Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk Ölümlü Martı Scooter Kazası..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2017
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Beşiktaş’ta son zamanlarda kullanımı artan ve kentin çeşitli noktalarında ücret karşılığında kiralanan elektrikli scooter’a, otomobilin çarpması soncu metrelerce sürüklenen 17 yaşındaki genç yaşamını yitirdi.




    Kaza, saat 00.00 sularında Beşiktaş Büyükderece Caddesi Sanayi Mahallesi üst geçidi girişi Sarıyer istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 AJ 7387 plakalı otomobil, kiralık elektrikli scooterla yolun karşısına geçmeye çalışan 17 yaşındaki Okan Yıldız'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle Yıldız, otomobilin altında yaklaşık 30 metre sürüklendi.

    Kaza yerinde feci şekilde can verdi
    Otomobilin altında kalarak sürüklenen 17 yaşındaki genç, kaza yerinde feci şekilde can verdi. Lüks otomobil sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

    Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalede gencini yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis ekipleri ise, çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra araç sürücüsünü gözaltına aldı.



    Yıldız'ın cenazesi daha sonra ceset torbasına konularak ambulansla Kağıthane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Gözaltına alınan sürücü ise polis karakoluna götürüldü.

    Polis ekiplerinin olay yeri incelemesinin ardından kazaya karışan araç çekici yardımıyla kaldırıldı.

    Kaza nedeniyle bir süre aksayan trafik, aracın kaldırılmasıyla normale döndü. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

    Sözcü

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:42 ----------

    Dün böyle bir konu vardı Allah Allah..

    https://eksisozluk.com/taksicilerin-...2344?a=popular


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Gence Allah rahmet eylesin. İlk defa duydum martı skuteri ve internette araştırdım. Yahu motor desen değil bisiklet desen değil senin ne işin var araç trafiği olan yolda.

    Abi böyle abudik gubidik şeyleri kim getiriyor yaw? Burası avrupa ülkesi değil, hollanda falan hiç değil.

    Daha geçen gün arabayla giderken yaya geçidinde bekleyen ufak kız çocuğuna durup yol verdik geçsin diye, kız karşıya geçmeye çalışırken yan şeritten gelen şerefsiz çocuğu görmesine rağmen yavaşlamadı bile ve az daha kızı eziyordu gözümüzün önünde.

    Velhasıl böyle şeylerin katil ruhlu primat araba sürücülerinin olduğu güzel ülkemizin trafiğinde kullanılmasını aşırı tehlikeli buluyorum.
    MimTolga bunu beğendi.

  3. #3
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    yav elektrikli bisiklet ile tırların arasına giriyor millet daha neler var neler

  4. #4
    cıbılduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2019
    Motosikleti
    Monster 696
    Martı işi güzel ama biz avrupa ülkesi değiliz. Bence bu işe geçmeden önce adam akıllı bisiklet yolu ve trafiğe entegrasyonuna alışılmalıydı, ondan sonra martılar da eklenmeliydi ki bizim öküz güruhu bunlara alışsın. Bu BMW'nin de yarın bir gün alkollu veya kafası dumanlı olduğu çıkarsa hiç şaşırmam açıkçası. Nihayetinde sürücüye bişey olmaz, en kötü para cezasını öder gider. Welcome to Banana Republic.
    MimTolga ve espresso bunu beğendiler.

  5. #5
    ozomoto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Superlight200-Daelim Daystar250-Dominar
    Hem araba hem motosiklet kullanan biri olarak şöyle bir şey söyleyebilirim, yayalarda veya bu gibi ufak araçlarda en tehlikeli şey akşam saatinde kişinin üzerinde herhangi bir reflektör bulunmaması. Bu genç arkadaşımızda öyle bir şey var mıydı acaba veya bu scooterlara düşünülüp koyuldu mu bilmiyorum? Ayrıca bu scooterlarda da şöyle bir tehlikle var,gözümle gördüğüm için söylüyorum, kaldırımdan son hız gidiyor bazıları. Bu da marketten çıkan karşıdan karşıya geçip kaldırıma çıkan bir yaya için çok tehlikeli bir kazaya sebebiyet verebilir,hele ki yaya yaşlıysa. Bu tip araçların kullanıma sunulması gerçekten güzel ancak sadece ticari düşünülmemesi lazım, eğitimi ufak bir reklamla da olsa verilebilir, algısı oluşturulabilir diye düşünüyorum. Ben sokakta görünce böyle bir şeyin varlığından haberdar oldum...

  6. #6
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Martı'nın sonu yakında...

  7. #7

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Yaya geçidinden geçiyosun millet durmuyor.. Hatta çoğu yerde ışıklarda kimse durmuyor.. Rahmetli genç kardeşimizi bizim cahil trafik akışımız hiç algılamaz.. Bazen trafikte seyir esnasındayken far açmamış taşıtlar görüyorum. Farketmek o kadar zor ki bu araçları... Küçücük bir scooterin bizim trafikte seyri çok tehlikeli..

  8. #8
    siyanoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2019
    Bence çok güzel ve kullanışlı bir araç, insanlar bunu genelde yolda değil kaldırımda kısa mesafeler için kullanıyor. Aslında kaykaydan bi farkı yok risk olarak. Metrelerce sürükleniyor diyor haberde buda otomobilin hızlı olduğunu akla getiriyor. Burası avrupa değil cümlesini etrafımızdaki çoğu insan motosikletlerimiz için de diyor. O zaman bizde hemen 4 tekerlilere tıkılalım

  9. #9
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Kaldırımda denk gelen olursa tekmeyi çakarım . net

  10. #10
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Bizim Yalova'da da var bu. Geçen gün çarşıdan eve gitmek için bizim velet ile birlikte kullandık (Normal de iki kişi kullanımı yasak) Fakat Yalova'da araç trafiğine kapalı bisiklet yolu çok fazla. Sahil şeridinin bir ucundan diğer ucuna araç trafiği olmadan bisiklet yolundan gidebiliyorsun. Biz de öyle yaptık, şehir merkezinde birine bindik ve sahil yolundan mahallenin girişine kadar geldik, mahalleye girmek için Bursa-Yalova karayolundan geçmek gerekli. Bir elime scooter bir elime veleti alarak karşıya geçtik ve mahallenin girişinde müsait bir yere park ettik. Bunlar araç trafiğinin olduğu yerlerde kullanılacak aletler değil. En azından bizim ülkemizde öyle.

  11. #11
    Robinson_C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Aralık 2019
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Honda CB 125 R
    Almanyada heryerde vardı bunlardan ama trafikte sürmüyorlardı orada, Allah rahmet eylesin,
    Herif Manyak Yüzünden Belli,

  12. #12
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Biz sahile her gittiğimizde bizim ufaklık uygulamadan bir tane bulup martının peşine düşüyor.Bulunca yarım saat biniyor.Tabi trafiğe kapalı sahilde kullanıyor.Tabii trafikte sıkıntılı.

  13. #13
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    daha sabah işe giderken gördüm adam anayolda trafik var diye araya girmiş arabaların arasından gidiyordu normalinde yasak ama bizim millet anlamaz
    U.KALKAVAN bunu beğendi.

  14. #14
    sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Aralık 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Joymax
    İlk ağır kazası benle olacaktı geçen hafta.Kanyonun önünde trafiğin az olduğu saatlerde (birazda hızlıydım) kaldırımdan çok hızlı bir şekilde önüme doğru uçtu martı ve sürücüsü.Son yıllarda en fazla korktuğum olaydı nasıl çarpmadan durabildim ben hala anlamadım.Frenlerimi zayıf bu martıların yoksa kullananların becerilerimi zayıf nedir çok tuhaf gidiyorlar.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)