Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Motosiklet hayatınızı ne kadar değiştirdi ve size ne kattı ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    04 Mart 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bn125
    @19051919 Geçmiş olsun abi.

    Daha baya acemiyim 250kmdir kullanmaktayım. Başlarda baya korku vardı yalan yok. Trafiğe çıkmak beni fazlasıyla geriyordu fakat devam ettikçe işin daha çok sür sür ve sür olduğunu anlamaya başladım. Şimdi ise e5de rahatça seyir edebilir haldeyim. Sürerken sadece sürmeye odaklı bir şekilde sürerek mümkün oldukça beni dürten adrenaline karşı çıkmaya çabalıyorum ve insanların üstümde ekipmanlar varken veya motordan inerken bakmaları yani dikkat çekmek biraz hoş. Trafiğe takılmayıp bir boşluktan faydalanıp kaçıp gitmek ise gerçekten bana çok zevk veriyor. Sürmek beni günün ve hayatın dertlerinden sanki bir anda alıp o an için yok ediyor. Fakat yolda olmayı çok sevsem de hala yetersiz yol bilgimden dolayı çok açılamıyorum. Yakında onu da hallederiz. Motosiklet yıllarca tek isteğimdi ve elde ettim. Ettiğim gün ise 2. motosikletimin ne olacağını düşünmeye başladım. Galiba dezavantajı maymun iştahı
    not: vulcan s istiyorum
    19051919 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Benim çevremdeki kadınların hiçbiri ya motordan hoşlanmıyor ya da cidden motor seçimlerim kadınların ilgisini çekmeyecek kadar patates. Eskiden fabrika gibi yeni kadınlarla tanışma imkanı sağlayan bir sosyal hayatım vardı, şimdi kalmadı. Motosiklet bana nerede çakal,çukal tipli adam var, onlarla tanışma imkanı sağladı. Çevrem yanlış bir yöne doğru genişledi.

  3. #43
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2020
    Şehir
    Kütahya>Ankara
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Aynen öyle. Özellikle o esnafımız yok mu.. Koruma demiri taktıracaktım motora, sordum fiyatı kaç diye 80 dedi. Tamam dedim herhalde takmasında bir şey yok bedavaya takar elim de kirlenmemiş olur. Takmayı bilmediğimden değil diyeceğim hayatında vida sıkmış biri bile drifte koruma demiri takar yani. Dedim hepsi dahil 80 değil mi diye. Takmayla 100 olur sana dedi. Neden abi o kadar pahalı dedim. 'Kardeşim ustalık gerektiriyor özel aletleri ve somunları oluyor o yüzden pahalı'.En son ben almayacağım deyip çıkarken hadi bu seferlik bedava olsun seni kazanalım dedi. Bende beleşe yaptırdım artık ehehehe. Bilmeyen anlamayan birini kestirdiler mi hemen sokma peşindeler. Sorsak yılların esnafı, Müslüman ama iş paraya geldiğinde öyle olmuyor.
    Kız konusunda da ben de 'Ulan motoru aldık mı herkes atlar herhalde arkama.' Diye düşünürken (tabi bunda bizim gariban driftin de payı var) anca erkekler toplanıyor, onları taşıyorum vs. Ya da benzinlikteki ve kasiyerler çok ilgi gösteriyor. Kaskı görünce hemen 'Kaçlık kardeşim?' 'O kaska o motor yakışmış mı?' Ulan kafamda da Bell qualifier var yani üst düzey bir şey de değil.
    Ama özellikle benim gibi genç biri için çok güzel bir şey. Arabam olamayacağı için bir yerlere gideceğim zaman motor sayesinde kimseye muhtaç değilim.

  4. #44

    Üyelik
    26 Haziran 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar D400
    Motosiklet 6 yıldan beri hayatıma kendim için daha keyifli harcayabileceğim hafta içi hergün en az 2,5 saat kattı;
    2 vesait(otobüs-metro) + 20 dakika yürüme ile 1,5 saat işe gidiş, aynı şekilde ama 2 saat süren dönüş zamanını 20 dakika gidiş 20 dakika dönüş(kilit trafikte 25'er dakika oluyor) olarak almamı sağladı.
    Herhangi bir toplu taşımaya muhtaç olmadığım için çadır mat tulum alıp plan yapmadan keyfime göre istediğim yerde kamp ata ata gezebilme özgürlüğü verdi.

  5. #45
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Her ay motor fiyatlarını görüp moralimin bozulması. Meret araba gibi de değilki eskidiğinde değişelim. İnsanda hep bir cc yükseltme değişik tarzdaki motora binme isteği oluşturuyor. Her ay yeni listeyi görünce moralimi bozuyor.

  6. #46
    burak5353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2014
    Şehir
    rize
    Motosikleti
    falcon deserd 277
    Motora ilk basladigimda babamla bana bir hatıra bıraktı babam hayatında motora binmicek adam bisiklet dahi kulllanmamis zor bindirdim üstüne on kaldırdım motorla o sırada düştük biraz komedi bı an yaşandı babamla aramda ayakkabısınınin tekini kaybetti aradık biraz bulamadık yalın ayak bindirdim motora eve getirdim 5 sene olacak halen konusu aciliyor

  7. #47

    Üyelik
    04 Mart 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bn125
    Güncel olarak dehşet bir zaman kazandırdı. Levent iş bankası kulelerine 1.5saatte giderken şu an 30 35dkda rahatça gidiyorum. Zaten bugün acemlikten yolu şaşırdım 24km yolu 45kmde tamamladım mutluyuz.

  8. #48

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Merhaba,
    İlk kullandığımda ki bu deneyim, sürücü kursunda oldu. Hayat yeniden başlamış gibiydi.. Bu hayatta, kimseye kendinizden çok güvenip, kendinizden çok verip sevmeyin, motosiklet haricinde. Siz için gözyaşlarınızı rüzgara emanet ettiniz mi, iyi ki nasip oldun mt25.

  9. #49
    sharkspeedr2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2018
    motorsporu yapmamı sağladı mutluyuz

  10. #50
    ersinkecis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2009
    Şehir
    Ankara 48_Yaşında
    Motosikleti
    2020 model Bajaj Dominar 400 UG
    * motosiklet fiyatlarının nasıl hızlı arttığını öğrendim:
    çocuklarımla beraber binelim diye Mondial Revival 50cc almak için Ankara Hayta Motora gittik geçen cumartesi.
    gelmeden sahibinden.com da baktım. fiyat 7000 TL yazıyor. ama istanbulda Balcı Motor'da 6340 TL. pazarlık edip belki indiririz düşünceleriyle gittik. fiyatı sorduk 8000 TL dediler. e daha az önce sahibinden'deki ilanınıza baktım 7000 TL yazıyor dedim. fiyatlara zam geldi. şimdi onları güncelliyorduk dediler. peki dedim. 50cc yi ötelerim belki deyip oradaki Mondial Vulture 125i yi sordum. 11900 e bırakabileceklerini söylediler. tamam dedim. hafta içi parayı denkleştirip geleyim inş. ayrıldım. netten de takip ediyorum. 2 gün sonra Revival'e 9000 TL yazdılar. Vulture 125i'ye de 13000 küsür TL. benim geçici bütçe de 10-11bin civarı idi. sıfır olayı iptal oldu. ikinci el bakmaya başladık. :D

    * annem yıllarca sütümü helal etmem diye dizginledi, eşim boşanmaya varan tehditlerle dizginledi. 45-46 yaşıma kadar dizginleyen dizginleyene. artık yetti deyip zincirleri kırdım. bu hafta bir tane alıp kapının önüne koyuyorum inşallah. A sınıfı ehliyetim bile 11 yıldır emanet motorlar haricinde bir motor yüzü görmedi. bu vesileyle özgürlüğümü kazanmış oldum. :D

    * profil resmine koyduğum emanet motor resmini gören eş-dosttan bile motora ilgisi olanlar patır patır ortaya çıkmaya başladı. birden bire motorcu tanıdıklarımın (zaten tanıyordum ama motorla alakalarını bilmiyordum) arttığını gördüm. önümüzdeki dönemde daha da artacağını şimdiden görebiliyorum.

    * hep önerildiği şekilde motordan önce ekipmanları vs. aldım. bunlar hakkında da alışveriş sürecinde bayaaa bir bilgi sahibi oldum. EN1621 güvenlik standartlarını öğrendim. motorcu kıyafetlerinde kullanılan kumaş yapılarını 500D Cordura, 600D Polyester, 600D Maxdura, Kevlar vs. nedir ne değildir öğrendim. hatta bu 500D-600D deki D'lerin Denye olduğunu: 9000 metre ipliğin gram bazlı ağırlığı olduğunu öğrendim. kıyafetlerde nerelerde korumalar olması gerektiğini, korumaların seviyelerini, bir ürün alırken markadan ziyade bu güvenlik seviyelerine ve sertifikalarına bakmayı öğrendim. (böylece daha uygun fiyatlara aynı veya daha iyi güvenlik seviyesinde kıyafetler alabiliyorsunuz). Kask alırken nelere dikkat edilmeli, hangi test kuruluşları ne şekilde testlerden geçiriyor, hangi testler hangi coğrafi lokasyonlar için yapılıyor, SNELL, SHARP, ECE, DOT gibi testlerin nasıl belirleyici olduğunu, pahalı kask almanın kafayı korumak anlamına gelmediğini, bazı uygun fiyatlı kaskların bazı pahalı kasklardan daha koruyucu olduğunu, bu testlerden aldıkları puanları kıyaslayarak öğrendim.

    * motorların en çok satın alınıp evin önüne konduğu ilk gün çalındığını öğrendim. :D öyle olunca da zincir kilit disk kilidi araştırmaları yaptım. grade 80, grade 100, grade 120 zincirlerin en çok mukavemetli, sağlam zincirler olduğunu öğrendim. piyasada 2000+ TL ye satılan 16mm çaptaki kesilemez, kırılamaz denilen zincirlerin aslında grade 80 vinç zinciri olduğunu öğrendim. (ve gidip vinç zinciri üreticisinden grade 80-16mm-200cm zincir aldım 380 TL ye mal oldu 2000 TL lik zincir) kilitler konusunda da baya bilgi sahibi oldum motosiklet sayesinde. kırılamaz, kesilemez, patlatılamaz, dondurulup kırılamaz vs. gibi durumlar için SRA sertifikalı kilit alınması gerektiğini öğrendim marka kilitlere değil SRA sertifikası olan 16mm bir kilit aldım. kilidin testlerini de izledim. ne kilit ne zincir makasla, sıvı nitrojenle vs. kırılıp kesilemiyor. fakat kesilemeyecek zincir olmadığını da öğrendim. (bu benim tespit ettiğim en çok uğraştıracak zincir-kilit. makasla kesilemediği için jet taşı veya oksijen kaynağı ile 10dk ya yakın uğraşmaları gerekiyor)

    * bir scooter parası kadar ekipman ve zincir kilit ot-bot vs. icin harcadigimi fark ettim. motosiklet zevkinin çok ta ucuza mal olmadığını öğrendim.

    * vs. vs... )
    tommygun, BloodyBaron ve F54 bunu beğendiler.

  11. #51
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı ersinkecis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    * motosiklet fiyatlarının nasıl hızlı arttığını öğrendim:
    çocuklarımla beraber binelim diye Mondial Revival 50cc almak için Ankara Hayta Motora gittik geçen cumartesi.
    gelmeden sahibinden.com da baktım. fiyat 7000 TL yazıyor. ama istanbulda Balcı Motor'da 6340 TL. pazarlık edip belki indiririz düşünceleriyle gittik. fiyatı sorduk 8000 TL dediler. e daha az önce sahibinden'deki ilanınıza baktım 7000 TL yazıyor dedim. fiyatlara zam geldi. şimdi onları güncelliyorduk dediler. peki dedim. 50cc yi ötelerim belki deyip oradaki Mondial Vulture 125i yi sordum. 11900 e bırakabileceklerini söylediler. tamam dedim. hafta içi parayı denkleştirip geleyim inş. ayrıldım. netten de takip ediyorum. 2 gün sonra Revival'e 9000 TL yazdılar. Vulture 125i'ye de 13000 küsür TL. benim geçici bütçe de 10-11bin civarı idi. sıfır olayı iptal oldu. ikinci el bakmaya başladık. :D

    * annem yıllarca sütümü helal etmem diye dizginledi, eşim boşanmaya varan tehditlerle dizginledi. 45-46 yaşıma kadar dizginleyen dizginleyene. artık yetti deyip zincirleri kırdım. bu hafta bir tane alıp kapının önüne koyuyorum inşallah. A sınıfı ehliyetim bile 11 yıldır emanet motorlar haricinde bir motor yüzü görmedi. bu vesileyle özgürlüğümü kazanmış oldum. :D

    * profil resmine koyduğum emanet motor resmini gören eş-dosttan bile motora ilgisi olanlar patır patır ortaya çıkmaya başladı. birden bire motorcu tanıdıklarımın (zaten tanıyordum ama motorla alakalarını bilmiyordum) arttığını gördüm. önümüzdeki dönemde daha da artacağını şimdiden görebiliyorum.

    * hep önerildiği şekilde motordan önce ekipmanları vs. aldım. bunlar hakkında da alışveriş sürecinde bayaaa bir bilgi sahibi oldum. EN1621 güvenlik standartlarını öğrendim. motorcu kıyafetlerinde kullanılan kumaş yapılarını 500D Cordura, 600D Polyester, 600D Maxdura, Kevlar vs. nedir ne değildir öğrendim. hatta bu 500D-600D deki D'lerin Denye olduğunu: 9000 metre ipliğin gram bazlı ağırlığı olduğunu öğrendim. kıyafetlerde nerelerde korumalar olması gerektiğini, korumaların seviyelerini, bir ürün alırken markadan ziyade bu güvenlik seviyelerine ve sertifikalarına bakmayı öğrendim. (böylece daha uygun fiyatlara aynı veya daha iyi güvenlik seviyesinde kıyafetler alabiliyorsunuz). Kask alırken nelere dikkat edilmeli, hangi test kuruluşları ne şekilde testlerden geçiriyor, hangi testler hangi coğrafi lokasyonlar için yapılıyor, SNELL, SHARP, ECE, DOT gibi testlerin nasıl belirleyici olduğunu, pahalı kask almanın kafayı korumak anlamına gelmediğini, bazı uygun fiyatlı kaskların bazı pahalı kasklardan daha koruyucu olduğunu, bu testlerden aldıkları puanları kıyaslayarak öğrendim.

    * motorların en çok satın alınıp evin önüne konduğu ilk gün çalındığını öğrendim. :D öyle olunca da zincir kilit disk kilidi araştırmaları yaptım. grade 80, grade 100, grade 120 zincirlerin en çok mukavemetli, sağlam zincirler olduğunu öğrendim. piyasada 2000+ TL ye satılan 16mm çaptaki kesilemez, kırılamaz denilen zincirlerin aslında grade 80 vinç zinciri olduğunu öğrendim. (ve gidip vinç zinciri üreticisinden grade 80-16mm-200cm zincir aldım 380 TL ye mal oldu 2000 TL lik zincir) kilitler konusunda da baya bilgi sahibi oldum motosiklet sayesinde. kırılamaz, kesilemez, patlatılamaz, dondurulup kırılamaz vs. gibi durumlar için SRA sertifikalı kilit alınması gerektiğini öğrendim marka kilitlere değil SRA sertifikası olan 16mm bir kilit aldım. kilidin testlerini de izledim. ne kilit ne zincir makasla, sıvı nitrojenle vs. kırılıp kesilemiyor. fakat kesilemeyecek zincir olmadığını da öğrendim. (bu benim tespit ettiğim en çok uğraştıracak zincir-kilit. makasla kesilemediği için jet taşı veya oksijen kaynağı ile 10dk ya yakın uğraşmaları gerekiyor)

    * bir scooter parası kadar ekipman ve zincir kilit ot-bot vs. icin harcadigimi fark ettim. motosiklet zevkinin çok ta ucuza mal olmadığını öğrendim.

    * vs. vs... )
    abi bu kadar çok yazmışsın ama dikkatimi çeken sadece eşim in boşanırım a varan tehditleri kadar hiçbir satır dikkatimi çekmedi
    öyle bi yaklaşım ile karşılaşsam motora biner aragaz çeke çeke uzar giderim
    ersinkecis bunu beğendi.
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  12. #52
    ersinkecis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2009
    Şehir
    Ankara 48_Yaşında
    Motosikleti
    2020 model Bajaj Dominar 400 UG
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi bu kadar çok yazmışsın ama dikkatimi çeken sadece eşim in boşanırım a varan tehditleri kadar hiçbir satır dikkatimi çekmedi
    öyle bi yaklaşım ile karşılaşsam motora biner aragaz çeke çeke uzar giderim
    2.motoru bile aldım. o hafta aldığım 2017 model Bajaj Vikrant V15 idi. 2 hafta önce de sıfır CF Moto 250 NK aldım.
    F54 bunu beğendi.
    https://ersinkecis.blogspot.com

  13. #53
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı ersinkecis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2.motoru bile aldım. o hafta aldığım 2017 model Bajaj Vikrant V15 idi. 2 hafta önce de sıfır CF Moto 250 NK aldım.
    hayırlı olsun allah kaza bela vermesin
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)