Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Sırf hava olsun diye pahalı kask almak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Marjinal fayda eğrisi diye bir şey var, bir noktadan sonra fiyattaki artışın faydaya artışı azalarak yokoluyor. O noktayı kaçırmadan alım yapıyorsanız ne ala, sonrası pazarlama başarısı / etkiye açıklık veya snobizm. Her türlü isteyen istediğini alır, belli bir koruma seviyesi yakalandıktan sonra konuşan boş konuşuyordur.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 07:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:29 ----------

    Şuraya da bir istatistik bırakayım:
    https://billyscrashhelmets.co.uk/bil...-crash-helmet/

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 07:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:30 ----------

    Azalan faydaya örnek sessizlik olabilir mesela; 3-5TL'lik az kullanımlık (veya marka alacaksam) 100-150TL'lik çok kullanımlık kulak tıkacıyla hallettiğim iş için oturup 2.000TL fark ödemem açıkçası. Sonuçta izolasyonu en iyi olan kask bile bir noktadan sonra kulak tıkacı isteyecek, yok istemez diyeni kocayınca göreceğiz, eli kulağında ha ha diye gezecek
    Justforfun bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    bu konuya seni ilgilendirmez tarzı yorum yapanlar da forumda öneri isteyen insanlara ucuz kask ya da ekipman giymiyor diye saydırmamalı, cünkü bu durum da onları ilgilendirmez.

    sırf şekilcilik olsun diye kasan tipler var ,konu sahibine katılıyorum.

  3. #23

    Üyelik
    05 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM 990 SMT 2010, Triumph Tiger 800 2014
    Sanki biraz kedi ciğer durumu var. Sana mantıklı gelmiyorsa alma, alana laf edeceksen de, Iphone'nundan sigarasına o kadar gereksiz para harcanıyor ki kaska sıra gelmez.

  4. #24
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    pahalı kaskların çoğunda güvenlik haricinde konfora da para ödemiş oluyorsunuz şuan hjc rpha11 kullanıyorum aerodinamiği ve hafifliği benim için çok önemliydi bir önceki kaskım nc700 de kullandığım hjc is-17 idi nc de ondan çok memnundum ama monster 696 ya geçince kafa sallama hava deliklerinden fazlaca ses ve düzgün hava alalama gibi sorunlar yaşadım burada iş birazda sürdüğünüz motor ve ona uyumlu kask almaya bakıyor

    gerçi bizde mondial rx3 e bmw logosu takan hyosung gt250 r a ducati yazan insanlar dolu olabilir paran yetmemiştir ama bu marka takıntısı saçma geliyor bana
    watercolours ve U.KALKAVAN bunu beğendiler.

  5. #25
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yav Haşmet seni nerdeyse sürekli tokatladigim halde sürekli bana cevap yetistiriyosun

    Sende biraz sado-mazo eğilim sezinliyorum.Evde kırbaç,kelepçe bulunuyo mu ?
    Cehalet

    Bilmediğini bilmeyince özgüven görünümlü bir durum oluşuyor öyle

    Aynı özgüvenle rezil olduğun durumu tokatladım diye de yorumlayabiliyorsun mesela...

    Boğaz köprüsünde ters yönde giderken "ne biri, hepsi ters yönde" yorumu da aynı özgüven kaynaklı mesela...

    Ama merak etme, yalnız değilsin. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma Koronavirus kadar bulaşıcı...

    Çözüm olarak Arai'nin çene pad'ini eline alıp, kılıfını çıkarıp bir incele, sonra gel aynı cehaleti sürdür sürdürebilirsen...

    Bunu yapmak zor geliyorsa, interneti boş yorum yapmak yerine öğrenme amaçlı kullanmayı dene, her bilgi mevcut.

    O da zor geliyorsa böyle devam et... Dediğim gibi, yalnız değilsin...
    Nolofinwe39 bunu beğendi.

  6. #26
    __sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    Ah şu renkler ve zevkler meselesine saygı gösterememe ,aahhh ahhh. Konuyu açan arkadaşıda anlıyorum tabiki ama herkesin bi hassas olduğu konu vardır.

    Mesela şöyle bi örnek verim : Ben Adanada yaşıyorum. Adam en varoş mahallede oturuyor,evi gecekondu gibi çinkolu falan ama kapısının önünde mersedes cla180 var. “Benim için ev sadece yatıp kalkma konaklama yeri,kötü yada iyi umrumda değil,nereye gidersem gidim o lüx aracın verdiği zevk ve duyulan ilgi benim daha çok hoşuma gidiyor “ vs. Diyor. Diğer taraftan başka bi arkadaşım 150 bin liralık passatını satıyor,üstüne kredi çekip lüx muhitten güzel bi ev alıyor ve işe dolmuşla gidip geliyor. “ Benim için vasıta önemli değil,dolmuşada binerim umursamam ama oturduğum muhit ve güzel bi ev yaşam alanım benim için herşey “ diyor. ( Dip not : asla yanlış anlaşılmasın,ben o 2 mahalledede oturdum ) .

    Bu konuların galibi olmaz diye düşünüyorum...

  7. #27
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Ülkemizde özgüven fakiri millet, güvenlik ekipmanını bile statü objesi olarak kullanıyor olabilir. Lakin dünyanın bir çok ülkesinde öyle değil. Ciddi fayda sunmasa ne Arai, ne de Shoei satabilir. Kask, Rolex gibi lüks emtia değildir...

    Gel gelelim pahalı kaskla caka satmaya çalışan özgüven fakiri bu güruha tepki olarak, cehalet kaynaklı özgüven zengini bir güruhun oluşması da mümkün tabii ki... Bu başlık ta varlığını bu ikinci güruha borçlu anlaşılan

  8. #28
    YBRMANİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2011
    Şehir
    AnTALYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 1000RR(14)-YAMAHA YBR(12)
    Yahu neden bu kadar şaşıyorsunuz. Agv k5 3000 tl ise arai 5000 tl. kredi kartıyla taksitle herkes alabilir. Ulaşılamaz şeyler değil.

    " Kafan kaç para hemşerim " Çok sevdiğim bi abimizin lafıydı.

    Kendim Agv k5 kullanıyorum. sanırım 4 seneye yaklaştı alalı. Bir dahakine Gene aynı modeli düşünüyorum. Kendini düşünen adam her zaman iyisini alıyor. Tabi şekilci de çok bir örnek vermek gerekirse.
    Yamaha YBR-125 2008/Honda DYLAN 2008/Honda CBF-150 2011/Kawasaki ER-5 2005/Yamaha fazer8 2011/YAMAHA YZF R1 2010/YAMAHA YZF R1 2014/HONDA CBR 1000RR 2014+YAMAHA YBR-125 2012

  9. #29

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ülkemizde özgüven fakiri millet güvenlik ekipmanını bile statü objesi olarak kullanıyor olabilir. Lakin dünyanın bir çok ülkesinde öyle değil. Ciddi fayda sunmasa ne Arai, ne de Shoei satabilir. Kask, Rolex gibi lüks emtia değildir...
    Poz motosikletlerinin memleketinden yazınca yukarıdaki cümle çok inandırıcı olmuyor yalnız... Arai Shoei tabi ki üst segment premium ürünler, yine de motosiklet söz konusu olduğunda kendisi veya ekipmanı b.ku püsürü şekilcilikle gösteriş amaçlı alım yapanlar dünyanın her yerinde bol bol mevcut. Öyle olmasa sırf bir önceki sezon diye, sırf yeni desenlere dahip değil diye kasklar indirime girmezdi. (Veya tersi, yeni desenler yeni sezon diye bir fiyat farkıyla satılmaz idi...) Şekilcilik her yerde mevcut.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------

    Arai mesela, asla alacağım bir kask değil, çünkü iç güneşlik vizörü yok. Bunu daha yüksek güvenlik için yapıyorlar, ancak ben gözlükle motosiklet kullanıyorum ve gözlerim fazla ışıktan çok etkileniyor, dolayısıyla iç güneşlik vizör olmadan kullanmak bana daha güvensiz geliyor. Herkesin kendine göre tercihleri var, sırf para meselesi değil, fayda / dezavantaj analizi.

  10. #30
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şekilcilik her yerde mevcut.
    Mutlaka. Ancak kendi aldığım kasktan örnek vereyim. Bir defa direk düz rengini aldım. Grafikli modeller gereksiz masraf bence. Aynı model şu an üretilmiyor, ancak ilk çıktığında fiyatı $650'dı. En son üretimden kalkmadan önce fiyatı dip yaptığında bile $500'ın altına inmedi.

    Nereden baksanız büyük para. Lakin boşuna değil.

    1. Süper, süper rahat.
    2. Ciddi hava alıyor içi. Yazın fark büyük.
    3. Hızda aşırı stabil. Türbülans altında bile titremiyor kolay kolay. Kafanızı sağa sola çevirdiğinizde dahi. Çünkü kafa çevrildiği durumda da rüzgar tüneli testine tabii tutmuşlar.
    4. İçi 7 parça halinde komple çıkıyor. Yıkayıp taktığınızda yeni kask almış gibi oluyorsunuz.
    5. Hesaplı kasklar tüm size'lar için 2 farklı büyüklükte kabuk kullanırken bu 5 farklı büyüklükte kabuk kullanıyor. Yani aynı güvenlikte kask daha küçük ve hafif oluyor, ancak üretimi daha pahalı.
    6. Kaskı kafanıza daha rahat oturtmak için, kaskla gelen çene pad'inin üzerinde ayrılabilir katmanlar bulunmakta. Kullandım bu özelliğini.
    7. Ayrıca daha ince ve kalın çene ve kafa padleri satılmakta.

    Bunlar sadece benim deneyimim ve gözlemim. Bunun yanında güvenlik için saydıkları bir sürü özellik var ama marka papağanlığı yapmak istemiyorum. Ne kadar etkilidir kesin bilgim yok.

    Velhasıl zamanı geldiğinde yine benzer modelle yenilemeyi düşünüyorum. Benzeri özellikleri daha ucuz bir ürün sunsa iki kez düşünmem.

    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arai mesela, asla alacağım bir kask değil, çünkü iç güneşlik vizörü yok. Bunu daha yüksek güvenlik için yapıyorlar, ancak ben gözlükle motosiklet kullanıyorum ve gözlerim fazla ışıktan çok etkileniyor, dolayısıyla iç güneşlik vizör olmadan kullanmak bana daha güvensiz geliyor.
    Arai pro shade:



    Dışarıdan çalışan güneş vizörü. Kaskla birlikte aldım. "Açıldığında rüzgar etkilemez mi?" diye düşünmüştüm. Etkilemiyor. Ona göre dizayn etmişler. Eldivenle açıp kapatması kolay. Çok iyi çalışıyor. Tavsiye ederim.

    Bu arada Shoei de güvenlik nedeniyle bir çok üst modeline içten güneş vizörü koymuyor. Onun da güneşte kendi kendine kararan vizörü mevcut, ancak bizzat denemiş değilim.

  11. #31
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400
    Kafan kocamansa, pahalı olsa ne olur olmasa ne olur. Sadece uyanı alabiliyorsun o zaman. Satıcıya diyorsun bu olsun. Banker bilodaki gibi kaşlarını kaldırıp olmaz mahocan diyor. Kaskla caka satan adam zaten kaskı kafasına değil koluna takıyor. Boş verin isteyen istediğini alsın. Ne demiş şair "Çok bilen çok yanılır, az bilen daha çok."

  12. #32
    xtrafrozen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2019
    Motosikleti
    CBR 1000RR (2018) & Nmax 155 (2022)
    Sırf hava olsun diye pahalı kask alan adamın kafası şans faktörünü dikkate almaz isek; az da olsa çok da olsa - hava olmasın diye ucuz kask alan adamdan - daha iyi korunacaktır. Insanları sınıflara ayırdıgımız yetmedi, bir de sınıfların nasıl davranması gerektigine kafa yoruyoruz

  13. #33
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı Metela;453ĺ6204 adlı üyeden alıntı
    ........yıllardır nolan ve shark kask modelleri kullanıyorum, gayet de makul fiyatlı, bu sene shoei gt air 2 alma planlarım var......

    4 senedir Shoei Neotec kullanıyorum , öncesinde Nolan 103 vardı , bu modeller üzerinden karşılaştırma yaparsak iki marka arasında ciddi seviyede ses farkı var..başka marka bir kaç kaskıda çok kısa sürede olsa motor sürerken denedim Shoei deki sessizliği görmedim , birkezde arkadaşımın yepyeni Schubert ini takmıştım , modelini hatırlayamadım 5000 küsür liralık fiyatı vardı ve benim Neotech den daha yeni jenerasyon bir üretimdi ama ses açısından pek bir fark hissetmedim..

  14. #34
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    yine mi fakirler?
    xtrafrozen bunu beğendi.

  15. #35
    stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul/Çatalca
    Motosikleti
    Dominar 250
    Ooooo 16 binmi ,bana müsade ozaman
    Şaka bitarafada haftasonu fuarda ihtiyacım var diye kask ve eldiven baktım ve aynen kaçtım

  16. #36

    Üyelik
    01 Mart 2016
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    kaska ile hava atıldığını ilk defa görüyorum.
    hiç kimsenin kaskının ucuz-pahalı olduğunu fark etmedim valla, ha çevremde de görmedim, şunun kaskı şu kadarmış, pahalıymış diyeni.

  17. #37
    tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    Bence yanlış bir düşünce.
    Ben motosiklete hobi amaçlı biniyorum.
    Yani zevk için biniyorum. Zevk için yaptığım şeyde bütçemin elverdiği kadar harcama yaparım.
    Sırf desenini/rengini beğendim diye bir kaska eşdeğerinden birkaç bin tl fazla verebilirim.
    Sizin açınızdan bakarsak kimse Porsche Mercedes BMW vs marka araç almasın.
    Aynı işi gören volkswagen Skoda vs marka araçlar var.

    Güvenlik , konfor vs konularına girmiyorum.

  18. #38
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Ekmek köfte ilişkisi arkadaşlar bu işler.Sadece şu var ki aynı kaskın üstü desenli modeliyle düz modeli aradında 1000tl oynuyorsa mantık dışı kalıyor.Birde şu var Türkiye'nin hiç yoksa en az yarısı asgari ücretle geçiniyor.o 16 bin maaş alan azınlık ve orta halli arkadaşlara sesleniyorum.Gidip en pahalısını alabilirsiniz.Çünkü siz orta değil basbayağı yüksek gelirli insanlarsınız.Konuyu açan arkadaş daha detaylı anlatsaydı derdini mesela vatandaşın bir tanesi kask alacak ama özelliklerini bilmeden sırf marka diye kask alıyor deseydi haklı derdim.Bizim millet pek araştırmayı da o katalogları okumayıda sevmediği için cahilce kask seçer sırf marka olsun diye deseydi haklı derdim.Ama kaskın faydasını yani marka olan bir kaskın faydasını gerçekten işini yaptığı zaman anlıyorsunuz.Umarım siz hiç o işi yapmadı gerektiği bir durumda kalmazsınız.Yaşayan bilir sevgili dostlarım.

  19. #39
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Oooooo

    Siz konuşun durun.

    Kafamdaki kask alınanı daha 1 yıl oldu olmadı, satış fiyatı +3000 TL

    Kenarda bir AGV K3 duruyor, kaldırdım koydum, daha iki yaşında falan. Sanırım bir kez düşmüştüm onunla, tekrar kullanmayı düşünmüyorum.

    Bir de LS2 var duruyor, birkaç kez giydim, bıraktım. İçinde yelleri esiyor. Para verilip alınmıştı, öyle eğitim hediyesi falan değil yani. Daha iyisi varken ona gerek yok dedim, diğerinin yanında duruyor.

    İki tane de beğendiğim markanın beğendiğim kaskından iki tane alıp yedeğe koydum. Tanesi mağazada +4000 TL. Daha hiç kullanılmadılar. Dursun, düşersem ve yaşarsam elimin altında yedek olması, gidip de acaba ellerinde uygun ölçü var mı diye arayıp o esnada düşülmüş kaskla motosiklete binip risk almaktan iyidir.

    Bir de bunlara "fiyatı lazım değil" den birer tane siyah vizör sipariş ettim, japonyadan getirilecekmiş, arkadaş ilgileniyor sağolsun, bekliyorum.

    Hatta iki tane de kamera setim var hiç kullanılmamış. Yedek bağlantı aparatı fiyatını görünce kızıp komple iki set almıştım. O da dursun kenarda sorun değil, koyacak yerim var nasılsa.

    Siz daha hava olsun diye pahalı kask alanlara laf edin. Fakirler sizi

  20. #40
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    ls2 ff352 den mt blade e geçince tüm gözler üzerimde hissettim
    sutlusoda bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)