Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet camiasında, uzun yolda verilen selamı almayan öküzlere atfen

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    PAPAZ_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2018
    Motosikleti
    GV650
    Alıntı aymer19 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum haklısın, da ben yapı olarak yapamıyorum bunu. Hani "hakedene vermeli selamı " da diyemiyoruz, zira nerden bilelim gelenin seciyesini...gelip gecmemiz en cok 20 sn. Dedimya, almam diye birsey yok asla, ama ilk el kaldıran olmam...bak bisiklette öyle değil, bisiklette hala bu kültür sapasağlam duruyor...verir alırım...bisikletciler hala muhabbetle bakıyorlar...
    motor sayısı çoğaldı belki o yüzden bu selam olayı azaldı...eskiden nadirdik denk gelmenin duygusu daha yoğundu, şimdi -şükür- hertaraf motorcu doldu, sıradanlaştı esprisi kalmadı..varsın çok olsun, camia büyüsün...
    Vosvos demişken; yılllardır pre alacağım, pre alacağım derken pre'ler oldu deve..hurdası bile 50 kaat şimdi. üstelik yer filanda müsait değil artık.. Hoş amerikan v8 ford, cj5 topladık ama aklım cidden vosbos ta kaldı. Kimbilir yer müsait olursa belki pre değilse de 70 düzcam demir torpido bulsam ne güzel toplarım...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

    Bu iste, bu...;-)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------

    Son kısma çok güldüm..;-)..Tayfa sanıyor ki gs kendi yatar, kendi kalkar. BMW nin algıdaki başarısı...tamam motor iyide, iki africa twin ya da iki tracer 1200 kadar mı? parası öyle malum.
    Her önüne gelen , ehliyeti olan olmayan cebinde biraz para gördümü altına bir motor çekip ,küçük dağları ben yarattım havasında geziyor.

    Ben paket serviscilere , kuryelere , kafada kasketi ağzında sigarası ile mobilet kullanan yaşlı amcalara bile selam veririm , çoğuda selamımı almaz.
    Kimbilir onlarda da bu bize selam vermez pisikolojisi vardır belki.

    O değilde şu vosvoslara hastayım kırdım kafayı 1 aydır gece gündüz malum yerlerde vos vos arar oldum. Neredeyse motoru takasa girip elimi motosikletten de cektirecek bana o derece istiyorum . Hayırlısı bakalım


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Agilty scooter, hiç şansı yok..pejoyu bilmiyordur, o sebepten anlamayıp verir..senin pejo 102 mi yoksa? Benimde vardı..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:03 ----------

    Vosvos çocuk gibi bakım istiyor..iki üç yılda çürüğü çıkar..metal yorgunluğu cabası..çok iyi restore ettirmeli...zamanında antalya da arka ciftcam pre vardı almadık, simdi olsa 100 bin tl yi rahat gecer..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:07 ----------

    Sehir icinde zaten anlamsız, turda filan, uzun yolda..

  3. #23

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Kırıcı olmak istemem ama sanırım psikolojik sorunlarınız var. Bir doktora görünün derim. Dandik bir selamdan girip nerelere yükselmişsiniz şaşırtıcı gerçekten. Şahsen ben motor, kıyafet, kask gibi detaylara takılmadan selam veririm. Selam verilirse de alırım. Benim selamımı almazlarsa da malum yerime takmam. Belki de ben sorunluyumdur tabi bilemiyorum.
    piri_reis ve hattoi bunu beğendiler.

  4. #24
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Motosikleti
    Benelli TRK 502
    Benim selam konusundaki kriterim ekipman.Adam ekipmanlıysa marka model önemli değil selam veririm.Kafasında kask olmayan adama selam vermem.Kendine değer vermeyen adama ne salam veriyim.

  5. #25

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Size ne desem bilemedim...söyle yapalım...hani herkesin bir takma limiti olsun ki var...100 puan max 0 min...
    Gecenlerde istanbulda bir olay yasandi belki hatirlarsiniz, bir hamile kadin ve esi trafikte taninmis bir tatli firmasinin ortaklari tarafindan sıkıştırılıp hakarete uğradılar atabalarına zarar verildi , kapıyı açsalar belki öleceklerdi...şimdi ben bu olaya gelinmesine sebep olan sartları dusinmenizi isterim.. Kim kime ne dedi ne yaptıda bu iki hoduk o kadına bu iskenceyi yasattılar..olay sadece sıradan bir trafik didişmesiydi..yani yol verme, korna calma karşılığı el hareketi filan. Siz o durumda olsanız, yani darp edilme aşamasından önceyi kastediyorum, arabanızın aynalarının kırılmasına ana avrat kufredilmenize, kapıyı kilitleyip hayatınızdan endise ederek polis cagirmaniza sebep olacak davranista bulunurmuydunuz ( kadin hatali demiyorum, hakli olsa bile iddialasmak, belki ufaktan bir hayvan vs lafi )...o kadin bulundu ki basina bu is geldi...bir olaya tepki mudahil olanlara farkli seyirci ve ucuncu kisilere farkli gorunur..basa donecek olursak, sizin belki puanlamaniz 0, benimki 30 o kadininki 80...selam almayip basini cevirdi diye adama okuz demis olmam hayatimi karartmadi...elim ayagim titremedi ama bana forumda topik actirdi...simdi belki sizin yakinlariniza kufredilse kiliniz kimildamaz, ama bu sizi ne sorunlu nede sorunsuz yapar, ne yapar 100 uzerinden sifir..birakin bende bi topik acivereyim..ustelik diger mesajlarida okursaniz benden daha sert elestirenlerde var...onlar umitsiz vaka mi?
    Ustelik birde bu " sen hastasin doktora gorun" lafı "ben normalimi" ifade etmek adınadır genelde, o en sona eklediğiniz belki sorunlu olan benim i biraz daha irdeleyin derim..kırıcı olmadınız, olmayında..;-)
    sheriff87 bunu beğendi.

  6. #26
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Ayni saat/dk. Ayni guzergah/yol/bolge/şehir/ilçe

    Vs.

    Tekrar karşilaşma oranininiz cidden düşük bir ihtimal varken bunlara kafa yormaniza gerek yok...

    Kendinizi yola ve trafiğe odaklayin..

    Zira,bir anlik dikkat daginikligi veya bakişi kaçirmaniz size geri donuşu olmayan hasarlar verebilir..


    Ki,o anda selam verdiginiz kisilerde yaniniza gelip yardimci olmayacaktir..

    Kazasiz suruşler..

  7. #27

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Motosiklet tepesinde saniyelik selamimin alinmamasi ile yakinlarima kufur edilmesi arasında dağlar kadar fark var bence sizce yok mu ?
    Yapici elestiri olarak alin söylediklerimi.
    Sadece topik acip ayip yav bu yaptiklari deseydiniz kendimce icimden yine bir işsiz der konudan çıkardım . Ama yazinizda kaskindan bmw sine. sahip oldugunuz mallarin fiyatlarindan dainese sıçramalarınızı görünce dedim bir tepki veriyim belki daha önce kimse tepki veripte farkındalık yaratmamıştır.

  8. #28

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Ben derdimi anlatamıyorum ya neyse...yahu iki velet selamımı almadı diye hayattan mı koptuğum düşüncesi hasıl oldu...niye öyle olayımki...olayı neden ısrarla öyle alıyorsunuz.
    Konu taa basta dedigim gibi eskiden özellikle uzin yolda motorcuların birbiriyle daha duygusal bağ kurdukları selamlaştıklarıydı. Bu konuda yazan başım üstüne, durum kişisel değil, genel..katılırsınız katılmazsınız ama lütfen kişiselleştirmeyin. Yani bu nickteki 19 lafımı size 19 yaşında imajı yaratıyor anlamadım. ;-))...35 senedir ki kacinizin yasi bu rakamin ustunde bilemem, motora biniyorum, enaz ikiyuzbin km yol...20 motor...yani tamam iyi niyetlisiniz ama lutfen bana selami bosver yola dikkat et filan tarzi abilikler yapmayin. Selam dedimse iki bip bi sellektor..reverans degil..yok selam olmaz diyenede diyecek lafim yok. Ha benim gibi dusunene de saygı gosterilmeli ama, boyle iskembeden bosver bunlari sen yola bak filan..olmuyor..lütfen..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:21 ----------

    tamam size lafim yok...malimin reklamini yaptim demek..etme be kardesim...ciddimisin?

  9. #29

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Ben 33 yasindayim abicim. 35k km tecrube 5. Motorum. Maksadim saygisizlik değildi kusura bakmayin

  10. #30

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    "Yine bir issiz" ne demek?!

  11. #31

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Hakaret anlaminda değil oda kendi icimden gecirdigim bir sey cani sıkılmış konu açtıgı şeye bak diye kendime söyler konudan çıkardımı anlatmak istedim. Kalkipta sen işsizsin demek için yazilmis bir sey degil

  12. #32

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Onlar için değil kendiniz için selam verin. Fazla takmayın kafaya selamınızı alıp almadıklarını. Ha tabi gönül ister aynı şekilde karşılık görmeyi.

    Selam almamak kabalıksa ( bana göre kabalık ) kaba kişiler için davranışınızı değiştirmeyin.

    Not: Selam alır veya verirken Mazallah kaza olur diyenlere altı üstü bir bip yapacan motosikletin selesine ayaklarınla basıp Japon selamı vermenize gerek yok.
    Mallaca ve espresso bunu beğendiler.

  13. #33

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Seninkiside iyi hasta de issiz de...bak bu foruma uyeligim simdi baktim 14 sene yaklasik..toplam 180 mesaj...el insaf..cidden ayiba giriyorsun...issizlik mi bu kirk yilin basi bi topik acmak...hem niye israrla kisisellestiriyorsunki? Sen konuya bak, fikrin varsa yaz yoksa bosver benim tedavimi filan..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:32 ----------

    Yani..hic duymadim selam vermenin bu kadar tehlikeli oldugunu..;-))..
    sheriff87 bunu beğendi.

  14. #34
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    amca manyak mısın kimse kimseye selam vermek selam almak zorunda değil. Ben genelde selektör atıyorum alan alıyor ama fazla kişiselleştirip fazla duygu katmışsın. selam vericem diye niye kendini kasıyorsun ki kimse senin selamına karşılık verme zorunluluğunda değil

  15. #35

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Tamam..;-)

  16. #36

    Üyelik
    18 Ağustos 2014
    Tekrar özür dilerim.

  17. #37

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Bugün niye buraya sık girmediğimi tekrar hatırladım...katkınıza teşekkürler..topikte başka mesajım olmayacak...

  18. #38

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı aymer19 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    [/COLOR]Yani..hic duymadim selam vermenin bu kadar tehlikeli oldugunu..;-))..
    Ben kaza konusunu yazarken ilk sayfada yorum yazan arkadaşa hitaben yazmıştım. Eğer bir kaç satır daha yazarsanız fikrimi değiştireceğim tanımadığınız biri selam verirse selamını almayın bırakın salça olabilir düşüncesine kapılacağım.

  19. #39

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Diyelimki bir kaç mesaj daha yazdım, buyur üstad, selam veren bensem almasınlar mı?..;-)..sendemi yaşlıacemi emekli abi....;-))..

  20. #40
    Mallaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2019
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    BMW R 1250 GS ADV
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onlar için değil kendiniz için selam verin. Fazla takmayın kafaya selamınızı alıp almadıklarını. Ha tabi gönül ister aynı şekilde karşılık görmeyi.

    Selam almamak kabalıksa ( bana göre kabalık ) kaba kişiler için davranışınızı değiştirmeyin.

    Not: Selam alır veya verirken Mazallah kaza olur diyenlere altı üstü bir bip yapacan motosikletin selesine ayaklarınla basıp Japon selamı vermenize gerek yok.
    Gerçekten bende hayretler içerisindeyim. Benim gibi acemi bir motorcu bile bana selam verildiğinde çok mutlu oluyor, hemen hemen her motorcuya selam veriyorum. Selam dediğimde bir defa bip yapmak. Ne dikkatimi dağıtıyor, ne de tehlikeli bir duruma neden oluyor. Bu acemilikle ben verebiliyorsam herkes verebilir
    Ufak bir selam alınmış nerelere götürülmüş. İnsanın bir fikrini düşüncesini paylaşası gelmiyor.
    sheriff87 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)