Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

MAXI SCOOTER SEÇİMLERİM VE İZLENİMLERİM

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    emiliosantos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Eski:Piaggio xevo 250 ie Yeni: Daelim s3 Advance
    2015 yılında bi maxi scooter almaya karar vermiştim. o zaman yüksek olan döviz değil alım gücümüzdü. o yüzden modeller arasında kıyaslara, bu forumlardaki yorumlara bakıyordum. x-max'in de şahlanış zamanlarıydı peynir ekmek gibi satıyordu. açıkçası kullanıcı deneyimlerine önem veren birisiyimdir. o zamanlar da rahmetli barkın x-max, sym ve daelim'i karşılaştıran bir video çekmişti. kafa iyice karışmıştı. tam momo design bir x-max alacakken bu forumdaki bir arkadaşın yorumu eğilimimi değiştirmişti.

    şöyle diyordu;
    herkes kendi markasını över diğerlerini kötüler. bir çoğu da binmemiştir o diğer markalara. ben motosiklet tamircisiyim. elimden tüm markalar geçti. piaggio'nunki yağ gibi akıyor.

    bana yorum dürüst gelmişti. motor alırken gerçekten yıllarca sürmek için alırım. al-satmış, yamaha reşat altınıymış, honda yaygınmış beni ilgilendirmez. gittim gördüm tipini beğendim 0 km. aldım. 4 yıl kullandım 2015 model piaggio xevo ie idi. 34.000 km'de finansal sebeplerden dolayı satana kadar. gerçekten çok hoş motordu. 4-5 kere güneye gidip geldim. kuzeyde güneyde ilgili güzel servisleri vardı. ama haliyle italyan'ın yedek parçaları pahalıydı. 130 km'yi görünce yeter lan diyip öksürüyordu. ama ustanın dediği gibi yağ gibi de akıyordu. bir kere motorum servisteyken x-max kiralayınca objektif bakmama rağmen hala xevo daha güzel gelmişti. kasım 2019'da yok parasına sattım. (11.000 lira) hem de satmadan bakımlarına bi 3000 lira para harcamıştım.


    E yaz geldi. alışmışız motora. yapamıyorum. yanımdan geçiyorlar arkasından bakıyorum. kız arkadaşımın arabasında köprü trafiğinde sıkışmış beklerken sağımdan maxi scooterlar basıp basıp geçiyorlar. dedim olmayacak zorladım imkanları yine bişiler alayım diye. ne göreyim. sarı sitede sattığım motosiklet 2. elleri 23.000 liradan başlıyor. ne yapıcaz bu sefer fiyat performans ürünü bakıcaz. şansıma bıraktığım km'lerde uygun fiyata bir daelim s3 advance buldum (2014) ve aldım. şimdi ben de ahım şahım satışları olmayan bu motorları karşılaştırabilirim. hem de %100 objektif.


    İlk kalkışta xevo s3'ün ününe rağmen daha iyi. ama 30 saniye sonra s3'ün plakasını görür anca.

    rahatlık konusunda açık ara s3. selesi bel dayaması vs harika.

    hızlanma aralardan geçme aynı şekilde. 130'u görünce öksüren eski motoruma 155 km/s hızı görüp "abi devam" diyen bir motor.(xevo 22 s3 25 beygir normal tabi)

    bagaj konusunda xevo'nun o hiç bir motorda olmayan, düğme ile açılan arka kapaklı bagajını şimdiden çok özlüyorum. sele altı da s3'ten daha iyiydi.

    ikisi de abs olmadığı için frenler eh ama daelim daha iyi geldi. aynalar ikisinin de kötü.

    plastik kalitesinde s3 mat olmamasına rağmen.

    xevo'nun deposu 1 lt daha fazla olması artı. daha az istasyon yüzü görüyordum.

    farlar konusunda led olmasına rağmen beyazı sevmedim sevemeyeceğim o yüzden xevo diyorum

    anahtarsız çalıştırma benim gibi dalgınlar için harika bir icat. yan sehpayı indirince motoru durdurması da mis. dur kalklar daha hızlı.

    teknik olarak bir çok konuda s3 advance açık ara tokatlıyor. işin özeti doğru bir karar verdim gibi geliyor daha 600 km kullanmama rağmen.

    şu günlerde güzel teknolojili japon maxilerin 0 km'leri 40 bin lirayı bulmuşken iyi bakılmış, güzel lastikli 2. el bir maxi scooter'ı 13.000 liraya çözüp güzel performans almak beni mutlu ediyor (otobanda yanlarından selamlarla geçiyorum)

    s3 advance övenleri çok anlamıyordum kullanıncaya kadar. gerçekten marka takıntılılar ve almadan 2. el piyasasını düşünenler yüzünden hakkı çok verilmemiş bir motosiklet. ama yine de şunu söylemeden geçemeyeceğim.

    "Piaggio yağ gibi akıyordu"
    tommygun, gurcanozturk, erensel ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    08 Nisan 2020
    Valla benimde gözümde ve aklımda hep piaggio x10 vardı ama bi türlü ikinci elde yakın bir ilde denk getiremedim gittim XMAX aldım. Allah kimseyi aldığı maldan pişman etmesin ama x10 hala aklımda. Tip olarak XMAXten çok daha güzel bence. Kalite olarakta XMAXten iyidir diye tahmin ediyorum.

  3. #3
    emiliosantos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Eski:Piaggio xevo 250 ie Yeni: Daelim s3 Advance
    1 kere kullanabilme şansım olmuştu gerçekten harika bir motosiklet X10. hani 2. el 22-23'e 250 cc alacaklar üzerine 4-5 koyup x10 alabilirler. ömürlük motosiklet olur

  4. #4
    Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2019
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Alıntı emiliosantos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 kere kullanabilme şansım olmuştu gerçekten harika bir motosiklet X10. hani 2. el 22-23'e 250 cc alacaklar üzerine 4-5 koyup x10 alabilirler. ömürlük motosiklet olur
    X10 ve Burgman 400 arasında gidip geliyorum.

    X10 da ikinci el ve parça sıkıntılı. Fiyatları da yüksek. Ancak 2012-2013 model alabilirim. Hadi aldım 5 sene de ben bindim. Motor 16-17 yıllık olacak. Satarken büyük sıkıntı. Yok parasına gidecek.

    Burgman 400 ün ikinci eli daha iyi. Fakat fiyatlar yüksek olduğu için anca 2008-2009 model alabiliyorum. Satarken büyük sıkıntı yaşayacağım. Satılmaz değil tabiki satılır. 2004 model Burgmanlar bile satılıyor. Ama ha deyince olmuyor, birkaç ay satmaya uğraşırım gibi geliyor.

    Şu anki motorum ise SYM Cruism. Gerçekten çok memnunum. Xmax da kullandım. Ben karşılaştırmaya bile gerek duymam. İkinci el devir hızının çok yüksek olması (kolay satılması ve yüksek değeri olması) dışında Xmax SYM den daha kısa, ayak koyma yerleri basamak gibi yukarıda yapılmış. Ayağımı koyduğumda dizlerim çok kırık oluyor. Rahat bir oturma ergonomisi yok. Titreşim cabası. Torku bir tık SYM denf azla ilk kalkışta. 50 mt sonra SYM kapatıyor. SYM daha dengeli. Seramik kaplama silindir, çelik fren hortumu, aynaların büyüklüğü ve netliği kısacası SYM den çok memnunum. İyi ki Xmax almamışım diyorum. Değiştirirsem en az 400cc-650cc gibi scooter alırım. İnşallah maddi olarak yeterli gücüm olur. Tekeriniz düz bassın.

  5. #5
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Daelim Advance S3, benim de 20.000 km kullandığım (genel olarak kış) bir motosiklet idi.

    Plastik kalitesi, ne bileyim kumanda tuşları hariç bence de gayet güzel f/p motosikleti idi. Benim dönemimde Scotty yapanlara da denk gelmiştim 100.000+ km yapanları da görmüştüm, bence iyi bir karar vermişsin.
    Honda NSS Forza 300 İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=E9QdDCCxKpc ]

    Mondial 150 Sentor İnceleme Videosu [ https://www.youtube.com/watch?v=Rl79HfGpcS4 ]


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)