Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet Led Far tavsiyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Merhaba,
    Led farlarla ilgili hiç bilgim yok. Kaliteli uzun ömürlü, şimşek etkisi yapan far kovanını eritmeyecek vs. bir ürün almak istiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? Ducati scrambler’a takacağım.
    foxtrot bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Ekim 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC750X
    şu ampülü ya da bu ampülü alın diyemem size ancak led ampüllerde 5000 kelvinin üzerine çıkmayın renk değeri olarak. genelde 6 bin kelvin olur çünkü led ampüller ve mavimtırak beyazdır.. kuru yolda çok güzeldir ancak ıslak yolda önünüzü göremezsiniz. zira su en çok mavi rengi kırar, yani farınızdan çıkan ışık ıslak yol tarafından yutulur ve gözünüze geri yansımaz. en ideali 4300-4700 kelvin aralığıdır. bmw, mercedes araçların xenon ampülleri bu değerlerde olurlar. bu da sarımtırak beyazdır. (sarıyı çok farketmezsiniz) .. ancak her türlü yol koşulunda en iyi görüşü bu renk değerleri vermektedir.

    kaliteli uzun ömürlü demişsiniz.. ledler genel anlamda çok uzun ömürlüdür marka farketmeksizin.. far çanağını eritmezler çünkü bir halojen ampül kadar bile ısı üretmezler. ki zaten led ısınırsa ölür. ampüllerin arkasındaki fanlar bu yüzden vardır. hepsi şimşek hızında çakar ancak arabalardaki şimşek etkisi kadar etkili bir şey beklemeyin. arabalar bu işi merceklerin içindeki motorlu perdeler ile yaparlar.

  3. #3
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Canbus varsa adaptör de gerekebilir... Scramblerin uluslararası forumuna bakın bence, yapan vardır illa ki...

  4. #4
    astrofizik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio beverly 350

  5. #5

    Üyelik
    26 Kasım 2018
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    YZF R25
    Ben bir hafta önce Philips H7 Diamond Vision Ampül 12V 55W 5000K ampülü aldım maviye yakın bir beyaz zaten ampülün dışı mavi, geceleri muhteşem aydınlatıyor. Dedikleri gibi yağmurda biraz kötü sonuç veriyormuş ama ben çok yağmurlu havalarda kullanmadığım için benim için sorun değildi. Beyazın aydınlatması da bir başka oluyor.

  6. #6

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    cree alıcaksın xhp serisi mobil vasıtalar için ürettiği seridir cree nin.. yada philips lumileds .. ikiside türkiyede olmaz olsada fahiş fiyatlar isterler aliexpress den alman lazım.. beyin voltaj farkını algılıyorsa canbus sisteminide satıcıdan isteyin .. yoksa beyin düşük voltaj algılayıp hata ikaz ışığı yakıcakdır ve ampülü yakmıycakdır.. varsa tabii bu sistem.. yoksa önemsiz..

  7. #7
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Ledlerde çok iyi denenez daha önce yazmıştım bi yerlerde cevap olarak

    K değeri istenilen değerde olanı bulamazsınız
    Hadi buldunuz diyelim
    Işık tek bir kaynak üzerinden çıkmadığı için ( üçgen çubuk üzerine dizililer ) far tasıda çok bir işe yaramıyor ışık çok dağınık gidiyor ileri
    Bunun kötü yanı şu ilk bakışta oo güzel desenizde mesafe olarak uzun mesafeli değildir ve yakın çevrenizi çok aydınlattığı için gece sürüşlerinde uzağı görmeniz daha zorlaşır gözünüze daha fazla noktadan ışık geri yansımaktadır hem görüntü kirliliği hem de ışık kirliliği ( gözümüzün sarı ışıkta daha iyi görüyor olması ve ofislerde bile beyaz ışığın gözü yorması ve baş ağrıtması vb gibi evrimleşmemiz )
    bir diğer yanıda önünüzde seyreden karşınızdan gelen sürücülerden bol bol küfür yemeniz olur özellikle karşıdan gelen için yağışlı hava var ise tüm ışığınız camında toplanıp içeride ışık patlaması yapar ( far tasınızın birden fazla ışık kaynağındaki ışığı doğrusal ileriye gönderememesi )

    bi ara xenonlara muadil olarak halojen beyazlar çıktı şimdilerde hem daha ucuz hem de daha uzun ömürlü olmaları nedeni ile ledler tercih ediliyor
    fakat gerçek şuki gözümüz sarı ışıkta her zaman çok daha iyi görür ( güneş ışığından gelen evrimleşmemiz )
    farkındaysanız otobanlarda otoyollarda ışıklandırmalar her zaman sarıdır ( sokak arası ve bağdat cd gibi yerleri saymazsak )


    kısaca nacizane tavsiyem
    night breaker tarzı ampüller ile yolunuza devam etmeniz olacaktır.

    yoksa bunca otomobil ve motosiklet üreticisi iyi olduğu için bu ampülleri takmıyor değillerdir herhalde
    led farlı araçlar var evet fakat farkındaysanız tas yapıları farklıdır. ampüllü far tası yoktur esasen arkada led güç kaynağı vardır ama ışık arkadaki bir odadan dar bir koridor ile öne gelir ve tas yapısı buna göre özel açılıdır. ampülü direkt göremezsiniz
    bu arada tas yoksa mercek vardırki buda ışığın dağılmasını engelleyip ileriye daha yoğun bir şekilde iletmek için vardır.


    eğer illaki şimşek etkisi yapmak istiyorum diyorsanız biraz paranıza kıyıp magnetolu ( uzun kısa bir arada olan xenon merceklerinden yani ) merceklerden alıp xenon takabilirsiniz sarı tonlarındaki ampül kelvinlerinde

  8. #8
    LostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2004
    Motosikleti
    Star Fire 48
    Piyasadaki led ampulleri takmayın. Hem yasal değiller, hemde ışığı dağıttığından sizin görmenizi engeller, diğer sürücülerin gözünü alır. Bu yüzden üzerinize sürenler bile olacaktır. Tavsiyem osram x-racer ampul.

  9. #9
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    herkese yorum ve tavsiyeler için teşekkürler. Daha da kararsız kaldım sayenizde :D

  10. #10
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese yorum ve tavsiyeler için teşekkürler. Daha da kararsız kaldım sayenizde :D
    Malesef çok yanlış bilgi var yukarıda. Siz yine dediğim gibi gidin scrambler forumunu inceleyin, illa ki yapan vardır, yoksa üye olup sorun.

    Şahsen superduke forumundan çok istifade ettim. Hangi Led ampül düzgün çalışıyor deneyip bulmuşlar. Düz duvara ve yola ışık paternini ve şiddetini, Led ve orijinal ampulle karşılaştırmalı olarak resimlemişler.

    Canbus için tipik adaptörler düşük değerli direnç içeriyor ve aşırı ısınıyor. Biri adaptör yerine 560K direnç lehimleyip Canbus'ı aldatmış ve yazmış. Direnç yüksek olduğu için hem ısınmıyor, hem de direnci çıkarmadan halojene dönmek mümkün. Aynısını ben de yaptım.

    Kendi forumunda yapandan bilenden öğrenin, buradaki gibi bilmediğini bilmeden yapılan yorumlar aklınızı karıştırır ve yanıltır.

  11. #11
    ismaileren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2016
    Şehir
    Kuyucak, Aydın
    Motosikleti
    şimdilik yok. gelecekten ümitli
    Yüksek Kelvinli, maviye çalan beyaz bir ampül almayın,
    kendinize küfrettirmeyin.
    O tip ampul takanların önüne geçince ani fren yapıp tamponuma girmemelerini izlememek için kendimi zor tutuyorum.
    Farkedilmek ile çevreyi rahatsız etmek birbirinden çok farklı şeyler.
    Ve "çok güzel aydınlatıyor" diyenlere aldanmayın.
    Zira hergün gece yolculuğu yapmanıza gerek yok. 40 yılın başı bir yağmurlu gece yolculuğu yaparsınız. O tek bir yolculukta dahi görüşünüzün azlığı nedeniyle meydana gelebilecek bir kaza sizi öldürebilir.
    Önce güvenlik, sonra da çevreye saygı lütfen.

  12. #12

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    türkiyede satılan ledler çok kalitesiz ve esasen araba vasıta için üretilen ledlerden değil.. cob led kullanılıyor türkiyede daha çok... ucuz diye ve smd bu iki led de araba yada vasıta ledi değil kısa süreli kullanmak için yada fener tarzı ürünler için geliştirilmiş led türleri..

    led firmaları her şeye göre ayrı led tasarlarlar.. araba vasıta ledleri ayrıdır bunlar mercekli olur.. kendinden merceği olur ledin üstünde halogen effecti verebilmesi için.. bunlar türkiyede çok satılmaz çünkü aliexpress de bile bunlar 70-80 dolar.. türkiyede 1500 tl den aşağı satmazlar o yüzden kimsede bu tür ledleri getirtmez..

    Araba ledleri ile normal piyasada satılan ledlerin farkı ne derseniz biri merceği olduğu için yola çok güzel mercekli far gibi odaklama yapar gözü almaz karşıdan gelenin ve yolu on numara aydınlatır.. diğer tür ledler cob smd türü ışığı tek noktaya saçarak verir çok parlak bir led ise karşıdan geleninde gözünü öper ..

    türkiyede satılan ledler araba ledi olmıyan ledler aliexpress de bile 3 dolara 5 dolara satılan ledler..

    kafa karışıcak bir şey yok kaliteli vasıta için üretilen led alıcaksın canbus olayına gelince onu motoruna uygunu neyse motorunun forumuna gir bak kim nasıl yapmışsa öyle yaptır yada kendinden canbuslı olan ürünler var o motorun kendi teknik kısmına girer..

  13. #13
    Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    2-3 arkadaşıma CSR marka ürünler aldık ve monte ettik. Firma bildiğim kadarıyla yerli ve ürünler kaliteli. Adam gibi garantisi var ürünlerin şuana kadar hiç sorun yaşamadık. Bir göz atmanı tavsiye ederim.

  14. #14
    peruwasa12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2016
    Ben 2 hafta önce aldım h4 çok memnunum aydınlatması baya iyi,
    https://tr.aliexpress.com/item/LED-motorcycle-headlight-H4-4000LM-motorbike-light-36W-BA20D-Head-lamp-for-ktm-exc-cafe-racer/32718350439.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.9b024c4db64 5WP

    Bunu tavsiye ederim

  15. #15
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Malesef çok yanlış bilgi var yukarıda. Siz yine dediğim gibi gidin scrambler forumunu inceleyin, illa ki yapan vardır, yoksa üye olup sorun.

    Şahsen superduke forumundan çok istifade ettim. Hangi Led ampül düzgün çalışıyor deneyip bulmuşlar. Düz duvara ve yola ışık paternini ve şiddetini, Led ve orijinal ampulle karşılaştırmalı olarak resimlemişler.

    Canbus için tipik adaptörler düşük değerli direnç içeriyor ve aşırı ısınıyor. Biri adaptör yerine 560K direnç lehimleyip Canbus'ı aldatmış ve yazmış. Direnç yüksek olduğu için hem ısınmıyor, hem de direnci çıkarmadan halojene dönmek mümkün. Aynısını ben de yaptım.

    Kendi forumunda yapandan bilenden öğrenin, buradaki gibi bilmediğini bilmeden yapılan yorumlar aklınızı karıştırır ve yanıltır.
    O şekilde yapayım. Size ve yardimci olmaya calisan herkese tesekkurler.

  16. #16
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    HHH
    Osram h4 nightbreaker tavsiye ederim halojen ve çok güçlüdür

  17. #17
    Şükrü Çelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2020
    Şehir
    İstanbul/Avrupa
    Motosikleti
    Benelli TNT 250/ Honda Dio 110
    https://tr-m.banggood.com/7-inch-H4-...r_warehouse=CN
    Arkadaşlar böyle bir farı alıp kullanan var mı acaba? İnceleme videolarında çok güzel bir aydınlatma sunuyor. Ama yine de tecrübesi olan arkadaşlara danışmak isterim.

  18. #18
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2014
    Şehir
    kadıkoy
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Bu 7inch jip farlarından ben de merak ediyorum. Virago 250 motorumda denemek için alabilirim, ama hangi markayi almak gerek, deneyen var midir acaba?

  19. #19
    Şükrü Çelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Aralık 2020
    Şehir
    İstanbul/Avrupa
    Motosikleti
    Benelli TNT 250/ Honda Dio 110
    Alıntı fazil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu 7inch jip farlarından ben de merak ediyorum. Virago 250 motorumda denemek için alabilirim, ama hangi markayi almak gerek, deneyen var midir acaba?
    Marka değişse de çoğunun kalitesi birbiriyle aynı diye biliyorum ben. Şuan aktif başlıklarda kendi motorunu toplayan arkadaş başka modelini almış. Çok güzel şekilde aydınlatıyor. Ben de bu tarz bişey almaya karar verdim.
    fazil bunu beğendi.

  20. #20
    karayel90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2013
    Şehir
    Burdur/Antalya
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Şu ürünlere bakmanı öneririm satın alırken kargo kısmından vergisizi seçersen Banggood senin için tüm vergileri ödüyor.Geçenlerde Motopark tv'de BMW G310R'a böyle birşeyler takmışlar randıman aldıklarını söylüyorlardı.

    44,58 USD(36.99 USD+7,59 vergiler dahil kargo)
    https://tr.banggood.com/7-75W-6000K-...rmmds=category

    41,38 USD(34,09 USD+7,59 vergiler dahil kargo)

    https://tr.banggood.com/5-3-or-4-inc...r_warehouse=CN


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)