Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yurtdışından motor getirmek mümkün mü?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    Alıntı nvrmnd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vatandası olmadanya da oturma iznin olmadan bir yabancı ulkeden motor alabiliyorsanız ustunuze hemen alın
    Evet alabilir. Neden alamasın. Yurt dışındaki adam motoru trafikten düşürecek. Ve o şekilde plakasız ruhsatsız satacak. Arkadaş da kendi motorunu orada bırakıp plakasını takıp geçecek sınırdan.

    Mantıklı bir iş mi? Bence değil. Sonuçta yurt dışında motosiklet TR den pek de ucuz değil (bazı modeller hariç)

    Misal Sıfır CRF 250L Tr de daha ucuz AB de den.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Hedefini niye motosiklet getirmek gibi küçük tutuyorsun ...

    Fakir adamın vizyonu da fakir , oluyor (bu laf senin şahsına değil genel topluma söylenmiştir üstüne alma bende dahil hepimiz)


    Mesela 16 bin eruya şöyle 2016 model BMW 5.20 al şöyle kasıla kasıla bin , neden motor almak gibi vizyonsuz davranış sergiliyorsun ki ??
    84 Milyon vatandaşız bir 5-10 milyonda Suriyelisi afgan ı ,özbek var ....

    Allah allah neden biz hiç düşünemedik senden önce , kafamız da çalışmıyor , zaten ...

    Hatırladıgım Tanju Çolak vardı buda zekası ile nobel aday , matematik olimipiyatlarında altın madalyaları olan , üç sene üst üste ÖSS den birinci olmuş , büyük Türk düşünürü Eh işte boş zamanında futbol oynardı ,

    Galiba bu da büyük zeki türk bilim insanı düşünürü böyle bir yapılabilecegine bir deginmişiti ama sizin seviyenizde değil di..

  3. #23

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Ben 60 TL'ye cep telefonu bataryası bile getiremedim. Dünyada adam gibi hiçbir sitenin mal göndermediği tek rezil ülkeyiz. Gönderilenler de kontrol vs ayağına bazı hırsızlar tarafında çalınıyor. Emeği geçenlere ve destekleyenlere teşekkürler.

  4. #24
    TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Yurt dışı misyonlarda görev yapan elçilik görevlileri yurda girişte otomobilin yanında 1 adet de motosiklet ithal edebilirler. Yurda kesin dönüş yapan işçiler ya da yurt dışında ölen kişinin yakınları bedelsiz ithalat yapabilirler. Fakat bu araçlar belirli süre satılamazlar. Yani gelebilir ama bazı şartlar var. Vatandaş ithal izniyle bireysel getirebilir tabi 0 km olması şartıyla. Tüm vergileri ve prosedürleri izleyerek. Misal benim Ablam yurt dışında diplomatik görevdeyken hastalandı. Türkiye'de izinli geldiğinde vefat etti. Eşinden ayrılmıştı, çocukları küçüktü. Otomobilini ben bedelsiz ithalat yoluyla getirdim. Ötv ve kdv ödemedim. Proje çizdirip TSE onay belgesi aldım. (Aynı araçtan Türkiye'de mevcut olmasına rağmen özel olarak yeniden tse alınması gerekiyor) muayene yaptırdım ve çocukların üzerine araç yapıldı. 5 yıl bu araç satılamıyor. Sahibinden başkası kullanamıyor. Çocuklar küçükse velisi vasisi kullanabiliyor. Bedelsiz ithalat diye aratırsanız yasa metnini bulabilirsiniz. Yani 2.el motosiklet, uçak bile getirilebiliyor. Diplomatların 5 yıl yurt dışı görevinden sonra bu hakları var. Ayrıca silah da getirebilirler.

  5. #25
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2014
    Şehir
    kadıkoy
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Proje çizdirip TSE onay belgesi aldım.
    Bu proje cizdirme isini hep merak etmisimdir, nasıl oluyor, arabanin projesini mi ciziyorlar, biraz detay verebilir misiniz, hatta varsa projeyi buraya ekleyebilir misiniz?

  6. #26

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    Bedelsiz ithalatta sadece gümrük vergisi ödenmez ÖTV ve KDV ödeniyor. İstisnası aracın miras yoluyla kalması. Yani yurtdışında araç size miras kalırsa vergisiz getirebiliyorsunuz yoksa kesin dönüşle vs ÖTV’den yırtamıyorsunuz malesef. Bu da inanılmaz saçma adam aracı alırken bulunduğu ülkeye vergileri getiriyor kesin dönüş yapıyor bir de buraya vergi ödüyor şaka gibi. O yüzden dönüş yapan kimse araba getirmiyor.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)