Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kask ve Mont önerisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Kasım 2020
    Herkese merhaba;
    Henüz yeni aranıza katıldım Mondial rx1 ile. Kask ve Mont önerilerinizi rica edeğim. Şöyle ki mont için ortalama bütcem 850 tl ye kadar. Kask için ise ortalama 1750 TL ayırabiliceğim. Kask arıyorum günlerdir gidip denedim de fakat emin olamadım. Motor çok hızlı zaten gidemiyor ama malum trafikte başımıza ne geleceği belli olmuyor. Kaskta tip vs önemli kesinlikle değil. Yeter ki sağlam olsun güven versin. Çok teşekkürler,


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2020
    Şehir
    Kütahya>Ankara
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Mont olarak o fiyatların biraz üstünde kullandığım Venom Tourex öneririm. Başka mont öneremem çünkü tek kullandığım bu. Mont 4 mevsim olarak geçiyor ama kışlık ağırlıklı. Yani yazın kullandığımda bütün astarlarını çıkartığıma rağmen şakır şakır terledim. Ama motorunuz enduro klasmanında olduğu için mont size uygun olacaktır. Tabiiki ilkbahar sonbahar ve kışın kullandığınız sürece.

  3. #3

    Üyelik
    05 Kasım 2020
    Çok teşekkürler cevabınız için. Kask olarak tavsiyeniz var mıdır?

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    26 Ağustos 2016
    Merhaba, öncelikle aramıza hoş geldiniz. Kask olarak şuan ki bütçenizle; Bell Qualifier - Shark Skwal - Agv K3 - Kabuto FF5V - Marushin 999Rs - Shark Rıdıll - Shark Race R gibi modeller' e yönelebilirsiniz.

    Mont olarak ise; REV'IT - DAINESE - HELD MOLTO - MACNA EQUATOR - ALPINESTARS - HELSTONS gibi markaları öncelikli olarak tercih etmeniz' i tavsiye ederim. Farkı, farklı modelleri' nin bütçenize uygun olanı, olabilir.

    Saygılar.

  5. #5

    Üyelik
    05 Kasım 2020
    Çok teşekkürler yorumunuz için Bell qualifier güvenli bir kask mıdır?

    https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/shark-ridill-skyd-kapali-kask_pdp_416385138?ga_prodid=416385138&scxid=14489-163508-2357-0&utm_source=cimri&utm_medium=ocs&utm_campaign=pri ce-comparison&utm_content=desktop

    https://urun.n11.com/kask/bell-vortex-rsd-dyna-motosiklet-kaski-kapali-full-face-P370482237

    vortex ile ne farkı var qualifier ın bilmiyorum tabi ama bir de caberg jackal modelini denemiştim rahat gelmişti. Spesifik olarak var mıdır şu diyebileceğiniz araştırayım. Son attığım linkte vortex uygun görünüyor snell testi de mevcutmuş.

  6. #6
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2020
    Şehir
    Kütahya>Ankara
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Bell Qualifier'i kullanıyorum. Memnunum genel olarak. Eksilerinden bahsetmem gerekirse, kendinden anti fog olan vizörü orta soğuklarda iş yapsa da sabah soğuğunda yola çıkınca bir süre sonra yetersiz kalıyor. Pinlock vidaları da olmadığı için universal bir pinlock almalısınız. Forumdaki arkadaşlar Raleri pinlock önerdiler yakın zamanda kullanmayı düşünüyorum. Ve ses alıyor. Ama bu fiyattaki bir kask için normal bence. Yakında ben Alpine kulak tıkacı almayı düşünüyorum. İşitme kayıpları için öneriliyor. Bu fiyata alacağınız kaskların ses geçirgenliği de başka olmayacaktır. Veeee vizörleri köpek gibi pahalı. Ben bir siyah vizör alayım dedim 650 tlye aldığım kask için 400 tl vizör parası çıktı. Bell bu vizörü başka üst düzey kasklarında da kullandığı için pahalı sanırsam. 400 tl vereceğime 400 tlye ikincil ve artçı kaskı olarak FF353 aldım bir de aynalı vizör çaktım 100 tlye, çok güneşli günlerde onu kullanıyorum.

    Artilar:
    Padları çok rahat ve kafayı tam sarıyor. Kendimde bir tane FF353 var ona kıyasla gerçekten rahat ama biraz sıkı.

    Çok iyi hava alıyor. Kesinmlikle terleme bunalma gibi bir şey yaşamadım. Havalandırma kanalları çok iyi ayarlanmış.

    Double D bağlantı. Hem güvenli hem de alışınca gayet pratik. Tek sıkıntısı eldivenle takıp çıkartması zor.

    İntercom yuvaları var. Alpha Kie intercom kullanıyorum memnunum.

    Buğu olayında vizörü çok hafif aralıklı açarak buğu olayını nispeten çözebiliyorsunuz.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    26 Ağustos 2016
    Rica ederim.

    Öneri olarak sunduğum marka ve modellerin tamamı, %100 güvenilirdir.

    Özellikle şunu alın demem yanlış olur, zira bu birazda bütçe ve zevk meselesi. Ama dediğim gibi bu markanın hepsi bilindik ve kaliteli modeller üretmekte.

    Mümkünse hangi modeli satın alırsanız alın, en güvenilir kaynaktan satın almayı tercih edil. Ahmet getirdi, Mehmet getirdi daha ucuz' a satıyor diye sakın tercih etmeyin. Hasarlı kaskları tamir ederek art niyetle satış yapan insanlar var.

    Not: Kaskın üretim tarihine bakmayı unutmayın.

  8. #8
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2020
    Şehir
    Kütahya>Ankara
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Ben kaskı 650 tlye aldım fakat anlamıştım bu uygun fiyatlı olmasının sebebini. Benimki 2016 9. ay üretimi. Bunu bilerek aldım çünkü fiyatı uygundu. Ben linki koyayım, uzun süre kullanacaksanız önermem (3-4 sene) ama ben 2 senede değiştirmeyi düşünüyorum.
    https://urun.n11.com/aksesuar/bell-q...ski-P427767503

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:26 ----------

    Artı olarak FF323, FF397 ve Challenger de alabilirsiniz.

  9. #9

    Üyelik
    05 Kasım 2020
    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:10 ----------

    Kask olarak hjc ıs17, hjc c70 ve shark redill arasında kaldım açıkçası. Sharp testlerinde hjc ler 5 almış shark 4. Ürünler de şuan indirimde ne yapsam bilemedim öneriniz var mı acaba? Mont olarak da sanırım venom a yönelicem ya da durt.
    BloodyBaron bunu beğendi.

  10. #10
    BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2020
    Şehir
    Kütahya>Ankara
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Bence teker teker halledin. Önce seçeneğiniz daha az olduğu için montu alın. Yazın mı kullanacaksınız, kışın mı kullanacaksınız bunlara cevap arayın. Mont için ikinci el 0a yakın da bulabalirsiniz. İnstagramdan cemironbutt ve moto.root sayfalarına bakabilirsiniz. 0 alacağım derseniz çok bir seçenek kalmıyor maalesef. Tourex hala bir seçeneğiniz.

    Kask konusunda oturuş pozisyonunuza uygun, kafanıza tam oturacak ve üretim tarhini 3 yıldan eski olmayacak olan bir kask alın. Kafa ölçünüz nedir ben görürsem size uygyn ve mantıklı bir kask yazarım buraya.C70 iyi gibi duruyor. Kafanızı daha da karıştırcağım ama Bell MX9 da iyi bir seçenek.

  11. #11

    Üyelik
    05 Kasım 2020
    Seçenek sunuyorsunuz yardımcı oluyorsunuz gayet. Kafa ölçüm medium .indirimde şuan c70 1100 TL .

    Kışın kullanıcsm şuan için fakat yeni başlayacağımdan dolayı çok kötü havalarda kullanmayacağım fakat soğuk ama güneşli havalarda kullanırım. Baharlık ceket alıp içine içlik alsam işimi görür gibi de gelmiyor değil bana.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)