Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Yamaha'dan 4 Günlük Yıl Sonu Zammı Geldi !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    02 Şubat 2018
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Ülker.halley davidson
    Oh iyi olmuş Yamaha dünyadaki en iyi motordur daha çok değerli kıymeti bilinmiyor mt25 in 70 bin TL olması lazım inşallah ilerde olur motor alacaklar düşünsüm motorum var oh iyi oldu

    Kawasaki ninja 125 65bin TL
    Yamaha da bence Yamaha MT 25 i 80 bin TL yapsın ucuza veriyor


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    13 Şubat 2015
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    2017 Suzuki V-Strom DL 650
    Kötü ekonomiden de suçlu vatandaş oldu iyi mi. İğnenin ucu kadar iyi birşey olunca abarta abarta marifet anlatırlar ülkenin ekonomisi çökmüş suçlu vatandaş olmuş. Hayır vatandaşta dolar aldın ekonomi bozuldu diye birbirini suçluyor.
    Mühür kimdeyse Süleyman odur ben bunu bilirim
    tommygun bunu beğendi.

  3. #63
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    İyi olmuş. Motordan önce su, elektrik, doğalgaz gibi zaruri şeylere gelen zamlara tepki koyunuz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------

    Alıntı anotherbrick adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kötü ekonomiden de suçlu vatandaş oldu iyi mi. İğnenin ucu kadar iyi birşey olunca abarta abarta marifet anlatırlar ülkenin ekonomisi çökmüş suçlu vatandaş olmuş. Hayır vatandaşta dolar aldın ekonomi bozuldu diye birbirini suçluyor.
    Mühür kimdeyse Süleyman odur ben bunu bilirim
    Ülkenin gidişatının iki sorumlusu var: Doğrudan sorumlu hükümet, dolaylı sorumlu seçmendir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------

    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam biraz ekonomi bilmek gerekiyor. Ben okulda isletme ekonomisi aldim yani mikro ekonomi sayilir, makro ekonomiden anlamam. Ama basitce;

    - Bir seyin fiyatinin yukselmesindeki en buyuk etkenlerden biri arz-talep dengesidir. Dolar icin de bu gecerli, dolarin dusmesi icin piyasada dolarin cok olmasi gerekiyor. Ama yastik altindakileri TL'ye cevirmek mantikli degil, piyasada dolar olarak olmasi gerekli TL olarak degil.

    - Ulkeye dolar girebilmesi icin yatirim gerekli, cunku bu ulkenin tek cikisi uretim. Uretim icin de yatirim gerekli.

    - Yabanci yatirimcinin gelmesi icin kar edecegini bilmesi gerekli.
    (Bu konuda Prof. Dr. Ozgur Demirtas'in 1 dolar = 2.60TL iken bir yorumu var.
    "Şu anda dolar 2.60. Ben 2.60'tan gireceğim 1 milyon dolarım var. 2.6 milyon TL'ye denk gelir. Bunu yatıracağım Türkiye'ye yüzde 10 alacağım. Seneye 3 olacak bu bütüm aldığım getiri alıp çıkmak zorunda kalacağım. Ben bunu biliyorsam böyle bir ülkeye niye gireyim?")

    - Yabanci yatirimci ayrica sallantida bir ekonomiyi, surekli degisen ekonomik dengeleri sevmez. Bizden farkli olarak uzun vadeli ekonomik planlar yaparlar, gunu kurtarmayla ugrasmazlar.

    - Sallanan ekonominin en buyuk sebebi siyasettir. Bizim ulke gibi siyasetin, gunluk gundemin her saat degistigi, dansoz gibi kivirmalarin oldugu bir ortamda ekonomi rayinda gitmez.

    Ozgur hocanin 2017'de konuyla ilgili tweet akisi.
    https://twitter.com/ProfDemirtas/sta...40828150919169

    Ozgur hocanin 2017'deki yorumuyla ilgili video.
    https://www.youtube.com/watch?v=3eHYlpbJC9E

    Basitce sunu diyor bir demecinde;

    "Kısa vadede Merkez Bankası bağımsızlığı, sert ve beklenti üstü faiz kararı, azalan toplumsal kutuplaşma, artan kucaklaşma, uzun vadede ise eğitim reformları (en radikalinden), kurumlarımızın bağımsızlaşması, artan Ar-Ge bütçeleri, özgürleşen bireyler.. Türkiye'yi ve içinde yaşayan bizleri rahat ettirecektir."

    Cankiri'nin yastik altindaki dovizi TL'ye cevirmesi hic bir ise yaramaz kisaca, o doviz ekonomiye katmak icin TL'ye cevrilip piyasaya surulse bile kisa surede biter, hic bir ise yaramaz.
    Uğraşmış yazmışsınız da anlayan çıkacak mı?
    gurcanozturk ve Gofretcocuk5 bunu beğendiler.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  4. #64
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    oh oh artsın fiyatlar artsın ki ileride lazım olacak o para bana Lütfen daha çok zam gelsin bütün motorlara benim cıbır 20.000 olsun satıcam

  5. #65

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    daha karsiligi olmayan dolarlarin devlet bankalari tarafindan belirli kisilere piyasadan cok ucuza satilmasinin bedellerini de odeyecegiz.
    2000 li yillardan itibaren çin uretimde altin cagini yasarken, alim gucumuzun gecici yukselisinin sebebinin, aldigimiz urunlerin ucuzlamasinin oldugunu anlamadi bu millet.

    2005 ten itibaren amerika dunyayi dolara bogarken, ulkemize giren yabanci sermayeyi ve yasadigimiz bolluk devrini akp nin basarisi sandi bu millet.

    ama insanlarin anlamadigi su; bu bolluktan biz hicbir sey alamadik. yagmaladilar ulkeyi. 2002 den itibaren, ulkeye bir civi dahi cakilmasaydi da, sadece yolsuzluk olmasaydi yeterdi.suan alim gucumiz 2-3 kat fazlaydi.

    gelecek kisa ve uzun vadede hic parlak degil gardaslar. Allah sonumuzu hayir etsin.
    espresso bunu beğendi.

  6. #66

    Üyelik
    17 Aralık 2017
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Honda CBF150
    Dün 17 model 3.400km de cbfyi 19 küsür e ilana koydum. Adam yazıo 2017 de 4 maaşa aldın kullandın kullandın şimdi kaç maaşa satıyorsun yok öyle bi dünya yazmış. Baktım amcamın kafası çok başka yerde hiç döviz kuru dan haberi yok gelen ekstra vergilerden haberi yok. Sen büyüksün abi dedim sustum. Çünki bence en büyük cahillik cahille tartışmaya girmektir
    espresso bunu beğendi.

  7. #67

    Üyelik
    12 Ekim 2018
    Şehir
    istanbul
    YS 125 29.400 R25 55.000 TL olduğu Türkiye'den günaydın.

  8. #68
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    ikinci el ilanları yamaha sitesinden daha hızlı güncelleniyor :D

  9. #69

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekşi'de çok şahane bir yazı okudum, yazarı @viski raki sarap bira

    Link:


    https://eksisozluk.com/entry/117386313

    "türkiye kapitalistleri dünyanın en iş bilmez kapitalistleridir. düşük ücret verildiğinde enflasyonun düşeceğini zannedenlere ise allah akıl fikir versin. enflasyonu tetikleyen temel etken; türkiye'nin içinde bulunduğu döviz krizi, inşaat şirketine verilen paralar, umarsızca savurulan devlet kaynakları, vakıflara aktarılan milyarlarca liradır. tabii iktidara diyecek lafları olmadığı için bütün enflasyon maliyetini asgari ücretten bilmek gibi bir gaflete düşmüşlerdir. bunlara kalsa işçi günde 20 saat ölümüne çalışmalı ve günde 10 tl almalıdır. ahmak oldukları için işçinin aynı zamanda bir tüketici olduğunu son noktada müşteri diye kıvranıdıkları hedef kitlesinin olduğunun farkında bile değildirler. modern kapitalizmin kurucusu diyebileceğimiz henry ford işçilerine pazar tatili vererek onlara araba satmıştır. akıllı kapitalist işlerini büyütürken yanındakileride büyütür ve daha çok büyür. ahmak kapitalist ise her şey benim olsun diyerek saldırır sonuçta devasa bir firma sahibi olur ama ürettiği malları alacak alım gücü kalmayınca batar. bu nedenle türkiye'de hükümet destekli eş dost kapitalizmiyle içeride büyüyen şirketler yurtdışı pazarlarında nal toplarlar.
    enflasyondan korkan ahmak kapitalist gerektiğinde enflasyonun ekonomide durağanlığı açmada kullanılabilecek bir aparat olduğunu bilmez çünkü iktisat bilmez. enflasyonun yüksek seyretmesi uzun vadede yıkıcı olabilirken doğru yönetilirse kısa vadede yüksek enflasyon ekonomiyi canlandırır. yüksek faiz bile doğru silah olarak kullanıldığında ekonomiyi canlandırır. tabii ki her konuda olduğu gibi kaht-ı rical burada da kendisini gösteriyor. histerik bir şekilde belli konuları iman edercesine doğru kabul edip alternatif çözüm yollarına akılları kesmedikleri için söylenip duruyorlar.
    hasılı; asgari ücret yeterince zamlanmazsa, halk alışveriş yapamaz ve çarklar o zaman durur"

    Kısacası yazar arkadaş alıcıyı öldürürsen malını satacak kimse bulamazsın demiş. Eğer malını yurtdışına da satamiyorsan geçmiş olsun demiş.
    Çok doğru yazmış. Yalnız burada atlanan ve bizi çıkmaza sokan bir nokta var ki o da bizde bu şekilde yönetilmeyi seçen halkın çoğunun o asgari ücretlilerden oluşuyor olmasıdır. 1 Mayıs'ta televizyona Disk bakanı mıydı hatırlamıyorum birini çıkardılar. Adam işçi haklarıdır şöyledir, böyledir anlatıyor, anlattıklarında tamamen haklı da... Program esnasında mesajla soru soruluyor ya, şunu sordum : "Sayın başkana sorun bakalım o savundukları işçiler seçimde kime oy vermişler ?". Okumadılar tabi...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:23 ----------

    Alıntı qqferit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün 17 model 3.400km de cbfyi 19 küsür e ilana koydum. Adam yazıo 2017 de 4 maaşa aldın kullandın kullandın şimdi kaç maaşa satıyorsun yok öyle bi dünya yazmış. Baktım amcamın kafası çok başka yerde hiç döviz kuru dan haberi yok gelen ekstra vergilerden haberi yok. Sen büyüksün abi dedim sustum. Çünki bence en büyük cahillik cahille tartışmaya girmektir
    Sen kendi motorunu alıyor olsan o parayı verir misin ? Vermezsin değil mi ? Adam haklı o zaman...

  10. #70
    selimonurr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-07
    Sahibindende favoriye eklediğim yamaha fiyatları tek tek artıyor. Mt-09 120bin olmuş. Kapalı otoparkı olmayan almasın bence.

  11. #71
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    Sektör daralmaya koşar adımlarla gidiyor. Bu sektörde aramızda çalışanlar varsa uzun vadeli iş planına farklı bir sektör bulmayı koymalı.
    espresso bunu beğendi.

  12. #72

    Üyelik
    24 Şubat 2019
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2018 Yamaha nmax 125
    İyi ya artsın. Herkes yamahaya binmesin. Farkımız olsun. Nmax 50 k olmalı. Ne öyle 31 de bırakmışsın. Neyse arkadaşlar neyseki 2020 bitiyor. Tüm belaların sorumlusunun 2020 olmadığını anlamamıza 3 gün kaldı

  13. #73
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Usd 8.50 iken yapılan zamlar ne olacak ?

    Usd bugün 7.41'i gördü ama halen daha zam geliyor.

  14. #74
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2012
    Şehir
    Ankara-Muğla-İzmir
    Alıntı vandamme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Usd 8.50 iken yapılan zamlar ne olacak ?

    Usd bugün 7.41'i gördü ama halen daha zam geliyor.
    yanlış bilmiyorsam döviz zammı geç yansıtılıyor. yani en azından araba galerilerinde durum böyle.

  15. #75
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Alıntı vandamme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Usd 8.50 iken yapılan zamlar ne olacak ?

    Usd bugün 7.41'i gördü ama halen daha zam geliyor.
    Bir distributor her gun 1 tane motor cekmez. 50 tane 100-200 tane ceker projeksiyonuna gore yil icerisinde. O gun cektigi kur onemlidir sonra kur dusmus inmis farketmez cunku 7.41le cektikten sonra kur 3 tlye dusse bile tekrar 7ye de cikabilir. Fiyatini ne kadar dustugune gore belirlemez.

    Su anki fiyatlar yuksek kurun daha yeni yansimasi. Eger kur da sabit olarak onumuzdeki 6-7 ay daha dusuk seyretmeye devam ederse belki cok kucuk bir sans fiyatlarda inme olabilir. Bu tum sektorler icin gecerlidir.

    Bu matematigi yapin artik.
    bdrhngvnc bunu beğendi.

  16. #76
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    03 Ekim 2007
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir distributor her gun 1 tane motor cekmez. 50 tane 100-200 tane ceker projeksiyonuna gore yil icerisinde. O gun cektigi kur onemlidir sonra kur dusmus inmis farketmez cunku 7.41le cektikten sonra kur 3 tlye dusse bile tekrar 7ye de cikabilir. Fiyatini ne kadar dustugune gore belirlemez.

    Su anki fiyatlar yuksek kurun daha yeni yansimasi. Eger kur da sabit olarak onumuzdeki 6-7 ay daha dusuk seyretmeye devam ederse belki cok kucuk bir sans fiyatlarda inme olabilir. Bu tum sektorler icin gecerlidir.

    Bu matematigi yapin artik.
    Alt banda gelir ve bir süre kalırsa, dediğiniz gibi küçük bir indirim olabilir gibi.


  17. #77
    blueway2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2012
    Şehir
    Yollarda
    Motosikleti
    Honda Nc 750x ed
    Alıntı Merdo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    seneye ne kadar ucuzmuş, keşke alsaydık dedirtecek fiyatlar
    Nasıl olacak o iş, 120.000 liraya gidip tracer alan varsa buyursun boyunun ölçüsünü görelim.Aklından şüphe ederim şahsen

  18. #78
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    geçen sene yada o aralarda bi zamanda

    tracer 700 ile versys 650 arasında 30 binlira fark vardı.
    fark 13 binliraya kadar düştü

    ya kawasaki ucuzlamaya başladı ya da yamaha pahalalaşmaya başladı

  19. #79
    Gietti17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2016
    Şehir
    Balıkesir
    Alıntı vandamme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Usd 8.50 iken yapılan zamlar ne olacak ?

    Usd bugün 7.41'i gördü ama halen daha zam geliyor.

    Nisanda sıfır R25 aldım. Euro kuru 7.50, R25 36.350 tl, motorun euro fiyatı da 6.276 idi.

    Euro kuruna göre olması gereken fiyat 6.276 x 7.50 = 47.070 tl

    Yamahanın hesapladığı euro kuru ise 36.350 / 6.276 = 5.79 euro

    Yani yapılan zamlar güncel kura göre yapılmadı. Sonraki ay fiyatın artmaması için euro kurunun 7.50den 5.79a düşmesi gerekiyordu. Mayıs başı euro kuru 7.70 oldu ve mayıs ayını 7.55 ile kapattı. Kur düşmesine rağmen haziran başında tekrar zam geldi fakat hesaplanan kur zaten 5.79 idi.


    Düşük kurlar 26 aralık 2020ye kadar devam etti. Şu an R25 5.941 euro, kur da 9.12

    5.941 x 9.12 = 54.180. 820tllik fazla var, şubat 2021e kadar bu kur böyle giderse ilk indirimi görürüz Belki ocak başında revize edilir.

  20. #80
    blueway2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2012
    Şehir
    Yollarda
    Motosikleti
    Honda Nc 750x ed
    Alıntı Gofretcocuk5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oh iyi olmuş Yamaha dünyadaki en iyi motordur daha çok değerli kıymeti bilinmiyor mt25 in 70 bin TL olması lazım inşallah ilerde olur motor alacaklar düşünsüm motorum var oh iyi oldu

    Kawasaki ninja 125 65bin TL
    Yamaha da bence Yamaha MT 25 i 80 bin TL yapsın ucuza veriyor
    kawa'ya binerken nasıl oluyorda yamaha en iyi motordur diyorsunuz pes


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)