Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda Forza 250 Almamanız İçin 10 Sebep

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Fr.Sante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM Jet X
    Alıntı AFAT DOĞRU adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklı oldukları yerler var yazı mı okudunuz mu üstteki?
    Okudum. Can sıkıcı problemler. Elbette haklı olduğu yerler var kanıtlarını da koymuş zaten. Honda'yı savunduğumu falan düşünmeyin.

    Fakat arkadaş önce Pcx'in sorunlarını yazdı sonra Forza konusunu açtı. Birisi Pcx'ten bu kadar şikayetçi olup gidip Forza almaz herhalde. Amme hizmeti yapıp Honda'nın çöplüğünü insanlara gösteriyor çözdüm galiba. Küçük cc'den büyüğe doğru gidiyorsa sıradaki konunun modeli Integra olabilir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı AFAT DOĞRU adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklı oldukları yerler var yazı mı okudunuz mu üstteki?
    Evet okudum, hakli oldugu yer var ki o da sadece 1 tane filan, ayna konusu. Daha once de yazmis olabilirim. Aynalardaki kor nokta sorununu cozmek icin herkes minik kor nokta aynalarindan takiyor, ben de taktim ama kullanamadim, beceremedim, sevmedim.

    Diger konular konusunda arkadasin yanli oldugunu dusunuyorum. Kendim kullandigim icin yapayim yorumlarimi. Aslinda yapmak istemiyorum fanboy zannedilecegim yazinca simdi.

    - Herkes usta, herkes muhendis. 2018 yilinda cikmis bir scooterda radyator yanlis yerde olsa, 2019'da yeri degistirilmez mi mesela?
    - Paslanan bir parcam yok bildigim kadariyla, o kadar da dikkatli bakmiyor da olabilirim tabii.
    - Karsilastirilan modeller / agirliklari / aerodinamisi / kullanim sartlari yok, yakit tuketimi bastan hatali bir arguman.
    - Balans/titreme sorunlari 2018 modellerinde sikayet edilen bir konu idi, lastik degisimi ile (belki lastik degisimi sonrasi balans ayarlari ile) duzeliyormus. 2019 modellerinde hic duymadim.
    - Neyi karsilastiriyoruz? Xmax ile Forza hizlanmasini mi? Hizlansin hangisi daha hizli hizlanacak ise, sirf bu yuzden satin almayin denir mi? Diyen almasin. Adamlar drag icin scooter yapmamislar, sehir ici icin yapmislar.
    - 5500km oldu benimkinde, cukura girip cikinca ses yapiyor tikirdiyor, ama motor sesi duymadim hic. Hareket eden bir mekanizmadan bahsediyoruz, yolda kullanirken dugme ile acma nimetini kullanirken ses cikarmiyoruz ama ? Bir de ulke sartlarina uyumsuz ne demek ? Neymis bizim ulke sartlarimiz elektrikli siperlik icin?
    - Hangi laboratuara soktunuz hangi sonuclari aldiniz bu parcalar icin ? Lastik? Pirelli Diablo Scooter geliyor uzerinde, daha ne gelecekti ??
    - Maliyetten kacmak su an her ureticinin yaptigi sey, adam parasiz ulkelere satmak istiyor. Kawasaki ya da BMW scooter kac tane var ulkede? Kacimiz alabiliriz?
    - Korozyon vs saklama/kullanma kosullarina gore degisir.
    - Flasor arizasina denk gelmedim ama sol aynam sallaniyor evet, servis 1-2 saatte duzeltiriz dedi. Kor ayna konusunda hak veriyorum, cok fena.
    - Hic sorun yasayan duymadim.
    - IronMax ile karsilastirinca evet hak veriyorum, sele kalitesiz.
    - Istatistiklerinizi merak ediyorum, kim niye el degistirmis.

    Henuz 2 yillik yeni bir motosiklet surucusuyum, 6 aydir da Forza kullaniyorum, yukaridaki yorumlari yapmaya bile cekindim acikcasi. Simdiye kadar aldigim hic bir urunu "alin/almayin" diye bir kefeye koymuyorum. Begendigim yonleri de oluyor begenmedigim yonleri de.

    * Bu arada cok kotu yazmisim, bir suru devrik cumle olmus. Kusura bakmayin.
    Fr.Sante, MR.BERK ve atillatopal9 bunu beğendiler.

  3. #23
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    https://www.sikayetvar.com/honda-mot...lanma-problemi
    paylaştığınız fotoğrafların aynısı burdada var şikayet size mi ait?

    forza almamak için fazla düşünmeye gerek yok. bu sitede ki kullanıcı sayfasında çeşitli sorunları olanlar var ve şikayet varda tonla şikayet var. her yeni çıkan modelde olduğu gibi bazı sorunları var gelecek yıllarda çözülür.

  4. #24
    kulspruta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 / 2019
    Ben forza ve xmax arasında kalmıştım. Forza'ya daha yakınken internette okuduğum bu tarz problemler yüzünden vazgeçtim. Her ne kadar forza'da aklım kalsa da bunları gördükçe iyi ki xmax almışım diyorum

  5. #25
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Honda üretimde daha konfor odaklı hareket ediyor. Fakat kalite ve sağlamlık olarak bir yorum yapamam. 6 yıl 50 bin km. Yamaha XCity 250 kullandım. Arka amortisörleri sert olduğu için bozuk yollarda konfor problemi vardı. Sağlamlık ve performansından çok memnun kalmıştım. 3000km. dir Suzuki Burgman 200 kullanıyorum. Sağlamlık açısından ciddi güven veriyor. Konfor olarak mükemmel. Ve şu ana kadar gördüğüm kadarıyla ekonomik. Millet Honda'mı-Yamaha'mı derken Suzuki kenarda köşede kalmış

  6. #26

    Üyelik
    10 Kasım 2019
    Bak sen ALLAH'ın işine Forza 250 modelinde Honda kullanıcılarını okadar çok düşünmüş olmalıki gitmiş radyatörü herkes gibi ön tarafa koymamışta, bloğun önüne motosikletin en az hava alan yerine koymuş.



    Resimdemi yetmedi? Tamam şu konuyu inceleyin ozaman. https://www.motosiklet.net/forum/mot...n-hararet.html

    Honda hayat onda! Özür dilerim "Honda hayat yok onda!" olacaktı. Puhahaha :D

  7. #27

    Üyelik
    23 Nisan 2019
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Forza250
    Benim de 1 yılı geçiyor şuan . Ben motosikleti almayın demiyorum kimseye ancak söylediklerim tamamen beniö fikrim ve çoğu kullanıcının başına gelen olaylar mesela fan çok çabuk açıyor motosiklet hatta o arkadaşın paylaştığı konuyu ben açmıştım rahatsız olduğum için bu sorundan ben drag için de demedim dediğim şey torku yüksek devirde veriyor ve gerçektende gitmek istemiyor ivmelenmede korozyon kullanıma göre değişir demişssin her model motosikletin egzozu paslanır ancak 1 HAFTA sonra paslandığını belirttim bir kaç sonra bile değil üstelik lastik değiştiğinde,balans yapıldığında bile çantalı modellerde bariz bir titreme var 60kmde ancak şuanda benimkinde baya azaldı bu arada pirelliler sıcak asfaltta daha iyiydi bariz bir şekilde ben kör noktayı hesaba bile katmadım söylediğim şey flaşör bozulması . Dikkatimi çeken bir konu da ağırlık hondanın her modelinde ağırlık boş olarak yazılıyor yani bu model 182 kg değil aslında 11.5l depo ve bir iki litre yağ ile hidrolik sıvıları sayılıyor mu bilimiyorum 195 kilo yani x maxten daha ağır bunu da belirtmek istedim. Bunlar söyleyeceklerim onun haricinde sorunuö yok ben motosikleti seviyorum eksiklikleri var tabiki siz beni yamahacı vs olarak tanımlayamazsınız her hanfi bir sorusu olan v

    arsa sorabilir ben de çok düzensiz yazdım kusura bakmayın

  8. #28

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    İki sorum var, cevap verebilirsen inanacağım :

    1) Radyatörün ve soğutma sisteminin yetersiz olduğunu nasıl anlayabiliriz ? Ben 20 yıllık mühendis olarak anlayamam. Honda mühendislerinden daha iyi mi biliyoruz ?
    2) Geri dönüşümlü metal komedisi devam ediyor demek ki. Bir metalin geri dönüşümden elde edildiğini nasıl tespit ediyoruz ? Bunu dışarıdan bakarak anlamayı bırakın, hiçbir şekilde tespit edemezsiniz. Metal ergitildiginde eski haline döner. İçine gerekli alaşım malzemeleri katılarak eskisinden daha da iyi duruma getirilebilir. Bu saçma inanışa sahip muhtemelen tek milletiz. Bu zamanda geri dönüşüm ile elde edilmiş metal yerine madenden çıkarılmış metali bekleyecek aptallikta bir firma kalmadı. Kullanılan malzeme paslanabilir ama bunun geri dönüşümle bir ilgisi yok.

    Geri kalanların malzeme, plastik vs. yorumlarının tümü, öyle olduğu zannedilen şeylerden ibaret. Titreme vs kısmına bir şey diyemem ama genelleme yapabilmek için tüm Forza'larda olması gerekir.
    MR.BERK ve espresso bunu beğendiler.

  9. #29

    Üyelik
    23 Nisan 2019
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Forza250
    Yanlız ben bu iki maddeyi savunmadım hiçbir şekilde bunlar hakkında yorum da yapmadım konuyu açan kişi konuştu ben sadece kendi sorunları mı yazdım farkettiyseniz.

  10. #30

    Üyelik
    10 Kasım 2019
    2019-2020'de üretim hatası olamaz demek mantıklı değil. 2019 Model Honda Forza 250'nin üretim hatalı pirelli diablo lastikleri aşağıdaki resimlerde.




    Kendi malınızı övebilir, yada honda fanatiği olabilirsiniz, ben birşey demiyorumki. Hemen şimdi bir Honda Forza 250 yada farklı bir marka model satın alabilirsiniz. Benim cebime girek çıkan yok.

  11. #31
    Merdo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2015
    şunu uplayayım. Forza X Max kıyasında kim kazanıyor forumda?

  12. #32
    Gökhan_Aygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / İstanbul
    Motosikleti
    VFR 800X (RC60/2013)
    Bunu kullanmadım ama Forza 300 kullanmıştım ( yaklaşık 20k km ) ve çok güzeldi, 2015 yılında sahibi olmuştum ve içimde ukte kalan, aklımda yeri başka olan bir motosiklet olmuştur ( ani bir yurt dışı durumu için satmıştım )

    2018 yılında geldiğimde hala 2015 yılından bu yana satmayıp kullanmaya devam etmiş arkadaşlar vardı, 100 k km'leri geçmiş insanlar vardı, gerçi egzoz paslanma ( içten ) onda da vardı, grup olarak o dönem boyatmıştık iç tarafını ama başka hiç sıkıntı çıkarmamıştı ..

    Yazılanlar doğru mu bilmiyorum ama Forza 300 deneyimi ve memnuniyetinden sonra 250 hakkında yazılanlar üzdü beni ..

    Doğruysa nasıl böyle bir level düşüşü oldu ? O da ayrı bir muamma ..

  13. #33
    karayel90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2013
    Şehir
    Burdur/Antalya
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Yok ya,fotoların hepsi aynı motora ait,amatorun teki motoru tuz gölünde sürmüş sanirim.
    Motor tuzdan bembeyaz olmuş.Hiç su tutmak yıkamak aklına gelmemiş,paslanması normal tabikide.
    gurcanozturk bunu beğendi.

  14. #34

    Üyelik
    10 Mayıs 2015
    Şehir
    ist-kadikoy
    Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    gidem de burgmanima sarilam
    MR.BERK bunu beğendi.

  15. #35

    Üyelik
    09 Mart 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    1 yılı geçkin süredir forza 250'yi günlük kullanıyorum. Her gün en az 60 km yapıyorum. bahsedilen sorunların hiçbirini yaşamadım. Haftada bir güzel bir şekilde bakımını, temizliğini de yapıyorum. gösterilen fotoğraflara ve söylenenlere şaşırıyorum. evet hatalı üretim olabilir mi? tabii ki. ama bunu tüm modele mal etmek de pek akıl karı değil. sorunlardan sadece gidon sallanmasına denk geldim. onun dışında gayet keyifli ve sorunsuz bir makine.

  16. #36
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı vakdag adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 yılı geçkin süredir forza 250'yi günlük kullanıyorum. Her gün en az 60 km yapıyorum. bahsedilen sorunların hiçbirini yaşamadım. Haftada bir güzel bir şekilde bakımını, temizliğini de yapıyorum. gösterilen fotoğraflara ve söylenenlere şaşırıyorum. evet hatalı üretim olabilir mi? tabii ki. ama bunu tüm modele mal etmek de pek akıl karı değil. sorunlardan sadece gidon sallanmasına denk geldim. onun dışında gayet keyifli ve sorunsuz bir makine.
    Ben su an 2. Forza 250'mi kullaniyorum, gidon sallanmasina da denk gelmedim.


    En yakin karsilastirma olarakta sun buldum, izledim.




    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

    Alıntı Merdo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şunu uplayayım. Forza X Max kıyasında kim kazanıyor forumda?
    Ikisi de dandik, Kymco X-Town 250 kazaniyor.

  17. #37

    Üyelik
    09 Mart 2020
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    60-70 km hızda sallıyor bırakınca. ha niye bırakayım deyip zaten üstünde durmadım ama rastgeldim sonuçta. bunun dışında hem yakıt tüketimi hem konforu ve bagaj genişliği filan dikkate alındığında hiç pişman olmadım. bir kere daha olsa bir kere daha alırım.

  18. #38
    MR.BERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2019
    Şehir
    MERSİN
    Motosikleti
    DUCATI MULTISTRADA 950S
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben su an 2. Forza 250'mi kullaniyorum, gidon sallanmasina da denk gelmedim.


    En yakin karsilastirma olarakta sun buldum, izledim.

    https://www.youtube.com/watch?v=ufB4rbKb56A
    https://www.youtube.com/watch?v=VPfzw6K0FaY

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------



    Ikisi de dandik, Kymco X-Town 250 kazaniyor.
    Aman diyim bunlara bakıp da kıyas yapmayın
    4 teker bedenimi 2 teker ruhumu taşır.

  19. #39
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Alıntı MR.BERK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aman diyim bunlara bakıp da kıyas yapmayın
    Biliyorum
    Kendilerini tanimiyorum, yorum da yapmayayim.

    Bu arada, su an Forza'yi satsam, yine Forza alirim. Cunku huyunu suyunu bildigim bir arac. Bazilari degisiklik sever, bazilari ise benim gibi devam.
    erensel, espresso ve MR.BERK bunu beğendiler.

  20. #40
    BOO_74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2006
    Motosikleti
    Dominar 400UG tour ‘22, Xmax 250 '19
    İki sene önce X max ve forza arasında kalmış, selesi daha güzel, deposu daha büyük ve göstergesi daha sade diye x max almıştım.
    Önceki motorum Burgman AN400 2005 idi, kullanılan malzeme kalitesi ve işçilik olarak açık ara x max e basar. Forza yı bilmem.
    Yeni her zaman daha kaliteli demek değil, aynı şeyi buzdolabı, bulaşık makinesi, vb için de söyleyebiliriz.
    B00_74
    Önce denge, hayatınızı dengeleyin !!!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)