Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Neden susuyorsunuz?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Haziran 2019
    Şehir
    Eskişehir
    Öncelikle camia da oldukça yeniyim ve bu konu bir çok kötü eleştiri toplayacak ancak sizden nacizane ricam lütfen sonuna kadar okuyun. Konu ise son günler/aylar/yıllarda olan kaza niteliği değilde tehtit, darp ve cana kasıt edilme olayları. Bunlara örnek vermek gerekilirse ;

    -Benzinlikte tabanca çekilerek darp ve tehtit edilen kişinin davasının sonuçsuz kalması.



    -beykozda vurulan motorcunun failinin bulunamaması

    https://www.milliyet.com.tr/milliyet-tv/beykozda-motorcu-cinayeti-video-4684055

    -Onlarca belki de binlerce kuryenin geçtiğimiz yıllarda abesk kazalarda can vermeleri ve faillerin düşük cezalara çarptırılması yada bulunamaması.

    linke gerek yok 2020 ölümlü kurye kazaları diye araştırabilirsiniz.

    -Hız sınırını fazlasıyla aşan sürücüler tarafından ezilen motosiklet kullanıcıları.

    -Sarhoş sürücüler tarafından söndürülen hayatlar.

    -En son 19 yaşında bir çocuğun insan dışı bir şekilde öldürülmesi.

    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/alanyada-korkunc-cinayet-19-yasindaki-tolga-samuru-arabasina-su-sicratti-diye-ezerek-295010h.htm


    *ve benzer birçok olay.

    En çok kanıma dokunan nokta ise bu camiadaki tanınmış insanların yorumları; " motorcudur kesin hata ondadır, dikkatsizliğinden ölmüş, güvenli sürüş eğitimi almazsa böyle olur, ayna kırmayın sonuçta kiminin malı kiminin canı, bana öyle bir hareket yapsa sonu daha kötü olurdu, ekipmanı kaliteli alsa böyle olmazdı" ya bakın o kişilerin maddiyatı 10-20 bin liralık ekipman almaya yetmeyebilir sizin gibi , zamanları olmayabilir güvenli sürüş eğitimi için, saydıklarınızın altında bir çok sebep yatabilir. bu söyledikleriniz gerçekten insanlık ötesi, evet en iyi ekipmanı sizler kullanıyorsunuz en iyi motoru siz sürüyorsunuz siz ölümsüzsünüz ancak lütfen olaylara onların açısından bakın örneğin kuryeler evde bakacağı ailesi, karısı, çocuğu olan insanlar. Bu kişilerin bizler gibi bu gün uykusuzum, karımla/çocuğumla/ailemle kavgalıyım bu gün motora binmeyeceğim, kuryeye çıkamam, yavaş giderim demek gibi lüksleri malesef olmuyor. Pek çok sebepten o gün içerisinde dikkatsiz olabilir, odağı kayabilir, dengesini sağlayamayabilir vb. bu durum 5-10 saniye belki bir dakika beklemek istemeyen bir sürücünün onu biçebileceği sevdiklerini arkasında gözü yaşlı bırakabileceği anlamına mı geliyor ? Genç bir motosiklet kullanıcısının bir araç tarafından taciz edilip yanlış bir kelam ettiği zaman hastanelik olasıya kadar darp edilebileceği anlamına mı geliyor ? yada yanlış bir hareketinin mesela arabaya zarar vermesinin bedelinin canı ile ödemesi gerektiğine mi delalet ediyor ? Sebebi ne olursa olsun mobeselerin görmediği bir noktada bir insanın vurulması ile motosikletlinin vurulması aynı değil mi? Bulunursa faillerin 1 seneden aşağı bir ceza alması, bu cezanın genelde para cezası veya şartlı/adli kontrol talebi ile serbest kalabilmesi normal birşey mi?

    Araba içerisinde saldırıya uğradık diyerek, saldıran adamın geleceği karartılırken, keyiften öldürülen kuryenin yetim kalan çocuklarının geleceği karartılıyor.

    Motosikler kullanıcılarıda plakalarını kapatıp o gün canı sıkkın diye yanlış yapan bir sürücüye cehennemi yaşatabilir, mobeselerin görmediği yerlerde insanları katledebilir ve muhtemelen bunu düzgün yaparsa ceza alamadan veya yakalanmadan atlatabilir. Bunun aman o araba sürücünün parası vardı, şurada tanıdığı vardı, başbakan korumasıydı, emniyet genel müdürüydü ondan kurtuldu gibi bir sebebi gerçekten mantıklı geliyor mu size? O zaman bir insan öldürüp bundan kurtulmanın bedeli kaç paradır ? bana sorarsanız bunlar genelde asılsız bir komplo teorisidir. Bizler her maktülün arkasından forumda yada başka bir mecrada geçmiş olsun,* mekanı cennet olsun diyerek geçmeli miyiz bu taziyelerin faydası olur mu sizce kalanlara ? Bunların paylaşılması gerçekten önemli çünkü medya ile kalibre olan bir adalet söz konusu. Bu olayların bildiğiniz bilmediğimiz daha bir çok örneği var. Motosiklet sürücüleri de bir insandır, sahip olduğu bir şey veya bir alışkanlık 2. yada 3. sınıf insan kategorisine koyamaz. Bu durumlar hakkında birşeyler yapılması gerekiyor, peki bu susmak mı ?
    Onur34 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    01 Nisan 2020
    Motosikleti
    MT-09 SP
    Ülkede adalet namına ne kaldı ki? Taciz tecavüz olaylarında bile sosyal medyada gündem olmadıktan sonra işlem yapılmıyor. Haberimiz olmadan ne hayatlar sönüyor. Bazıları da sesini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. Adalet artık sosyal medyada yardım çığlığı, lütfen gündeme taşıyalım gibi şeylerle aranıyor. Adaletin sosyal medyada arandığı bir ülkede adalet namına hiç bir şey kalmamıştır. Ülkenin her yeri kokuşmuş. Her yerinden kalitesizlik akıyor. İnsanlar artık tepki vermekten yoruldukları için susuyorlar. Her gün akıl almaz olaylar yaşanıyor. Artık normal karşılıyor ve yaşadığıma şükür ediyorum. Hepimiz şansa yaşıyoruz. Trafikte korna çaldık diye magandanın biri kafamıza sıkabilir ve ceza almadan elini kolunu sallaya sallaya gezebilir hale geldi.
    drtayfun, birbilent, espresso ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Ozan arıcı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trafikte korna çaldık diye magandanın biri kafamıza sıkabilir ve ceza almadan elini kolunu sallaya sallaya gezebilir hale geldi.
    O kadar da degil.

    Once yakalanir.
    Sonra tutuklanir.
    Karakolda ifadesi alinir.
    Savciliga sevkedilir.
    Onlarda tutuksuz yargilanmak uzere serbest birakir.
    Ondan sonra elini kolunu sallaya sallaya gezer.


    Konuya donecek olursak: Cunku gercek anlamda adalet istemiyoruz. Harbiden istesek, elde ederiz. Hatta adaletin ne gerektirdigi acik secik anlatilip referandumla oylansa muhtemelen kabul edilmez diye dusunuyorum. Sadece adalet degil, ozgurluk ve durust bir yonetim de istemiyoruz bence.
    MT00, Italian, birbilent ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    -Black- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2005
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    Haklarınızın güvencesi hukuk olduğu için, hukukun düzgün işletilmediği yerlerde hak arayışı anlamsız olur.
    Bunu sağlayacak bir hükümetiniz olursa, kimse kafasına göre hareket edemez.
    Hükumetin kendisi adaleti eğip bükerek, kafasına göre takılırsa yani halk arasında dendiği üzere imam osurursa;
    cemaat kelimenin her anlamıyla "sıçar".

  5. #5
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Türkiye'de hukuk örümcek ağı gibidir. Senin benim gibi ufak sinekler kaçamaz; ama iri kallavi sinekler deler geçer.

  6. #6

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Halk bu adaleti istiyor. Halk derken "o" halkı kastediyorum. Ülkenin bu duruma gelmesinin sorumlusu onlardır.

    Bunun yanında kuryelerin, yaptıkları kazalarda %99.9 oranında hatalı olduklarına her türlü bahse girerim. Yemek yetiştireceğim diye kelle koltukta motor sürüyorlar. Çalışma koşullarına düzenleme getirilmesi gerekiyor. Adam gecenin 2'sinde yemek servisi yapıyor. Bu düzenlemeyi de devlet yapacak. Hangi devlet bu ? Yukarıdaki paragrafta yazdığım insanların desteklediği devlet. Suçlu kim yani ? Yine onlar.

    Bu arada aklıma gelmişken, bizim sorunumuz bu hayat garip tarzını normalleştirmemizde yatıyor. Gecenin saat 2'sinde paket servisçinin sokakta ne işi olabilir ? Kim gecenin 2'sinde hamburger sipariş eder ve nereden eder ? Siz Avrupa'nın herhangi bir ülkesine gidin bakalım o saatte açık bir tane yemek yiyecek yer bulabiliyor musunuz ? O saatte böyle elzem olmayan işler için adam çalıştırılıyor mu bir bakın ? Örneğin Fransa'da sadece Arap bakkallar falan dükkan açarlar, Fransız açmaz. Aptal ve tembel olduğundan değil, hayatta başka öncelikleri olduğundan açmaz. Hayatının tek amacı para kazanmak olmadığı için açmaz. Herkes aynı kafada olduğundan kimse de bunu yadırgamaz, açmasını beklemez. Bizim bunları, bu telaşı hiç bitmeyen yaşam tarzımızı düzenlememiz lazım. Keşke bizde de oralardaki gibi Pazar günleri her yer kapalı olsa, akşam saat 8'de tüm AVM'ler kapansa, çalışanlar evine gitse. Herkesin ailesine ve kendisine ayıracak zamanı olsa... Tatile, sinemaya, dinlenmeye ihtiyaç duymayan, insana değer vermeyen, herkes uyurken para hırsıyla uyanık kalabilen çomar sürüsü bu ülkenin çalışma koşullarını yıllar içerisinde bu hale getirdiler. Devlet görevini yapmadığı için meydanı boş buldular. Şimdi o meydanı boş bulanlar ülkeyi yönetiyorlar. Gerçekten demokrasinin dibine vurmuşuz.
    Italian, espresso, drtayfun ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #7
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Yazı olarak cok haklısın ancak bazı dipnotları eklemek istiyorum.

    Hiç bir şekilde hiçkimse kimsenin canına kast edemez, buna teşebbüs de edemez. Ancak daha dün gördüğüm hatta kaskı acıp avaz avaz bağırdıgım bir olayı paylaşayım.

    Kücük servis minibüsü izmir otobanından gidiyor, en sağ şeritte ve emniyet şeridine yapışmış durumda. Ama sınırlarına girmemiş. Yol boş, ne orta şerit ne sol şerit akıyor. yani 50 cc ile sol şeritten bile gidersen yadırgamaz, o derece boş.

    Motorlu bir abi bu 50 60 ile giden minibüsün yaklasık 30 santim gerisinden emniyet şeridine girmeye calısıyor, bakın abartmıyorum oraya bırak motoru insan giremez, ve adam yaklasık 200 metre boyunca o araya girmeye calıstı.

    Bu sırada yaklasık 300 400 metre sonra sağa dönüş var, arac sinyal veriyor sağa dönüş için.

    Ben yanına geldim adama bağrıyorum ulan napıyorsun diye.

    Adam hala inatla emniyet şeridindeki kucucuk bosluga gırmeye calısıyor. Cidden zerre anlamadım amacını.

    Sonuc ne sizce? Minübüs sağa dönüşe geldi hızını yavaşlattı motosiklet ortalama 30 - 40 ile minübüse carpmamak için yere düştü.

    Minibüse küfretti, minibüs durdu sonra yoluna devam etti.

    Simdi o şöför motorcu sever mi? BEn size söyleyeyim, bu adam artık potasiyel bir motosiket düşmanı.

    Ne yazık ki bizlere kasıtlı saldıran arac söförleri zaten coklukta iken biz böyle yaparsak ortalık iyice karışır.

    Birkaç insan gibi araç sürücüsü var, onları da bezdirmeyin lütfen

  8. #8
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Yaşadığım coğrafyayı çok sevmekle beraber maalesef ülkemiz için şunu söyleyebilirim ;

    " bu ülkede bir şey yaptıracaksan ya kabalıkla yaptırabilirsin ya da parayla / güçle / makamla " ..

    Kimse avucunun içine merhamet, adalet, sevgi, saygı, empati, edep, itimat v.s koymayacak / koymuyor .. Ya bunları kendin alacaksın ama zorla ama gerektiği başka bir şekilde .. ya da para, makam ve bağlantılar konuşacak ...

    32 yıllık Türkiye tecrübemin ( gerçi 3 sene yurt dışı çık ) 29 yıllık Türkiye tecrübemin ( 15 yaşından sonra kendimi buldum diyelim 15 çık ) ..

    14 yıllık Türkiye tecrübemin .. sonucu budur ..
    Italian ve MT00 bunu beğendiler.
    Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]

    Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]

  9. #9

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    100 yıl buradan , 600 yıl'da Osmanlı'dan , insanlık tarihi ve medeniyet , sanat , teknoloji vs. hiç bir şeyde faydalı bir katkımız olmadığını kimse düşünmüyor ? Neden ? Motorculara gelene kadar o hoooo .....
    espresso, fatih.met ve MT00 bunu beğendiler.

  10. #10
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Neden mi susuyoruz? Konuşunca hiçbir şey değişmediğinden olabilir mi acaba?

    Forumda isyan etmenin tek faydası deşarj olmak, başka da bir faydası yok.

    Hukuk sistemi bozulmuş, düzgün çalışmıyor, kabul. O zaman birkaç soru soralım cevaplarına göre ilerleyelim mi?

    Bozulmuş hukuk sistemini kim düzeltebilir?
    A-Ben
    B-Manav Mehmet amca
    C-Forumun en eski ve kıdemli üyesi
    D-Dış güçler
    E-Ülkeyi yönetenler

    Sonra da forumda siyaset konuşulmasın diyorsunuz. Tamam konuşmayalım abi, bir süredir de siyasi hiçbir konuya yorum yazmamaya gayret gösteriyorum zaten. Ama sonra yolda bir araba sizi altına alıp tavuk ezer gibi ezdiğinde, hukuk sistemi de bu adamı cezasız bıraktığında niye şaşırıyorsunuz?

    Konuyu kavrayamamış arkadaşlara daha somut ve anlaşılır bir örnek vereyim: Bir adamın motoru var, ama onu sürekli yolda bırakıyor, yolda çıkardığı arızalarla kaza riski yaşatıyor, ekonomik olarak onu sürekli zarar sokuyor ve adama sürekli saç baş yolduruyor olsun.

    Bu adamın eline de 5 yıl sonra büyük bir fırsat geçiyor, motorunu değiştirme şansı oluyor. Ama şahıs hemen bahanelere başlıyor; "Abi şimdi B motorunu alsam ne olduğu belli değil, C motoruna ölsem de binmem, D motorunun rengini sevmedim, E motoru güzel ama kornasını beğenmedim vs vs... " bahaneler sıralanıp gidiyor.
    Çevresindekiler uyarıyor, "abi yapma gel değiştir şunu, bak ne can güvenliğin kaldı ne de mal, ekonomik olarak da seni zarar sokuyor bu, gel birde başka motoru denesen ne olur?"
    Ama şahıs nato kafa nato mermer. Eften püften bahaneleri sıralıyor ve kendi bakımsız ve sorunlu motoruyla yola devam kararı alıyor.

    Şimdi bu adamın motoru yolda giderken yine arıza yapsa, bu kişinin şaşırması veya isyan etmesi mantıklı mıdır?
    drtayfun, tommygun, fatih.met ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

  11. #11
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    hocam yapmayın.

    tamam osmanlıyı zerre sevmem ancak tarihte belki diğer ülkelere göre daha az olsa da osmanlı da bilim ile ugrasan ve tarihe adını yazdıran insanlar var.

    Son 100 yıldır ülkemizde ciddi anlamda yurtdışında yüksek derecelerde başarılara imza atan bilim insanları var.

    Onların haklarını yemeyelim.

  12. #12

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Osmanlı'dan isim alalım ? Günümüzdeki olayı zaten siz belirttiniz , hepsi yurtdışında olduğu için başarılılar bizimle ilgisi yok. "Mesut Özil" ne kadar Türk ise o kadar işte.
    espresso ve Italian bunu beğendiler.

  13. #13

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam yapmayın.

    tamam osmanlıyı zerre sevmem ancak tarihte belki diğer ülkelere göre daha az olsa da osmanlı da bilim ile ugrasan ve tarihe adını yazdıran insanlar var.

    Son 100 yıldır ülkemizde ciddi anlamda yurtdışında yüksek derecelerde başarılara imza atan bilim insanları var.

    Onların haklarını yemeyelim.
    Tamam güzelde sonuç olarak bu noktadayız. Bakın bir kaç sene önce Finlandiya'nın eğitim sistemini birileri dünyada en iyi olarak seçmişti. Ben de bunu Facebook'ta paylaşmıştım. Bir arkadaşım da (kariyere, statüye önem veren bir arkadaşım)altına yorum olarak "Tamam da" dedi, "Finlandiya'nın bugüne kadar bilimde bir başarısı, yetiştirdiği ünlü bir bilim adamı var mı ?" Ben de dedim ki : Bir ülke için önemli olan şey ülkenin milyonda birini oluşturan bilim adamlarının çok iyi olması mıdır yoksa geri kalanını oluşturan halkının kültürlü, psikolojik sağlıklı, kurallara uyan, dürüst, ahlaklı, saygılı bireyler olması mıdır ? Senin halkın cahillikten kırıldıktan sonra, daha trafik kurallarını bile uygulamaktan aciz olduktan sonra Einstein'ı sen yetiştirmiş olsan ne olur, olmasan ne olur ? Burada emniyet şeridinden gidenleri eleştirdiğimizde bile özellikle İstanbul'da yaşayan arkadaşlar hemen "ama" ile başlayan cümleler kuruyorlar. Aslında her şeyin başı saygı ama o bizde yok.
    fatih.met, espresso, drtayfun ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  14. #14
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Finlandiya'nin nüfusu 5 milyon. Nüfusa vurunca çıkardıkları endeksli makale sayısı bizim 5 katımız... Amerika'dan fazla...

    Bu arada, şaşırmamak lazım belki ama dikkatimi celbetti, kişi başı milli kazançla kişi başı bilimsel makale sayısı neredeyse doğru orantılı...

  15. #15
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Adalet için adaleti sağlayacak hükümet gerekir. Hükümet de gökten inmiyor, halk seçiyor. Özetle, hakettiğimiz gibi yönetiliyoruz.

  16. #16

    Üyelik
    11 Haziran 2019
    Şehir
    Eskişehir
    Bu konuda amacım bir çığırtkanlık yapmak, siyaset konuşmak veya kullanıcıları birbirine düşürmek değil. İnsalığımız malesef ve açıkcası böyle bir konuyu gerçekten insanlığım sızladığı için açıyorum. Aramızda farklı dinlerde, farklı siyasi partilerine mensup, farklı renklerde, farklı görüşlerde, farklı mesleklerde; simitçisi, kuryesi, endurocusu, gezgini, pilotu, mühendisi, emeklisi, temizlikçisi... o kadar farklı yapıda insan var ki ve hepimizin ortak noktasının motosiklet olduğunu unutmayalım. Evet siyasi olarak yada dini olarak farklı bakış açılarınız olabilir, ancak bunun konuşulacağı platform burası değil burası motosiklet forumu, lütfen ayrıtlıklara değil ortak noktalara odaklanın lütfen. Bakın çoğumuz bu olayları bize uzak yada çok nadir yaşanan olaylar gözü ile bakıyoruz. Ancak böyle bir ihtimalin olması bile endişelenmeye yeterli. "Yapılaceğimiz birşey yok" değil, bakın kabullenmeliyiz ki bu olayların detaylı bir şekilde soruşturmaya girmesi için malesef ki pek çok adli olayda karşılaştığımız gibi medyaya taşınması ve tepki görmesi gerekiyor. Bakın bir örnek olarak tolga samurun katledilmesinin görüntüleri bu gün paylaşıldı; https://www.milliyet.com.tr/gundem/g...klandi-6284852 ve olayın lanse edilmesi haber içeriğini okursanız eğer normal bir trafik kazası gibi. Burada bunun paylaşılması gerçekten iyiye delalet ancak paylaşımda kasıtlı öldürme iddiasının olmamasına dikkat edin. Bu konu adalete de bu şekilde lanse edilirse peşine düşülmez ve olay en hızlı yoldan belki de uygun yoldan kapatılır. En azından bizler bu tip haber kanallarına kasıtlı, canice his ile adam öldürme şüphesi ve iddiası olduğunun yazılması gerektiğinin önemini bu tip haber mecralarına bir bir bildirirsek yapılan yanlışın farkına vardırırsak belki bir yere gelebilir bu olay. Bu bir örnektir pek çok olayda etkisi olabilecek bir örnek. Evet basit bir yorum, basit bir hareket olayların gidişatını ufakta olsa değiştirmek o kadar önemli ki. Bunun gibi yada yukarıda belirttiğim gibi bir durum sizin başınıza da gelse peşinin bırakılmayacağını bilmek istemez misiniz? Evde kalan sevdiklerinizin tabiki de acısını bir toz zerresi kadar azaltmaz ancak adaletin yerine geldiğini bilmek onlar için ufak bile olsa iyi bir duygu, olayın suçlunun yanına kaldığını bilmektense. Elinizden gelenin bu olması daha fazlasını yapamayacağınız anlamına da gelmiyor bu sizin gücünüze ve nüfuzunuza bağlı değişebilir.

  17. #17
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Evet, olay siyaset değil, toplumsal tepki. Cam filmi yasağına verdiğimiz kadar kadar ciddi şeylere de CİMER'den tepki verseydik pek çok şey düzelirdi. Ama tepki vermiyoruz, hakettiğimiz gibi yönetiliyoruz.
    drtayfun bunu beğendi.

  18. #18

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Bir sebebi de şu : Bir kısım insan öbür dünya için yaşıyor , o yüzden burada dünya yansa umurlarında olmuyor. Onlar kendini kurtarsa yetiyor.

  19. #19

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı drtayfun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir sebebi de şu : Bir kısım insan öbür dünya için yaşıyor , o yüzden burada dünya yansa umurlarında olmuyor. Onlar kendini kurtarsa yetiyor.
    Din mevzuun icadının sebeb-i hikmeti bundandır...
    fatih.met ve espresso bunu beğendiler.

  20. #20
    mustick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2016
    Motosikleti
    CBR250R
    Konu başlığını görüp sadece ilk ve son mesajı okudum. Konu daha 2. Sayfaya geçmeden dine ve Osmanlı’ya gelmiş. işlem tamam.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)