Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Motosiklet camiasında, uzun yolda verilen selamı almayan öküzlere atfen

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Yani uzun süredir cidden yazmak istediğim bir konudur bu; iki motorcu bölünmüş yolun iki zıt istikametinde denk gelirler, biri selam verir diğeri alır. Bu öyle sıcak bir selamlaşmadır ki pek çok şeyi yükleyebilirsiniz, dostluk, motor sevgisi, uzun yolda motorla gidiyor olabilme mutluluğununun paylaşımı vs vs...eskiden -ki 35 yıldır biniyorum, bunun 13 senesi yaz kış hemen her gün- iki insan bu durumda karşılaşsa bırak selamı durulur muhabbet edilir adres telefon alınırdı neredeyse...gelelim günümüze...
    3 gün önce mugla ortacadan, muğla tarafına gidiyorum, bir kavşağa yaklaşırken karşı yolda trafik cevirmesi farkettim. Yaklaştıkça bekletilen araçlar içinde birde motorun olduğunu gördüm tam yanlarından geçerken kornayla selam vereyim dedim ( iki kısa bip ) , yok motorun üstündeki iki kişide ( ikiside erkekti sanirim ) bana bakar halde hiç tepki vermediler. Kask var ikisinde de, dedim belki başka yere bakıyorlar , elimi kaldırıp selam verdimbu sefer en saf temiz motorcu hislerimle. Bu sefer yine hic istiflerini bozmayıp birde başlarını diğer tarafa çevirdiler. "Haydaa" oldum tabi ama eli havada kalan taraf olmuştum..kendime çok kızdım...Altlarındaki motor sanırım ya mt25 ya da mt7 filandı, küçük naked. Bende o gün kawasaki versys 300 le idim ( birde yamaha vmax var eskilerden ).
    Kendime kızdığımın on katı kadar küfrettim içimden bu 20 li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim veletlere...
    Yani bu çok yaygınlaştı aslında genelde selam vermen için ısrarla sana bakıp sonra sen verince efervesant bir tavırla selamı almadan gitmek..en az 3 kere başıma geldi bu sene...ortalamaya vurursak 10 selamdan 3 ü diyebiliriz..başına gelen varsa hislerimi iyi anlar..bir burukluk, pişmanlık biz neden böyle olduk sorguları filan.
    Şimdi o iki velede sesleniyorum duymasalarda, selamı almayarak ne demek istediniz ve kazanc hanenize ne eklendi? Tatmin olabildiniz mi bari? Sizin motor benimkini dövmüş mü oldu (benimkinin sıfırı aksesuarsız 59000 tl olsada ) . yoksa ben o gün paspalmıydım biraz üzerime dainese lerimi revitleri mi shoei mi almadığım için ( 30 km yol ve kışlık yelek dandik mt kaskla gitmiş bulundum ). Siz full dünüzde ben çok mu "düşük kalite"ydim..;-)
    Yahut siz paşa çocuğusunuzda biz cahil cühela amele çocuğumuyuz (ameleleri tenzih ederek, asla böyle bakmam, ekmek ekmektir )..yani sebep neydi abiler verdiğim selamı almamanız için.
    Yani demeyecektim ama hadi diyorum; lan veletler sizin ikinizin yaş toplamı kadar yaşım var. Sizin yaşınız benim motorculuğumun yaşına erişemez. Sizin yaşınızın her yılı için ben bir motor almış satmışım...
    Toplum toplum değil artık, herkes kopuk, değer yargıları tamamen değişmiş. Marka ve para bağımlısı olmuşuz. Adamın motoru mt 25 be vay anasını...yani tamam harley filan olsa tmm o adamlar eskidende burjuvaydı yine aynı maldırlar muhtemelen. Onlar selam vermesin ya da hadi lan gs 1200 filan onlarda üst tabaka olsunlar (eee o kadar para saymışlar birde maraba motorculara selam mı verecekler di mi?..;-)..)..yaninişin ilginci bende africa twinde vardı 2017 ( bu sene martta sattım), onunla giderkende selam vermiştim almamışlardı..onlarda eski suzuki vstrom vardı...bilemiyorum bu verilen selamı almamak altında ne dürtüler var ama lan oğlum motosikletle giderken karşıdan gelen bir motorcunun verdiği selamı almayan hödükler, allah sizi bildiği gibi yapsın...

    Sonuç, asla bir motorcuya selam vermeyecegim, o verirse de kesinlikle alırım...bu ego akımına bi sekilde bende kapılıyorum zira kırıcı oluyor, hak geçmiş oluyor.
    Bu arada sakın yanlış anlaşılmasın, asla markacı, motor cc sici, mont pantoloncu vs olmadım. Cin malı motorlarım da oldu, markasız kasklarım da. Ayrıca bana 50 cc mondial scooter li bir cocukta selam verirse kesinlikle alırım. Belkide bu yüzden koyuyor bana bu alınmayan selamlar.
    sheriff87, nanis61, espresso ve 4 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    belki sizin onlara selam verdiğinizi bile anlamadılar

  3. #3
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Birkaç daltarak yüzünden yıllardır süregelen bu güzel selamlaşma adetimizi bırakmayın. Bana da çok denk geliyor, selem veriyorsun adam hiç oralı olmuyor.

    Genelleme yapmayı pek sevmem ama genelde BMW 1200 GS tayfasında çok var bu olay. Motorun üstünde dimdik ve kaskatı oturup hiçbir selam almamayı başarı sayıyorlar galiba. Yahu tamam belki acemisin ellerini bırakamıyorsun, selektör tuşunun yerini bilmiyorsun da ufacık bi kafa eğme ile de selam almak bu kadar mı zor yahu?

    Velhasıl sepetteki birkaç çürük yumurta yüzünden tüm sepeti çöpe atmak olmaz.

    Ben her şeye inat hala her motorcuya selam veriyorum. Genelde çoğu da memnun olup karşı selam veriyor. Selam alanlar bize yeter diğerleri de küçük dağları ben yarattım havasında dolaşmaya devam edebilirler...
    aymer19, enes_ayx, espresso ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Ben gördüğümde herkese selam veririm. Sonuçta benim insiyatifimde olan birşeydir. Bunun için kimseye bıd bıd etmem.

    Fakat şöyle birşey de var; çoğu zaman (özellikle motosikleti büyüttükten sonra) yola daha fazla odaklanıyorum. Hali ile karşıdan gelen motorlulardan daha çok çevremdeki araçlara odaklanıyorum.

    Böyle bir durumda şunu düşünmeni tavsiye ederim. Bu adamlar/kadınlar yüzünden mi motora başladın? Cevabın hayır ise; kafanı takmanı manidar buluyorum

  5. #5

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Yok,, öyle bir an geliyorki anlıyorsunuz, geri dönüp baktım hatta, arkadaki yine dönmüş bakıyordu. Sorun değil aslında, almazsa almaz, bir daha bizde vermeyiz versin diye bekleriz olur biter.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:19 ----------

    Bıdı bıdı etmek?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------

    Bence yazdıklarımı bıdı bıdı algılayıp "manidar" vs katman seni selamsız bandosuna katıyor...
    Mallaca bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    30 Mart 2014
    Şehir
    Mardin
    Motosikleti
    Mondial cup, Pulsar 200 NS, Dominar, Honda NC750 S
    Öyle haklısın ki abi. İşte sırf bu duyguyu yaşatmamak adına selam vermek sünnet ama almak farzdır. Veriyorsan ver, vermiyorsan verme ama verilen selamı al be kardeşim. Bende yaşıyorum bu hissi selam veriyorsun suratına bakarak geçiyorlar bozuluyorum. Be birader sen yolda kalınca sana yardıma ilk koşacak kişiyim ben be, altı üstü bi selam, al işte borç para istemicez merak etme. Ama yinede vazgeçemiyorum yolda selam vermekten çünkü o şekilde tanışıp samimi olup yola gittiğim dostlarım oldu. Selametle
    aymer19 bunu beğendi.
    Sonuçta hepimiz ölecez...!

  7. #7

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Aynen, uzun süre bu modda kaldım ama son olay fikrimi inan değiştirdi. Bu şey gibi bir şey, markette elinde üç parça ürünle bekleyene o istemeden buyrun deriz ya...bir gün de hani bizim başımıza gelir ve derizki benim tek sey var, önden verebilirmiyim ( zira adamın sepet doludur ) ..bu soruya hayır diyenler var...;-)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------

    Hep veririm, verirdim eger cok uzak degilse filan.. Hatta öyleki hani son anda görürsün adamın selamını, alırsın , sonra yaw tüh biraz geç kaldım ayıp olmadı inşallah, gördümü aldığımı diye hayıflanırsın.. Bu öyle bir duygu, iki arabada olmaz bu, motorculara hastır..dostluk sevgi vardır, içini ıstır adamın bu duygu kış olsada..
    sheriff87 bunu beğendi.

  8. #8

    Üyelik
    28 Ekim 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2013 Suzuki Inazuma - 2013 Honda CB125ACE
    Bana korna basan, kafa sallayan, el kaldıran herkese karşılığını veririm. Havamda olduğum zaman kendim veririm çoğunlukla. Uzun yol, şehiriçi, kurye ayırmaksızın. Ama üniversiteye giden MT-25, Pulsarlı lavuklar almıyor genellikle. Umrumda da olmuyor açıkçası çünkü çoğu hava için motosiklete binen eğitimsiz çomarlar.

  9. #9

    Üyelik
    25 Eylül 2019


    Altımda cbf varken uzun yolda böyle selam verirdim bu 600cc üzeri motosikletçi burjuvazi tayfa öyle bön bön bakardı. Anarşist falan mı sandılar acaba?
    gurcanozturk, kurubuz ve espresso bunu beğendiler.

  10. #10
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Bu selamı sadece motorcular ve vosvos cular bilir zaten.
    Şükürler olsun 30 senedir motosiklet tepesindeyim selam da verdim selamda aldım. İki adet vosvos geçti elimden hele şehirlerarası yollardaki karşıdan gelen vosvosun sellektörü kornası hiçbişeye benzemez.. Çünkü başka hiçbir oluşum yolda trafikte selamlaşma yapmaz...
    Bırak be hocam almayan almasın... Sen ver selamını,vereni de al... Kendi keyfinden neden eksilteceksin ki?
    bursalıali ve espresso bunu beğendiler.

  11. #11
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Üstadım 2 angut için boşuna üzülmüşsünüz, gençlerin bir kısmı içinde dünyanın tepsi gibi düz, Kıbrıs'ın da Karadeniz'de olduğunu düşünenler var. O nedenle çok üzerinde durmayın, bitki gibi yetiştirilmelerine verin. Gs kullanıcılarına gelirsek eski çalıştığım yerdeki eski genel müdürüm gibi motosiklet konusunu 30 senedir yaşamasına rağmen hala eğitimdi,kurstu kendi potansiyelini daha da ileriye götürmeye çalışan bir tayfa var bir de 50'sinden sonra asi ruh, özgür ruh minvalinde evden kaçmak ayağına motora Gs ile başlayan bir tayfa daha var. 2. tayfa bu ruhtan bihaber olduğundan selam sabahla işleri olmuyor, zaten onların kim olduğunu sıkıntılı bir virajda anlıyorsunuz, telelever-paralever de fayda etmiyor, karşı şeritten üzerinize üzerinize geliyorlar.

  12. #12

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Dostum haklısın, da ben yapı olarak yapamıyorum bunu. Hani "hakedene vermeli selamı " da diyemiyoruz, zira nerden bilelim gelenin seciyesini...gelip gecmemiz en cok 20 sn. Dedimya, almam diye birsey yok asla, ama ilk el kaldıran olmam...bak bisiklette öyle değil, bisiklette hala bu kültür sapasağlam duruyor...verir alırım...bisikletciler hala muhabbetle bakıyorlar...
    motor sayısı çoğaldı belki o yüzden bu selam olayı azaldı...eskiden nadirdik denk gelmenin duygusu daha yoğundu, şimdi -şükür- hertaraf motorcu doldu, sıradanlaştı esprisi kalmadı..varsın çok olsun, camia büyüsün...
    Vosvos demişken; yılllardır pre alacağım, pre alacağım derken pre'ler oldu deve..hurdası bile 50 kaat şimdi. üstelik yer filanda müsait değil artık.. Hoş amerikan v8 ford, cj5 topladık ama aklım cidden vosbos ta kaldı. Kimbilir yer müsait olursa belki pre değilse de 70 düzcam demir torpido bulsam ne güzel toplarım...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

    Bu iste, bu...;-)

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------

    Son kısma çok güldüm..;-)..Tayfa sanıyor ki gs kendi yatar, kendi kalkar. BMW nin algıdaki başarısı...tamam motor iyide, iki africa twin ya da iki tracer 1200 kadar mı? parası öyle malum.
    tommygun bunu beğendi.

  13. #13
    muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2006
    Şehir
    AYDIN-NAZILLI
    Motosikleti
    FAZER 800
    Garip el hareketleri ve şekli ile verilen selamı almadım. ÖKÜZ mü oldum.
    Ama yoluma baktım, işime baktım. Selam alıcam ya da vericem diye dikkatimi dağıtamam (dağıtılmamalı da)
    Türk insanının sırf selam muhabbeti yüzünden birbirlerini kasıtsız olarak yaraladığı, öldürdüğü bir ortamda böyle şeylere gerek yok.
    "Arabacı" lar birbirlerine selam vermeli mi ? Her "Arabacı" birbirine selam verse belayı buluruz.
    Öküz müyüm ? Size göre evet.
    Ama, yaşayan; mutlu bir öküzüm.
    !!!!!!!!!!!!!!
    UzunYolAdami ve ..YaNKee.. bunu beğendiler.

  14. #14

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Dostum diycem belki "ben nerden senin dostun oluyorum" gelecek, o yüzden demesem daha iyi..;-)..selamdan kastı baya farklı yanlış anlamışsın...reveranstan bahsetmiyoruz...iki bip, belki sellektor..ortam musaitse elle..kafayla..ha dardaysan zaten selam verilmez..
    Selamsız mutluluklar..polemiğe gerek yok..ama yaşını ve tecrübeni merak ettim, çok özel değilse..motorun 2020 gs mi yoksa..o zaman tmm..;-))..sen zaten vermezsin..

  15. #15
    RÇ1978 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2018
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Kuba 100 T9
    Yolda bana öttürene bende öttürüyorum tarzım budur
    düşük cc motorlara bırakın yolda selam vermeyi sözde servisler bile ''Şey biz o tür motorlara bakmıyoruz'' Diyerek daha sohbetin ilk saniyelerinde direk gömmeye başlıyorlar bu gibilere vakti geldiğinde gereken yanıtı vereceğim .
    Mallaca bunu beğendi.

  16. #16

    Üyelik
    18 Eylül 2016
    Harley ya da Bmw tayfasına niye giydirdiniz anlamadım insanlar çeşit çeşit asansörde bile günaydın diyince cevap vermeyenler var bunun motor türüyle vs çok bir ilgisi yok. Yani kimsenin motorun markasına göre selam verdiğini sanmıyorum. Size selam vermeyen GS ciler başka GS’lere de selam vermiyordur muhtemelen. O bölgede böyle bir alışkanlık yoksa siz selam verince muhtemelen birine benzetti falan sanmışlardır.
    bursalıali ve ..YaNKee.. bunu beğendiler.

  17. #17
    jarre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    balıkesir/erdek
    Motosikleti
    kymco agility 125/ peugeot citystar 200i
    bizim buralara çok geziye gelen motor grupları olur ve genelde iyi motorlar ile gelirler agilty125 e biniyorken küçümseyip selam verdikleri nadirdir.ama peugeot a binince selam veren çok oldu.demem oki motora bakıp ona göre davranıyorlar .küçümseme durumu var yani

  18. #18

    Üyelik
    14 Ekim 2018
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Mt-125
    Malesef çok fazla böyle selam vermeme durumları oluşmaya başladı. Çoğu motorcuyla muhabbet etsemde büyük bir çoğunluğu bön bön yüzüme bakıyor. Altımda mt125 var cbr600 lü adama selam veriyorum ama selamımı almak yerine birde el kol yapıyor. Ama elektirikli scooter kullanan dayı bile o içten duygularlar ile selam veriyor. Aslında cc farkı,ekipman farkı ya da tarz farkı olduğunu düşünmüyorum. Bu tamamen insanlıkla alakalı bir durum. Ki artık bende selam verenin selamını alıyorum. Çünkü gerçekten sinir bozucu bir durum haline gelmeye başlıyor bir zaman sonra

  19. #19

    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Motosikleti
    Africa Twin DCT, Yamaha Vmax 1200, Versys x300
    Bmw tayfasına giydirmedim, benimde zamanında f650 m olmuştu hatta birde 1953 r51 vardı kendim toplamıştım.. Olay asla Bmw markası değil, kalitesi belli..ama en ikonik motoru gs ler ( tabi sıfırları son modelleri filan ) yani adam 50 yasa gelince motora baslayacaksa saga sola sorduğunda ilk sırada gs vardır sanırım...africalar supertenereler kesmez adamı zira hem bmw degiller hem yari fiyatina..yani motor marka kotu degil ama iki kat olacak kadarda degil. 2 kat olmasi talep edenlerin onun pahali olmasini istemelerinden birazda..
    populer trend fakirliği çok aşağılayıp zenginliği yüceltiyor..e 200 bin tl ye motor alıp zirvedeyim diyen adamda o egoyla 50 cc cup a cöplük gibi bakiyor, işin sistemin çarkı böyle.
    Ha, her son model gs e binen böyledir zaten diyemeyiz. İllaki emekli paşa zihniyetiyle (..;-)..) daha " hepimizde motorcuyuz" kafasında olanlar olabilir, ama ikonik pahalı bir motoru alırkenki psikoloji herneyse o duygu zaten diger motorlara tepeden bakmayı da getiriyor...hiç kimse ulaşım ihtiyacı için gs almaz..zira onda birine aldığı motorda bu işi fazlasıyla görür. Gs alıp dünya turuna çıkan kaç onbin türk motorcu var bilemem..bu iş için 600 lük tenere bile daha uygun bence..
    Lafın özü harley ve gs ikon motordur, diğerleri sadece motor..hadi buna goldwingleride ekleyelim..;-)

  20. #20

    Üyelik
    19 Ekim 2019
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    KTM Duke 390 - 2017
    Ben selam verme olayını takmıyorum, çok saçma geliyor. Trafikte dursan versen tamam orada selam alınıp verilir ama hareket halindeyken trafikteyken hele karşı şeritten geliyorsa bazen refleksle bu kim diye geriye doğru bakıp, ban öndeki araca çarpanları biliyoruz. Bence hareket halindeyken yola odaklanmak en doğrusu.

    Ben öyle yapıyorum, yola dalıyorum, öncdeki, arkadaki araçları izliyorum, haa ordan motorsikletli geliyor selam çakayım gibi akrasyonlarım olmadı. Dikkatli sürmek en önemlisi benim için.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)