Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Motoru tek başına satmaya gideceğim başıma bir şey gelir mi?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    23 Ocak 2020
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    pcx 125, mt 25 ABS
    Geçen yaz bir arkadasım motorunu satmak için bir alıcıyla haberleşti ben de yanındayım alacak olan eleman dayısıyla geldi motora baktılar ettiler şöyle beğendikerini söyleyip bir tur atmak istediler - temiz yüzlü insanlardı- arkadasım da okeyi verdi neyse çocuk kalkışta baya tekletti motoru bizim içimize kuşku düştü neyse ses etmedik bastı gitti biz dayısıyla sohbet ediyoruz neyse geldi çocuk biraz alışmam gerekecek vs dedi ve lafın bitmesiyle dayısı "neyse ehliyet kursunda iyice öğrenirsin" dedi ve biz haydaa dedik. Motordan düşmemişti ama bilen bilir Antalya'da yüzüncü yılda samanyolu pastanesinin tam orada ara yoldan ana yola yaklaşık 60 metre ters yön giriyor. Satış için ertesi gün 10'da usta görecek ordan notere geçilecek vsvs akşam 11 gibi falan e devletten nolur nolmaz diye bi bakalım dedik ve o malum mesaj kutusu 1002 TL. Allahtan iyi insanlarmış anlattık durumu böyle böyle dayısı hemen notere gitmeden halletti. Not:cezayı o an trafik düzenlemesi yapan karşı taraftaki polis plakadan yapıştırıyor. Diyeceğim o ki sakın ha sakın motorunu verme. Çok ısrar ederse artçı olarak arkana binsin ya da usta binsin artılarını eksiklerini söylesin.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    19 Ekim 2019
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    KTM Duke 390 - 2017
    Alıntı Sadistic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru test edecekse mutlaka artçı olarak bin ve kesinlikle yanında biri olsun.

    2017 de ilk motorumu satmaya uğraşıyordum acemiydim, adam kimlik bıraktı gitti yaklaşık 1 saat ecel terleri döktüm. En son karakola gidiyorken yolda aradı motoru getirdim diye bir de üstüne motoru almadı.

    motor ile alıcı tek başına bırakılmaz.

    yine yaşadığım bir olay motor ustasıyım diye biri geldi, adam kardeşiyle geldi sonra bir tur atacağım ilerden dönüp geleceğim dedi. Adam ilerde köşede karbüratörün rölanti vidasını sökmüş motor yanıma geldiğinde garip çalışıyordu. sonra bu motor sıkıntılı fiyatta 150tl indirim yaparsan alırım dedi. Ben de ...tiri çektim. Sonradan anladım hava rölanti vidası ve yayı yok karbüratörde.

    satıcıya güvenilmeyeceği gibi alıcıya da güvenilmez. adamın yanına götürme ustaya götür.
    Yok artık, ustaya bak sen mk.

  3. #43
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı Lengeli Fötr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    La yörü git adamı hasta etme. Deneme sürüşü yaparken gidon yamuk demiştim, hatta orda düzeltmeye çalıştık olmadı. Eleman da ben ustaya götürüp düzelttiririm dememiş miydi.

    Yoksa sen hala yamuk bir şekilde mi kullanıyon? Getir düzelteyim diyecem de sen şimdi o yamuk şekline alışmışsındır, ayarını bozmayayım

    gidon yamuk da sorun amortisördeymiş güzel abim, yılların tecrübesi ile adamın 10 tl lik masrafı var itemelemesini yedirdin bize


    yamuk kullanıyorum, öyle abartı bi yamukluk yok zaten.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  4. #44
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    2. el motosikleti denemek veya denetmek sağlıklı bir iş değil. Hangi ikinci el galeri aracını satmadan önce denetiyor ? 3, 5 butik işletmeler. 0 aldığınız ve alacağınız motosikleti ve otomobili bile deneme şansınız yok. Test sürüşüne açık bir araç varsa veya eş dostta aynı model bir araç varsa denenebilir. Eğer böyle birşey iki taraf içinde mantıklı geliyorsa kesinlikle kapalı bir otopark veya site içerisinde denenebilir. Haricinde sokakta hiç tanımadığınız bir adama asla motosiklet denetmeyin. Ayrıca motosiklet site veya kapalı bir otoparkta denense bile gözünüzün önünden kaybolmasına izin vermeyin.

    Haricinde bu işler için servisler ve expertizler var alacak kişinin içine kullanmadan almak sinmiyorsa götürün beraber yeri yurdu belli olan bir ustaya usta detaylıca baksın turu atacaksada o usta atsın.

    Ayrıca yine özellikle tavsiye edildiği gibi asla motosikleti almaya gelen kişi tur isterse birde arkasına artçı olarak binmeyin. Motor çalınır ayrı ama canınızdan olmanız çok daha tehlikeli bir durum. Eğer tecrübeliyseniz belki bir ihtimal artçı olarak alabilirsiniz ama herşey bir tehlike ..

    Özetle yıl olmuş 2020 sokakta yürüyenlerin %50 si başka bir ülkenin vatandaşıyken ilk defa gördüğünüz birine değil motosikletinizi elinizde tuttuğunuz pazar poşetini bile emanet etmeyin.

  5. #45

    Üyelik
    13 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul üsküdar
    Motosikleti
    yamaha tracer 700 2016
    önerilerin genelinde mutabik kalmisiz ama motosikleti alan turlasin mi?turlamasin mi?mevzusunda anlasma saglanamamis heralde.

    bende su acidan bakmak istiyorum..motosikleti kacirma olayindan ziyade,motosikleti denerken motoru yatirdi karenaj kirildi ve almaktan vazgecti yada turlarken kaza yapti sakat kaldi veya yaralandi..adli olarak motosiklet sahibinin sorumlulugunda kaliyor. ehliyeti var olsa bile ehliyet motosikleti kullanmiyor yani acemi olabilir..ben motosikleti denetmeme tarafindayim..
    kdiner bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)