Merhaba arkadaşlar, Geçen aylarda motordan ses gelmeye başladı. Ustaya sürdüm 7km kadar. Gittiğimde usta yatak sesi dedi. İyi bari 2-2,5 e kurtarırız dedim. Daha sonra motor açıldı bakıldı. Piston pimi kitlemiş piston kullanılmaz hale gelmiş. Silindir çizik içinde, krank yerinden oynuyo. Anlayacağınız. Krank piston silindir değişecek. Bu bana 5500TL ye patladı. Tarz değiştirmeyi düşünüyordum uzun süredir. Bi bahane oldu. Motoru yaptırıcam, her şeyi dört dörtlük orjinal taktırıp satacağım.

Aklımda dual sports bir motor almak var. Honda düşünüyorum, hem yormaz beni. Her koşulda kullanabilirim. Hor kullanma bakımından da daha dayanıklı olduğunu, ve parça fiyatlarının da Hyo'nun yarısından daha aşşağıda olduğunu biliyorum. Beni üzmez maddi ve manevi açıdan yormayacak bir motor arıyorum. Ve bu ticaret için değil. Hiç satmayacağım bir motor olacak. Ömürlük, motor bittikçe yaptırıp kullanacağım bir şey.
CRF 250L Almayı planlıyorum şöyle 70-80binde bir motor. Önerileriniz, tavsiyeleriniz görüşleriniz nelerdir.

Bu arada, bunu okuyan ve hyo almayı düşünen varsa almasın. Ufak masraflarla başlayıp en yükseğe tavan fiyatına mal oluyor size. Uyarayım!

Şunu ekleyeyim yanlış anlaşılma olmasın.

Hor kullanmaktan kasıt, sürekli kesicide sürekli redline, sürekli top speed kullanmak değil. Şu; Sık sık ani hızlanmalar yapmak, nadiren apaçilik vb şeyler.