Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Lastik delinse bile yola devam edebiliyorum!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #101
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Ben bedavadan az pahalı çözümü söyledim. Bunun yerine iki tüp Bally + kedi kumu. Bitti. Bunu lastiğe sıkmaya korkuyorsan onu da sıkmayacaksınız.

    Diyorum ki; denedim, işe yaramadı. Hala birşeyleri ispat çabasındasınız.

    Sizin solisyondan çok daha güvenlidir o beğenmediğiniz fitil.

    Solisyon lastik içerisinde sürekli değişken denge bozukluğuna neden olur, ki fitil takıldığında sadece sabit bir bozulmadır, daha az sakıncalıdır.

    Solisyon lastik delinmesi durumunda ancak lastiği delen nesnenin saplandığı yerden çıkmadığı durumlarda etkinliğini koruyabilir, ki tubeless lastiklerde saplanan nesnenin lastiğin nesneye uyguladığı çevresel basınç nedeni ile zaten hava kaçırması ya mümkün olmaz ya da çok yavaş gerçekleşir.

    Solisyon lastik basınç sensörü kullanılan modellerde sensör arızalarına neden verebilmekte/vermektedir. Bu durumda lastiğin patladığını dahi anlamakta geciken sürücünün tehlike yaşama ihtimali, yavaşça inen lastiğin oluşturacağından daha yüksektir. Sonuçta lastik sensörleri hızlı şekilde ani basınç değişimini tespit eder ve lastik patlak ikazı ile sürücüyü uyarır. Eğer hasar daha büyük ise ve ani bir basınç düşüşüne neden olacak bir durum var ise zaten o solisyon da işe yaramayacaktır.

    Solisyon, içerisinde barındırdığı solvent ile jant boyasında bozulmaya neden olur. Jantın içerisindeki boyanın zarar görmesi, lastiğe basılan hava içindeki nem ve suyun (yakıt istasyonlarında lastiğe hava basmadan önce boşta çalıştırın, sistemde hava varsa eliniz dahi o hava ile ıslanacaktır, bu durumda lastiğinizi başka yerde şişirin) lastik içinde hapsolmasına ve sürekli olarak bozulan jant boyası nedeni ile jantta paslanma, küflenme, korozyon, çürüme gibi sorunlara neden olacaktır.

    Solisyon, tek başına bir işe yaramaz. Solisyon içerisinde bulunan küçük kauçuk boncukların hasarlı kısma gelerek o kısımda birikmesi gerekir. Aksi halde solisyon sümük gibi lastikten dışarı atılır, hiçbir işe yaramaz.

    Lastiğin patlamamasını istediğiniz, veya lastik patlasa da düşük de olsa (çok da düşük değil, yaklaşık 90 km/h - 120 km/h) hızlarda aracın lastik ve jantına zarar vermeden, yol tutuşunu fazla bozmadan yolunuza devam edebilmenizi sağlayan donanımlar mevcuttur. Zırhlı araçların lastik tedbirlerini incelerseniz, bazı dağ bisikletlerinin lastiklerini incelerseniz görebilirsiniz. İlle bu tip bir ihtiyacınız varsa daha gerçekçi bu tip çözümlere yönelinmelidir. Hiçbir zırhlı araçta delinmelere karşı solisyon kullanılmamaktadır.

    Solisyon, içerdiği kimyasallar nedeni ile lastiğin yapısını içeriden bozabilir, çürütebilir. Kullanılan ürünün kimyası ile kullanılan lastiğin iç kaplaması veya lastikte kullanılan tüpün içeriği bu konuda esastır. Lastik üreticisinin kendi ürünü haricinde o lastikte kullanılması düşünülen herhangi bir solisyon için lastikle uyumluluk garantisi düşünülemez.

    Bu liste uzar gider.

    Ben motosikletlerimde bol bol denemeler, bol bol oynamalar, geyiğine söküp biçmeler, uyumlu mu diye bolca parça alıp uysa da uymasa da keyfime keder kullanan, kullanmazsam kenara kaldırıp sonra bir işe yarar belki diye satmayıp manyak misali toplayan bir insanım. Diyorum ki, sizin bu lastik tamir sıvınız yani solisyonunuz var ya. İşe yaramıyor! Siz yarıyor diyorsunuz, ben de getirin bakalım nerede ne tip bir hasar varmış da yaramış görelim diyorum, geçiştiriyorsunuz.

    Bana ispatlama zorunluluğunuz tabi ki yok. Ama madem ki bu kadar emin ve ısrarcısınız... neden geçiştiriyorsunuz.

    Ürün tanıtımı için ise belirtin, kimse bu kadar üstelemez. Konu sponsorluk da olabilir, reklam da, beğenilen ürünü tanıtmak da. Peki bir ürünü ben kullandığımı belirttiğim halde "hayır o değil cevabını nasıl verebilirsiniz? Orada mıydınız? Kaç farklı marka modelde ne şekilde ve hangi koşullarda ne kadar süreyle denediğimi nereden biliyorsunuz? Neyse ki sizin konuya girişiniz de ilerleyen mesajlar da neyin ne olduğunu gösterir nitelikte.

    Cevap yazmakla uğraşmayın bence. Zamanınızı harcamayın. Gerek de yok. Bu sayfaya kadar yazılanlar kanımca yeterlidir. Tarafıma doğrudan bir cevap gelmedikçe de konu başlığı altına daha fazla yorum yazmak istemiyorum, dediğim gibi, gerek yok.

    Size hayırlı satışlar dilerim.
    pea ve serif abi bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #102
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    WR 250 R
    Kural [Z] nin tecrübeleri ve beyanları benim için daha değerlidir. Aksini iddaa edenler çokta şeyimde.
    F54 bunu beğendi.

  3. #103
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Bundan sonra beğen butonun yanına bir de ''çokta şeyimde'' ekleyelim bari.
    espresso bunu beğendi.

  4. #104

    Üyelik
    08 Şubat 2020
    Herkese merhabalar, konu cok ilginc bir o kadar da cekici, yazamadan edemedim. Lastik sivisini 5 yildir deneyimleyen gezgin bir arkadas guzel tanitici bir video esliginde urunu bizlere anlatiyor. Hersey iyi guzel, dikkate alip almamak elimizde.

    Ancak konu uzamis da uzamis, muthis bir bilgi kirliligi yigini haline gelmis. Bu kadar yorum icinden, tanitimdaki urunun aynisini kullandigindan emin olabildigim bir kisiyi goremedim (gozden kacirdiysam ozur dilerim), hep farkli urunlerle kiyaslanmis. Neden ki? Diyelim ki tv'de Turkcell reklamini seyrediyorsun ama senin hattin Turk Telekom ve mahallende hic iyi cekmiyor. Simdi bu reklama bakarken yok bunlarin hicbiri bir ise yaramaz demek ne kadar dogru olabilir ki. Onun yerine, ben TT kullaniyorum/kullandim, baska yerde iyi cekebilir ama benim mahallemde hic iyi cekmiyor. Bu nedenle Turkcell'in de iyi cekmeyecegini dusunuyorum desen, ve bunu derken kimseye hakaret etmesen de daha guzel bir forum olsa, daha iyi olmaz miydi.

    Bak ben mesela gittim arastirdim ve alttaki videoyu buldum. Burada yorum yapan bazi arkadaslarin aksine, bu videodaki arkadas tanitimdaki sivinin kendisinin hayatini kurtardigini anlatmis, hem de sambrelli ve sensorlu lastiginde. Biraz daha bakinsam eminim ki baska bilgiler de ortaya cikacaktir. Bence bilmedigimiz bir urunle ilgili bir yorum yapma arzusundaysak, en azindan google amcaya bir sorup 5 dakikalik bir gorus alsak fena olmaz. Belki daha derinlemesine arastirma yapilsa farkli bilgiler de ortaya cikacak, ama bilmeden yorum yapmak yerine az arastirmak ve elma ile elmayi kiyaslamak en guzeli olur.

    Bahsettigim video hayli ilginc linki altta

    https://youtu.be/meKt9T07IEA

  5. #105

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Foruma 5gün önce üye olmuş adam, forumda kendi iyiliğine bilgi / deneyim soracağına, gelmiş buradaki konuya kafadan girip, ürün reklam filmini koyuyor. Bir sen akıllısın zaten. IQ 170+ maşallah.

  6. #106
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Kural [ Z ] bunu beğendi.

  7. #107
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    KuralZ, çok zor değil araştırmak. 500 kere solisyon yazmışsın. Doğrusu nasıl yazılır Google'a bakmadığın gibi, hangi ürüne salladığını da bilmiyorsun çünkü bakmıyorsun. Tek bildiğin geçmişteki kötü tecrüben.

    Bu arada sana bi tavsiye; madem korozyon ne biliyosun, İstanbul'da motosiklet kullanan biri olarak motosikletinin plastik ve metal aksamını korozyon önleyici ile korumaya al. Malum, yollara solÜsyon serpiştiriyorlar şimdi. XCP Rust Blocker'ı tavsiye ederim.
    espresso bunu beğendi.

  8. #108
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    KuralZ, çok zor değil araştırmak. 500 kere solisyon yazmışsın. Doğrusu nasıl yazılır Google'a bakmadığın gibi, hangi ürüne salladığını da bilmiyorsun çünkü bakmıyorsun. Tek bildiğin geçmişteki kötü tecrüben.

    Bu arada sana bi tavsiye; madem korozyon ne biliyosun, İstanbul'da motosiklet kullanan biri olarak motosikletinin plastik ve metal aksamını korozyon önleyici ile korumaya al. Malum, yollara solÜsyon serpiştiriyorlar şimdi. XCP Rust Blocker'ı tavsiye ederim.
    Malesef, İstanbul' a solisyon(ben böyle seviyorum!) serpiştirilmiyor. Bildiğinizin aksine solisyon' dan kastettiğiniz buzlanma önleyici ve şözücü sıvıları daha çok köprü ve hava alanlarında tercih ediyorlar. Burada pürkürtülen SOLİSYON boz çözmede kullanılan yol tuzunun sulandırılmış halinden başka birşey değildir, ki zaten onu da kullanmıyorlar, bildiğin yol tuzu serpiyorlar. Tercihen 6 metrekare alana santrifuj ve metrekareye 250gr ayar ile yapılıyor onu da ayrıca belirteyim.

    Herşeye para basmayı sevdiğinizi görebiliyorum, lakin tuzlama sonrası korunma için aracın altı dahil su ile yıkanıp temizlenmesi yeterlidir. Yani ayda bir aracını yıkayan birisi isen buna gerek yok. Ayrıca küçük bir hatırlatma, yol tuzunun plastik yüzeylerde yıkıcı etkisi yoktur, plastik bölgeleri yıkamasanız da olur, yeter ki metalden su ile yıkayıp uzaklaştırın, kurutun ve hasarlı kısım veya boyasız-hareketli yüzeyleri koruma maksadı ile hafifçe yağlayın. Ben işi su ve kullanılmış motor yağı ile çözerken (param yok ne yapayım) siz suyla yapılacak işe 15-70TL arası değişen fiyatla satılan ürünü öneriyorsunuz. Farkımız bu.

    Madem ki bu denli düşüncelisiniz, neden hala yukarıda belirttiğim şekilde öncesinde SOLİSYON uyguladığınız lastiğinizi inceleme imkanı tanımıyorsunuz merak ediyorum. Hem bakalım lastiğinizde belirttiğiniz o falanca kilometredir orada duran yabancı cismi de görmüş oluruz. Ne de olsa tamire ihtiyaç kalmıyormuş.

    Hala anlamadınız değil mi?

    Yanlış ürün tanıtımları ile insanların hayatına mal olabilecek hatalı ürün tanıtımları yapıyorsunuz. Ürünün potansiyel sorunlarından bahsedildiğinde ise geçiştirip, tabiri caizse karşındakinin zekasını aşağılayıp dalga geçiyorsun. Bu tavrınıza karşılık ben de size sağlık kolyesi öneriyorum, çinden sipariş edebilirsiniz. Karanlıkta parlar ve tüm hastalıklarınızı unutturur. Özellikle yeşil renkli şeffafından alın. Ama lütfen siz alın, başkasına önermiyorum. Size özel.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------

    Merak ettim saydırdım, 500 değil 13 kez söylemişim solisyon diye. Acaba bahsettiğiniz ürünü de bu şekilde abartmış olabilir misiniz? Meraktan soruyorum, yanlış anlamayın. İmla hatası ise kelime kökeni olan Fransızca "solution" dan kaynaklı, belirtmiş olayım.
    ...

  9. #109
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    İstediğin kadar yaz, paran olmayabilir ama beli ki boş vaktin bolca var.

    Daha ilk mesajında tarafıma "insanları kandırmayın artık" diyen birisini ciddiye alıp cevap dahi vermişim. Bence şansılısın ciddiye alınmak haz verir, hele ki bu devirde.

    Tekrar ediyorum tavsiye ettiğim markayı kullanıp bir düşünceye varana kadar lütfen boş vaktini başka şeylere harca.

    Bu arada en son kış lastikleri takıldı, 2016 model Tracer'ımın lastiklerinde ilk günden beri jel var ve jant tertemizdi. Zaten jantıma zarar verseydi, (hiç oralarda sürdün mü bilmiyorum) Orta Asya'nın leş yollarında o üç yıldır jele maruz kalan jant kırılırdı.

    Yine de lastik değişimimde jantın durumunu gösteren bir fotoraf çekip buradan paylaşırım. Bunu kesinlikle senin için değil, oluşturabileceğin bilgi kirliliğini temizlemek için yapacağım. Çünkü sen, "insanları kandırmayın artık" diye iftira atarak ciddiye alınma hakkını çoktan kaybettin.

    Merak edenlere de son lastiğimin halini paylaşıyorum. 25 bin kilometre kullandım, özellikle Kazakistan ve Özbekistan yolları çok hırpaladı. Bu lastikte çok fazla delik vardı (çividen vidadan değil, bildiğin yerdeki taşlardan delindi) ve Türkiye'ye kadar sağ salim gelebildim. Bu da tavsiye ettiğim jel sayesinde oldu. Böyle bir ürünü tavsiye etmeyeyim de napayım?

    Ayrıca ben ayağımdaki çoraba kadar neyimi tavsiye edersem edeyim, beni dinlemek yerine "yeaa sponsor olmuşlar reklamını yapıyor" diyecek bir kitle hep hazırda bekleyecek. Yıllardır firmalara marka elçiliği yapıyorum, hepinizi gayet iyi tanıdım. Bitmeyeceğinizi biliyorum.

    Buyrunuz 25 bindeki lastiğimin son halleri:


    https://i.ibb.co/M9gvVjB/Whats-App-I...t-21-20-17.jpg
    espresso bunu beğendi.

  10. #110
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstediğin kadar yaz, paran olmayabilir ama beli ki boş vaktin bolca var.

    Daha ilk mesajında tarafıma "insanları kandırmayın artık" diyen birisini ciddiye alıp cevap dahi vermişim. Bence şansılısın ciddiye alınmak haz verir, hele ki bu devirde.

    Tekrar ediyorum tavsiye ettiğim markayı kullanıp bir düşünceye varana kadar lütfen boş vaktini başka şeylere harca.

    Bu arada en son kış lastikleri takıldı, 2016 model Tracer'ımın lastiklerinde ilk günden beri jel var ve jant tertemizdi. Zaten jantıma zarar verseydi, (hiç oralarda sürdün mü bilmiyorum) Orta Asya'nın leş yollarında o üç yıldır jele maruz kalan jant kırılırdı.

    Yine de lastik değişimimde jantın durumunu gösteren bir fotoraf çekip buradan paylaşırım. Bunu kesinlikle senin için değil, oluşturabileceğin bilgi kirliliğini temizlemek için yapacağım. Çünkü sen, "insanları kandırmayın artık" diye iftira atarak ciddiye alınma hakkını çoktan kaybettin.

    Merak edenlere de son lastiğimin halini paylaşıyorum. 25 bin kilometre kullandım, özellikle Kazakistan ve Özbekistan yolları çok hırpaladı. Bu lastikte çok fazla delik vardı (çividen vidadan değil, bildiğin yerdeki taşlardan delindi) ve Türkiye'ye kadar sağ salim gelebildim. Bu da tavsiye ettiğim jel sayesinde oldu. Böyle bir ürünü tavsiye etmeyeyim de napayım?

    Ayrıca ben ayağımdaki çoraba kadar neyimi tavsiye edersem edeyim, beni dinlemek yerine "yeaa sponsor olmuşlar reklamını yapıyor" diyecek bir kitle hep hazırda bekleyecek. Yıllardır firmalara marka elçiliği yapıyorum, hepinizi gayet iyi tanıdım. Bitmeyeceğinizi biliyorum.

    Buyrunuz 25 bindeki lastiğimin son halleri:
    https://i.ibb.co/M9gvVjB/Whats-App-I...t-21-20-17.jpg

    https://i.ibb.co/M9gvVjB/Whats-App-I...t-21-20-17.jpg
    Ciddiye aldığınız için teşekkür ediyorum ancak malesef çok yoğun çalışan, nadiren boş vakit ayıran, onda da kafa dağıtmayı seven biriyimdir. Kaldı ki gözlem yeteneğinizin oldukça düşük olduğunu özellikle belirtmek isterim. İzah etmiycem, anlayanlar çıkacaktır.

    Jele maruz kalan jant kırılmaz, çünkü solisyon nedeni ile okside olan jant kırılmaz. Oksit ile kırılma noktasına gelmesi için solisyon içerisinde ayrıca korozif nitelikte kimyasallar da bulunması gerekir ki umarım yoktur. Lastiğin iç yapısında janttan kaynaklı oksidasyona bağlı bozulma ile görsel sorunlar, jantın contalama işlevi gören yanak temas yüzeylerindeki oksidasyona bağlı kaçaklar çok daha önemlidir.

    Ciddiye almadığınızdan bahsetmişsiniz ama kendinizi kandırmayın lütfen. Burada bu mesajı yazmanızın nedeni ciddiyet değil süperegodur. Ciddiye almamış olsaydınız hiç yazmazdınız veya üçüncü paragrafı yazmamış olurdunuz.

    Lastiğiniz yıpranmış, bitmiş kül olmuş. Peki o delikler nerede? Resimde lastik orta kısmında bir kesik görünmekte ki cisim o kısmı hafif keserek çıkmış görünüyor.

    "Bitmeyeceğinizi biliyorum" derken kastettiğiniz umarım ki; "Körü körüne denilene inanmayıp kanıt arayan, deneyen, test eden ve inceleyen insanlar" değildir. Eğer böyle ise umarım bitmeyiz. Böyle değil ise kusura bakmayın ama bahsettiğiniz imajı kendiniz yarattınız. Sizi dinlemek gerektiğini düşünmenize ne neden oldu ondan da emin değilim açıkçası.

    Ve yine göz boyamalardasınız. Bize bitmiş lastiğinizi gösteriyorsunuz, az bütçe ayırın da artık kordları çıkmış lastiğinizi değiştirin. Canınıza yazık. Sonra güvenlik, aman lastik yolda çivi girerse ne olur, hava birden boşalırsa, solüsyon, ama bu lastik patlamazlar... lastiğiniz bitmiş efendim. Bir zahmet solisyon reklamından önce değiştiriverin. Veya siz kullanın, daha iyi. Hem solisyonunuz orada iki eşit parçaya jant yanaklarından bağlı kalarak ayrılacak lastiğinizi de bütün tutar, patlatmaz yeniler. Hatta biliyor musunuz? Motor yağı olarak da kullanılabiliyormuş, bütün silindir ve pistonu, hatta yağ pompasını tamir ediyormuş diyorlar. Hatta ve hatta deodorant olarak da kullanabiliyormuşuz

  11. #111
    toreador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2010
    Şehir
    Samanyolu
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    2016 ya da 2017 yılındaki fuarda videonun sonunda bilgi aktaran anlatıcı beni ve 2 arkadaşımı daha gözümüzün önünde yaptığı sunumla neredeyse noksansız biçimde ikna etmişti. Fakat belki tembellik belki de uygun koşulları sağlayamama sebebiyle hala tüplerinde duruyorlar; o dönem MT-07 için almıştım şimdi Tracer var yani uygulamak istersem sorun olmaz.

    @inzell belirli bir kullanım ömrü ya da raf ömrü var mıdır bu üründe, bilgin var mı?

  12. #112
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2010
    Alıntı toreador adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2016 ya da 2017 yılındaki fuarda videonun sonunda bilgi aktaran anlatıcı beni ve 2 arkadaşımı daha gözümüzün önünde yaptığı sunumla neredeyse noksansız biçimde ikna etmişti. Fakat belki tembellik belki de uygun koşulları sağlayamama sebebiyle hala tüplerinde duruyorlar; o dönem MT-07 için almıştım şimdi Tracer var yani uygulamak istersem sorun olmaz.

    @inzell belirli bir kullanım ömrü ya da raf ömrü var mıdır bu üründe, bilgin var mı?
    Eğer hava almamışsa kullanabilirsin. İse yarar.

  13. #113
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Üzerinden 3 yıla kadar geçmiş konuyu hortlatmış olayım.

    Geçen sene lastikleri yeni almışken formulax bastım. Bir yılı geçti hala lastiğime çivi girmesi vb. bir durum olmadı şansım varmış. Yani bende işe yaradı mı bir şey diyemeyeceğim çünkü henüz lastiklerim patlamadı. Ama en azından kafam rahat sürüyorum, ufak tefek patlama olaylarında yolda kalmam diye düşünüyorum.

    Lastiklerin balansına etkisi olabilir belki ama xmax'ın gidebileceği hızlarda bir sorun göremedim. Belki daha yüksek hızlara çıkan motorlarda etki edebilir ama 120-130 km/saat hızlarda bir sorun yok.

  14. #114
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Bu tip herhangi bir ürün kullanmıyorum.

    Motosiklette olmadı ama arabada iki kez lastiğe büyük vida girdi.

    Birincisinde lastik basıncı kaybı hiç olmadı (yumuşak hamur Bridgestone). İkincisinde çok az oldu (orta hamur Michelin), haftada bir hava basmak gerekti. Hatta birincisiyle 2000 km'lik uzun yola çıktım geldim, o derece sorunsuzdu.

    Motosiklette olursa anında değiştiririm lastiği.

  15. #115
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu tip herhangi bir ürün kullanmıyorum.

    Motosiklette olmadı ama arabada iki kez lastiğe büyük vida girdi.

    Birincisinde lastik basıncı kaybı hiç olmadı (yumuşak hamur Bridgestone). İkincisinde çok az oldu (orta hamur Michelin), haftada bir hava basmak gerekti. Hatta birincisiyle 2000 km'lik uzun yola çıktım geldim, o derece sorunsuzdu.

    Motosiklette olursa anında değiştiririm lastiği.
    Burada motosiklet lastikleri çok büyük para, sadece çivi girdi diye değiştiremiyoruz malesef. Doğrusu tabi ki lastiği değiştirmek.
    Ama bu formulax jel diğer lastik tamir sıvıları gibi değil, lastik patlamadan önce kullanılıyor, lastiğin içinde duruyor, çivi girerse çiviyi çıkarınca o deliği tıkıyor, ayrıca yama gerektirmiyor. lastiğin ömrü kadar ömrü olduğunu iddia ediyorlar. Fitil yama yapmaktan iyidir, fitil yama yaparken küçücük bir çivi deliği için bile fitil sokulurken delik genişletiliyor, lastiğin orası daha da zayıflatılıyor.
    Tabi bu jel sadece tabanda delik olursa işe yarıyor, yanlardan delinirse zaten yama da olmaz direkt lastiğin değişmesi şart.


    REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 456

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)