Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

PARK HALİNDEKİ MOTORA ÇARPIP KAÇTILAR

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Ağustos 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    MT 25
    Bakkaldan su vs ıvır zıvır almak için aşşağıya indim. Yukarı çıktım mahalleden benim motorun zincir sesi geldi. Allah allah dedim acaba çocuk falan mı bindi üstüne. Neyse Baktım balkondan aşşağıya arabasını ileri aldı. Bir güzel indi arabasından arabasını kontrol etti. Bende balkondan seslendim. Hiç oralı olmadan uzaklaştıı ve gitti. Polisi çağırdım tutanağımı tutturdum. İzmirdeçevirmeye de paylaştım bakalım neler olucak.

    Hasar olarak benim gördüğüm egzoza sürtmüş. Birde sağ basamağı kırmış. egzoz neyse de sağ basamak önemli.

    Kişiyle irtibata geçebilmek için numarasına hangi kurum kuruluş aracılığı ile ulaşabilirim 300 liralık hasar için açıkçası çokta sigortayı devreye sokmak istemiyorum bunun bir yolu yordamı varmıdır yasal olacak şekilde ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Sigorta yaptırdığın acenta ile bir konuş yardımcı olurlar.

  3. #3
    Ali Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2019
    Motosikleti
    RS200
    Plakasını almışsın herhalde, git şikayetçi ol. Herhangi bir şekilde ulaşma hatta.Uzlaşmayı reddet 300 liralık hasar için bir sonraki sene +1000 tl ödesin sigortasını, haketmiş zira.

  4. #4

    Üyelik
    19 Ocak 2016
    Motosikleti
    Yamaha MT-25
    İnsanların başına bir iş geldiğinde boşvermeleri çok saçma.

    "Senin boşvermen, onun boşvermesi yüzünden bana da çarpıp kaçtılar. Adamda kaçacak cesareti bulmasında suçlu sensin. Senin yüzünden ben mağdur oldum. "

    Sürekli bu serzenişlerim aklında olsun.

    Şimdi, plakayı aldıysan, raporunda var, motorunu yaptır ve onun trafik sigortasına rücu ettir. Değer kaybı iste. Adamın bilgilerine ulaşamazsın.

    Birdaha da izmirdecevirme tarzı yerlerde paylaşım yapma. Adam da oraya bakıp tedbir alır. Olay alehine döner. Sessizce işini hallet.

    Bana çarpıp kaçma görüntüsü;
    https://youtu.be/MfgavrVsZ64

  5. #5

    Üyelik
    23 Ağustos 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    MT 25
    Polisler olay yerinden kaçtığı için mahkeme dediler. Kişiye ulaşmadılar halbuki işleri bu. Neyse tutanağımı aldım kusurlu olduğu olay erinden kaçtığı için kural ihlali oldugunu falan yazmışlar tutanağa. 300 lira parça var değişecek. Neyse bizim burada minik bir karakol var minik olduğu için beklenen talebi karşılayamamaktalar ve memurlar bıkmış durumdalar. Girdim içeri memur bi hanım vardı, dedim şikayetçi olmak istiyorum durum böyle. Trafik şube size yönlendirdi. Ben bu kişi ve kişilerden şikayetçi olacağım dava açılacak ama siz sistemden bir bakın numarasını bir arayın. Belki aciliyetleri vardır ilgilenememişlerdir. Şimdi ben şikayetçi olucam sonra adamlar buraya gelicek ifade alacaksınız sizin başınıza da iş açılacak. Bir telefonla konuşun en azından niyetlerini bileyim ona göre hareket edelim. Kişi ile görüştüler numaralarını aldım. Telefonla konuştuk adam saygılı ve anlayışlı bir şekilde konuştu karım bahsetmişti vs falan filan dedi. Bende niye numara bırakmadınız dedim. Çocuğu sünnet olmuş onun için koşturuyorlarmış. Neyse eşi 400 lira masrafı çok bulduğu için yarın kaza yerine geleceklermiş o sırada aracın ve hasar alan bölgenin fotoğraflarını alacağım. Kesin ve net olarak mahkemeye gideceğim elimde mahalleden 2 şahit, ve evden de şahitlerim olduğunu kamera kayıtlarının da mevcut olduğunu söyledim. Yarın gelip bakacaklar duruma göre tutanak tutulacak zannımca parayı verip geçecekler.

    Hasarlı parçalar; Koruma demiri, Egzoz, basamak , basamak braketi, fren pedalı. Serviste yapılırsa 2 bine kadar çıkar bu liste.

    Fren pedalı biraz sertleşmiş fren merkezine birşey olmasından şüpheleniyordum ustama götürdüm motoru, Fren merkezine birşey olmamıştır pedal biraz yamulduğu için baskı oranı değiştiği için öyleymiş.

    Sonuç olarak herşey yarın netleşecek.

  6. #6

    Üyelik
    22 Ağustos 2020
    Şehir
    Manisa, İzmir
    Motosikleti
    ...........!
    Dostum bu iyi niyetinin sebebini merak ettim.

    Sen bayağ bir koşturmuşsun adamı bulayım konuşayım diye, karşı tarafın pek umrunda değil gibi senin yazdıklarına göre. Motorun üzerine 2satır kalem ile numara karalamak zor değildir herhalde.

    Tamam sigorta da senin durumunda önemli ama ne bileyim bu olayda bayağı bir yanlışlık var gibi.

    Karşı tarafın tutumu pek içaçıcı değil. İnşallah istediğin gibi bir sonuç olur.

    Sonucu buraya yazarsan bizim de bilgimiz olur.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)