Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2019 Yılında Dragstar 650 Alınır mı?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    31 Ekim 2017
    Bir kaç ay sonra elime 30 bin lira kadar para geçicek. Dragstar 650 almak istiyorum 2019 yılındayız malum alacağım araç 14 15 yaşlarında olacak sizce alınır mı? Veya aynı paraya mt 07 gibi naked ve yaşı daha genç bir motosiklet daha mı mantıklı olur? (motor önerecekseniz ss ve enduro tarzı olmasın sadece naked ve cruiser)

    Normalde tip olarak cruisercıyım ama genç cruiserlar çok pahalı olduğu için dragstar bakıyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Ben sıfırının satışı devam eden modelleri öneririm. Japon olarak düşündüğümde kawasaki vulcan-s abs (sıralı 2 silindir) ve yamaha xv950r modellerinden başka seçenek gelmiyor benim aklıma.

    Eğer imkan varsa 40bin civarına vulcan-s bakılabilir.
    UzunYolAdami bunu beğendi.

  3. #3
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    30 bin lirayı 15 yaşında ki motora hayatta bağlamazdım 10 yaş genç bir mt07 almak çok daha mantıklı
    UzunYolAdami bunu beğendi.

  4. #4
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Gerçekten ederi o olsa verilir vermesine de, seçenek yok diye satıcılar şişiriyor fiyatları. Aynı şey yarış motorlarında da var. Kaza yapa yapa parçalandıkları için eski yarış motoru az ,fiyatlar astronomik ve komik. Uçakta başka yerden su bulma şansın yokken 10₺ ye su almak zorunda kalmak gibi bir şey. MT7 mesela piyasası çok olan bir motor. Ben de olsam onu seçer ve memnun kalmadığım anda satabilecek olmanın rahatlığını yaşardım. İeride bütçem arttığında onu satar gönlümde yatan bir cruiser ise ona yönelirdim.
    YAHYaONUR bunu beğendi.

  5. #5
    YAHYaONUR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2017
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS/ Yamaha tracer 700
    Bende 3-4 sene once ayni ayrimdaydim ve tercihimi hep genc motordan yana kullandim. En fazla 2 yasinda araclar aldim sattim hep. Sonra bakimlari kendim yaptikca, elim biraz biraz anahtar tuttukca, motorun gidisinden durusundan kopmresyonundan sanzimanindan az bucuk anlamaya baslayinca cesaret edip bakabiliyorum suanda mesela 10 12 yasinda aletlere. Kac km sonra Bana ne masraf cikarir, az bucuk anlayabiliyorum (muhakkak gecmisini biliyor olman lazim)

    Velhasil kisinin kendine guvenin varsa, az bucuk anliyorsa, yasi olan cruiser lara girilebilir diye dusunuyorum.

    Sonucta bu aletler agresif kullanilmiyor, yipranma paylari gorece daha dusuk, genelde keyif amacli sakin suruslerde kullanilan aletler oluyor,

    Fakat piyasalari genc motorlara gore cok yavas, yakin zamanda satma planin varsa bunuda gozardi etme.

  6. #6
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    mt07 al bence

  7. #7

    Üyelik
    12 Ocak 2018
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Dominar 400
    arkdaş vn800 classic aldı 99 model,
    eski peugeot 106 lar gibi 2 haftada bir kesin sanayide
    ulan diyorum bu kadar gidicek ne var ama çıkıyor

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Kasım 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Selâm,

    Ben MT 7'nin güzel bir motosiklet olduğunu düşünüyorum ama binici kitlesi ve görsel olarak almayı tercih etmem kişisel olarak mümkün değil. Güzelliği bana göre, motoru ve teknik özelliklerinden ibaret. Bazı firmaların MT 7'i için inanılmaz şık kitleri olsada hem bir MT 7 almak hemde üstüne böyle bir projeye girmek bütçe olarak sizi zorlayacaktır. Dragstar'a gelirsek... Türkiye de bir çok konuda olduğu gibi özellikle yaşlı olmalarına rağmen cruise modelleri çok pahalı. Alınır, alınmaz konusu tamamen zevke dayalı bir durum. Bir çok ülkede insanlar cruise modellerinin yaşlandıkça güzelleştiğini düşüyor, şahsen bende her model için olmasada bu düşünceye katılanlardanım. Her ne kadar Honda markasını vasat bulsam da yaşını alınca diğer markalara oranla daha az sorun çıkardığı gerçeği var. Bu yüzden yaşlı bir model tercih edecek olsam VT 750 bakardım sanırım. Kısmen biraz daha genç olsun dersemde o bütçeler içinde VZ 800 / VL 800 mahçup etmeyecek modeller. Cruise olarak bir model satın alacak olsam asla Vulcan satın almazdım zira bana göre Vulcan cruise olmaktan çok uzak bir motosiklet. Bulunabilirse ilk tercihim 30.000 TL için Speedmaster olurdu. Bir ihtimal 883 modelleride alternatif sayılabilir. Esasen saymaya başlasak çok seçenek çıkacaktır ama önemli olan bana göre kullanacak olan kişinin kişisel zevkinden ibaret. Ben şahsen eski olan herşeyi yeni olan modellere oranla daha çok beğenen biriyim. Teknoloji düşmanı değilim ama " güvenlik " ve benzeri şeyleri arttırma amacı ile eklenen sözde teknoloji zımbırtılarını, ruha vurulan zincirler gibi görüyorum. Tercihini tamamen kişisel zevkine uyacak ve sürerken veya üstünde seni mutlu edecek modelden yana kullanmanı tavsiye ederim.

    Saygılarımla.

  9. #9
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    15 yaşında Dragstar alınır

    Ama 15 yıllık dragstar a o para verilmez.

    Piyasaya japon cruiser cıkmıyor diye yurtdışında hurda sayılan ya da garaj motoru olarak kurcalanıp zevkine binilen motorları biz burada fiyatını şişirip tartışma konusu yapıyoruz.

  10. #10

    Üyelik
    31 Ekim 2017
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Tip olarak cruiser tabiki ilk önceliğim ama mt 07 daha mantıklıysa mt 07 alırım ki genelde mt 07 önerilmiş. Sanırım 2015 2016 model temiz bir mt 07 bakacağım sonra para biriktirip mt07 yi satıp xv950 veya iron883 gibi motorlara bakacağım .

  11. #11
    hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Yeni yenidir, elbet temiz dragstar vardır bulursan mutlu eder ancak 15 sene vitrinde durmuş sıfırını bile alsan eskiyen kauçuk parçalar, yatmaktan oluşan korozyonlar vs sıkıntısı olur. Sanayici esnafı ile irtibatını arttırmak istemiyorsan yeni motor almanı öneririm.

  12. #12

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    30 bine bencede alınmaz ama madem cruiser istiyorsunuz ben olsam ucuz ve piyasası hızlı bir 250cc naked alır binerim. Cruiser İlanlarını sürekli takip eder uygun bir cruiser buluncada direk ona geçerim. Cruiser piyasası yavaş olduğundan paraya ihtiyacı olan takas da kabul eder.

  13. #13

    Üyelik
    31 Ekim 2017
    Bütçem 40 45 bin liraya çıktı xv950 veya iron 883 alabiliyorum. Sanırım cruiser sevdamdan vazgeçemiycem

  14. #14

    Üyelik
    14 Nisan 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Parça bakım vs. sebeplerle yamaha daha mantıklı geldi bana, hayırlısı olsun.

  15. #15

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    İçinden hangisi geçiyorsa onu al bu cruiser mantıktan ziyade kalp işi. Yamaha servis bakımından daha iyidir. Harley servis olarak çok daha kötü buna karşılık özelleştirme anlamında tonlarca aksesuar bulabilirsin gidonundan, ayak pegine, depo kapağından hava filtresine, selesinden çamurluğuna yüzlerce seçenek bulabilirsin bir de kendine özgüne sesi var tabii.

    Hangisini alırsan al şimdiden hayırlı olsun.

  16. #16
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Kasım 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Alıntı cafeRdreamer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bütçem 40 45 bin liraya çıktı xv950 veya iron 883 alabiliyorum. Sanırım cruiser sevdamdan vazgeçemiycem
    Bütçeniz de oluşan bu artış mutluluk verici, tebrik ederim.

    İlk yorumda dile getirdiğim gibi ben olsam 883'ü tercih ederdim. Tabi zevk olayı zaten bir kenara. Maddi açıdan da 883 sizin adınıza daha yorucu olacaktır.
    Maddi açıdan size uyacak ve zevkinize uygun olanı tercih etmeniz en sağlıklı sonuç olacaktır.
    Şimdiden hayırlı olsun. Keyifli günlerde sorunsuzca kullanmanızı dilerim.

    Sevgiler.

  17. #17
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    Öncelikle cruiser piyasasını çok iyi bilen birisi olarak şunu söyleyebilirimki ,hangi tarz motor alırsanız alın önemli olan motoru almak değil,o motoru yürütebilmekdir..yani aldığınız motorun sağlam bir ustası,parça tedariğindeki maliyetlerini karşılama imkanınız var ise aklınızdaki motoru alırsınız.

    Dragstara gelince,artık piyasası çok düşen ve ustalar nezlinde uzak durulan bir makine.Cruiser piyasası zaten 10 yıldır kısırdöngüde.Honda ve yamaha cruiser motorları 10 yıldır getirmiyor,suzuki ve kawasakide klasik cruiser modellerini geçen yıl itibariyle getirmeyi bıraktı ekonomik koşullardan.

    Bu noktasa iyi bakılmış dragstar bulmak çok zor,zaten iyi kullanılan bir cruiser sahibi motorunu satmıyor.Örneğin ben 2001 model bir honda shadow kullanıyorum 4 yıldır.Şu zamana kadarda beni hiç üzmedi ve 50 bin km ye yaklaştım.Artık huyunu suyunu o kadar iyi biliyorumki motorumun çoğu zaman müdahele etme imkanımda oluyor.Elbette iyi bir ustamda var ancak parça tedariği mekanik kısımda tuzlu.Zaten genel itibariyle motor yedek parça piyasasıda uçmuş vaziyette.Bu minvalde düzgün cruiser motor bulan yaşı başı ne olursa olsun elinde tutuyor,satanlar daha çok sıkışıklıktan elden çıkarıyor ve fırsatı ilk kapan sağlam motoru alıyor.

    Piyasa durumlarında gelince,hiç kimse cruiser piyasasının inmesini beklemesin,bunu genel motor piyasası içinde söylüyorum.Ocak ayında artacak fiyatlar ve o 10-15 yıllık 30 bine satışta olan motorlar 35-40 bin bandına yükselecek 2-3 aya kalmadan.Maalesef fırsatçı kesim dediğimiz insanların artık insanlık dışı fiyatlarda bu motorları satması çoğu motor sahibi olmak isteyenide soğutuyor.Misal ben kendimm 4 yıl önce 17ye aldığım motorumun aynı modelini 40-45 bin arasında satıyor? vicdansızlık kısacası..

    Ben dragstar yerinde daha sağlam ve piyasası olan suzuki intruder veya paraya kıyar daha uzun vade kullanım için motor alayım dersende kawasaki vn900 tavsiye ederim..Zaten TÜrkiye şartlarında hem yeni model hemde klasik bir cruiser isteyenlerin tek tercihi vn900 classic modelidir ancak imkanlar durumu işleri zorlaştırıyor elbette.

    yamaha xv950 modelleri görünüş itibariyle cruiser gibi dursada tam chopper bir motor değildir ve çevremde kullanan çoğu arkdaşım şehiriçi kullanımda aşırı ısınma problemlerinden ve yakıt harcamasından şikayetçi olduklarını bu motorları sattılar.
    Honda shadow hala piyasası olan bir motor,parçasıda bulunuyor ancak söylediğim üzere hangi motoru alırsanız alın önce motor ustanızı iyi belirlemeniz lazım aksi halde sanayiden dışarı çıkamassınız.
    Şahsi İnstagram Hesabım: _hayalet_ct.mc
    Chaos Turkey MC - instagram: chaos.turkey.mc
    Superlight Türkiye Facebook Sayfamız: slturkiye

  18. #18

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Gönül kimi severse güzel odur. Zevk için alıyorsan hiç hesap yapma gönlünde ne varsa onu al. Bırak satarken üç beş zarar et olsun en azından içinde kalmaz.

    Tabi bütçenize de dikkat etmeyi ihmal etmeyin.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler