Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hjc FG17'niz Snellsiz olabilir!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    06 Ağustos 2020
    Herkese merhaba,

    Bugün kask konusunda Hjc FG17'ye karar verdim. Ancak Snell'in sitesinde FG17 hakkında uyarı var. Diyorlar ki tüm FG17'lerde Snell yok dikkat edin. Ve bende araştırdım şu sonuca vardım. İki tip FG17 var. Birisinde sadece Ece 22 var. Diğerinde ise Dot ve Snell var. Bu amblemler kaskın arkasında yer alıyor. Sanırım Türkiyede ki ürünlerde Snell yok. Trde yapılan FG17 incelemelerine baktım ve videolarda gördüğüm kadarıyla kaskın arka bölümünde sadece ece gördüm. Yurt dışında ki incelemlere baktım ve arka bölümünde dot snell gördüm.

    Sizlerde durum nedir ? Umarım benim söylediğim gibi değildir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    02 Mayıs 2018
    Snell sandığım kaskım Snell değilmiş demek.

    HJC'nin, model isminde ayırt edici bir şey yapması gerekirdi.

  3. #3

    Üyelik
    12 Şubat 2019
    Türkiye'deki kasklarda ece 22 yazması normaldir. ece 22 avrupa birliği'nin belirlediği bir kalite standardı. dot ise abd'nin belirlediği bir standart. kaskın üzerinde dot sertifikası olması için abd'den alınmış olması gerekir.

  4. #4
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    Bu konu anlat anlat bitecek bir konu değil. Nedense türkiyedeki çok bilmiş pek çok arkadaş konuyla ilgili yanlış yönlendirme yapıyor. Türkiye avrupa standartlarında ithalat yapan bir ülke. Ülkeye giren kasklar arasında ece22.05 standartı aranıyor. Tek başına dot sertifikası kaskın türkiyede satılmasına yetmiyor. Yine aynı şekilde amerikada satılan bir kask için dot sertifikası aranıyor.

    Unutmayın bir kaskın üzerinde dot olması amerikada satılmasına yetiyor. Yine aynı şekilde ece 22.05 standartı olması avrupada satılmasına yetiyor. Ancak tek başına dot standartına sahip bir kask avrupada yine ece 22.05 standartına sahip bir kask amerikada satılamaz.

    Gelelim ikinci konuya snell ve sharp gibi farklı kuruluşların yaptığı testlere hangisi daha dayanıklıdır hangisi daha iyidir gibi bir kıyaslamaya girmeden net bir bilgi vereceğim. Sharp tek başına dot etiketine sahip hiç bir kaskı alıp inceleyemez çünkü o kaska ulaşamaz. Yine aynı şekilde snell tek başına ece 22.05 sertifikasına sahip bir kaska ulaşamaz çünkü o kask zaten amerikaya giremez.

    Bununla beraber bazı üreticiler avrupa ve amerika kıtası için farklı yoğunlukta kasklar üretmekte örneğin shoei amerika için rf1200 üretirken avrupa için nxr modelini üretiyor. Bu iki kask birbiri ile birebir aynı görünsede yoğunluk ve kütle miktarı farklı olduğundan farklı standartlara sahip oluyor. RF 1200 snell sertifikasına sahip dot standartında bir kask olmasına rağmen nxr ece 22.05 standartına sahip sharp motorrad gibi testelere girebilmiş bir model.

    SONUÇ:

    Muhtemelen verdiğim shoei örneğinde olduğu gibi hjc de farklı standartlar için kask üretmiş durumda. Fakat shoei gibi davranmayıp iki kaska aynı ismi koyduğu için karışlığa sebep vermiş ve snell böyle bir açıklamada bulunmuş. Bizim burada kafamıza taktığımız shoei yi dot ve snell tanımaz Lütfen artık bunu anlayın.

    Türkiyede kask takıyorsanız öncelikli olarak avrupa standartlarına ve avrupadaki test kuruluşlarını esas alın. Tabiki tercih olarak dot ve snell etiketi olan bir kask tercih edebilirsiniz. Ancak günümüzde hjc shoei ls2 gibi pek çok firma avrupa için ayrı amerika için ayı brezilya için farklı japonya için farklı standartlarda kasklar üretmekte bu sebeplerden ötürü amerikada satılan shoei kaska türkiyede ulaşmak mümkün değil. Tabi kaçak yollardan getirilip satışa konulmadıysa.

    Yine bazı markaların hem amerika hemde avrupa standartlarını karşılayan kasklar yaptığını söylemekte fayda var. Bu kasklar bizim alışageldiğimiz avrupa kasklardan daha ağır kalıyor. Örneğin arai evet bir dünya markası kaliteli harika fakat standart avrupa için üretilmiş shoeilere göre çok ağır kalıyor. Buda kullanıcının tercihi istenilirse türkiyede hem dot hem ece hem snell sertifikasına sahip bir kask alınabilir ancak söylediğim gibi kişiye göre bazı dezavantajları olabilir.

    Türkiye için dot ve sneli bir kenara bırakıp avrupa standartlarını takip etmek bu durumu kökünden çözedebilir tercih sizin
    Thesinner83 ve maktama bunu beğendiler.

  5. #5
    Remzidemir41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Benim kask da shoei qwest. Sharp 5 yıldız , snell sertifikası da var ama yanında sadece ece sertifikası yazıyor. Belki satış politikası olarak snell stickerı yapıştırıyor olabilirler.

  6. #6
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Remzidemir41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belki satış politikası olarak snell stickerı yapıştırıyor olabilirler.
    SNELL sticker'i para demek. SNELL sertifikaliysa SNELL sticker'i vardir. SNELL sticker'i varsa SNELL sertifikalidir.

    DOT sticker'i olup olmamasi hic muhim degil, ECE sertifikasi olduktan sonra tabii ki.

  7. #7

    Üyelik
    06 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT25 2016
    ece sertifikası olması yeterli.

  8. #8
    oialdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    XMAX 250
    FG 17 ile FG St yi karşıtırıyor olabilirsiniz.

    FG 17 Double D bağlantılı Snell den geçmiş bir kask.

    FG ST öyle değil. Güneş vizörlü ve başka bir bağlantı sistemi var. Snell den onayı yok bildiğim kadarıyla.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------

    https://smf.org/certlist/std_M2015.php

  9. #9
    Remzidemir41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Hımm demek ki o zaman Türkiye'ye özel snell sertifikasız shoei qwest mi getiriyorlar ? Böyle saçmalık olur mu . Shoei shoei'dir. Ona bakarsanız üzerinde sharp 5* de yazmıyordu. Ama sitede 5 yıldız ile derecelendirilmiş.

  10. #10

    Üyelik
    06 Ağustos 2020
    Alıntı yokon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Snell sandığım kaskım Snell değilmiş demek.

    HJC'nin, model isminde ayırt edici bir şey yapması gerekirdi.
    Evet Ece sertifikalı FG17 için HJC'nin farklı bir isim kullanması gerekirdi. Ama şunu belirteyim elinizde ki kask Snell testinde başarısız olmadı. Snell kaskı teste almadı. Sebebi ise Dot sertifikasına sahip olmaması. Snell bir kaskı teste kabul etmek için önce o kaskta Dot arıyor. Dot sertifikası ABD Karayollarının bir sertifikası. Snell ise ABD'de güvenilir bir kuruluş. Ancak Snell diyor ki benim ülkemde satılamayan kaskı(yani dot sertifikası bulunmayan kaskı) ben teste almıyorum. Bu yüzden Ece sertifikalı FG17 Snell testine girmemiştir. Girseydi sonuç ne olurdu hiç kimse bilemez. Bu arada Dot ile Ece sertifikasını aynı anda karşılamak zor diye biliyorum.Mesela Dot kaskı daha ağır olmasını isterken Ece daha hafif olmasını istiyor(burada sadece ağırlıktan bahsetmemin sebebi tezatlığı açıklamaktır.). Ama orta yolu bulup bu iki sertifikayada sahip olan yok mu tabi ki var ama işte bulamayıp (belki de başka sebepten ötürü iki sertifikayada aynı anda sahip olamamıştır) ABD için ayrı(Dot'lu) Ece sertifikasını arayan ülkeler için ayrı kask çıkarmıştır.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:47 ----------

    Alıntı allonsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye'deki kasklarda ece 22 yazması normaldir. ece 22 avrupa birliği'nin belirlediği bir kalite standardı. dot ise abd'nin belirlediği bir standart. kaskın üzerinde dot sertifikası olması için abd'den alınmış olması gerekir.
    Öncelikle verdiğiniz bilgilerde doğrulukta var yanlışlarda ben net olarak size ve diğer forumdaşlara doğrusunu belirteyim.

    Dot sertifikası ve Ece aynı sizin dediğiniz şekildedir. YalnızTürkiyede ki kasklarda ece 22 yazması normaldir diye birşey yok. Üzerinde dot sertifikası olması için ABD'den alınmış olmasına da gerek yok. Eksik ve yanlış bilgileriniz mevcut. Türkiyede ecesiz bir kask satılabilir mi ? Açıkçası satılıyor. Ancak tam emin olmamakla birlikte sanırım ithal edileceği zaman ece aranıyor. Şimdi mt revenge 2 üzerinden konuşalım. Bu kaskta hem dot hem ece var. Bu kask amerikadan mı alındı ? Hayır üreticisi aynı kaskı hem ece ülkelerinde hem de abd'de satabilmek için iki sertifikayıda almış durumda. Olay bu şekilde. Yani FG17'de ece yazması, dot ve snell yazmaması normal değildir. o kaskın dota sahip olmadığını ve snele girmediğini gösterir. saygılar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------

    Vakit buldukça diğer arkadaşların mesajlarını da tek tek cevap vereceğim. şimdilik saygılar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)