Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

ARADA KALDIM

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Kasım 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Esasen ben kimseye hakaret etmiyor, saygısız cümleler kurmuyor aşağlamıyorum. Ama çokta önemli bir şey değil benim adıma.

    Başınız sağolsun. Yapabileceğimiz bir şey olursa, yazarsınız. Hayırlı akşamlar.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Kasım 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ooo.. Günaydın, Muhtar.

    Yine her zaman ki gibi çok tatlısın. Şöyle bir profiline göz gezdirdim de İzmir'de yaşıyormuşsun. Hal ve hareketlerinden sanıyorum ki sayın Binali Yıldırım'ın akrabasısın. Bence bir araştır, ırk olarak uzak çıkmayacağınıza eminim.

    Bak yukarı da arkadaşımız ne demiş? Cenazem var.

    Şu karikatür olayına gelirsek. Belli ki seviyorsun bu tarz şeyleri ama lütfen değerli bir sanat dalını her konuya alet ederek insanları mizahtan soğutma.

    Anlamayışın için teşekkür eder, mutlu haftalar dilerim.

  3. #23
    yigozya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2018
    Şehir
    Los Adanos
    Motosikleti
    SUZUKİ Gsx250r
    Alıntı YIL90 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok sayın forum üyesi çok değerli insan, güzel insan, ey insan.

    Şimdi yazı şu;

    Öncelikle foruma hoş geldiniz.

    Motosiklet tercihinden önce benim takıldığım ilk nokta hiç tecrübeniz olmadan uzun yol planı yapıyor olmanız. Elbette bu yazdıklarım pek önemli olmayacaktır ama yinede dile getirmek isterim ki; uzun yol planı için, önce belli bir derece kilometre yapmak mümkünse yolda çıkması muhtemel sorunları giderecek kadar motosiklet konusuna teknik açıdan hakim olmak, önemli. Motosiklet ile uzun yol bir kenara, araba ile bile uzun yol yapmak için belli bir bilgi/birikim sahibi olmak trafik ve yol tecrübesine hakim olmak hem sizin hem trafikte bulunan diğer vatandaşların can sağlığı açısından çok önemli bir unsur olacaktır.

    Bu standart uyarıyı bir kenara bırakıp, motosiklet tercih konusuna gelirsek;

    20.000 TL bir bütçeniz olduğunu dile getirmişsiniz. Bu durumda şuan ehliyet sahibi olup olmadığınızı bilmiyorum ama onu da hesaba katarak güncel bir plan yapalım.

    Toplam bütçe 20.000 TL

    Ehliyet ücreti 1.250 / 1.590 TL arası.
    Motosiklet kaskı 750 / 1.300 TL arası.
    Motosiklet montu 600 / 1.750 TL arası.

    İstenirse ek olarak;

    Motosiklet ayakkabısı 450 / 1.300 TL arası.
    Motosiklet kot'u 350 / 700 TL arası.
    Motosiklet eldiveni 270 / 1.200 TL arası.

    Bu ekipmanların hepsi esasen altınızda bulunan motosiklet kadar o motosikletin lastiği kadar önemli.

    Yani 20.000 TL olan bütçeniz ben uzun yıllar keyifli bir şekilde motosiklet kullanmak istiyorum dediğiniz gibi 15.000 TL civarına düşmüş oluyor.

    Yazdığınız motosiklet modelleri arasında alınmaya değer tek model benim gözümde INAZUMA ' dır.
    Gerek ağırlığı gerek sele konforu gerekse marka değeri ve sorumsuzluğu açıdan inazuma uzun yol için ideal ve güvenilir bir yol arkadaşı. Aynı zamanda inazuma ve cbr binici kitlesi arasında ağır bir kültür ve bakış açısı farklı olmasından kaynaklı muhtemelen bulunabilecek en temiz cbr bulunabilecek en kötü inazuma modeline denk gelecektir.
    Yinede tecrübesiz olmanız ve söz konusu motosikletin ağırlığı göz önünde bulundurulunca inazuma da sizin adınıza uygun bir model olmayacaktır.

    Hiç sevmiyor olmama rağmen sizin sahip olmanız gereken ilk motosikletin üzerinde bazı teknolojik iyileştirmeler olması önemli. Örneğin ABS/Kombine Fren Sistemi/Kaydırmalı Debriyaj gibi... Ne kadarı alacağınız ilk motosiklette olursa, hayat sizin için o kadar keyifli ve güvenli olacaktır.

    Bahsettiğiniz CC'lere hakim biri olmadığım için şuan tam ne, ne kadar. Hangi markada ve modellerde hangi güvenlik sistemleri var. Kullandıkları lastik markası hangisi vs bilemiyorum. Bu konu ve bu CC modellere hakim olan arkadaşlar daha net bilgi verecektir veya internette bireysel araştırma şansına sahipsiniz.

    Bildiğim kadarı ile KTM Duke 200 ABS modeli var, sanırım güncel piyasa değeri de 15.000 TL'e alınabilecek hallerde. Ben size ABS olmasından ve parça kalitesinden kaynaklı KTM önereyim. Diğer bu bütçede ABS'li modelleri PRC olmayacak şekilde benden sonra başka arkadaşlar da önerecektir.

    Son olarak:

    Mümkünse ufak bir eğitim alın, bütçem yok derseniz İstanbul da yaşıyorsanız şayet gelin ben size hafta sonu yardımcı olayım. Kesinlikle kaliteli ekipman almadan motosiklet sahibi olmayın. Tecrübe elbette zamanla kazanılır ama bir miktar uzun yoldan önce sabırlı olmakta fayda var.

    Motosikleti kim ne kadar kullanıyor kim ne kadar yetenekli ve iyi bir sürücü bu sadece muhtemel kaza oluşması durumlarında ortaya çıkabilecek bir kıyaslamadır.
    Bu yüzden siz "ben 1000cc kullanıyorum / Kocaman motorla başladım" diyen kişilere uymayın.
    Onları Allah korusun lakin olabilecek ilk kaza ihtimalinde oluşacak soruların farkında olmayacak kadar motosiklet konusunda bilgi sahibi olan insanlar o kişiler.

    Motosiklet ile kaza yapmak kilometre yapmak kadar önemlidir. Ama... bu kazayı doğru motosiklet ve o motosiklete binecek tecrübeye sahip olarak yapmak, burada ki asıl önemli unsurdur.

    Saygılarımla...

    Bu yazı içinden ana konu ile alakası olmayan bir bölümü üstelik o bölümün altında

    " Bu ekipmanların hepsi alacağınız motosiklet o motosikletin lastiği kadar önemli. " yazıyor.

    Neden onca şeyin içinden alakasız bir şey alıp bana bunu özellikle bildiriyor?
    Bunu neden yapıyor?
    Açıklayın o halde.

    Konuyu açan arkadaş'a yazacak bir şeyi varsa, vardır yazar.

    Neden onca yazı arasından magazin habercisi gibi bir kısmını alıp hemen altından yaza diğer kısmını ve konunun tamamını yok sayıyor? Bunun amacı ne? Varsa bir mantığı amacı anlatın, bende herhangi bir tepki vermeyeyim.

    Ama kusura bakmayın. Bu tarz şeylerden haz alan bir insan değilim. Kimsenin hatrına hehe diyecek de degilim.

    Saçmalık. Saçmalıktır.

    Bende yaparsan aynı, sizde bir başkası da.

    Not: Yazdıklarınızı değiştirmişsiniz ama ben değiştirmeyeceğim. Bu yapılan şeyin bu magazin habercisi mantığın'nın sebebini yazın, niyetini yazın lütfen.

    Amaç ne?
    Niyet ne?
    Sebep ne?

    Burası bir okul ise size göre, birde müdür'ü yetkilileri vardır. Onlar gerektiğini yerde gerekli uyarı ve cezaları uygular.

    Siz her yere hehe şeklinde uyum sağlayan bir karakter olabilirsiniz. Ben öyle değilim. Mantığı olmayan boş ve içinde art niyet olan saçma sapan şeylere gerekli cevabı bu forumda bulunduğum sürece vereceğim.

    Olurda yetkililer sen burada olma derse, saygılarımı sunar, mutluluklar dilerim.
    Yazdıklarına bak sonra yazdığıma bak sonra cevaben yazdıklarına bak.. keşke benim öğrencim olsaymissin.. söylenecek çok şey var ama uğraşmayacagim. Boş.. yazık..
    Eve geç varmak hiç varamamaktan iyidir..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)