Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Ekşi'deki yamaha servis rezaleti başlığı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Olabilir mi böyle bir şey?

    https://eksisozluk.com/21-ocak-2020-...6330616?a=nice

    Alttaki yorumlarda servislerin berbat olduğu yazılmış. Doğru mudur?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Tüketici hakları ne yazık ki tam korunmamış burada, acıkcası davaya gidebilecek bir durum diye düşünüyorum.

    1 saat 3 saat işçilik muhabbeti için sacmalamış sadece. O anda müsait olan başka bir personeli de bu işe verip kısa sürede bitirmiş olunması 1 saat ücreti verileceği anlamına gelmez, bunun nasıl yapıldıgını bilmiyoruz o nedenle 1-3 muhabbetini konu dışı tutuyorum.

    Ancak dışardan ustaya gösterdiniz garanti dışı muhabbetinde resmen pislik yapılmış. Sonucu merak ediyorum tüketici mahkemesine verir hehralde.

  3. #3
    numan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    st rs
    servisler zaten Allah'a emanet. Yamaha bu konuda sadece göz boyuyor.

    Ben ilk açıldığında gitmiştim yamaha istanbul'a, servis müdürü sanırım otomotiv sektöründen gelme bir beyefendiydi. Bakım sırasında konuştuk biraz, çok profesyonel yaklaştıklarından bahsetmişti. Neyse motor servisten çıktığında bahsettiği profesyonelliği(!) görebilen olmadı

  4. #4
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Yamaha x max 250 ABS
    Her gün önünden geçtiğim servis ama uzaktan bakınca bile nedense güven vermediğinden motorumu bakım için Beylikdüzünden bir sürü yol yapıp Tekirdağ'a götürmüştüm. Tekirdağ'dkai yamaha servisini beğenmiştim.
    Daha sonraki bakıma hadi bu sefer Tuna'yı deneyeyim diye taa Beylikdüzü'nden Maltepe'ye gitmiştim. Yağ değişti hava filtresi vb. değişti ama ben söylemesem lastik havalarına bile bakmayacaklar gibiydi. Motor servise girmiş, yağ değiştirip göndermeyi herhangi bir usta da yapar, yetkili servise girmiş motor bir kontrolden geçmez mi? Belki fren balatalarım aşınmı, fren balatası satma fırsatını bile düşünmeden, doğru düzgün kontrolden geçirmeden servis mi olur? Hiç güven vermedi bu durum bana. Sanki başka motorlar varken benim motor aceleye getirilmiş gibi geldi.

    Arabamı garatsi sorunu olmadığı için yetkili servise değil sadece Toyota markasına bakan bir toyota ustasının özel servisine götürüyorum. Güya sanayide kendi dükkanını işleten bir usta ama serviste görmediğim profesyonellikte bakım yapılıyor, servislerdeki kontrol formlarının aynılarını kullanıyor, her km'de nereleri kontrol edilecekse listeye göre kontrolden geçiyor, fren vb. gibi hayati önemi olan parçalar değişecekse de kesinlikle orjinal parça temin edip değiştiriyor. Arabanın bakım işlerinden alışmıştım, sanıyordum ki motoru da yetkili servise bakım için götürdüğümde de benzer kalitede bir servis olacak, ama yok. Hem düzgün yapıldığına ikna olmadığım aceleye getirilmiş bir bakım hem de ödediğim fiyat arabanın bakımına ödediğimden fazla.

    Tekrar bakım zamanı gelince yine biraz uzun yol yapmayı göze alıp Tekirdağ'daki yamaha servisine götürmeyi düşünüyorum. En azından yol yapmış olurum hem de köfte yerim gitmişken. Umarım o servisin ustası değişmemiştir.

  5. #5
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Motosikletinizi neden yetkili servislere götürmemeliyiz temalı bir şikayet yazısı olmuş.Hani hep diyorlar ya aracınızı yetkili servise götürün garantili iş yapıyorlar,yaptıkları işin arkasında duruyorlar vb....En iyisi yaptığı iş bilinen iyi bir ustaya götürmek.Anladığım kadarı ile yetkili servisler hem çok pahalı iş yapıyor hem de yaptıkları işin arkasında durmuyor.
    birbilent ve espresso bunu beğendiler.

  6. #6

    Üyelik
    24 Aralık 2019
    Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    ben antalya yamahaya giderm 3 senedir çok memnunum ilgi alaka vs ama en son gittiğimde servis ücretleri inanılmaz ötesi artmıştı.rodaj bakımı yaptırdık ama bidahaki gittiğimde böyle fiyatlar çıkarsa özel usta arayışa bende giricem.adamlar bir bakıma haklı parça fiyatları gerçekten facia şekilde arttı kurdan dolayı.

  7. #7
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Yetkili servislerde işin erbabı usta gibi usta adamlar pek barınamaz , 50 yetkili serviste bir tane vardır belki , gittiğinizde sizin motora o mu bakacak o da muamma.. 2-3 yıldır sektörde çalışan gençlere kısa bir kurs verilir oldu sana usta , elbette bu gençlerde çalışacaklar ama önce gerçekten tecrübe sahibi birinin yanında pişmesi gerekli..insanın önce gözü sonra eli usta olur
    espresso bunu beğendi.

  8. #8
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Servisten ayrılma, işini iyi yapan bir usta bulmak lazım.
    espresso bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    12 Kasım 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT 25 ABS
    Bana yakın olduğundan dolayı MT 25 in 10.000 bakımı için buraya gitmeyi düşünüyordum. Bunun dışında Avrupa yakasında önerebileceğiniz başka bir yetkili servis var mıdır? Motoru yeni aldım Yamaha servisleri hakkında bilgim yok maalesef.

  10. #10
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    Alıntı cuysal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana yakın olduğundan dolayı MT 25 in 10.000 bakımı için buraya gitmeyi düşünüyordum. Bunun dışında Avrupa yakasında önerebileceğiniz başka bir yetkili servis var mıdır? Motoru yeni aldım Yamaha servisleri hakkında bilgim yok maalesef.
    biz r25 i 5000 bakımı için yamaha premium a götürdük orayı tavsiye ederim hem ilgililer hemde motoru yıkayıp teslim ediyorlar ve saat konusunda vs dedikleri gibi fazladan yazılmıyor

  11. #11

    Üyelik
    12 Kasım 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT 25 ABS
    Alıntı berk_cglr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biz r25 i 5000 bakımı için yamaha premium a götürdük orayı tavsiye ederim hem ilgililer hemde motoru yıkayıp teslim ediyorlar ve saat konusunda vs dedikleri gibi fazladan yazılmıyor
    Teşekkürler. Deneyelim bakalım.
    MT 25 ABS

  12. #12
    Fr.Sante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Jet X
    Patronun serviste işin başında olan işletmeleri tercih etmek lazım. Honda'da Esengül , Doğu&Batı gibi. Yamaha'da var mı böyle yer bilmiyorum.

  13. #13
    toreador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2010
    Şehir
    Samanyolu
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    AHaber ve ATV müdavimlerini makaraya sarıp alakadar olduğumuz bir konuda her okuduğumuza itimat etmek sanıyorum biraz haksız bir davranış. Ben de şimdi Uludağ sözlük hesabımdan farklı bir marka ile alakalı detaylı bilgiler barınan içerik girsem ve burada yayınlasam şu başlıktan çok farklı bir manzara olmaz; fakat tamamen kurgusal olur.

    "adamın işi gücü yok mu da böyle bir yalan atsın?" evet, hakikaten de olmayan sayısız insana bizzat tanık oldum. e-ticaret alanında kendi hatası dolayısıyla ortaya çıkan sorunu sizlere mal etmek için o kadar tuhaf yöntemler izleyen insanlar var ki bu gibi örneklerle karşılaşınca artık ciddiye almak büyük efor ister hale bürünüyor. "Sabah bir kalktım televizyonun ekranı kırılmış" diyor, sonrasında tamamen tesadüf eseri komşusundan öğreniyoruz ki meğer ürünü müşterinin çocuğu kırmış. Ama müşteri her ulaşabildiği mecraya veryansın...

    Bu konunun doğruluk payı hiç mi yok? Elbette ki var, ancak bu hikayeyle mukayese ettiğimde eniştesi cin görmüş olan bir tanıdığın masalı daha gerçekçi ve endişe uyandırıcı geliyor bana.
    mostro bunu beğendi.

  14. #14
    mustafaat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2010
    Şehir
    Ankara, İzmir
    Motosikleti
    Aprilia RST1000 Futura (şu an motosikleti yok)
    Kesinlikle doğrudur.

    "Türkiye'de işini iyi yapan usta, neden yetkili serviste maaşla çalışıp daha az kazansın?" sorusunun cevabı her şeyi anlatıyor aslında.

    Yetkili servisler ne denetleniyor ne de bizzat o markaların standartlarına uyuyor. Büyük markalar diyoruz ama aslında mesele o büyük markaların Türkiye yetkililerinin berbat denecek seviye düşüklüğü. Ülkenin motosiklet kültürü böyle, sonuç da böyle oluyor.

    Pek Yetkili Servisler diye bir yazı yazmıştım zamanında buradan okuyabilirsiniz. O yazıdan bir cümle alıntılayım buraya:

    "Atladım gittim müdüre anlattım bu olanları: “sizin iş kötü olmuş, ben size bir çay söyleyeyim.” dedi…

    Honda Japonya'ya, bağlı bulunduğumuz Avrupa merkezine e-posta attım ve sonradan öğrendim ki IP numarasından zaten Honda Türkiye'ye düşüyormuş benim e-postalar

    Zamanında büyük bir motosiklet kulübünün/derneğinin yönetim kurulunda olmam sebebiyle her marka her model için servis/tamir işimiz oldu, hepsini tecrübe ettik sağ olsunlar.
    Bu arada haksızlık etmeyeyim, BMW, Kawa, Yamaha, Triumph hepsinde türlü türlü sorunları yaşadım, yaşadık; sorun motosiklete yaklaşımda, hala çok sığ ve sürücüyü "söğüşlemek" isteyen anlayışın hakim olmasında.

    Yazıdan bir cümle ile bitireyim:

    "Siz siz olun servise ustaya güvenmeyin, makinenizi ve işini bilin, kontrol edin. Burası Türkiye, olmayacak ne varsa burada olur."
    bursalıali, espresso, dyavol-77 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    "Acemisi olduğunuz tekniği önce kapalı alanda, tedirginlik geçtikten, tekniğe hakim olduktan sonra yolda deneyin ve yavaş yavaş yol sürüşüne aktarın." motorhikayesi.com | "Motosiklete Binmeyin, Motosikleti Sürün"

  15. #15

    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    Copenhagen
    Motosikleti
    Tracer700
    Bundan sonra sifir motosiklet aldigimda asla yetkili servise gøtürmiyecegim.Onlar sadece korkutarak nasil para søguslerimin hesabini yapiyorlar.Ulan yine sinirlenecegim simdi Allahsizlar beni her 5000 km de servise cagirarak birsürü ømru bitmemis parcalari degistirip dunya kadar parami aldilar.Soruyorum sizlere her 5000 km re de iki buji,hava filtresi,senkron ayari olurmu? tamam yag degisir ona birsey demiyorum.En son gittigimde ne dese iyi 10000 de fren balatalari degisecek dedi,normalde ben zaten fren fazla kullanmam baktim balatalara inanin yari bile olmamis adam utanmadan diger parcalara ek olarak tren balatalarinida degistirecekmis )) aman arkadaslar bana YETKILI SERVIS demeyin lutfen.....
    bursalıali bunu beğendi.

  16. #16
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı mustafaat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ........Siz siz olun servise ustaya güvenmeyin.......

    zaten kimsenin kimseye güveni kalmamış da el mecbur gidiyorlar , yetkili servisin tek artısı garanti kapsamındaki motosikletinizin arızasını ücretsiz gidermesi , ne hikmetse herşeye de kullanıcı hatası derler , sukuterin arka sol amortisör yağ kaçırdı servise gittim , abi çukura fena girmişsin sen diyor , ulen çukura amortisörün biri girerken diğeri zikzak mı çizdi , niye teki patladı dedim sustu , iki hafta sonra aradılar gel değiştirelim diye

  17. #17

    Üyelik
    19 Ekim 2019
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    KTM Duke 390 - 2017
    Önüne gelene bayilik verirlerse olacağı bu... Bizim burada yamaha bayisi zincir ayarlatmaya 20tl istiyor düşün. Birde fiş vermiyorlar. İsteyince kdv eklemek zorundayım! Tam bir rezaletti.

  18. #18

    Üyelik
    22 Kasım 2015
    Alıntı piri_reis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önüne gelene bayilik verirlerse olacağı bu... Bizim burada yamaha bayisi zincir ayarlatmaya 20tl istiyor düşün. Birde fiş vermiyorlar. İsteyince kdv eklemek zorundayım! Tam bir rezaletti.
    beterin beteri var. çocuk yanımda r25 zincirini ne kadar yağlıyorsunuz diye sordu çalışana, 60 tl dedi. içimden oha! dedim. zincir o kadar etmez wkejfgkldsgj
    birbilent bunu beğendi.

  19. #19
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Bu tamir tadilat işlerine yeteneğim olsa, söktüğüm birşeyi takabilmeyi becerebilsem garaj gibi küçük bir dükkan tutup içine dayayacağım aleti edevatı ve herşeyimi kendim yapacağım. Ben de yetkili servise işim düştüğünde emniyet müdürlüğüne girip de "ulan ya aranıyorsam?" psikolojisinde acaba başıma ne iş gelecek diye kıllanıyorum.

  20. #20
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    İş bilen bir servis elemanından bahsediyorsak...
    İş bilen adam asgari ücretle çalışmamalı, zaten çalışmaz.
    Asgari ücret + yemek + yol dediğimizde 3.000 eder.
    500 de asgari ücrete ilave alsın.

    3.500 lira aylık net yapar. Bunun altına iş bilen adam bulamazsınız.

    Böyle bir kişinin işverene yıllık maliyeti 80.500 lira olur.

    Kısaca aylık 3.500 TL net alan bir kişinin işverene günlük maliyeti ise 365 Liradır.
    Şimdi bunun üzerine, kira, su, elektrik, telefon, doğalgaz, iş yeri sigortası, alet edavat yıpranma payı, muhtasar vs vs vs bilumum masrafı ekleyin.

    365 lira günlük çalışan maliyeti 600 liraları rahat rahat bulacaktır.
    Bu işletme kar amacıyla var. Elbette maliyetlerin üzerine karda koyacak.

    Adamlar o servis bedellerini almalı, bizde ödemeliyiz.
    Almalıki iş bilen adam çalıştırsın, iyi hizmet verebilsin.
    İşin hakkını isteyip hizmet vermiyorsa o zaman hesabını sorma hakkımızda doğuyor.

    Çok düşük bedellerle iş yapıyor, işide düzgün yapamıyorsa bir şey söyleme hakkımız kalmıyor.
    Çünkü o fiyata, o işin yapılması zaten mümkün değildi...

    Garantideki aracın onarım mevzusuna gelirsek...
    Çoğumuz bundan yakınmaktayız.
    Servisler genelde zaman alıcı garanti dahili işleri yapmak istemezler.
    Bir gün çalışıp motor dağıtıp toplaması lazım ustanın.
    Ama ithalatçının servise verdiği bedel 100 lira bile değildir.
    (Çoğu Çin malı motosiklet servisinden 2019 da duydum bunu. 50-60 liralardan bahsediyorlardı).
    Hele birde bir kaç modelde kronik problemler varsa. Servisin halini düşünün artık.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)