Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Senetle Motor Almak ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Arkadaşlar merhabalar senetle motor almayı düşünüyorum lakin aklımda birkaç soru işareti var. İnternette araştırdım az da olsa "aldım bi sorun yaşamadım, sadece fiyat farkı oluyor o da benim için sorun olmadı" diyenler var, "tek senet değil de her ay düzenli senet verirlerse fiyat farkını dert etmezseniz alınır" diyenler var ama büyük bi "senetle motor olmaz tefecidir genelde bu işi yapanlar" diyenler var. Fiyat farkı abartı bir fark olmadığı sürece sorun olmaz. Mesela 10 bin tllik motor 15-20 bin tlye almaya razıyım. Her ay düzenli senet verseler sizce alınır mı ? Üstüne rehin koyup bana teslim ettiklerinde ne oluyor ? Aynı zamanda "paran yoksa motor alma kardeşim ekipmanı, bakımını nasıl yaptırıcaksın?" diye boş duyar yapacak arkadaşlar lütfen yorum yapmasın. Bi anda 15-20 bin tl nakit bulmakla bilmem kaç binde, ayda bir bakıma götürüp 1000 tl vermek aynı şey değil bunun kıyasını yapmayın, en azından benim konuma yorum olarak yapmayın rica ediyorum. Uzun lafın kısası fiyat farkını göz önünde bulundurmazsak ve her ay senet verirlerse yani her ay için bir makbuz sizce alınır mı? Alınır ise önerebileceğiniz bu işi adabıyla yapan yer var mı? Benim bulduğum yerler: BAYMOTO - Abaylar - Moto Punto. (Bu yerler hakkında bilgisi, tecrübesi olan yorum yaparsa çok sevinirim.) Birde ben şu an 19 yaşında bir üniversite öğrenciyim findeks notum 1215, ekipmanı, bakımı vb. şeyleri karşılayabilecek durumum çok şükür var ancak bi anda 15-20 bin tl bulup motor alacak durumum yok. Son sorumda, kefilsiz senet yapan yerler var. Ben şimdi gittim direk kredi başvuru gibi onay falan olmadan direk senet yaptırıp alabiliyor muyum? Yardım eden, yanıt veren herkese şimdiden çok teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Hiç tavsiye etmem. Nedenlerini sayayım;

    En iyi ihtimalle kurumsal bir yerden 20 senet karşılığında motoru aldın diyelim. 15 senedi zamanında ödeyip 16. senedin ödemesini 1 gün geçirsen firma anında avukatları aracılığıyla hukuki süreci başlatır ve borcunu belirtilen tarihte ödeyemezsen icralık olursun. Oldu ki icralık olmadan parayı denkleştirdin diyelim. Senedi ödemek istersin ama yetmez, birde üzerine avukat ve dava masrafları eklenir, kol gibi fatura çıkarırlar.

    Diğer bir ihtimalle motosikletle kaza yaptın diyelim, hem bir yandan motorun tamiri hem diğer yandan senetlerin ödemesini nasıl yapacaksın? Yine bir tane senedi geciktirsen hop yine avukatla ve icrayla karşı karşıya kalırsın.

    Firmaların kurumsallığına aldanma, kimse gözünün yaşına bakmaz, ödemeni 1 gün bile geciktirirsen dünya kadar avukat masrafıyla karşı karşıya kalırsın.

    20 liralık mal sana 30a gelir, "nereden bu işe bulaştım, keşke bir uyaran olsaydı da senetle motor almasaydım" diye pişmanlık yaşarsın.

    Sence bu riske girmeye değer mi?

    Eğer her şeye rağmen değer, ben riskleri severim, senetleri de zamanında öderim dersen, tercih senin derim.

    Yine de sana bir büyük tavsiyesi, senet işlerine hiç bulaşma.

    Bu arada motomania kanalının bu konuyla ilgili güzel bir videosu var izlemeni tavsiye ederim:

    https://www.youtube.com/watch?v=vWdIWNZhIQU


  3. #3
    TamGazDevam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2015
    Şehir
    Mersin / Adana
    Motosikleti
    YBR 125 08' / HONDA CIVIC VTEC 1.6 04'
    Bak şimdi şöyle, avantajlı olduğu durumlar illa ki var fakat göz önünde bulundurman gereken bir detay var.
    Senetle satılan motosikletler genelde feleğin çemberinden geçmiş makinalar oluyor. Normal bir şekilde istedikleri fiyattan motosikleti satamadıkları için senet yoluyla satıp o şekilde kar etmek istiyorlar. Dikkat ettiysen, senetle satılan motosikletlerin ya kilometresi çok ya da kazalı. Alacağın motosikletin 2. ay senedini ödemeden motosikletin daha çok masraf açabilir.

  4. #4
    Seramik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2017
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    R1
    Hocam Arama motorlarına yazıp ciddi okusan ne kadar çok pişman olan kişi var bunları "ara satırlarda" görürsün.

    Bizim milletimiz başına gelen olumsuz olayları anlatmayı sevmez. O yüzden bu işi büyüklerine sorarak öğren.

    Şu dünyada ailenden başka kişi sana sahip çıkmaz. O yüzden almak istiyorsan ailenle ortaklaşa karara varıp ailenin üzerine motorunu al.
    Dünyanın bin türlü hali var. Güvendiğin aylık gelen aile parası ve kredi parasının ne olacağı belli olmaz.

    Hayat her geçen gün pahalanıyor. Kendi geçimini sağlamaya çalışırken bir bakmışsın 1 gün gecikme için deli gibi paralar ödemişsin.

    Hiçbir şey kolay değil hiç bir şey basit değil. Eğer alamıyorsan da sabret. Çünkü şu hayattaki en güzel zamanın okulunu bitirip işe başladığın cebine kendi paranı koyduğun zamandır.



  5. #5
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bakırköyde bi bi firma var ondan uzak dur. ilanlar da görürsün zaten
    pazarlık yapıp gittim nakit alım da bile kıvırdılar (almadım çıktım gittim) senet işine girsen ne olurdu allah bilir

  6. #6
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Duyar kasma olarak düşünme.

    senetle motor alınmaz. yukarda da bol bol anlatılmış.

    Sanırım kredi cekme imkanın yok ancak 10 bin liralık motor için de 20 bin gözden cıkarılmaz.

  7. #7
    tarikcapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2018
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Honda CBF 250
    Senet işine girme kardeşim. Mümkünse kredi çek, bari bankada biraz geç ödesen ona da faiz koyuyor. Yeniden yapılandırma falan derken bayağı zaman kazanırsın. Senette Sahtekar , kötü niyetli birine denk gelirsin, kurtaramazsın yakanı. Ben çocukken bu senet sepet işinden babama haciz gelmişti, evdeki tv yi götürdüklerinde çok ağlamıştım. O günden beri senet kelimesini duydum mu tüylerim diken diken oluyor.
    BloodyBaron bunu beğendi.
    Yalnız ama Kafası Rahat Adam...

  8. #8
    izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    Daha genç bir üniversite öğrencisiymişsin, tabi kan deli akıyo biraz. Daha insanların ne düzenbazlıklar yapabileceğinin farkında değilsin.

    Belliki sen kafana bu şekilde almayı koymuşsun, burdan destek bekliyosun. Bukadar kişi birşeyi söylüyorsa birkere daha düşün istersen.

    Madem her ay düzenli bir ödeme yapabilecek durumdasın bununla git altın al, döviz falan al koy kenara. 1 sene sonra al motorunu.

    Hem 10 binlik motora 2 katı para vermemiş olursun. hemde kimse rehin koyamaz.
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

  9. #9

    Üyelik
    02 Mayıs 2018
    Bile bile yanlış yapıp yanlışını savunamayanların son dönemdeki savunu cümlesi: "duyar kasmayın."

    Umarım senet sepet işlerinde başın belaya girmez.

  10. #10
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Konu ile alakalı çok şey yazacaktım, lakin sonra ''duyar kasmış'' olurum belki diye vazgeçtim.

  11. #11
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Baba olarak fikrim;
    Senin yaşında üniversite öğrencisi oğlum var.
    Sakın bu işe girip anneni babanı üzme.

    Belli bir hayat tecrübesi olan biri olarak fikrim;
    Adamın biyerlerinden kan alırlar kan.

  12. #12
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    senetle motor işi yapan 4 yer biliyorum, 2'sinin mesleği motosikletçilik fln değil direkt şerefsizlik zaten hakkında 100den fazla dolandırıcılık mahkemesi var, motosiklet için ilan atıyorum malum siteye anında mesaj geliyor bunlardan 'vay sizin adınıza şöyle güzel satarız böyle iyi mağazayız bilmemkaçbin m2 alanımız var harikayız şuyuz buyuz' sahiplerine bakıyorsun 15 yıldır milletin motorunu başkasına satıp ne motorun parasını sahibine veriyolar ne de motor devrini alana veriyorlar bilmemne - davalık olmaktan avukatlarla kanka olmuşlar o yüzden firma ismi yazmıyorum bir yerime girebilir.. Bir diğer esnaf i kendi motorlarını senetle satıyor,dediğin gibi 2-3 gün geciktirirsen sıkıntı yapacak bir yer değil zaten senedini tarihinde ödeyen yok gibi birşey, cayma bedeli çıkartıp paranı verip motorunu geri veriyor ama motorların alayı leş.

    yukarda yazdıklarımın 3'ü de avrupa yakasında.

    reklam olarak anlaşılacağı için işini iyi yapanı da yazmıyorum maalesef ama anadolu yakasında bu işi düzgünce yapan yer var, zaten alanların hepsi kredi puanı düşük olan kredi kartı olmayanlar, müşterilerin yazdığı yorumlara göre gayet iyi iş yapıyorlar fln. Geçen sene müşterilerinin çoğu scooty glovo kurye tayfaydı, adama kredi çıkmıyor adam sermayesiz çalışarak borcunu ödüyordu hem de motoru olmuş oluyordu, win-win ama hobby amaçlı nasıl olur bilemem.

    bankadan kredi çekip cebinde nakitle gitsen motorun orası öyleymiş böyleymiş diyebiliyorsun ama senet olunca onları düşünmeden borcu ödemeyi düşünüyorsun . Kredi ile alsan 15 liralık motor sana 17e gelirse senette 18e geliyor. Ümraniye'deki yer devrini direkt veriyor sadece borç bitene kadar satılamaz kaydı koyuyorlar noterden. Bence yapılacak iş değil ama yapan yüzlerce insan var - iş yapılacaksa da adam gibi esnafla yapmak lazım

  13. #13

    Üyelik
    09 Eylül 2020
    Şehir
    İstanbul/Pendik
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Acele etme biraz paranı biriktir daha sonra motor da alınır ekipman da senet işi sıkıntılı. Onun yerine bulabiliyorsan bir kredi kartı bulup taksit yaptır bir kısmını. Hem aşırı fark olmaz hem de eksik kalan miktarını yavaş yavaş mdersin

  14. #14
    NERO2810 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Kasım 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CRF 250 Rally
    Senet yerine niye kredi çekmiyorsunuz? aynı paraya denk geliyor aşağı yukarı

  15. #15
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Oğlum bu krizde senetle motor almaya kalksaydı "Kendine bir de senetle ev al. Bundan sonra orada kalırsın" derdim. Çok net.
    Ercument ve Motorumu bunu beğendiler.

  16. #16

    Üyelik
    11 Şubat 2019
    şöyle bişey söyliyim avukat değilim ama sıra senetlerde 3 tanesini ödeyemediğin zaman paranın tamamını nakit ödemek zorundasın borçlar kanununa göre

  17. #17

    Üyelik
    15 Eylül 2018
    Motosikleti
    CF 250 NK
    Dostum krediye bile bulaşmadan yapacağın şey şu:

    Babanı ya da bir büyüğünü ikna et, kredi kartından taksitli nakit avans kullan. 10.000 TL nakit avansın 12 taksitle ödemesi 12.000 civarı olur muhtemelen. Aylık ödemelerin de 1000 TL olur. Nakit paran olduğu için motoru alırken pazarlık da yaparsın. Baktın o ay zora girdin, kartın asgarisini ödersin, sadece 200 TL. Kredi öderken bile yok bu imkan. Motorunun üzerinde rehin vs de olmaz. Baktın ödeyemiyorsun, satar kartın borcunu kapatırsın.

  18. #18
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Ben 90 lı yılların ortasında 4 taksit sentle Casper marka bilgisayar almıştım .Bilgisayarı bana satan firma ilk iki seneti elinde tutmuş vadesi yakın diye.
    Kalan 2 senedide toptancısına vermiş.Ben ilk iki senedi ödedim üçüncü senedi ödemek için yine aynı yere gittim tabi senet adamda değil.O yıllar şimdiki gibide değil.Evine sabit telefon bağlanana hayırlı olsuna gidilen dönemler.
    Verdikleri telefon numarasını mahallede telefonu olan birine gidip arayorum falan nafile tabii.Benim iki senet kayıp seneti alıp parayı verecek adam bulamıyorum.
    Tabi o borç dönüp dolaşıp beni bulacaktı.Senetin son sahibi bankaya vermiş beni protesto etmiştide gidip ödmeyi yapıp senetlerimi alabildim.

    Bu da benim senetle imtahanım.Senetleri adam elinde tutacaksa ve düzgün bir yerse fark göze alınıp alaınabilir tabi çok zarüruri bir ihtiyaçsa.
    Yoksa hobi için böyle işlere girilmez.

  19. #19

    Üyelik
    18 Mart 2017
    Cevap veren herkese teşekkür ediyorum, fikirleriniz düşüncelerimi ciddi anlamda etkiledi. Ama "duyar kasmayın" yazdığım kısım hakkında lafı bi yerinden anlama uzmanı arkadaş ve "abilerime" bir şey söylemek istiyorum. Senetle motor alıp almamak konusunda "senetle motor alınmaz kardeşim pişman olursun, alma, etme." diyebilirsiniz. Ancak hiçbir insana "paran yoksa motor alma" gibi gereksiz bir cümle kuramazsınız. Senetle alma dersin anlarım ama paran yoksa alma diyemezsin çünkü bu seni ilgilendirmez. Senet ile alınması da seni ilgilendirmez ancak sana fikir danışabilir, fikir danışması istediğini söyleyebileceğin anlamına gelmez. Senetle alınır mı diye soruyoruz sonuçta, param yoksa senetle alayım mı sence? diye bir şey sormuyoruz. Burada kastım buydu ancak lafı bi yerinden anlama uzmanı kuyruk acılılar kinayeli bi şekilde boş yapmışlar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:16 ----------

    Alıntı Metehan07-70 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu ile alakalı çok şey yazacaktım, lakin sonra ''duyar kasmış'' olurum belki diye vazgeçtim.
    Aferin iyi yapmışsın.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:17 ----------

    Hocam ben senetle motor alınmaz diyenler duyar kasıyor demedim böyle bir şey desem böyle bi konu açmam. Duyar kasmaktan kastım "paran yoksa motor alma" diye boş boş edebiyat yapanlar. "Senetle alınmaz" diye fikrini söyleyebilirsin ama, "paran yoksa alma" diye laf sokar gibi saçma bi cümle kuramazsın. Bunu söylemek kimsenin haddi değil. Yani senin dediğinde duyar kasma olarak algılayacak bir şeyim yok sorun değil.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:19 ----------

    Hayatımda lafı daha saçma anlayan bi insan görmemiştim. Kim bilir kaç yaşındasın anlama kıtlığı çekiyosun resmen. Ben senetle motor alınmaz diyenlere bir şey demedim. Ben insanlara "paran yoksa motor alma" diye boş yapan kişilere duyar yapıyorlar dedim. Senetle motor alıp almamak hakkında fikrini belirtebilirsin ki bu konunu amacı bu, belirtemezsin deseydim bu konuyu açmazdım. Ama kimseye "paran yoksa motor alma" gibi aşağılayacağı gereksiz bir cümle kuramaz hiç kimse. Bunu söylemiştim ama lafı çok güzel g**ünden anlamışsın bi Dil Anlatım dersi al bence tekrardan.

  20. #20
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Haa, o zaman son yazdıklarından yola çıkarak kısa ve öz olarak şunu diyelim;
    al da, ebeninkini gör.
    Sen millete, orandan burandan laf uydurma lafını (hem de bir kaç kişiye) kullan ama,''kimse bana paran yoksa motor alma'' diye (sana göre)saçma bi cümle kuramaz öyle mi?
    Şimdi ne bekliyordun merak ediyorum; herkes yorum olarak, ya alınır yazsın, ya alınmaz mı? Ee sonra sormayacakmıydın, neden alınmaz diye. Neden alınmazın açıklamalarının bir çoğu da senin tabirinle ''duyar kasmak'' olmayacak mıydı?
    Ama hata biz de biliyor musun, niye çıkıpta çocuğum yaşında, henüz hayat meseleleri hususunda toy sayılabilecek birine, canı yanmasın diye yol göstermeye çalışabiliyoruz ki, bırak ne hali varsa görsün değil mi? Tecrübe; hayatta yediğin kazıkların toplamıdır, demiş bi düşünür, doğru demiş.
    Motorumu bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)