayeneye gidince dedim ki doktor amıca bak 1 ay geçti bunlar hala şiş ve kıvrılmıyor parmaklarım. Dedi ki bir film çekelim bakalım.. Neyse sonra baş parmağında ufak bi çıkık varmış küçük bi operasyon yapacağız ona yav dedim işaret parmağım baş parmağımdan daha çok ağrıyor. Sonra tekrar film ve onda da küçük bi kırık varmış dedi eyvallah dedik ondan da bi ameliyat oldum. Şuan hala çok farklı değil baş ve işaret parmağım. İşaret parmağımda elimizi yumruk yaptığımızda çıkan o kemik varya hani ismini bilemedim şimdi, o kırılmış aşağı düşmüş ve doktor fark etmemiş haliyle yanlış kaynamış.. Ve kırılan, platin takılan ayağım sağ ayağımdı ama şuan sol ayağımın durumu sağdan daha vahim. Herhalde istemsiz olarak sola çok yüklendim, dizimde bi sakatlık söz konusu henüz baktıramadım.. Buna şükrediyorum çünkü üzerimde dainese deri tulum, gp pro r2 eldiven, alpinestars smx plus bot shot gt air kask vardı. Tabi Allah korudu, yiyecek ekmeğimiz varmış daha ama Ekipmanın önemini en iyi yaşayan bilir, ben ki hayatta hiçbir şeyi tiye almayan, canını sıkmayan kaderci bi adam olarak son zamanlarda sağlam ayağımın ağrı yapması canımı sıkmaya başladı. Velhasıl kelam kaza yapmayın. Daha önce 2 arkadaş gazlarken sağ şeride önüme kırmasıyla son anda kırıp egzozuna çarpıp ben düşmüştüm, yine full ekipman sadece eldivenlerim yoktu. Sürat 230 civarıydı ve hasar alan tek yer elimdi. Krem kullansam iz kalmayacaktı ama hatıra kalsın, ekipmansız motor kullanmıyım gözümün önünde bi hatırlatıcı olsun demiştim. Belki o kaza beni bu kazadan sağ çıkardı Tedbir bizden, takdir allahtan, tekeriniz düz bassın Allah kimseye kaza bela vermesin inşallah 😇

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:34 ----------

    Ekipman olmasaydı ne olurdu en iyi ihtimalle tahminen yüzümün yarısı yoktu, topuklarım erimiş vücudumun çoğu yerinde doku kaybı ve yanık olurdu. En kötüsünü söylememe gerek yok herhalde 😅 ve kazayı görenler olmuş, kesin ölmüştür demişler. Kırıklarım oldu belki ama Ekipmanlar sayesinde tek bir damla kanım akmadı.. Canını seven ekipmansız motosikletle bakkala bile gitmesin, vicdan azabı çekmek istemeyen ekipmansız asla artçı almasın.. Hayırlı geceler, iyi forumlar..
    tommygun bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2009
    Şehir
    zigetvar.
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    kaza geçirmeyin.

  3. #23

    Üyelik
    23 Kasım 2018
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    MT-07
    sadece 1 adet kazam oldu. Oda son derece ciddiydi. 2 hafta yoğun bakımda kırık kemikler ile bilincim kapalı şekilde kaldım.
    Benim tavsiyem gece vakti şehirler arası yolda hız yapmayın kesinlikle. Benim yıllardır gidip geldiğim bir yol ama işte özgüven ile gece vakti karanlıkta hız yaptım sonuç olarak yola çıkan bir köpeğe çarpıp takla atmışım.
    kazadan sonra motosiklete 6 ay içerisinde 30km civarı kullandım ve bu 30km de hızım 70km/h ı kesinlikle geçmedi. Bırakmayı düşünüyorum.

  4. #24
    TempesTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2018
    Şehir
    Ordu
    Motosikleti
    Triumph 1200 RS
    Yağmurlu havada asfalt yolda düştüm. Çok zevkliydi. Aynı şekilde düşeceğimi bilsem yine düşerim... Başka bir seferde ise toprak yolda süperman gibi sürüklendiğim oldu. O hiç iyi değildi.. :D Çıkardığım her bir elbisede bir kürek toprak dökülüyordu resmen.. O sebeple düşecekseniz ıslak asfaltta düşünüz..

  5. #25

    Üyelik
    24 Kasım 2015
    Şehir
    istanbul
    yaptığım kazalar hızlı gitmemden ve takip mesafesini korumamaktan kaynaklanıyor. Yavaş ve dikkatli sürmek kaza riskini min. indirir bence.
    ayrıca başıma gelen ilginç bir olayı anlatayım; trafik işığında yeşil yanıp sönünce önümdeki araç ile beraber bastık sarıda geçmek için. yaklaşınca öndeki araç sarıda geçmeme kararı aldı ve aniden fren yaptı. bende haliyle arkadan bamm!! suçlu ben olmama rağmen adama atarlanmıştım

  6. #26
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    ben seyahatteyken el bileğimi kırmıştım, crampbuster sayesinde 3 bin kilometreden uzun motosiklet sürebilmiştim. bilek hasarlarında güzel iş yapıyor aklınızda olsun https://www.motorumla.net/zamyad-mavisi/

  7. #27
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Emniyet seridinde hız yapmayın önünüze ARABA çıkabiliyor panik fren ile düşebiliyorsunuz. Bunu yaşayana kadar bunu öğrenemedim malesef.

  8. #28
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2012
    Şehir
    Ankara-Muğla-İzmir
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben seyahatteyken el bileğimi kırmıştım, crampbuster sayesinde 3 bin kilometreden uzun motosiklet sürebilmiştim. bilek hasarlarında güzel iş yapıyor aklınızda olsun https://www.motorumla.net/zamyad-mavisi/
    blogunuzu okudum da hocam ya işinize karışmak gibi olmasın ama mis gibi avrupa varken pis ortadoğu çöplüğünde kaybolmak istemek de biraz macera olmuş.

  9. #29

    Üyelik
    24 Mart 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MSX-125 & X-Pulse 200 & 790 Adv
    Bunları okuduktan sonra ben de bir şeyler yazayım dedim. Gittim düştüm geldim

    Otoparkta U dönüşü var, ve dönüşün hemen ardından hatta dönüşün parçası denebilir bir rampa var. Tabi otopark zemini buz pateni yapılan zeminle aynı. Motoru biraz fazla yatırınca, biraz da benim tedirginliğim, tam rampaya vururken küt kaydı düştüm. Ben iyiyim motor iyi. Gidon kilit U dönüşü yapmayı öğrenmem gerekiyor.

  10. #30
    3RE3RA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2018
    Şehir
    karaman
    Motosikleti
    hyo250gt - cbf150-mt25
    1 kere ışıklarda dururken arkadan çarptılar, seyir halindeyken makas atan araç ön tekerime çarptı kaçtı, kırmızı ışıkta geçen araca yandan çarptım, karşıdan gelen araca çarpmamak için kendimi refüjden attım, mıcırlı yolda virajı alamayınca kendimi sağa yatırdım. şimdilik kaza ve yatmalarım bunlar. şimdi mt-25 var, eskiye göre ışıklarda geçiş hakkım varken bile yavaşlıyorum özelliklede ışıklardan ben tek geçiyorsam sağ-sola daha dikkatli bakıyorum


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)