Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

13 bin lira kasko teklifi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bunlar hep başıboşluktan kanunsuzluktan oluyor. Hep bu "serbest ekonomi var, istediğini yapar kardeşim" kafası yüzünden bu saçmalıklarla uğraşıyoruz. Bunun bir kanunu olacak ve o kanunda hesaplama yöntemini de yazacaklar. Diyecekler ki, motosikletin kasko bedeli motosiklet bedelinin yüzde bilmem kaçını geçemez (%5 diyelim). Bunlar işinize gelmiyorsa bu işi yapmayacaksınız sayın uyanık sigorta şirketleri. Devletin görevi vatandaşını korumak, rahat ettirmektir. Bizim gibi şark kurnazlarının, uyanıkların, kapitalist sistem canbazlarının bol olduğu bir ülkede bunun tek yolu fiyatlandırmaları standart hale getirip hizmet olarak firmaları birbirine kırdırmaktan geçer. Misal olarak internet hizmetini tüm ülkede 50 TL'ye sabitleyeceksin, 50 TL'ye isteyen gitsin 5 Mbit versin, isteyen gitsin 100 Mbit versin.

    Tabi bunları yapabilecek yüzünün olması için önce firmalar üzerindeki vergi yükünü azaltacak vizyonunun da olması gerekiyor.

    Biz toplum olarak tepki göstermeyi, para ile, mal ile, zenginlik ile övünmemeyi, param çok diye salak yerine konmamayı bilen bir toplum olsak tepkimizi ortaya koyar çakallarla alışveriş yapmayız, o zaman her şey kendiliğinden dengeye gelir, yukarıda yazdıklarıma da gerek kalmaz. O da bizim genlerimizde yok maalesef.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Bunlar işinize gelmiyorsa bu işi yapmayacaksınız sayın uyanık sigorta şirketleri.
    ...
    E yapmıyorlar zaten; 13.000TL fiyat vermek ben sana motosiklet kaskosu yapmıyorum demek, siz başka türlü mü anlıyorsunuz?

    Diğer kısımları sildim, yorum yapılamayacak kadar abes fikirler var.

  3. #43

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet kasko sigortası memleketteki en değişken konulardan biridir.. Bir gün X sigorta şirketi motosikletleri hatırlar ve derki uygun fiyat verelim ve uygun fiyat verir.. Ancak sigort aşirketlerinin %80 i motosiklet kaskolamak istemez.. 13 bin TL kaskoya verilmez..
    o pazarlık payı ya...

  4. #44
    gerivites - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2017
    Şehir
    Ümraniye
    Motosikleti
    D400
    motosiklete kasko yapan 2 acente var istanbulda. Groupama acentesi Nur sigorta. Bir de şiir sigorta var ama hangi firmanın acentesiydi hatırlamıyorum. Diğer firmalar ya hiç fiyat vermez ya da çok yüksek fiyat verir. 2015te acentede çalıştım. Porche panameraya doğa sigorta 200bin tl kasko çıkarmıştı. O sıralar araç değeri 700bin tl idi.

    Ben dominara 2018de 1700tlye nur sigortadan yaptırdım. 2019da yenilemesi için 1800tl ödedim. Pulsarla takasladığım için araç zeyili yaptırdığımda 400tl iade almıştım. O sıralar yeni kaskolara minimum 2500 çıkıyor diyorlardı. Bir de onlardan fiyat alın isterseniz.
    instagram.com/gerivites
    youtube.com/user/nimbus8222

  5. #45

    Üyelik
    03 Ağustos 2010
    Şehir
    Erzincan
    Motosikleti
    125MG - 200NS - 400UG
    Açıkcası sigorta şirketlerine suç bulamıyorum. Şuan kapalı yerde tutuyorum motoru. Park ettikten sonra 20 dakika yürümem gerekiyor. Eğer kasko olsaydı evin önüne bir kilitle koyardım yalan yok. Kasko yokken çok düşük olan risk kaskoluyken çok yükseliyor. Şirketler de bunun farkında. Araba olsa kolay koaly çalınmaz ama motoru 2 tane piç bikaç dakikada alıp götürüyor.

    Ne olmalı? Bence kapsamlar daraltılarak düşük primler sağlanabilmeli. Mesela aracımda sigorta şirketinin onay verdiği bir firmadan GPS takip cihazı takılı ise prim düşürülmeli. Konuda bahsi geçen yetkin bir kurumdan sürüş eğitimim varsa prim düşmeli. Kapalı yerde saklayacağımın garantisini vermişsem prim düşmeli. Bunun gibi birçok maddeden istediğimizi seçip kendimize uygun şekilde teklif alabilmeliyiz. İnternetten girip teklif alınca tüm risklere açık teklif geliyor doğal olarak.

    13bini ver koy kapıya. Şerefsizin biri alsın gitsin sen paranı al. Bu mümkün. Şirketler de bunun farkında.

  6. #46
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Şair sigorta, 125 lik motoruma bile kasko yaptı, herhalde 7-8 senedir kasko yaptırıyorum hiçbir sıkıntı çekmedim. Kapsamı da çok geniş fiyatları da çok uygun.

  7. #47
    numan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    st rs
    her sene ödediğim kasko ücretleri, düşününce yine daraldım

  8. #48
    Alper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ekim 2012
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HARLEY DAVİDSON İRON 883
    hocam merhaba ben sigortacıyım, sana tavsiyem sigorta yaptırcaksan tek bır şirketten fıyat alma, büyük şirketlerden fiyat al. her şirket yapmaz zaten motosiklete, istersen bilgileri özelden yaz bir de ben sana kasko fiyatı çalışayım.

  9. #49
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    4 YILDAN beri yaptırıyorum & 65 indirim nc 750 için 900 tl verdim 2015 model
    ben çalınmasından korkmuyorum ama kaza vs olursa böbreği satsan toparlanmaz motor 2015 te bi kaza yapmıştım ön amortisör mesnet değişti 5000 tl daha servisten çıkmadan yapıştırdım kasko yu 1200 tl idi
    burda kaza geçmişi ve yaş çok önemli
    bi defa anadou ya yaptırdım sonra hep allianz


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)