Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kuryeleri genellemek istemiyorum ancak bir Kurye Teroru yasadim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Kurye arkadaslarimiz alinmasin ama cogunun trafikte surekli akillara zarar hareketler yaptigina sahit oluyorum. Cogu da dayaklik. Olay soyle gerceklesti:

    Birkac motosiklet uskudar bogaz koprusu baglantisindan kopru yoluna saptiktan sonraki polis bariyerlerini hemen gecmemizin ardindan sirayla sol orta seritten en sagdaki emniyet/bosluk seridine giris yapmaya basladik. Ben burnumu en saga cikardigim gibi bir tanesi yaklasik 70-80le yana yana kornaya basti ve 3-4 cm tegetle kurtararak gecti, boylece ikimizin motoru da patates olmamis oldu. Fakat bu yetmedigi gibi hemen ardindan el kol hareketi yapti yani kasiniyor.

    Normalde dalarim ben boyle adama ama 15 yil sonunda trafikte tartisma ve kavganin hic bir sonuc yaratmadigini bilirim. O evreleri geceli uzun zaman oldu. Hic bir uyari veya iletisime girmeden gectim gittim.

    Konuyu su yuzden aciyorum: Kuryeligin zamanla yarisilan bir is oldugunu biliyorum. Diger motosiklet suruculerinden de daha aktif ve hizli olmaniz gerektiginde de sorun yok. Kendi caninizin paradan onemsiz oldugunu da biliyorum. Fakat baskalarinin canina kastedecek sekilde bari surmeyin. Motorcunun motorcuya yaptigi zulum gibisi yok aga bu sehirde yeter arkadas.
    birbilent bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    İNTEGRA gitti şuan 50cc (150cc)arora vesta scooter
    evet çoğunluğu aynı anlattığınız şekildeler,fakat hemen hepsi işi icabı zamanla yarışıyor,bunu bildiğim için çoğu zaman kenara çekip gitmesine müsade ediyorum,ama öyle benim canıma kastedip üstünede el kol hareketi yaparsa senin gibi höşgörülü olmam

  3. #3

    Üyelik
    12 Temmuz 2018
    Kuryelerin çoğu motosikleti,hem kendi canina hem de karsinindakinin canina veya malina kastedecek kadar riskli kullaniyor.
    Calistiklari için kurye gördüğüm anda yol veriyorum.

    Edit:Daha bugun bir tanesi 40 cm faan yakinimdan teget gecti. Belki farketmem gerekirdi ama geldiğini bile anlamadim.

  4. #4

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Gelin bu durumu "Genelleyelim" ve arttırıyorum şimdiye değin yaşadığım trafik sorunları'nın yüzde doksan beşi'ni ( %95 ) "Motorcu" lar ile yaşadım , sıfırından süratle geçen'mi dersin , yol benimdi diyen'mi , yanı başından manasız egzos bağırtan ses teroristi'mi ...

    (2-3 otomobil'ci ile hadise yaşadım , geriye kalan 30'u geçkin negatif durumu hep bizim "motorcu" taydası ile )
    Onur34 bunu beğendi.

  5. #5
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motorcular neden birlik olamiyordan once bu gerceklerin konusulmasi daha oncelik gorunuyor.

  6. #6
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Baska bir bakiş açisi,

    Geniş düşünmek lazım,

    İstisnalari hariç tutuyorum,

    1-Motosiklet kendisine ait degil(tescil,sigorta,vb.)

    2-Bakimlarini,arizasini kendisi yaptirmiyor,kisaca işletme giderleri cebinden cikmiyor

    3-Yakitini kendi karsilamiyor

    4-Nerde durak orda birak

    Bu bakimdan,ticari aractan tek farki iki tekerli olmasi değil mi?

    Sonuc olarak,motosikletini hobi amacli kullanan birisi olarak,ticari bir aracla ne gibi bir birlik olunmasi gerekiyorsa,bu iki tekerliler icinde aynisi gecerli


    Bu doneleri her duruma tatbik edebiliriz.

  7. #7
    ChuckBerry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB250R
    Katılıyorum. Evimin 2 üst sokağının ana yol bağlantısı üzerinde banabi firmasının deposu var. Oradan her geçişimde (yol benim hakkım)kör noktada kalan bir bağlanma sırasında legal yollarını dolanmamak için ters yoldan 60-70 km hızla gaz açıp geliyorlar ve ben duraklamamam gerekmesine, yol benim olmasına rağmen tamamen durup kafayı uzatıp öyle çıkmak zorunda kalıyorum. Eğer böyle yapmasam ya beni uçuracaklar ya da bir gün motorla değil de arabayla olduğum bir gün geçerken ben onları... Maalesef hiç kendilerini düşünmüyorlar.
    Onur34 bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Bende ek iş olarak kuryelik yapıyorum ama her ne kadar meslektaşlarımda olsa çoğunun övülecek yanı yok beni bile kaç kere zor durumda bıraktılar iki kurye yanyana gelince kendini senin rakibi gibi görür gaz verir gazlar fırlar bişeyler yapar kendini ispatlama moduna girer.evrak kuryelerinin çoğu bilinçli ve güvenli sürer ama paketciler allah a emanet.şahsen kimsenin yemeği yada evrağı için kendimi gram riske atmam umrumda bile olmaz

  9. #9
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Söyle birşey var ki insan psikolojisi olarak büyük cogunlugu tarafından herhangi bir riske girdiyseniz o sosyal gruba önyargı ile yaklaşıyoruz.

    Kuryeler genel olarak trafiği riske atıyor, ancak düzgün kullanan bir tayfa da var. Riske atan kısım ise mecburiyetten ve apaçilikten olmak üzere 2 türlü yapıyor bunu. Ben yaşadıgım semt itibari ile gördüğüm tüm kuryeler aceleden değil apaçilikten tehlikeye attıgı gördüm. Mesela 2 metre ilerde U dönüşü varken yayalar için yapılmış boşluktan dönen kasksız kuryenin zamandan ettiği kar 3 saniye. Riske attıgı yaya ve araclar ile cok daha fazla.
    Ancak iş baskısı nedeniyle mecbur kalan kuryelere lafım yok. yemeksepetinden sipariş verdiğimde her zaman "ortalama sipariş süresi önemli değil, dikkatli gelinsin yeter" diye otomatik mesaj gönderirim.

    Diğer kısım ise kadın sürücüler. o kısma girmiyorum linç ediyorsunuz.


    Carbondioxid arkadaşımıza katılıyorum, yaklasık 2 yıllık 2 teker tecrübemde ben hala motosiklet gördüğümde panikliyorum. Normal araclara alıstım onlarda öküz, tır vs. onlarda da var bir sıkıntı ancak kendini belli edip adamın dikkatini çektikten sonra en azından ona göre davranıyorlar. Motorcular ise öyle dikkatsiz ki şerit içerisinde hafif bir oynama yapsan cogu zaman diğer motorcu ile bütünleşecek gibi oluyorsun. bir de bomboş yolda emniyet şeridi kullananlar var. ahh ah..
    Onur34 bunu beğendi.

  10. #10
    nicknamer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hayaller Tracer 9 Gt, gerçekler Metro/Metrobüs
    Bu yuzden 250 cc bir motorum var. Sıkıştıran mı var yolu ortalayıp tutuyorum. Bekletip yol açılınca da uzuyorum. Yetişebilen olmadı. 400 üstüne henüz denk gelmedim tabi.

  11. #11

    Üyelik
    10 Mayıs 2015
    Şehir
    ist-kadikoy
    Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    köprüden geçiyorsa evrak taşıyan cbf li kuryeler olabilir. genelde onlar böyle tartışmalara bile girmez usta sürücülerdir. spacyli yemek kuryeleri desen eyvallah onlar saatli bomba
    HRider bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)