Yamaha, elektrikli otomobil ve motosiklet gibi farklı alanlarda kullanılabilen motoru için ilk adımını attı

Pek çok farklı sınıfta kullanılabilir olmasından ötürü daha önce görülmemiş bir esneklik sağlayacak Yamaha elektrik motoru, iddialı rakamlarla geliyor.

Honda örneğinde olduğu gibi motor teknolojilerini deniz ulaşımı gibi pek çok farklı alanda kullanıma sunan Yamaha, geliştirdiği yenilikçi ürünlerle dönüşüme de ayak uydurma konusunda çok fazla zorluk çekmeyecek gibi görünüyor. Elektrikli otomobil dünyasının ardından bisiklet ve motosiklet gibi iki tekerlek dünyasına da sıçrayan karbonsuz ulaşım çalışmaları bir süredir Japon üreticinin de gündeminde. Bu konuda fark yaratacağının sinyallerini geçtiğimiz süreçte veren Yamaha, geliştirdiği tek bir motor üzerinden farklı araçlara tedarikçi rolü üstlenmeye hazırlanıyor. Yüksek performanslı elektrik motorunun bu kapsamda sipariş süreci için düğmeye basan marka, prototip testlerinde başarılı sonuçlar elde etmeye başlamış durumda.

Yamaha elektrik motorunu farklı ihtiyaçlara göre talep etmek mümkün

Motorla ilgili şimdilik çok fazla teknik detay karşımıza çıkmazken, esnek kullanım avantajının üzerinde çok fazla durulduğunu söyleyebiliriz. Halihazırda Alfa Romeo 4C üzerinden prototip test edilen ünitenin, yapılan testlerde 270 beygire kadar güç üretebildiğini görüyoruz. İşin esneklik kısmını biraz daha kaşıdığımızda, motorun elektrikli motosikletler için başka bir formatta kullanılabilir olduğu da ortaya çıkıyor. Bu formatta 47 beygir güç üretebilen bir ünite olarak entegre edebilen motorun scooterlarda da efektif kullanımı söz konusu. Sipariş verenlerin talebine göre farklı güç ve tork eğrileriyle teslimatları yapılabilecek olan elektrik motorunu önümüzdeki günlerde daha net dinamikleriyle karşımızda görmeyi bekliyoruz.

Kaynak : Log