Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor önerisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    09 Kasım 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial MH Dirift
    Arkadaşlar herkese merhaba.Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam affola.

    Sormak istediğim bir konu var.25 yaşındayım yaklaşık 10 yıldır motora merağım var ancak vakti zamanında aile baskısından (motor tehlikeli,iki teker şeytan icadı vs.) dolayı motor alamamıştım.4 ay önce 50 cc bir motor aldım ve motor kullanmaya başladım.(öncesinde arkadaşlarımın scooter tarzı motorlarında sokak arası tur falan atmışlığım var).

    Genellikle işe gidip gelmek için kullanıyordum akşamlarıda arada sırada eşimle dolaşmak için kullanıyordum,ancak ufak tefek yokuşlarda bile çok yavaşladığı için 50 cc motorumu sattım ve 150 cc mondial drift aldım.(Aklımda chopper almak vardı).

    2 hafta sonra a2 sınavım var ve ehliyetim olmadığı için sokak arasında trafikten uzakta yerlerde motora alışıyorum.Motorumdan memnunum şuan için ancak ben motoru almadan önce aklımda chopper vardı nedense o tip motorlara karşı bir zaafım var.

    Hem düzgün bir chopper bulamadığım için hem de arkadaşlarımın "chopper motorla İstanbul trafiğinde rahat edemezsin" yorumlarından dolayı almadım.Ancak geçen hafta ehliyet kursundaki hocamın "Sentor 150" chopper motorunu kullandığımda aklımdan "keşke" diye bir kelime geçti.

    Motor kullanırken hız seven bir insan değilim 100 üzerine çok çıkacağımı sanmıyorum.Ancak görüntü açısından da yamaha r25 beni baştan çıkarıyor resmen.Aklıma direk r25 gibi bir motorda eşimle rahat seyehat edebilir miyim diye bir soru geliyor ve herkes "evet rahat olursunuz" diyor.

    Sizce gerçekten r25 gibi bir motorda rahat edebilir miyim? yoksa chopper almak daha mantıklı mı olur? ve eğer chopper derseniz 10 bin tl ye kadar hangi modelden alabilirim ?

    Siz değerli büyüklerimin ve küçüklerimin yorumlarını bekliyorum.Kararsız kalmış durumdayım.
    Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    R25 ile artçılı seyahat pek rahat olmayabilir. Sentor, Kt150 gibi motorlar tam anlamıyla chopper sayılmaz. Chopper görünümlü commuter diyebiliriz, nispeten kıvrak ve az yakıt yakan motorlardır.Bu nedenle İstanbul trafiğinde zorluk yaşayacağınızı düşünmüyorum.
    MrTr bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    10000₺’ye kadar R25’te alamazsın zaten. Şimdi maddi yön ile bakarsan, sen motorunu 1-2 sene sür, sonrasında maddi durum birikince gene tavsiye alırsın. Şu durumda 100 üstüne çıkmam diyen herkes 100’ün üstüne, 200’üm üstüne, parası olanlar 300’ün bile üstüne çıktı.

    R25 seni çıldırttığı gibi, eşinide çıldırtır. Rahat eden taraf sen olunca, diğer tarafın çektiği acıdan nasip almamayı başarmak; tıbben imkansızdır.

    Ehliyetini al, motoruna alış, en az 10000km sür. Sonra yeni yeni ufuklara yelken açarsın.
    MrTr bunu beğendi.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Kasım 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Merhaba dostum,

    Düzenli olarak motosiklete eşinle bineceksen eğer R25 sana uygun olamayacaktır.

    Cruise konusuna gelirsek 10.000 TL uygun bir bütçe değil. Alabileceğin elbette modeller var ama eş için seyahat için daha doğrusu belli bir kalite ve güven için + 20.000 TL 'e daha gerekiyor sana.

    Bunlar yerine bir maxi scooter daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.
    Hem işe giderken kullanabilirsin. Hem eşin ile rahat, rahat gezebilirsin. Hemde alan açısından daha çok işini görecektir.
    10.000 TL ile kendine güzel bir GTS 250 Evo alabilirsin.
    Gayet oturaklı sağlam bir motosiklet.
    Sonra ki yıllar da maddi imkanlar dahilinde farklı modellere tekrar yönelmiş, kendi bütçenide zorlamamış olursun.
    MrTr bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    09 Kasım 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Mondial MH Dirift
    Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.10 bin tl yazmış olmamın sebebi internette gördüğüm modelleri hep 8-9 arasına ilana koyduklarından dolayı.(falcon freedom,kuba superlight 200 vs).Şuan için bu motoru en azından 1 yıl kullanmak gibi bir düşüncem var ki arabamı da değiştirmeyi düşünüyorum.(Bana kalsa araba hiç olmasın.Trafik ayrı dert park ayrı dert).Değercek bir motor için rahatlıkla 25-30 arası bir bütçe ayarlayabilirim onda bir sorunum yok.

    Motora düzenli olarak beraber binmeyeceğiz sadece akşamları mesela ortaköye gitmek istediğimizde trafiği bilirsiniz belki o trafiğe arabayla girmemek için motorla gidicez diyeyim.Ya da kafamıza esti Antalya'ya tatile gidicez motorla geze geze gibi

  6. #6
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Sentor cruiser değil , yavru cruiser.

    İhtiyacların dogrultusunda superlight 200 önerebilirim. parça ve servis sıkıntısı yok. bütçenin de altında, 7 bin liraya temizleri bulunabiliyor.

    Bütçen olsa bile aklında cruiser var ise r25 de mutlu etmeyecektir seni.
    MrTr bunu beğendi.

  7. #7
    AleniDesais - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2019
    Şehir
    İstanbul - Kazan
    Motosikleti
    Primavera150 - KTM DUKE 390 2020
    aslında daelimin daystar modeli 250cc bir crusier olması lazım falcon freedom 250 leri 12000tl civarına bulabilirsin. yada şöyle bir japon şu an fırsatlar arasında https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...28941991/detay bunun dışında bu kategorideki motor üreten markalar kuba, lifan, regal raptor, hyosung, RKS, Falcon, Keeway... bence kuba superlight, daelim daystar, falcon freedom...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)