Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk trafik tecrübem(aman allahım aman)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    Önceden de yazmışım ehliyetsizim diye yanlış bir algı oluşmasın karakterim hakkında ancak ehliyet kursunda bana 2 kez motor verildi onda da sınav rotasında değil düz yolda sürdüm.
    sınav da bu pazar olunca ve daha sekiz bile çizememiş ben emniyet fatihten otogara motorla gittim. gitmeden önce günlerce google mapstan yola baktım tek tek mapstan mouse ile tıklayarak vardım rotaya ama ona rağmen gerçekten yolu okumak çok zor onu anladım.

    sağdan gidiyorum bir bakıyorum yol sağa ayrılıyor ama ben soldan gidicem pat önüme arabalar kırıyor sola geçecem geçemiyorum çok hızlı geliyorlar.
    ortadan gidiyorum bu sefer bakıyorum sağa dönmem lazım arkadan arabalar hızlı geliyor sağa geçerken ölüp ölüp diriliyorum. bir şekil otogara gittim saatlerce sekiz çalıştım biraz olsun sınavda şansım var ama garanti değil.

    dönerken yolu karıştırdım tabelaları okumaya çalışıyorum. hayır anlamadığım yolu okumak ayrı dert tabelaları okumak ayrı dert. hem uzaktan görünmüyor sağa mı sola mı gideceğim hem de doğru konumlanamadığım için arabaların arasında kalıyorum.

    anlayacağınız arabadan dolayı da trafik tecrübem yok.
    3-4 kez mahalle arasında sürmüştüm gün sonu otogardan döndüğümde şunu fark ettim sürüşüm gelişmiş.
    bu arada otogara giderken şeritten yanımda en az 150 ile geçen akıl sağlığı iyi olmayan motorcuya selamlar.

    dibimden sıyırma belki ben acemiyim? ki acemiyim

    off ne gündü ya gerçekten elim ayağım boşaldı ahaha

    hiç bilmediğin yere motorla gitmek çok zor. tabelaları okumak çok. yolda konumlanamabilmek çok zor. ya sağa dönenler arasında kalıyorsun ya da sağa döneceksin geç kalıyorsun o tüm küfür ettiğiniz videolardaki kaza yaptıran dobloculardan farkım yoktu bugün.

    edit: tüm tecrübelere, öğütlere, kötü ve güzel sözlere beni geliştirecek her söze açığım. yorumunuzu yapın lütfen


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    E.Yzr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    R25 Abs, CRF 250L
    Şu konuda kesinlikle haklısın:Ben de hiç bilmediğim bir yoldan gidince afallıyorum.
    Zamanla sürüşünüz gelişir. Eğitim alma imkanımız varsa alın. Boş alanlarda bol bol pratik yapın

  3. #3

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    eğitim aldım da fayda etmiyor ki temel atıldı sadece. yamaha riding academi başlangıç aldım ama pratikten başka çare yok. gideceğim yere de ilk maps uygulamasıyla antrenman yapıcam bir süre bilmediğim yere gitmem ahaha

  4. #4
    sharkspeedr2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2018
    trafikte sürmekten başka çaren yok
    bu işler böyle
    trafikte düzenli sür 2 hafta sonra rahatlarsın heryere gidersin yavaş yavaş

  5. #5

    Üyelik
    15 Ekim 2020
    Merak etme zamanla geçecek hepsi sıkma canını bol bol pratik yap öğrenenler anasının karnında öğrenmiyor

  6. #6

    Üyelik
    04 Mart 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bn125
    Çok yanlış yapmışsınız. İlk bir hafta sadece mahallenizde(bildiğiniz yollarda) yavaş yavaş sürüp yolda dönmeyi düz gitmeyi, karşıdan dar yolda araba gelirken ki stres yönetimini biraz çalışmanız lazımdı. Ben de acemiyim 2 ay belki biraz daha fazladır motosiklet kullanmaktayım, ilk bir ay boyunca neredeyse sadece mahallemde ve 5 6 km uzağımdaki yere gidip gelmeye çalıştım ki gerçekten çok korkunçtu başlarda. Çünkü hem düşmekten korkuyosun hem de trafik korkunç geliyor. İnsanın eli ayağı birbirine dolaşıyor o ilk anlar gerçekten çok stresli ve rahatsız ediciydi. Sizi çok iyi anlıyorum bu yüzden. Bilmediğim yola son 1 haftadır gidiyorum ve ilk gün 24kmde gidip 45kmde döndüm. Telefon tutucu olmasa herhalde kenara çeker birini arar gelin beni burdan alın derdim. İnsan sürdükçe o sakinliği ve stres yönetimini yavaş yavaş elde ediyor. Gerçekten ilk aylar sefasını yaşayamıyor insan ve istanbul gibi bir yerde motosiklet kullanmak ne kadar avantajlı olsa da bir o kadar da tehlikeli. Umarım acemiliği atlatır ve atlatsak da acemi gibi dikkatli sürmeye devam edebiliriz. Herkese kazasız belasız bol keyifli sürüşler dilerim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:45 ----------

    Bu arada tavsiye vermek de pek haddime değil ya orası da ayrı mesele
    BloodyBaron, natijax ve espresso bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    herkese çok teşekkür ediyorum bu arada bugün de yolu unuttum geldim sağa çektim güvenli şekilde insanlara sordum ben fatihe nasıl dönücem diye adam gerçekten o kadar iyi anlattı ki. ilk sol sonra sol sonra şöyle dedi pata küte yaptım buldum yolu.
    yol tecrübem de sıfır. 25 yaşıma kadar metro, otobüs gibi araçlar kullandım böyle olunca da yol bilgin olmuyor.

    gerçekten ilk zamanlar çok zor bunu sağ salim atlatabilirsek sonrası sefa. herkese kazasız belasız motor hayatı dilerim.
    en tehlikeli dönemler şu dönemler hele istanbulsa yaşanılan yer.

    vallah alicem tamamen hislerim öyle söyliyim
    ALİCEM bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    05 Ekim 2020
    Hiç motorsiklet tecrübesi hatta araç tecrübesi olmayan birine göre cesaretinize hayran kaldım. 98 ehliyetliyim 10 yıl vitesli motorlara ara vermiştim yetti artık deyip 0 mt25le bu gün dönüş yaptım. Yani 15 km bocalamadan sonra ancak rayına oturtmaya başladım. Mağazada plaka takılırken ayaklıktan alıp itmeye cesaretim kalmamış o derece. sırrı cesaret bana sorarsanız işin en az yüzde 80ni geride kalmış. Yol okuma yol bulma zamanla gelişen şeyler aynadan geriyi iyi kollayın şimdilik kafi. Her yolun kendine has ritmi vardır zamanla o ritmi yakalarsınız yolda yürümek kadar basitleşir.

  9. #9

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    ben bunu nasıl yaptım onu da anlamadım tamamen sınavdan kalma korkusu. kalsam da hayatın sonu değil pek üzülmem de işte geçsem bir şekil trafiğe daha korkusuz(para cezası) çıkıp kendimi bir şekil pratik yaparak geliştiririm ama gerçekten şimdi en kötüsünü görünce normal ara yollardaki trafikleri düşününce çok rahat girerim korkmadan çünkü arkandan ışık hızıyla araba gelemez. kötüyü görünce normal trafik falan basit geldi gözüme ama bakalım hayırlısı

    teşekkürler güzel düşünceniz için istek arttırdı

  10. #10
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    yine mi ehliyetsiz sürdün anlamadım

  11. #11

    Üyelik
    23 Haziran 2020
    Motosikleti
    T7
    Ben pcx’i yeni aldığımda daha pek acemiyken sabah 5 gibi erken bir saatte karşıya geçmem gerekiyordu. Bayağı rüzgar vardı ama çok da şaapmamak lazım diyerek vurdum kendimi köprüye. Köprüden geçtiğim o birkaç dakikalık sürede bildiğim bütün duaları okumuştum (yarım bildiklerimi de diğer yarısını uydurarak okumuştum)
    natijax bunu beğendi.

  12. #12

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    evet ehliyetsiz. sınav yarın ve daha sadece dün sekiz ve rota çalıştım başka şansım yoktu ve bir de az çok güvenmesem sürüşüme yola çıkmazdım. gerçi iyi ki de çıkmışım az çok güven geldi diğer yollarda daha rahat sürerim.

    bu arada o köprüdeki rüzgar olayını da merak ediyorum nasıl bir şey acaba kontra yapıp geçin diye yazılar okumuştum rüzgar yönüne zamanında. mantıklı esasen

  13. #13
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    ne diyeyim ki şimdi, ehliyetsiz araç kullananlara uyuzum.

    bir de marifet gibi konu acıyorsunuz buraya.

  14. #14
    PLatooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2020
    Şehir
    istanbuL
    Motosikleti
    Asya T-19 150- CBF 150 - TVS RTR 200 V4
    teorik bilgide önemli ehliyette önemli fakat motosikleti sürecek olan şey pratiktir. bol bol eğitim yapın ehliyetinizi aldığınız da da ( gerçi bende iş yoğunluğundan ilgilenemedim ) ileri teknik sürüş eğitimlerini de mutlaka almanızı tavsiye ederim.

  15. #15

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    bence yanlış açıdan bakıyorsunuz. neden derseniz mevzu ehliyete maalesef bakmıyor. yaşım 25 olduğu gibi ne aptal aptal hız yapacak biriyim ne de birinin hayatını tehliyete atacak olma ihtimalim olsa öyle bir risk alırım.

    bir de yukarıda farkında oldunuz mu bilmiyorum ama bir şey belirttim "yamaha riding academy" kursu aldım.
    şimdi ben yarın sınavı geçtim diyelim yarından sonra trafiğe çıkmamla şu an çıkmam arasındaki farkı bana söyler misin?
    aldığım eğitimin bana frenlemede ve virajlarda çok katkısı oldu ama pratiğe ihtiyacım var ve tanıdığım motorcu arkadaşımla da görüşmem mümkün değil ee ne oldu? tek başıma kaldım. pratik yapmam lazım.

    umarım anlatabilmişimdir beni o aptal apaçilerin yerine koymayın yani.

    Alıntı PLatooN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teorik bilgide önemli ehliyette önemli fakat motosikleti sürecek olan şey pratiktir. bol bol eğitim yapın ehliyetinizi aldığınız da da ( gerçi bende iş yoğunluğundan ilgilenemedim ) ileri teknik sürüş eğitimlerini de mutlaka almanızı tavsiye ederim.
    eğitim yapıcam bol bol videolar buldum geliştirme üzerine ancak boş yer bulmak lazım bir ehliyeti alayım uygun olduğumda hep o eğitimleri yapıcam. baya geliştirir insanı

  16. #16
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    İstediğin yerden eğitim almış olabilirsin, ehliyet bir yeterlilik belgesidir. O zaman her evrak için "yarın da alsam ne fark eder" diyip evrakları boşverelim, niye var ki evraklar?

    Bu arada yarın ehliyet alacağınız da süpheli. 10 gün önce actıgınız konuda motor üstünde durmamıyordunuz , gaz hakimiyeti ve düz sürmeyi yapamıyordunuz simdi ehliyetsizliği savunuyorsunuz.

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...-surucusu.html


    Apaçi yerine koymak ile alakası yok, bunu yazan 50 yaşında adam da olsa 16 yaşında velet de olsa aynı şeyi söylerim. Kanunlara aykırı bir hareketin savunması olamaz.

    Bu arada bu yazdıgımı yanlış anlamayın ancak bir kazaya karıştıgınızda ehliyetinizin olup olmaması cok farkedeceği gibi alacagınız ceza haricinde ehliyetiniz yokken trafiğe cıkıp birisine zarar verirseniz olay kişisel savaşa dönebilir. Güvenli sürüş eğitimi veren bir abimin hikayesine göre ehliyetsiz olarak arabasını çizen komşunun oglu yediği dayaktan sonra hala motorla kendi mahallesine giremiyormuş

  17. #17

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstediğin yerden eğitim almış olabilirsin, ehliyet bir yeterlilik belgesidir. O zaman her evrak için "yarın da alsam ne fark eder" diyip evrakları boşverelim, niye var ki evraklar?

    Bu arada yarın ehliyet alacağınız da süpheli. 10 gün önce actıgınız konuda motor üstünde durmamıyordunuz , gaz hakimiyeti ve düz sürmeyi yapamıyordunuz simdi ehliyetsizliği savunuyorsunuz.

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...-surucusu.html


    Apaçi yerine koymak ile alakası yok, bunu yazan 50 yaşında adam da olsa 16 yaşında velet de olsa aynı şeyi söylerim. Kanunlara aykırı bir hareketin savunması olamaz.

    Bu arada bu yazdıgımı yanlış anlamayın ancak bir kazaya karıştıgınızda ehliyetinizin olup olmaması cok farkedeceği gibi alacagınız ceza haricinde ehliyetiniz yokken trafiğe cıkıp birisine zarar verirseniz olay kişisel savaşa dönebilir. Güvenli sürüş eğitimi veren bir abimin hikayesine göre ehliyetsiz olarak arabasını çizen komşunun oglu yediği dayaktan sonra hala motorla kendi mahallesine giremiyormuş

    dayak meselelerini es geçersek haklısınız diyecek sözüm yok. mahalle arası devam

  18. #18
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Dolmuşa biniyorsun, ön koltuğa geçiyorsun. Kendi kendine yorum yapıp, tabelaları, geçitleri, ışıkları katarak bir trafik senaryosu oluşturuyorsun. Bayağı bir tekrarla bunu.

    Trafiği okuyamadan yola çıkmak intihardan farksız, hele şehir içinde.
    natijax bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    17 Eylül 2020
    Motosikleti
    domicik 400 ug
    güzelmiş belki de motorla giderken odaklanamadığım için okuyamadım ileriden. gerçekten görünmüyor kolay kolay. bakalım bir de böyle yapayım bugün binicem zaten


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)