Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet Bayilerinin Tokluğu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Pazarlıktan ben de nefret ederim. Bu yüzden fiyatı önce internetten araştırıp öğrenirim. Bir dükkana giderim. Satıcı yüksek fiyat çekerse çıkıp giderim.

    İnternet sağolsun bu pazarlık geleneğini yok etmek üzere. artık müşteri bilinçli. Ayaküstü kazık atma devri bitti bitiyor.
    mavzer-i, murat1903, Sadistic ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı mustafa_325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ticaret kanununda satıcı indirim yapmak zorundadır diye bir madde mi var? Adam 4000 lira demiş sana fazla geldiyse bir kere indirim istersin yaparsa yapar yapmazsa çekip gidersin. Israrla adamı bunaltıp kendini dükkandan kovdurana kadar sinirlendirmenin ne anlamı var?

    Bence koyduğu fiyatı pazarlıkla düşürmeyen satıcı en dürüst esnaftır. Adam gibi herkese aynı fiyatı söyler satışını yapar. Önce yüksek fiyatı yazıp sonra pazarlıkla fiyatı normale düşüren satıcı aslında pazarlık yapmayan müşteriyi enayi yerine koyuyordur. Maksadı piyasayı bilen müşteriye normal fiyattan satış yapıp piyasayı bilmeyen müşteriye yüksek fiyattan kazık sokmaktır.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:20 ----------

    Bu pazarlık yapma işinin ne kadar bokunun çıkarılabileceğini Arabistanda görmüştüm. Bütün satıcılar nasıl olsa müşteriler pazarlık yapıyor diye malın ederinin 2-3 katını söylüyorlar başta. E herkes de bunu bildiği için fiyatı yarıya düşürene kadar kimse malı almıyor. Böyle boşu boşuna uğraşıp duruyorlar.

    Kendi başımdan geçen bir örnek;
    Bir dükkana girdik aradığımız bir ürünün fiyatını sorduk. Satıcı aşırı yüksek bir fiyat söyledi. O ürün özellikle istiyoruz ve saatlerce aramışız yani alacağız ama satıcı yüksek fiyat çektiği için mecbur pazarlığa başladık. Bizim gözümüzde malın ederi en fazla 30. Satıcı 100 diyor biz 10 diyoruz. Olmaz 90 diyor bir yandan da lütfetmiş gibi hareketler yapıyor. Biz olmaz diyoruz gene ama adam bizim o malı özellikle istediğimizi farketmiş düşürmüyor fiyatı aklınca aldığının onlarca katı fiyata satacak. Baktık fiyatı düşürmüyor teşekkür edip kapıya doğru yöneliyoruz. 80 diyor tekrar dönüp pazarlığa oturuyoruz 20-80-20-80 derken yine olmaz satmıyorum diyor anlaşamıyoruz tekrar kapıya yöneliyoruz. Tam kapıdan çıkacağız yine sesleniyor hadi 60 olsun diyor el hareketleriyle. Yine pazarlığa devam ediyoruz ama bu sefer kapıdayız bir ayak dışarıda. İş iyice inada biniyor en son 50 diyor biz 30 diyoruz biliyoruz 100 den 50 ye düşmüşse 30 a da düşer. Yine anlaşamıyoruz bu sefer dükkandan çıkıp gidiyoruz. Satıcı dükkandan çıkıp arkamızdan bağırıyor 35 diye. Nihayet yarım saatlik psikolojik mücadelenin ardından olması gereken normal fiyata ürünü almış oluyoruz.
    Şimdi satıcı en başta etikete 30 yazsaydı da vakit harcamadan alışverişimizi yapsaydık iki taraf için de karlı olmaz mıydı? Olurdu tabi ama arap kültürüne bu saçmalık yerleşmiş bir kere.
    Pazarlık sünnet olduğu için adamlar yarım saat sünnet eda ediyor.
    Sadistic ve espresso bunu beğendiler.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  3. #23

    Üyelik
    05 Ekim 2018
    pazarlık sünnettir sözüne katılmıyorum.
    adam seninle aynı inancı paylaşmıyorsa ne olacak, ayrıca her konuda dinden uzak duran insanımız şahsi çıkarlara gelince nedense çok dindar kesiliyorlar.

    ayrıca bu lafında hastayim arkadaş; "ikram"
    kimse kusura bakmasın ama dilencilikten halliçe bir duruma girmekten ne farkı var.
    adamın fiyatını koymuş sende kabul etmişsin, üstüne 90tl (ki fiyatını küçümseyerek diyorsun bunu) "ikram" olarak isterken sen ayıp etmiyorsunda adam olmaz derken mi ayıp ediyor?
    satıcının sözleri tavırlarını tartışacak değilim, hoş değilse elbette haksızdır ama sende hiccccc ufo gören masum köylü değilsin.
    khaledome, Sadistic ve espresso bunu beğendiler.

  4. #24

    Üyelik
    26 Mart 2017
    Motosikleti
    xsr 900
    malının değeri olaran 4000 liraya karar vermiş ve o parayı istemiş, 90 lira indirim yapmadığı için adam çakal oluyor ama sen 90 liralık kask için dükkanda konuyu uzattığın , yetmedi gelip foruma yazdığın için çakal değilsin öyle mi?
    pazarlık yapan esnafa hiç güvenmiyorum, malın ederi neyse onu söylersin, işine gelen alır işine gelmeyen almaz.
    Sadistic bunu beğendi.

  5. #25
    YAHYaONUR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS/ Yamaha tracer 700
    Bazı arkadaslar pazarlıgın suyunu cıkartıyorlar gercekten, bunun yapılmaması gerekır, fakat konu sahıbıne su noktada katılıyorum, esnaf adamın uslubunu

    koruması lazım, esnaflık dedıgın bızım kulturumuzde cok kıymetlı bır meslektır, eskıden mıllet evının yedek anahtarını mahalle esnafına bırakır gıderdı,

    sokakta kucuk cocugu top oynuyorsa korkmazdı esnaf gozkulak oluyordur derdı, tabı sımdı oyle bır guven ortamı yok.

    Esnafta bu hale geldıyse tabı ekonomının olumsuz seyrı ve yasam zorlugu yuzunden geldı, yıllar gectıkce yıprandı yıprandı ve sımdı belkı ufak bır pazarlıga bıle tahammulu yok, gergın.

    Tok falan degıl kımse arkadaslar herkes gergın, korkuyor yarın ne olacak sorusunun cevabını dusunuyor herkes.
    Sadistic bunu beğendi.

  6. #26

    Üyelik
    10 Mayıs 2018
    Şehir
    İstanbul-Van
    Motosikleti
    honda cm125t ve kuba dragon 110cc
    pazarlık konusu esnafa yakışmayacak şekilde tavır sergilemesinin önüne geçmiş, ekonomi sadece esnaf için değil herkes için kötü.

    samimi olarak söyler misiniz hanginiz bir mal alırken pazarlık etmiyor? maalesef direk söylenen fiyatı verecek kadar zengin değiliz çoğumuz.

    olaya 90-100tl gibi bakmayın, esnaf olarak fiyatta yardımcı olsa veya bir hediye verse inanın yaptığı indirimden çok fazlasını bir müşteriyi daha kazanacak ve yeni bir kullanıcının motosiklete başlamasına vesile olacak. yardımcı olsa motosikletin tüm bakımlarını ona yaptıracağız veya cc yükseltmek için yine ondan alışveriş yapacağız

    esnaflık zor iş, insanlarla uğraşmak gerçekten zor ama tok satıcının, halden anlamayanın, küçük dağları ben yarattım diyen ve sadece bir kere müşterisi olupta fiyatta geçiren esnafı Allah bildiği gibi yapsın.
    bursalıali bunu beğendi.

  7. #27
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Hayatımda bir defa müşteriyi işyerimden kovdum...

    90 ların sonları. Ingilterede mukim, çoğunlukla Avrupaya satış yapan bir firmanın Türkiye acentasını açtık. Fiyat listesi ve kataloglar Ispanyada basılıyor. Karayipler ve Türkiye ofisler için özel fiyat listesi basıldı. Bu da nakliye ve gümrük bedellerinden dolayı ürün ambalaj büyüklüğüne göre %5 - %10 arası fiyata ilave şeklinde.

    Sistem oturdu. Ingiltereden alıp maledeceği fiyata insanlar stoktan iç piyasada Sony, Panasonic, Jvc gibi ürünleri alabilir olur oldular. Fiyat listede ne yazıyorsa oydu dolar bazında.

    Ancak bir sorun vardı. O yıllar dolar-tl paritesi her ay %5 - %15 arasında tl aleyhine artıyordu. 30 günlük ödemeli satışta genel piyasa sistemi dolar bazındaki fiyatı %10 yüksek vermekti. Fatura kesildiği anda fiyat tl ye dönüyor, müşterilerde çoğunlukla 40 gün civarında ödeme yaptığından o %10 fark kafa kafaya geliyordu.

    Müşteriler ingiltereden 30 gün vadeli alım yaptıklarında dolar bazında fiyat farkı olmadığını Türkiyede neden olduğunu irdelemeye başladılar. Kurnazya, yurtdışına dolar ödeyecek, Türkiyede alınca tl ödeyecek 30 gün önceki kurun fatura bedelinden.

    Bizde ikinci listeleri çift haneli bastık.
    İlk hanede nakit fiyat, ikinci hanede 30 gün vadeli fiyat yazıyor.

    Derken bir rakip çıktı bize. Adam uzak doğu kökenli mallar satıyor. Liste fiyatları var ama satış fiyatı ne tutturursa şeklinde listeden indirim şeklinde.

    Tokina marka Japon malı, foroğrafçılıkla uğraşanların bileceği çok kaliteli bir objektif var sattığımız ve o rakipte aynı marka model ürünü satıyor.

    Bizdeki fiyat listemizde, 50 usd nakit, 30 gün vadeli 55 usd şeklinde. Net ve indirim yok. Bu arada objektifin avrupa fiyatıda 45 usd.

    Rakipteki fiyat listede 100 usd. Nakitte %25, 30 gün vadeli alımda %20 indirim yapıyor.

    Yani 75 usd nakit, 30 gün vadeli alımda 80 usd ye veriyor.

    Gelelim zurnanın zırt dediği yere...

    Yaşar adında bir müşterimiz var..

    Geldi bir gün oturdu karşıma, "siz beni kazıklıyorsunuz" diyor.

    Soruyoruz ne oldu diye.

    Diyorki "senin rakip aynı Tokina lensi listesinde 100 dolar yazarken benim hatırımı kırmayıp nakit fiyattan %20 indirimle, 80 dolara veriyor. Üstelik hatırımı kırmayıp 20-25 günlük çekimide kabul ediyor".

    Adama yarım saat 80 doların o firmada zaten 30 gün vadeli fiyat olduğunu ama kendisine peşinmiş diyerek kandırdıklarını,

    Yine aynı ürünün göreceği üzere bizde 50 usd nakit, 55 usd olarak vadeli şeklinde yazdığını ve herkes için geçerli olduğunu anlatmaya çalışsamda,

    Yaşar ısrarla, "nakit fiyatın listende 50 usd yazıyor. Diğer firma gibi nakit fiyatından 30 gün vadeli verirsen alırım" diyor.

    "Biz zaten 80-55 = 25 dolar daha ucuza satıyoruz" dedikçe, Yaşar ısrarla hem onun gibi nakit fiyatın olan 50usd, hemde 30 gün vadeli vereceksin" demekte.

    Sabrımın son sınırına gelmiştim.

    Yaşar'ı yaka paça üstelik küfrederek şirketten kovdum.

    Hayatımda işyerinden kovduğum tek müşteridir.

    Hiçbir zamanda pişmanlık duymadım kovduğum için...
    Sadistic, nanis61, mavzer-i ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #28
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    Alıntı Sadistic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün motora başlayacak genç bir kardeşim için motora bakmaya gittik. 2. el temiz kullanılmış bir motoru beğendik motorun sıfırı 5400tl. 4000tl fiyat çektiler 2bin km de motor. 3750tl teklif ettik kabul etmedi tamam dedik 4000tl verelim bari bir kask hediye edersen alalım yolda trafik çevirip ceza yazmasın dedik (kaskın fiyatı 90 tl dandik bir kask) adam kovarcasına olmaz deyip kestirip attı. Bakın burada sadece olmaz demedi motoru ben kullanırım yine de satmam/satmıyorum işinize gelirse gibi müşteriye edilmeyecek laflar.

    Şimdi bir daha bu bayiye ve bu bayiyin verdiği servise uğrar mıyım? Hayır

    Bir daha bu bayi ve ustayı kimseye tavsiye eder miyim? Tavsiyeyi geç üstüne kötü laf bile söylerim.

    Ayıp valla esnaflık böyle olmamalı, bugünün bir de yarını var. Esnaflık yapan adama kötü söz yakışmaz müşteri velinimettir.

    İnanın bundan sonra bırakın parça almayı veya onarımı selam bile veresi gelmiyor insanın hem motosiklet ustalarına hem de motosiklet bayilerine.

    İşiniz varsa internetten parça siparişi ile kendiniz halledin işinizi.

    (Not: İşini hakkıyla yapan, güleryüz gösteren, yardımcı olan usta ve bayiler için sözüm meclisten dışarı.)
    2.000 km deki motor benim için 0 sayılır. Sizin için ilk bakımını yapıp plaka ruhsat işlemleri halledilmiştir. İstemiş olduğunuz indirim 250 tl adam yapmamış. Zaten yapılabiletesi olsa yapardı diye düşünüyorum. Ardından kask istemeniz manidar olmuş Yani baktınız mı adamın elindeki kasklar kaç para 50 liralık kask olsa muhtemelen verip sizi kaçırmazdı. Türkiyede esnafın anasını önce devler sonra yine müşteriler ağlatıyor ne yazıkki. Avrupada ürünün fiyatı etiketi üzerindedir alır çıkarsın. Bunların hepsi iş yapmak için müşteriyle dialog kuran esnaflıktan kaynaklanıyor Bakın a101 bim migrosa etiket üzerinde alıp çıkıyorsun.

    Yazdığınız yorumdaki esnaflık böyle olmamalı kısmı tam bir fiyasko. O adamında evde çocuklarının anasının babasının olduğunu unutmayın. Çok karlı bir iş yaptığını düşünüyorsanız şu an yaptığınız işi bırakın esnaf olun indirim için gelen kimseyi kırmayın indirim istendiğinde cebinizden verin o kişiyi mutlu edin. Takdir görün.
    Sadistic ve bursalıali bunu beğendiler.

  9. #29

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayatımda bir defa müşteriyi işyerimden kovdum...

    90 ların sonları. Ingilterede mukim, çoğunlukla Avrupaya satış yapan bir firmanın Türkiye acentasını açtık. Fiyat listesi ve kataloglar Ispanyada basılıyor. Karayipler ve Türkiye ofisler için özel fiyat listesi basıldı. Bu da nakliye ve gümrük bedellerinden dolayı ürün ambalaj büyüklüğüne göre %5 - %10 arası fiyata ilave şeklinde.

    Sistem oturdu. Ingiltereden alıp maledeceği fiyata insanlar stoktan iç piyasada Sony, Panasonic, Jvc gibi ürünleri alabilir olur oldular. Fiyat listede ne yazıyorsa oydu dolar bazında.

    Ancak bir sorun vardı. O yıllar dolar-tl paritesi her ay %5 - %15 arasında tl aleyhine artıyordu. 30 günlük ödemeli satışta genel piyasa sistemi dolar bazındaki fiyatı %10 yüksek vermekti. Fatura kesildiği anda fiyat tl ye dönüyor, müşterilerde çoğunlukla 40 gün civarında ödeme yaptığından o %10 fark kafa kafaya geliyordu.

    Müşteriler ingiltereden 30 gün vadeli alım yaptıklarında dolar bazında fiyat farkı olmadığını Türkiyede neden olduğunu irdelemeye başladılar. Kurnazya, yurtdışına dolar ödeyecek, Türkiyede alınca tl ödeyecek 30 gün önceki kurun fatura bedelinden.

    Bizde ikinci listeleri çift haneli bastık.
    İlk hanede nakit fiyat, ikinci hanede 30 gün vadeli fiyat yazıyor.

    Derken bir rakip çıktı bize. Adam uzak doğu kökenli mallar satıyor. Liste fiyatları var ama satış fiyatı ne tutturursa şeklinde listeden indirim şeklinde.

    Tokina marka Japon malı, foroğrafçılıkla uğraşanların bileceği çok kaliteli bir objektif var sattığımız ve o rakipte aynı marka model ürünü satıyor.

    Bizdeki fiyat listemizde, 50 usd nakit, 30 gün vadeli 55 usd şeklinde. Net ve indirim yok. Bu arada objektifin avrupa fiyatıda 45 usd.

    Rakipteki fiyat listede 100 usd. Nakitte %25, 30 gün vadeli alımda %20 indirim yapıyor.

    Yani 75 usd nakit, 30 gün vadeli alımda 80 usd ye veriyor.

    Gelelim zurnanın zırt dediği yere...

    Yaşar adında bir müşterimiz var..

    Geldi bir gün oturdu karşıma, "siz beni kazıklıyorsunuz" diyor.

    Soruyoruz ne oldu diye.

    Diyorki "senin rakip aynı Tokina lensi listesinde 100 dolar yazarken benim hatırımı kırmayıp nakit fiyattan %20 indirimle, 80 dolara veriyor. Üstelik hatırımı kırmayıp 20-25 günlük çekimide kabul ediyor".

    Adama yarım saat 80 doların o firmada zaten 30 gün vadeli fiyat olduğunu ama kendisine peşinmiş diyerek kandırdıklarını,

    Yine aynı ürünün göreceği üzere bizde 50 usd nakit, 55 usd olarak vadeli şeklinde yazdığını ve herkes için geçerli olduğunu anlatmaya çalışsamda,

    Yaşar ısrarla, "nakit fiyatın listende 50 usd yazıyor. Diğer firma gibi nakit fiyatından 30 gün vadeli verirsen alırım" diyor.

    "Biz zaten 80-55 = 25 dolar daha ucuza satıyoruz" dedikçe, Yaşar ısrarla hem onun gibi nakit fiyatın olan 50usd, hemde 30 gün vadeli vereceksin" demekte.

    Sabrımın son sınırına gelmiştim.

    Yaşar'ı yaka paça üstelik küfrederek şirketten kovdum.

    Hayatımda işyerinden kovduğum tek müşteridir.

    Hiçbir zamanda pişmanlık duymadım kovduğum için...
    Böyle gerizekâlı ve/veya yüzsüz adamlar da piyasada para kazanıyor ya, ona çok üzülüyorum ben... Bizim memlekette evrim çalışmıyor
    Sadistic bunu beğendi.

  10. #30
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı Sadistic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pazarlık konusu esnafa yakışmayacak şekilde tavır sergilemesinin önüne geçmiş, ekonomi sadece esnaf için değil herkes için kötü.

    samimi olarak söyler misiniz hanginiz bir mal alırken pazarlık etmiyor? maalesef direk söylenen fiyatı verecek kadar zengin değiliz çoğumuz.

    olaya 90-100tl gibi bakmayın, esnaf olarak fiyatta yardımcı olsa veya bir hediye verse inanın yaptığı indirimden çok fazlasını bir müşteriyi daha kazanacak ve yeni bir kullanıcının motosiklete başlamasına vesile olacak. yardımcı olsa motosikletin tüm bakımlarını ona yaptıracağız veya cc yükseltmek için yine ondan alışveriş yapacağız

    esnaflık zor iş, insanlarla uğraşmak gerçekten zor ama tok satıcının, halden anlamayanın, küçük dağları ben yarattım diyen ve sadece bir kere müşterisi olupta fiyatta geçiren esnafı Allah bildiği gibi yapsın.
    Ben pazarlık yapmıyorum. Param varsa alıyorum, yoksa almıyorum.
    Sadistic ve espresso bunu beğendiler.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  11. #31
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)


    Murabaha hoşuma giden bir yöntem .. Ama alıcı genelde vadia uygulansın ister
    Sadistic ve ufoz bunu beğendiler.

  12. #32

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Ben motoru bayiden alırken oluru ne diyorum? Birde koruma takozu hediye edersen alırım diyorum. Bana bu kıyağı yapan bayiye en az 2 müşteri daha gönderiyorum.

    Para parayı böyle çekiyor.

  13. #33
    mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    G.oksun motorunu sizde gidip başka yerden alın.İnternetten alın.Bir sürü ilan vardı.Böyle dangalak satıcılarla neden uğraşıyorsunuz.Ben arabayı sattım üstüne 4 bin indirdim.Motoru sattım güzel indirim yaptım.Araba aldım güzel indirim yaptırdım.Çok zorlayan satıcının malını almam alsın turşusunu kursun.

  14. #34
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    pazarlık denen çağ dışı eylem, araplardan bize kalma aptal bir yadigar sanırım. Ticareti yavaşlatmaktan ve aksattırmaktan başka bir işe yaramıyor.
    espresso bunu beğendi.

  15. #35

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Pazarlık yüzünden zaten bu ülkede ticaret bu noktaya geldi. Herkes fiyat şişirip adam kazıklamak peşinde. Pazarlık olduğu için adam %20 zam yaptığı ürüne pazarlıkla %10 indirim yapıp satıyor. Ben hiçbir şeyde asla pazarlık yapmam. Önceden araştırırım, bir kere fiyat sorarım çok yüksekse veya ederinden fazlaysa almam giderim. Herkes böyle yapsa da satıcılar müşteri kaçmasın diye fiyatlarına ayar çekerler.
    espresso bunu beğendi.

  16. #36
    RideForLife. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2018
    Şehir
    Antalya & Isparta
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım kusura bakma ama pazarlığın da bir raconu var, adam zaten 4000'e inmiş. Kusura bakma ama siz hem köklemişsiniz hem de ta.ş.kları zorlamışsınız.
    Haykırdım
    tommygun bunu beğendi.

  17. #37
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı ryangt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pazarlık denen çağ dışı eylem, araplardan bize kalma aptal bir yadigar sanırım. Ticareti yavaşlatmaktan ve aksattırmaktan başka bir işe yaramıyor.
    Esnafın pazarlık meselesinde yatan sinsi mentalite şu: "yüksek fiyat çekeyim, z.kebilirsem ne âlâ; z.kemezsem normal fiyata düşerim"
    espresso bunu beğendi.

  18. #38
    myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul, Göztepe
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    tamam pazarlık sünnet de, elimde olsa pazarlık etme alışkanlığını tümden ortadan kaldırırım.

    satıcı, alıcı pazarlık edecek diye tahmin edip fiyatının üstüne bir pazarlık payı koyuyor.
    alıcı, kabul ettirir de daha uygun fiyata alabilir miyim diye düşünerek gönlünden geçen fiyatın daha altında teklif veriyor.
    her şeyin net olduğu ve pazarlığın olmadığı bir dünya, bence daha adil olurdu.
    espresso bunu beğendi.

  19. #39
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Esnafın pazarlık meselesinde yatan sinsi mentalite şu: "yüksek fiyat çekeyim, z.kebilirsem ne âlâ; z.kemezsem normal fiyata düşerim"
    o nedenle fiyat araştırması yapıp gitmek en güzeli.

    Ortalama 100 tl seye 105 tl derse ugrasmaya gerek yok ancak 110 120 130 böyle gudikler ise ugrasmadan "usta satış fiyatı 100 tl, en iyisi başka yere bakayım" der giderim. alacagım şey sadece orada var ise mecbur indirim icin ugrasırım.

    ama indirim yapmıyorsan bari bi biskrem versen tavırları hoş olmuyor
    espresso bunu beğendi.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  20. #40
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o nedenle fiyat araştırması yapıp gitmek en güzeli.

    Ortalama 100 tl seye 105 tl derse ugrasmaya gerek yok ancak 110 120 130 böyle gudikler ise ugrasmadan "usta satış fiyatı 100 tl, en iyisi başka yere bakayım" der giderim. alacagım şey sadece orada var ise mecbur indirim icin ugrasırım.

    ama indirim yapmıyorsan bari bi biskrem versen tavırları hoş olmuyor
    haklısın üstat, beş lira on lira sorun değil. Sonuçta dükkan kirası, işçi maliyeti falan deyip öde geç.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)