Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosikletin zehri kanımda şakır şukur

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400
    Sınıf sınıf burası Salih gibi kokuyor.
    MimTolga bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    22 Ocak 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Sattığına pişman ve yeni arayışında
    Alıntı E.Yzr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Diyorsun ki madem para var. Araba dursun köşede, git al bir motor yanına. İkisiyle mutlu mesut yaşa
    İşte onu yapmazlar.Ben para var demiyorum dostum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------

    Alıntı mostro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum aslında para kazanmadın. Sen o bmwyi 220ye sattıgında 160a aynı bmwden alabılıyorsan para kazanmış oluyorsun. Sadece paran değer kaybetmedi. 160bini elinde tutsaydın değer kaybetmiş olacaktı. Diyelim sattın 220ye. 60 bin kar ettin ya o kar ettiğin parayla motor aldın diyelim. 160 kaldı, onunla mavi boncuk bmwyi alabiliyor musun? YOOH hani nerde kar. Umarım anlatabilmişimdir. Bu arada ailede para varsa da hiç çekinme ye kardaşım. Sen yemeyecen de kim yicek. Kime para harcayacaklar. Baban okumuş bileğinin hakkıyla kazanıyor. Sen bişey istediğinde paramız yok dememek için çalışmış. Ama forumda eskiden 1000rr mı alayım gsxr mı alayım konuları dönerken, ekonomik sıkıntılar nedeniyle 250cclik makinalar tartısma konusuyken bmw falan dıyorsun. DİKKAT ET

    Kendini anlatmaya çalış bişeyler yap binme arabaya protesto et . bi yolunu bulursun sen. Olmadı harçlıklarından bırıktır kardasım haftasonları enduro kıralayan egıtım veren yerler var. Git oralarda stresini at. Belki cok seveceksin ve trafikle ugrasmadıgından ailen de enduro motor alabilir. Ayrıca çok ciddi bir spordur. Kandakı zehri akıtmana yardımcı olur ve senin surusunu de geliştirir. Mezun olup maddi özgürlüğünü kazandığında her istediğin makinaya binersin. Ha ben okulda şekil yapacam motorumla diyorsan, onlar eskide kaldı çünkü motor sürücüleri baya arttı ve süren çok mal ve boş veletler bitirdi şekil şukul işlerini. bmw daha çok iş yapar. Takipteyim konuyu seni geri kazandırcaz bu sektore.
    Abi sen nece bir kralsın.Aslında şöyle değil mi?Babam dövizde ki parasını arabaya yatırdı.Döviz yükselmedi ama araba değerlendi.Eğer o arabayı almasaydık para dövizde hala 160.000 olacaktı şuanda.Yani bir nevi ev almak gibi.Yatırım olarak düşünelim.

    Söylediklerine katılıyorum,bugün ben çok çalışırsam ileride çocuğum rahat etsin diyedir.Adam çalışmış kazanmış bana imkanlar sunuyor.

    Enduro muhabbeti yapılabilir reis ama ben şuan okula gidip gelmekte sıkıntı çekiyorum.Toplu taşımayla gitmek koyuyor diyince biraz yanlış oldu.Ben üniversiteye geçip motoru alana dek heryere toplu taşımayla giderdim okul dahil.Ama 15 dakikada motorla gitmeye alışınca toplu taşımada trafik çekmek koyuyor ondan bahsettim.

    Anneme sürekli derdimi anlatmaya çalışıyorum.Dün şey dedi"sen 3 yaşından beri birşeyi kafana taktın mı takıyosun".Yani niyetimden vazgeçmeyeceğimi farkında.Ama henüz hala imkansız gözüyle bakıyorlar veya bana öyle yansıtıyorlar.Zaten ben ilk motosiklet almaya çalıştığımda da 1 sene uğraştım herkes boşuna uğraşıyosun imkansız diyordu ama öyle olmadı işte.
    Ben bmw nin getirdiği şekil şukulu sevmiyorum.Çünkü baba parası gözüyle bakıp yargılayanlar ayrı oluyor,para gözler ayrı oluyor o tür insanlardan nefret ederim.Motosikletin getirdiği şekil şukul az da olsa bana yeter.Maddi özgürlüğümü kazandığımda kesinlikle alacağım.Şimdilik babamı zorlamaya devam çünki okul okurken bir yandan motosikletin parasını çıkarmaya çalışıyorum ama almam için en az 1 yıl çalışmam lazım.Biryandan okul var çünkü.

  3. #23
    enes_ayx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2019
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha MT09 2022
    Amaç ne ben tam olarak anlamadım. Marka model verirsin eyvallahta bunun fiyatından renginden hava atar gibi bahsedip kendini ayırıp özel olarak görmek falan mı istiyorsun sen zaten kendini biliyorsun bizim şımarık dememiz birşey ifade etmicek. Ne hayaller var bunlara ulaşmak için, umarım kıymet bilmeyi öğrenirsin birgün.

  4. #24
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Konunun özünü kaçirmayalim,

    İlk sahibi bmw ye biner
    İkinci sahibine ise bmw biner

  5. #25

    Üyelik
    30 Nisan 2017
    Motosikleti
    Yamaha-R25
    bu konuda şımarıklığa dair bir şey göremiyorum. motosikleti arabadan daha çok sevmek ve istemek neden şımarıklık olsun yani ? ikisinin tadı farklı sonuçta kullanılış alanları da farklı. birisinin fiyatı daha pahalı diye sen pahalı olana değer vermek zorunda değilsin. parmesan peyniri krem peynirden on kat daha pahalı da olsa bence krem peynir daha lezzetli. olay bu kadar aslında. bmw yi istemeyip motosiklet istemek kadar doğal bir şey yok hele ki senin anlattığın günlük ulaşım şartları altında.

    yalnız sen yaşının bazı tecrübesizlikleri gereği şöyle bi hataya düşüyosun; insanlar, seni sahip olduğun şeyler için ve diğer insanlar senden daha çok çalışmasına rağmen senin sahip olduğun şeylere sahip olamadıkları için seni hep yargılayacaklardır. bi nevi fakir edebiyatı diyebiliriz.
    sen marka model vererek fiyat söyleyerek çok saf hareket ettiğinin farkında değilsin.

    bak seni o arabanın içinde görünce bile sokaktaki insanların %80 i vay baba parası yiyen karaktersize bak diye sövüyolar içlerinden.
    haklarında hiçbirşey bilmedikleri insanlara bindikleri arabadan karakter analizi yapabilecek eğitim(!) seviyesinde insanlarla dolu sokaklar.

    motosiklet istemek de hiç bir şımarıklık yok senin durumunda, sonuçta gerçekten SEVİYORsun. sana ne zaman şımarık olacağını da anlatayım, çünkü aklında böyle bi soru var anlaşılan.

    bu motosikleti bu arabayı sana sağlayan ailene ve bu dünyaya karşı duyarlı ve bilinçli olmazsan o zaman şımarık olursun. neyi kast ediyorum, tabi ki de öncelikle okulunu DOĞRU DÜRÜST okuyup başarılı olmalısın. dünyanın adaleti yok, ama şansı var. ve sen şanslı olanlardansın, bu şansı daha güzel işler yapmaya harcarsan , arabayı da motoru da hepsini tepe tepe kullanmak hakkındır. ama bu şansı çar çur edip caddede bmw ile sabah akşam yanlayıp, insanlığa hiçbi faydası dokunmadan yaşayan tiplerden birisi olursan şımarık değil çok daha kötü sıfatlara aitsin diye düşünüyorum
    AleniDesais ve zehirlimotor bunu beğendiler.

  6. #26
    AleniDesais - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2019
    Şehir
    İstanbul - Kazan
    Motosikleti
    Primavera150 - KTM DUKE 390 2020
    üstümdeki yoruma katılıyorum

  7. #27
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Arkadaşlar benim inandığım birşey var; bazı insanlarda "para" şansı vardır. X bir mal alırsın, o mal değer kazanır, deli gibi kar edersin. Haramı helali ayrı bir konu ama maça bahis yaparlar, lig sonuncusu lig 1. sini deplasmanda yener. İşyerinde sen zam alamazsın,onu zam delisi yaparlar. Yolda para bulurlar, kelalaka bir akrabadan miras kalır v.s Konuyu açan kardeşime de söyleyeceklerim şunlardır; kardeşim demek ki senin tuttuğun altın oluyor, ne istersen yap. Motor al, 2 hafta sonra kar ederek sat. arabanı sat ev al, 1 ay sonra ev değerlensin arsa al, arsayı çak araplara o parayla altın al. Maşallah karada sana ölüm yok.

  8. #28

    Üyelik
    08 Ekim 2016
    Şehir
    İzmir kınık
    Motosikleti
    Kanuni breton 125
    Merhaba senin çektiğin sıkıntıları az çok görmüş biri olarak( Allah başka sıkıntı vermesin) şuan 20 yaşındayım lise hayatım boyunca yazlari tarlada amelelik kışları dışarıda aktivite filen yapmayıp 4 senede 12 milyar civarı para biriktirdim bu sırada 125cc cg'm vardı 4 senede az çok 40.000 km yol yaptım yeri geldi günlük 350 km yol yaptım Cg ile zor muydu evet ama sevdiğim için çokta koymadi önemli olan sevmen istemen ailem o parayla gerek korktuğu için gerek borçları kapatma bahanesi ile paramı onlara verdim bu su olmuyor ki hayatın boyunca hiç binemeyeceksin illaha okulun bitecek ayrı bir hayatin olacak o zman o özlemine kavusacaksin biraz sabır gerekli bu sabır da motora olan sevgini gerçekten çok arttırıyor burada benim başıma gelenden çıkardığım bu bu süreçte ise benim kazandıklarım motosiklet ile nasıl bütünleşilir ufak bir değişikliği nasıl anlaşılır nasıl daha güzel sürerim derken kendimi geliştirme imkanım oldu senin yapman gereken ailene motosikletin ne kafar gerektiğinde güzel bir icad olduğunu sana ne kadar zevk verdiğini onu çoğu şeyden daha çok sevdiğini hissettir onlar da seni bir süre sonra anlayacaktır biraz sabır ve onlara zevkini göstermen hissetirmen gerekecek ben daha sonradan başardım ama maddi imkanlar el vermedi bu arada şımarık değilsin bulunduğun çevre ile ilgili normal hareketlerin maddi durumu iyi olan arkadaşlarım var abilerim bu kardeşiniz onlara göre gayet normal ideallerini bırakma eğer buraya kadar okudu isen ve alma imkanın varsa biraz daha kendini sıkıp e39 M5 alıp araba daki zevkini motora yaklaştırabilirsin 116d aracında sadece göz zevkin olur sana iyi gezmeleri
    zehirlimotor bunu beğendi.

  9. #29
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Kendi kazandığın para ile alıp binmenin keyfi bambaşka. Yaş 39

  10. #30
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Alıntı snappy x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    okumayanlar için özet:bmwm var o da 116d
    veled gelmiş burda ego tatmini yapmaya çalışıyo,her beğeni 2 tokat olsun

  11. #31
    Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2012
    Şehir
    Pendik
    Motosikleti
    PCX 125
    Verilen bir söz var. Ne olursa olsun bu sözü yıkıp geçemezsin.
    Ne olursa olsun...

  12. #32

    Üyelik
    22 Ocak 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Sattığına pişman ve yeni arayışında
    Alıntı Fabuleux adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu konuda şımarıklığa dair bir şey göremiyorum. motosikleti arabadan daha çok sevmek ve istemek neden şımarıklık olsun yani ? ikisinin tadı farklı sonuçta kullanılış alanları da farklı. birisinin fiyatı daha pahalı diye sen pahalı olana değer vermek zorunda değilsin. parmesan peyniri krem peynirden on kat daha pahalı da olsa bence krem peynir daha lezzetli. olay bu kadar aslında. bmw yi istemeyip motosiklet istemek kadar doğal bir şey yok hele ki senin anlattığın günlük ulaşım şartları altında.

    yalnız sen yaşının bazı tecrübesizlikleri gereği şöyle bi hataya düşüyosun; insanlar, seni sahip olduğun şeyler için ve diğer insanlar senden daha çok çalışmasına rağmen senin sahip olduğun şeylere sahip olamadıkları için seni hep yargılayacaklardır. bi nevi fakir edebiyatı diyebiliriz.
    sen marka model vererek fiyat söyleyerek çok saf hareket ettiğinin farkında değilsin.

    bak seni o arabanın içinde görünce bile sokaktaki insanların %80 i vay baba parası yiyen karaktersize bak diye sövüyolar içlerinden.
    haklarında hiçbirşey bilmedikleri insanlara bindikleri arabadan karakter analizi yapabilecek eğitim(!) seviyesinde insanlarla dolu sokaklar.

    motosiklet istemek de hiç bir şımarıklık yok senin durumunda, sonuçta gerçekten SEVİYORsun. sana ne zaman şımarık olacağını da anlatayım, çünkü aklında böyle bi soru var anlaşılan.

    bu motosikleti bu arabayı sana sağlayan ailene ve bu dünyaya karşı duyarlı ve bilinçli olmazsan o zaman şımarık olursun. neyi kast ediyorum, tabi ki de öncelikle okulunu DOĞRU DÜRÜST okuyup başarılı olmalısın. dünyanın adaleti yok, ama şansı var. ve sen şanslı olanlardansın, bu şansı daha güzel işler yapmaya harcarsan , arabayı da motoru da hepsini tepe tepe kullanmak hakkındır. ama bu şansı çar çur edip caddede bmw ile sabah akşam yanlayıp, insanlığa hiçbi faydası dokunmadan yaşayan tiplerden birisi olursan şımarık değil çok daha kötü sıfatlara aitsin diye düşünüyorum
    Abi allah senin gönlüne göre versin,kalbinin güzelliği,tecrübelerin ve bunları bana aktarma isteğin gerçekten beni mest etti.Kurduğun her cümle benim için altın değerinde güzel yorumun için çok teşekkür ederim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:49 ----------

    Alıntı Black cbr125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba senin çektiğin sıkıntıları az çok görmüş biri olarak( Allah başka sıkıntı vermesin) şuan 20 yaşındayım lise hayatım boyunca yazlari tarlada amelelik kışları dışarıda aktivite filen yapmayıp 4 senede 12 milyar civarı para biriktirdim bu sırada 125cc cg'm vardı 4 senede az çok 40.000 km yol yaptım yeri geldi günlük 350 km yol yaptım Cg ile zor muydu evet ama sevdiğim için çokta koymadi önemli olan sevmen istemen ailem o parayla gerek korktuğu için gerek borçları kapatma bahanesi ile paramı onlara verdim bu su olmuyor ki hayatın boyunca hiç binemeyeceksin illaha okulun bitecek ayrı bir hayatin olacak o zman o özlemine kavusacaksin biraz sabır gerekli bu sabır da motora olan sevgini gerçekten çok arttırıyor burada benim başıma gelenden çıkardığım bu bu süreçte ise benim kazandıklarım motosiklet ile nasıl bütünleşilir ufak bir değişikliği nasıl anlaşılır nasıl daha güzel sürerim derken kendimi geliştirme imkanım oldu senin yapman gereken ailene motosikletin ne kafar gerektiğinde güzel bir icad olduğunu sana ne kadar zevk verdiğini onu çoğu şeyden daha çok sevdiğini hissettir onlar da seni bir süre sonra anlayacaktır biraz sabır ve onlara zevkini göstermen hissetirmen gerekecek ben daha sonradan başardım ama maddi imkanlar el vermedi bu arada şımarık değilsin bulunduğun çevre ile ilgili normal hareketlerin maddi durumu iyi olan arkadaşlarım var abilerim bu kardeşiniz onlara göre gayet normal ideallerini bırakma eğer buraya kadar okudu isen ve alma imkanın varsa biraz daha kendini sıkıp e39 M5 alıp araba daki zevkini motora yaklaştırabilirsin 116d aracında sadece göz zevkin olur sana iyi gezmeleri
    Yaşadıkların gerçekten tebrik edilesi.Tecrübe ve tavsiyelerini anlattığın için teşekkür ederim.Dediğin gibi anlatmaya çalışıyorum ve devam edeceğim.Hızlı bir araba alma fikri benim motosiklet isteğimi hiç körükleyemez kanka çünkü ben hiç hız seven biri değilim,şuan istememin en büyük sebebi de şu ki okula daha kısa sürede gidip gelmek,trafik çekmemek.Bu araba da ne kadar çok güçlü olmasa da hız yapmak istediğim de ihtiyaçlarımı karşılar ama o gençlik ateşini 18 yaşında manuel arabayla bayağı atıp akıllanmıştım.Şuan şehiriçi seyir hızım ortalama 70-100 arası dahası olmaz.Motorun kolaylığı asıl konu açıkçası

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------

    Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendi kazandığın para ile alıp binmenin keyfi bambaşka. Yaş 39
    Reiisss çok haklısın,bu hissi yazın işleri ele alıp kan ter içinde kalarak kendi paramı kazanıp o parayla kendime giyecek şeyler aldığımda hissettim.Hala giyerken ayrı bir hissederim

  13. #33

    Üyelik
    29 Temmuz 2019
    belli ki kanı kaynayan genç bi arkadaşımızsın. yaşın gereği gereksiz bi heyecan, gereksiz bi gaz durumu var. motor olarak seçimin de r25. tarzın da aşağı yukarı belli. gösterişe, şova dönük bi yaklaşımın var motosiklet konusunda. tabi bunların hepsi çok normal. yargılamıyorum yanlış anlama. ama annenle empati yapmadan edemiyorum. onun duyduğu endişeyi hissedebiliyorum. sana tavsiyem şimdilik arabayla devam et. belli bi yaşa gelince işini gücünü bulup kendi hayatını kurunca bak, hala motor istiyor musun? istiyorsan hala supersport mu istiyorsun? o zaman git al istediğin motoru, gazla istediğin gibi. mesela bende motosiklet aşkı lisede başladı. R1 e aşık olmuştum o kafayla. ama şartlar dolayısıyla ilk motorumu 35 yaşında alabildim. kendi paramla. yine Yamaha, ama naked tarzda. üniversitedeyken ailem bana motor almadığı için çok öfkelenmiştim. ama şuan inan bulunduğum noktadan memnunum. iyiki de böyle olmuş diyorum. sana tavsiyem acele etme. gaza gelme..

  14. #34
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı snappy x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    okumayanlar için özet:bmwm var o da 116d
    veled gelmiş burda ego tatmini yapmaya çalışıyo,her beğeni 2 tokat olsun
    küfür ve hakaret mesajları vardı bize ama mesajlar silinmiş veled duruyo
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  15. #35
    IceFrog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09
    Ne kadar boş beleş bir konu bu böyle.
    Hele ki son cümle ‘ sizce ben şımarık mıyım ’ ahahha. Abi ..... mısın ? Boşluğu doldurmayı arkadaşlara bırakıyorum.

  16. #36
    Ali Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2019
    Motosikleti
    RS200
    Alıntı zehirlimotor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.16d m plus 2016model 37.000de kanka

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:15 ----------



    ben daha çok galerici mantığıyla yaklaştım,elde ne vardı,ne aldım,satınca elimde kalan ne oldu.
    İsterseniz öyle olun ama benim gördüğüm arabanın fiyatı artıyor, satayım diyorsun piyasaya bakıyorsun bütün araçların fiyatı artmış. Ciddi rakamlar olduğu için biraz da olsa piyasayı takip etmek ve dikkatli olmak gerekli bence. Motosiklet sürmek istiyorsan sür bu arada, herkes olumsuz yazmış ben de olumlu yazayım kendi kararın sonuçta. Olmadı ucuz bir motor alırsın sonra vazgeçersen satarsın.

  17. #37
    BurakSNCK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    İronmax 250
    Ne yap et motosiklete geri dön. Ya da bir işe gir kendi paranla bi motosiklet al sonra onu tekrar yükseltirsin


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)