Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yetersiz ehliyetin yakalanma olasılığı üzerine kurulu hayaller

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    22 Ocak 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Sattığına pişman ve yeni arayışında
    Selam dostlar,bu forumu uzun süredir takip ederdim ilk kez hesap açıp konu açmak nasip oldu.
    Uzatmadan konuya gireyim.Ben 21 yaşında ve 1 senedir a2 ehliyet sahibi motosikletçi kardeşiniz,2018model mavi r25 imi sattıktan sonra tekrar bir motor almayı planlıyorum ve bunun şehiriçine uygun az yakan çok kaçan bir 4 silindir olmasını istiyorum ve tercihim cbr650 r veya f.Fakat takdir edersiniz ki bunlar A ehliyet gerektiriyor ve A ehliyetin 2 koşulu var:24yaşını doldurmak veya a2nin 2. senesini doldurmak.Velhasıl kelam A ehliyet için henüz 1 senem var ama cbr650 için yanıp tutuşuyorum ve tekrar r25 e dönmek istemiyorum.Sorum anliyacağınız üzere şu;A2 ehliyetle yaklaşık 10 ay boyunca girdiğim çevirmelerde yakalanmadan veya polisi kafalayıp ikna ederek geçirebilir miyim?Böyle yapanlar varsa en çokta onların yorumlarını merak ediyorum.Benim düşüncem A1 ile 125cc den yüksek kullanan adam yakalanır çünkü bunlar çok fazla ama buna nazaran A2 ile 4silindir kullansam daha az farkediliyormuş gibime geliyor.Çünkü r25 imde yüksek cc motorlara benziyordu ama memur beyler ehliyetin arkasını çevirdiği zaman a1 ve a2 gördükten sonra hiç bu motorun 250likmi yoksa 600lükmü olduğuna dikkat etme tenezzülünde bulunmuyorlarmış gibime geliyor.Lafı çok uzattım.Düşünceleriniz benim için altın değerinde lütfen yorumsuz kalmayın ve kardeşinizle fikrinizi paylaşın.Kazasız sürüşler👊🏻


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Biz burada "hiç bişey olmaz rahat ol" desek içinmi rahatlayacak ya da bunu bir güvence olarakmı düşüneceksin ? Kafanda kuşkularla süreceğine 1 yıl sonra al keyfine vararak sür.illaki almam gerek diyorsan al garajın varsa koyar arada ufaktan turlayıp yıkar parlatır yerine koyarsın idareten yanına bi çinli alır günlük işlerinde kullanırsın
    cıbılduck bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    22 Ocak 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Sattığına pişman ve yeni arayışında
    Açıkçası şuan yapmış olduğun yorum benim için değerli çünkü yaklaşımın olumsuz ve ben bunun üzerine düşüneceğim.Bu konuda tecrübeli insanların fikirlerini öğrenmek asıl amacım tabiiki yani bunu yapmış veya yapanı tanıyan biri çıkarsa tecrübelerini dinlemek asıl amacım.Tabii ki içim rahatlamayacak ama alacağım riskin ne kadar riskli olduğunu ölçümlemek amacıyla buradayım teşekkür ederim

  4. #4
    Moto43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2008
    Şehir
    sanane
    Motosikleti
    ---
    paradan haber ver

  5. #5
    fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(&#998
    Cbr650r ile kaçabilirsin sanırım :D
    HRider bunu beğendi.

  6. #6
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Polisin sana yapabileceği en fazla 1228 TL ceza yazmak ve motoru bağlamak olur. Polislik bir durumun olmaz. Akrapovic ile dolaştığım için polislere gözükmemeye çalışıyorum o sebeple birkaç öneri verebilirim. Zamanında ehliyetsiz motosiklette kullandım.

    Öncelikle çevirmelerin yerini yavaş yavaş öğrenmen lazım. Yere koyulmuş üçgen Radar veya Trafik Kontrol tabelası görürsen yolunu değiştirmelisin bunun için en iyi yöntem Google haritalar kullanmak. Aynı yere çevirmenin olmadığı yerden başka şekilde nasıl gidersin navigasyondan bakabilirsin.
    İlerde çevirme var mı yok mu önceden görmek için motosiklet kullanırken bakışın her zaman ileride/uzaklarda olmalı.
    Trafik çevirmeyle belli bir mesafede karşı karşıya gelirsende hiç panik yapmadan motoru çevir ve ters yönden kaçacak bir yol bulana kadar git.

    Çok sonra farkededip yüz yüze gelirsen de yapabileceğin çok birşey yok. Eğer durmanı işaret ederlerse duracakmış gibi yavaşlayıp kaçacaksın. Burdaki konu ise kaçarken insanda aşırı bir heyecan oluyor. Hayatımda sadece bir kez plakasız ruhsatsız ve ehliyetsiz olarak 125cc cg ile çevirmeden kaçtım. Yüksek hacimli bir motorla kaçma heyecanı mutlaka başa iş açar o sebeple kaçışı çok kısa tutup en yakında ki bir yan yola, istasyona vs girerek motoru saklayıp beklemen lazım. Bekleme sebebinde eğer polis peşine düşerse (genelde uğraşmazlar ama bir ihtimal) heyecanın katlanacağı için mutlaka kaza yaparsın. kaçmak pek mantıklı değil. polisten kaçamazsın. yakalamak isterlerse mutlaka yakalarlar.

    Bu video polis konusuyla alakalı fikir verebilir
    https://youtu.be/gstFxRYWfRg

    Polisin A2 ile A ehliyeti arasındaki farkı gözetmeyeceğini düşünürsen ilk çevirmede gümlersin onu söylim. A2 ile A farkını bilmeyen polis kalmadı.

    Bir diğer konuda kaza durumları. Eğer motoru alınca her gün kullanırsan tehlike potansiyeli artar. Yetersiz ehliyet ile araç kullandığın için kaza durumlarında haklı olsan bile haksız duruma düşersin. Diyelim ki arabanın teki geldi arkadan çarptı motorunu pert etti. Bu durumda hiçbir hak talebinde bulunamazsın. En kötüsü yayaya çarpabilirsin yayaya çarpma durumlarında yaralanmalı veya ölümlü olursa yetersiz ehliyetten dolayı bedeli ağır olabilir. Aynı şekilde sen kaza yapabilirsin. Trafikte bir arabaya sürtüp çizebilirsin bu durumda araç sahibi tutanak tutacağız dediği zaman hayır deme durumun yok. Polisi arayıp başına bela olabilir ama bu düşük bir ihtimal çünkü kimse 200-300tl için tutanak tutturup hasar kaydı oluşsun istemez aranızda halledersiniz. Daha büyük bir kazada ( Allah göstermesin yerden kalkamayacağın ve ambulans beklediğin bir kaza yaparsan) yine yetersiz ehliyet yakana yapışır ve çeşitli sıkıntılar yaşarsın.

    Haftada birkaç gün motora biner biraz turlar gelirim dersen riskleri göz önünde bulundurarak almanda bir sakınca yok.

    Kanunsuzluk kuralsızlık öğretiyorsun, teşvik ettiriyorsun diye duyar kasacaklar az ötede durun.
    HRider ve tommygun bunu beğendiler.

  7. #7

    Üyelik
    09 Ağustos 2019
    Şehir
    Balıkesir/Erdek
    Motosikleti
    Mondial 100Fmh Yamaha Mt25(2016)
    Bende 2 Senemi Doldurdum A Ehliyetine Başvurcam Kısmetse Bende Xj6 Düşünüyorum Şuan Ki Motorum Mt25

  8. #8
    YasinC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ekim 2016
    Şehir
    Ankara
    Senin gibiler için bu kanun çıktı. Kimse de dememiş r25 den sonra cbr650 nasıl olur diye?
    espresso bunu beğendi.

  9. #9
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Boşver ehliyeti.
    O 650 için bahsettiğin yanıp tutuşuyorum olayından acilen vazgeç. Çok genç bir kardeşimizsin. O güç hatayı,delikanı,gazı affetmez...
    Ezio41 ve espresso bunu beğendiler.

  10. #10
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Vay arkadaş, resmen yasaları çiğnemek için tavsiye isteniyor ve öneri yapılıyor.

    Yapılan suç, 1 senelik ehliyet ile 650lik neyine denmiyor da tavsiye veriliyor, vay anasını yav.

    umarım alırsın ve yakalanırsın. Kusura bakmayın, tek derdiniz polis gibi konusuyrorsunuz, kullanmamanız gereken bir motor ile bir kazaya karışsanız başınıza neler gelir onu biliyor musunuz
    sutlusoda ve espresso bunu beğendiler.

  11. #11
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Murphy kanunları var; özetle bir işin ters gitme olasılığı varsa, ters gider. Benim de geçen hafta alkollü araba kullanmaktan ehliyetime 6 ay el konuldu. Şu an eminim ki ehliyetim varken daha önce geçtiğim her yolda şu an ehliyetim yok diye bir ekip arabası mutlaka uygulama yapacak ya da motosikletimi dışarı çıkardığımda 50 m gitmeden kazaya karışacağım.

  12. #12

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Bak sabah sabah gene sert yazacağım. Sonra gene ben kötü olacağım Toto'n yiyorsa bin ve çevirmeden kaç. Bakalım tekme atıp, seni yere yapıştırdıktan sonra:

    Sana 1,
    Motora 2,
    Motor masrafına 3,
    Bedenine 4 vs vs vs. gibi kalemlerle masraf açtıklarında, buraya gelip ^^Polis beni hırpaladı.^^ die de başlık açar mısın die merak etmiyor değilim.

    Sonra gençlere nie kızıyormuşum? Bizim zamanımızda mahallede abilerimiz olurdu. Bir yanlış yaptıklarında ilk tokadı onlar çakardı. Zaman ilerledikçe, o tokatların ne kadar faydalı olduğunu öğrendik...
    sutlusoda bunu beğendi.

  13. #13
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    1 haftada 4 kere çevirmeye takıldım kaçılmayacak gibi ya da direk şeriti kısıtlayıp duruyorlar ve 3 sadece ehliyete baktı 1 taneside egzoz plaka ehliyet kontrolu yaptı bence riske girmeye gerek yok

  14. #14
    Kural [ Z ] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bkz. İmza =>
    A2 ehliyet ile sürülebilecek, R25' den daha güçlü motosikletler var. Nispeten yularını tutmanın daha kolay olduğu, daha naif modeller. Bunları araştırmanızı öneririm.

    Kesinlikle 1 yıllık tecrübe ile şu cc şu hp motosiklet kullanılmaz diyemem, diyemem çünkü durumunuzu veya motosiklet eğitiminizi, yeteneğinizi, bu sürede hangi koşullarda ne koşullarda nasıl kullandığınızı görmedim.

    İki basit öneri:
    1. Paranızı önce kendinize yatırım yapmakta kullanın, iyi bir kurumdan birkaç kur eğitim alın.
    2. A sınıfı ehliyet sahibi arkadaşların dahi almayı düşündüğü ancak A2 ile kullanılabilen modellere bakın.

    Diğer sulara girmeyin, oralarda canınızı yakacak çok şey var.

  15. #15
    erensel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2019
    Şehir
    Artvin
    Motosikleti
    Hunk
    Şimdi sen diyelim 650'lik makineyi A2 ehliyetin ile aldın çevirmelere takılmadın ceza yemedin. Ama şöyle bir ihtimal daha var; bu motorla kazaya karıştın yara bere almadın ama kazada sen kusurlusun. Sigorta karşı araca ödediği masrafı son kuruşuna kadar senden alır. Yaşının çok genç olması ve o makinenin hata kabul etmemesi ile ilgili @Samet Ağır kardeşimizin uyarısını da göz ardı etme.

  16. #16
    f0cus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2019
    Motosikleti
    CF Moto 250 CL-X
    Şöyle bir şey diyeyim ankara için konuşuyorum. Kaçabilmen neredeyse imkansız inat edip peşine düşüyorlar.
    Motorumu ilk aldığımda ehliyetsiz 4 ay sürdüm.

    Kaza konusuna gelirsek. Bir aracın ters yöne bodoslama atlamasından dolayı ani frenle yere kapaklandım. Motor kaydı adamın kapıya vurdu hak vb hiç bir şey talep edemedim üstüne adama 300 lira verip yolladım maalesef. Hala elimin üstünde ve dirseğimde izini taşıyorum bu olayın.

    Peki polis konusunda ne oldu?
    Bir seferinde kızılayda ters yönde yunus yakaladı buralı değilim(plakam 67)ters yön olduğunu bilmiyordum diyip ayrıldım oradan ehliyet vb bakmadı sağolsun.

    İkinci seferde ise ehliyet kursuna yazıldığımın hemen çıkışınca çevirmeye aldılar. sakin davrandım ehliyet ruhsat için yanaştım baktım adamlar durduğunu bile unutmuş beni, tabi o sırada 3 4 kişiyi çevirmiş birinde ehliyet yok, birinde ruhsat+ehliyet yok, diğerinde egsoz var. Kendi kendime dedim ben derdimi anlatsam bile adamlar orada bekleyenlere ceza yazmışken beni yollamaz bu sefer onlar cingar çıkartır. Her neyse kenara çekildim hesap kitap yapıyorum. kurye bir arkadaşımı aradım gelsin kurtarsın vb. detayına girmeye gerek yok tahmin edebileceğiniz şeyler. O sırada yüksek cc sesi 2 sokak öteten gelen bir motor yaklaşıyordu. polis yolun ortasına silahıyla çıkıp durdurdu, çok hızlı geliyordu muhtemelen kaçacaktı ve kaçsa muhtemelen ateş bile edebilirdi öyle psikopat birine benziyordu polis amca. Neyse cevap uzamasın ben çözüm ararken bir yandan da çekici geldi 5 motoru yüklediler çekiciye polis amca benim motor için bu motor kimin diye sormuş ceza yiyenlerden biride beni gösteriyor yanaştım kenarda durumu anlattım ehliyet kursunun evraklarını vb gösterdim sağolsun devam et ehliyetini almadan binme dedi.

    Ders oldu bana da ehliyeti alana kadar sokağa çıkartmadım motorumu.

    Şöyle bir şey var. yaşım 23 eğer kazada 200 300 liralık bir hasar değilde daha çok bir hasar olsaydı ne bileyim allah korusun bir yaya felan olsaydı hayatım kaymıştı.

    arkadaşım sana ilk önerim 1 yıl bekle öyle al hayalindeki motoru. Ama illa da ben alıcam yakalanmam vb düşünüyorsan sakin kullan ve polisten kaçma sakin sakin derdini anlat emin ol onlarda yardımcı olmak için uğraşıyor.

  17. #17
    yigozya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2018
    Şehir
    Los Adanos
    Motosikleti
    SUZUKİ Gsx250r
    Başlığın günümüz alternatif rock gruplarının şarkılarının adı gibi olmuş
    zekeriyaimam bunu beğendi.
    Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..

  18. #18
    toreador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2010
    Şehir
    Samanyolu
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Enfes bir başlık ve birbirinden kıymetli öneriler. İnsanın motosiklete dair endişe duyduğu konularda bu forumda yanıtlar bulacağına itimat sağlamasına hak vermemek mümkün değil.

    Aslında "sabahları işe geç kalıyorum, ışıklarda çok duruyorum" sorununun çözümü de "polis ya da EDS yoksa geç gitsin"

    "Sadece bir tane yayanın bulunduğu bir yaya geçidinde boşuna devri düşürüp yakıt tüketimni artırmak istemiyorum" sorununun da çözümü "polis yoksa geç gitsin"

    İstisnaları tenzih ediyorum ancak genel olarak iki fikir ilişti gözüme "çevirmelerden kaçın" ya da "alacağın riski karşılayabilecek misin"

    Görünen şu ki hiçbirimiz trafikte tüm trafiğin sağlığı adına davranış sergilemiyoruz; şayet yakalanmayacağımızı biliyorsak orada hak gasp etmekten ya da kuralsızlıktan/kanun tanımazlıktan çekinmiyoruz.

    Düşünme şablonları böyleyken ülkemizin ya da toplumumuzun pek de bir yere gelemeyecek olması sürpriz değil. Böylesi yaratıcı fikirlerin ortak kabul gördüğü bir toplumsal algı ile bilim kurgu yerine Recep İvedik serilerini takip etmeye devam etmek zorunda kalırız gibi duruyor.

    Avrupa standartlarına ayak uydurmaya çalışan gariban ülkemizin muhakeme ya da yorumlar konusunda zafiyeti olan sadece vatandaşlarının aksine bu standartları belirleyen otoriteler aslında diyor ki: "motosiklet kullan, motosiklet zevkli. Ancak önce düşük hacimliden başla peyder pey büyüt tecrübe kazandıkça". Ancak dünyanın gıpta ettiği bizlerin buna yanıtı ne oluyor: "ben zaten 12 yaşından beri kullanıyorum ehliyetsiz, yani tecrübeliyim"

    Sizleri bilmem ancak ben böyle durumları görünce samimi bir biçimde eğleniyorum. Yahu diyorum bunlar benim nasıl aklıma gelememiş, hiç uyanık değilim. Bu konuda benim hükmüm geçerli olsaydı bu gibi bir fikri aklında oluşturan ve etrafına sorarak hayat bulduran kişinin ben şimdilik ehliyet almamasını, 15 yıl sonra yeniden ehliyet başvurusunda bulunmasını uygun görürdüm. Böylelikle polisten kaçarken ya da çevirmeye odaklanmış biçimde kaçış virajı alırken birini ezdiği senaryosunda haklı olurdum.
    cıbılduck ve Ezio41 bunu beğendiler.

  19. #19
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Yanıp tutuştuğun motoru çabuk elde edersen, Azrail'de senin için yanıp tutuşur. 20'li yaşlarının başlarında olan bireylerin istekleri doyumsuz ve istikrarsızdır. 1 yıllık tecbrübeniz ne kadar bilmiyorum ama bahssettiğiniz motoru sorunsuz sürebilmek için çok iyi bir hakimiyet ve tecrübe ister. Yeterli tecrübeniz olsa bile, bu sefer de bu motorun işletme maliyetleri dolaylı yoldan, 250 cc bir motora göre 3-4 kat daha fazla olacaktır.

    Kaldı ki sizin yaşınız ve ehliyetiniz bu motoru sürebilmek için ''UYGUN DEĞİL!'' Hem kendinizi hem de başkalarının hayatını erkenden bitirmeyin ve 250 cc ile devam edin...

    Doğal seleksiyona uğramak istiyorsanız da diyeceğim tek söz şu olur: Allah Rahmet Eylesin...

  20. #20
    mustafaat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2010
    Şehir
    Ankara, İzmir
    Motosikleti
    Aprilia RST1000 Futura (şu an motosikleti yok)
    Karşına alacağın güç her ana caddeye yayılmış emniyet teşkilatı
    Bir yıl gibi uzun sürede yakalanma şansın %110 bence.

    "Yanıp tutuşuyorum." demişsin. Bu aşktır, bütün aşklar hüsranla biter, ayrılık da aşka dahildir üstelik. Kaçıp on sekiz yaşın altında evlenmek gibi bir şey istediğin. Yapma, önce okulunuz bitsin sonra evlenin

    Şaka bir yana, acele işe şeytan karışır; bence bekle.
    "Acemisi olduğunuz tekniği önce kapalı alanda, tedirginlik geçtikten, tekniğe hakim olduktan sonra yolda deneyin ve yavaş yavaş yol sürüşüne aktarın." motorhikayesi.com | "Motosiklete Binmeyin, Motosikleti Sürün"


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)